Znas li slucajno da je racun kluba blokiran od 2001. godine i da od tada sve na guzove se radi, i znas li da je OKK Sloboda osnovana samo kako bi se imao racun otvoren preko kojeg bi KK Sloboda mogla poslovati ? vjerovatno nemas pojma ..
dalje: svi uposlenici redom od trenera do neke cistacice u klubu nisu 5 godina imali redovne plate i klub je zadnjih godina bio pod pritiskom vracanje dugovanja i sudskih tuzbi.. to znam jer je moj otac jedan od tih koji nisu imali redovne plate nego svakih 3-4 mjeseca dobiju 500-1000 maraka .. od spiska dugovanja se moze napravit knjiga tipa Telfonskog imenika ..
od svoje 5 godine sam na svakoj utakmici Slobode bio, i volim slobodu vise od icega, al jednostavno izlaza iz sranja u koje nas je gospodin Marjanko Divkovic uvukao sa svojim potrckom Zarkom Vujovicem , nije bilo izlaza i jedino rjesenje je bilo krenuti ovako sa OKK Sloboda i napravljen je veoma dobar posao..
to u vezi Berbica je optrilike istina, i igraci su uglavnom potplaceni, al opet cilj je doci do stabilnog Premijer Ligasa i nakon toga razgovarati o ozbiljnim pojacanjima i konkurisanju za ABA ligu..
jos u prilog nam ove sezone i sljedece ne ide to sto je ukinuta Liga 6 i uvedena Liga 4, tako da samo prva 2. iz ligaskog dijela idu dalje u razigravanje uz ABA ligase...
Toliko od mene i nadam se da cemo ostaviti dobar utisak u debitanskoj sezoni kao Prvoligas