Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Marsal
Kontakt:

Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Post Postao/la Marsal » 07 okt 2013, 14:44

Signore je napisao/la:Nisam ja neki umjetnik da bi opisao nekog. Znam samo da je srednje visine, celav i izvodi sve prekide. Gledam sad slike na njihovim stranicama, na fejsu, a i na netu, bas ga nigdje nema, rekao bi covjek da su ga doveli samo da im pomogne nama uzet koji bod :lol:
Da, da. To ti je Abdulah Sisic...igrao je ovu utakmicu jer Borcu nedostaje nekoliko igrača, u nas svi redom dolaze i napustaju nakon par kola, tako da jedan je bio na mrtvoj strazi, drugi popisuje, treći na remontu visoke peći u Mittalu a jedan je demonstrativno napustio ekipu nakon kritika trenera :lol:

Taj Sisic je igrao prve sezone, da bi onda otisao u Sloveniju u treću liogu igrat, pa se vratio samo ovu utakmicu da pomogne...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 okt 2013, 16:10

Pa kako vam se isplati registrovat sve te igrace koji samo dolaze i prolaze il po starom bosanskom receptu svercate i vise ne znate tko igra na ciju registraciju :lol:

I evo sad sam kod ovih zenicana koje imam na fejsu pogledao prijatelje i nasao tog Abdulaha, o njemu se radi. Stvarno mi se cinilo da lik ima 30-35 godina, a sad i sam vidim da sam se zeznuo :lol:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 okt 2013, 22:40

Signore je napisao/la:Pa kako vam se isplati registrovat sve te igrace koji samo dolaze i prolaze il po starom bosanskom receptu svercate i vise ne znate tko igra na ciju registraciju :lol:

I evo sad sam kod ovih zenicana koje imam na fejsu pogledao prijatelje i nasao tog Abdulaha, o njemu se radi. Stvarno mi se cinilo da lik ima 30-35 godina, a sad i sam vidim da sam se zeznuo :lol:
Ma ove godine svako igra na tudju registraciju ko kad su nam 3-4 najbolja igrača otisla i nemamo šanse i vele ionako ćemo izgubit, briga nas sluzbenim rezultatom ili ovako :D A da vidis nam tek predsjednika kluba :lol: Ne znam kako Borac opstaje fakat :mrgreen:

A taj momak je extra igrač, samo je škrt koliko je ćelav. :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 okt 2013, 22:56

Znaci protiv nas ste igrali neregularnu utakmicu, al nema veze, ionako je bilo taman 3-0 koliko se te utakmice dosude :mrgreen: . Tko je taj predsjednik? Kod nas je trener onako malo lud, ali je dobro to da je totalno lud i za nogometom, prije bi zivot dao za loptu nego za dijete rodjeno :lol: . Glavni je sponzor i da njega nema nebi mi bili nista bolji od Borca.

A tog celavog trebamo privest dok nije registrovan nigdje :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 okt 2013, 23:12

U ovoj ligi je svaka utakmica neregularna, pogotovo kod ovih "manjih" klubova. Kakve tek oni marifetluke izvode sa registracijama. :mrgreen: Jedino Žepče i Rudar igraju pošteno jer se oni i bore za ulazak u viši rang i nije im do ponistavanja utakmice ili gublenja sluzbenim rezultatom, dok je ostalima manje-više svejedno.

A predsjednika ne znam kako da ti opišem, frajer koji nikada nije lopte vidio u zivotu, trenutno penzionisani Mittalovac koji se bavi sitnim seoskim malverzacijama :mrgreen: Tu je samo radi nekog svog sitnog interesa, tako da su recimo prodali skoro sve donacije što su dobili. :mrgreen: Danas baš gledam peče rakiju, a kad je jednom išao u kantonalni Savez dolazi nama i bogara kako su tamo nekulturni, ponudili ga kafom i sokom a on htio rakiju. :lol:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 07 okt 2013, 23:26

pa dobro, kod vas su svi manje-više penzionisani Mittalovci u upravi. :idea:

a svi oni su prava galerija likova. od zla oca i od gore matere. :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 okt 2013, 08:09

Pa kako ste onda s takvim prosle sezone pucali na prvo mjesto :lol: Znam da su vam se igraci rasuli, al ne vjerujem da je takav uspio da sakupi igrace koji su zavrsili drugi na tabeli, pa makar to bio Kanton.

I vidjeh neki dan neki clanak, Rudar je prosle sezone na jesen bio prvi, a ni prijasnjih sezona nisu bili losi. Kako to da nisu usli, pogotovo prosle sezone i naslova jesenjeg prvaka. Zavrsili su tek treci.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 okt 2013, 09:44

Pa imali smo Samira Skomorca, momak je od nekih 35-36 golova Borca, postigao 29 ako se ne varam. :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 okt 2013, 15:26

Znaci ekipa koja je ovisila o pojedincu, nije ni cudo sto onda vise ne dobijate nikog. Sreca pa mi imamo vise tih koji su daleko iznad prosjeka lige.

Zanima me jel itko zna tko sponzorira klubove ove lige, prije svega Rudar. Tko im je glavni financijer?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 okt 2013, 17:18

pa Nihad Perčo(nogometni menađer i bivši vulkanizer) im i vedri i oblači ove sezone. prijašnjih godina dosta novca su dobijali od Gradskih grobalja Zenica, a ima i još nekih sponzora.

Borac nešto novca dobija od Mittala, ipak je željezara napravljena na tetovskoj meraji. a pomažu im i lokalni "tajkuni"...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 okt 2013, 18:11

Borac-Vis 1:0

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 okt 2013, 18:37

Nemila - Zepce 1-1
Napredak - Rudar 1-1

SempreJuve
Kontakt:

Post Postao/la SempreJuve » 13 okt 2013, 19:30

Pasha je napisao/la:Borac-Vis 1:0
Samo da pohvalim domacina na fer i korektnoj igri...Penal smijesan al et sami smo krivi...POZDRAV

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 okt 2013, 20:29

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 okt 2013, 22:24

Ne valja tablica na tom linku.

Nemila - Žepče 1-1
Napredak - Rudar 1-1
Gradina - Proleter 2-5
Borac - Vis 1-0

Kod: Označi sve

1	Rudar	 7	5	2	0	18:2	17
2	Žepče	 7	5	1	1	21:3	16
3	Nemila	7	4	1	2	 9:8	13
4	Napredak 7	3	3	1	11:7	12
5	Borac	 7	2	2	3	 5:9	 8
6	Proleter 7	2	1	4	12:18	7
7	Vis	   7	2	0	5	 6:7    6
8	Gradina  7	0	0	7	 4:32	0
Na kraju Nemila i Napredak malo zakomplicirase Zepcu i Rudaru. Bit ce zanimljivo na proljece, jer Zepce vec u drugom kolu ide u Sije i ako uzme puni plijen bit ce svega do kraja. U prva cetiri kola to mi je jedina neizgledna utakmica, al mislim da ce se u petom kolu sve rijesiti kada u Zepcu gostuje Rudar. Ukoliko Zepce okrene situaciju na tablici cisto sumnjam da ce dozvoliti ikakav kiks do kraja prvenstva.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 04 feb 2014, 17:31

Ima li kakvih novih vijesti u ovoj ligi? Jesu li Rudar i Zepce i dalje glavni kandidati za titulu i visi rang?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 feb 2014, 19:00

Zepce je neki dan pocelo pripreme, dva mjeseca prije pocetka polusezone, sva ekipa je na okupu, a stiglo je i pojacanje iz Rukumnjske. Neki dan citam i da je Rudar ozbiljno zagrizao, da zele do do Prve Federalne tako da su ta dva kluba najvjerojatnije i dalje glavni kandidati. Cisto sumnjam da je Nemila il netko doveo neka velika pojacanja.

EDIT: Koliko ima istine u tome da je Celiku u interesu da Rudar ne ulazi u visi rang, jer ce navodno Celik dobiti manje sredstava, odnosno, Rudar ce dobiti vise u Drugoj Federalnoj nego kantonalnoj i da bi Celik mozda mogao iscenirati da Rudar ne udje, kao i ni jedan klub iz Opcine Zenica?

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 04 feb 2014, 20:33

A sta je sa Skomorcem iz Tetova, nije vise u formi? :)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 04 feb 2014, 23:04

Skomorac od ljetos igra u TOŠK-u.

Čelik neće dobijati manje para od općine. postoji taj grant od 50000 KM i on se neće mijenjati. a Rudar bi dobijao više novca što je i logično. baš me interesuje odakle potiču te priče, da Čeliku nije takav rasplet u interesu? ja ih u Zenici nisam čuo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 feb 2014, 23:15

Ja bas neki dan u Zenici kod doktora i na kavi s jednim kolegom iz Zenice i on mi tako prica. Znam da prati Celik, nije neki zaludjenik nogometom, al sam kontao da valjda nesto zna. Moguce da je i on pogresno cuo.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.