Gio je onaj gol sjajno odradio, kao što danas komentarisah ono ''plivanje'' Baresija ne mogu da ne primjetim odlazak kod Harija na desetku u cijeloj sa lukom Zapate
Šalu na stranu nije igra bila ni blistava ni sjajna.
Ove sezone je14:6, prošle je bio 17:4, a pretprošle11:5 u ista doba nakon sedam odigranih kola.
Primamo sad za sad puno golova, greške, nezainteresovanost i odbijanci, može ova ekipa i mora puno bolje.
Buffon - imao dobrih intervencija, imao par ''mračnjaka''
Bonucci - solidno odigrao i borio se dobro
Barzagli - solidna partija našeg ''starine''
Chiellini - zaslužio je onaj gol, bek, stoper, krilo, trkač u ovoj tekmi je bio u viđe varijanti
Padoin - grozna tekma nedostojna jednog Juvea u svim segmentima, trka, zalaganje, pas, dati kome god i dovesti bolju alternativu
Pirlo - komotan i za njega nezamislivo loša pas igra, pregled mu je uvijek bio jača strana a povodom toga nema ga već nekoliko tekmi, potrebno mu je svježine i nekog motiva (kud ćeš bolji od Reala)
Marchisio - solidna tekma, ali ništa posebno
Vidal - nije se baš najbolje snašao na mokrom tepihu, u odbrani solidan, zakazao u napadačkom dijelu tekme.
Asamoah - njegova standardna partija, kad će više prestati sa onim biciklinzima
Tevez - dobro odigrao, otvarao prostor i borio se sa stoperima Milana
Quagliarela - spavao dobar dio vremena što je bio na terenu, onaj šut u drugom poluvremenu namijenio tetku koji je bio iza gola.
Pogba - dobro zatvorio desnu stranu i tamo unio mir (ako zažmurimo na onaj komotni dribling između trojice gdje je bio direktni krivac za primljeni gol)
Giovinco - sjajan gol, drago mi je zbog njega i sasmopouzdanja
Llorente - malo igrao
Sve u svemu utisak je od 1 do deset mršava sedmica.
Dobro je da ekipa i kada ne igra dobro pobjeđuje ipak ali mislim da se mora trgnuti iz letargije. Pojedini igrači moraju malo pokrenuti se i dati jači doprinos, a i trener bi dok je reprezentativna pauza trebao da razmotri rezervne opcije formacije i sistema igre, mislim da je greška bila olako puštanje Giacherinnija jer se sada moramo krpiti svakojako kada ne ide.
Ekipa još ne odaje utisak da može bolje od ovosezonskog četvrtfinala Lige prvaka, mada je rano govoriti i za to takmičenje i za domaću ligu, ostaje da vidimo, nadam se poslije rep pauze boljoj igri i pobjedama, konkurenti moraju kiksati negdje.
FINO ALLA FINE FORZA JUVE!