FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2013, 22:30

bila je ponuda na stolu za 450.000 eura. amar mislio da može više nakon što je zabio dva gola u pola sata igre za reprezentaciju. naravno da je zajeb i to težak, al' lako je to sad znati. poslije utakmice sa slovenijom svi su redom govorili da je pola miliona eura malo...

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 06 okt 2013, 22:31

Ja ne vidim svrhu dovođenja nekog extra dobrog trenera (tipa Meša) kada ostatak kluba ne bi mogao pratit te rezultate i opet bi se za godinu dvije stvari vratile na isto. Možda je bolje ovako, da žrtvujemo godinu, posložimo neke stvari oko administracije i krenemo ispočetka
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2013, 22:33

ma ne može sam trener ništa promijeniti kad je generalna situacija loša. eto u nas su svi bili ubijeđeni da je simo krunić loš trener, a on sa jagodinom digne kup srbije. ali kod nas je došao u krivo vrijeme i kad nije bilo plata i organizacije, tad se trener može i na glavu nasaditi ali od toga nema ništa.

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 06 okt 2013, 22:43

zubanovic89 je napisao/la:Ja ne vidim svrhu dovođenja nekog extra dobrog trenera (tipa Meša) kada ostatak kluba ne bi mogao pratit te rezultate i opet bi se za godinu dvije stvari vratile na isto. Možda je bolje ovako, da žrtvujemo godinu, posložimo neke stvari oko administracije i krenemo ispočetka
+1

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 okt 2013, 22:44

Ovo sto je Dino rekao, koliko god on mene nervira, je istina. Ovaj igracki kadar je limitiran, nema tu 11 kvalitetnih igraca koji odradjuju sve zadatke koji se pred njih postavljaju. Ovdje je upitno imamo li dvojicu takvih. :?

Odbrana je suplja i onda dzaba sve sto napad mozda i napravi kad ce odbrana kao po pravilu to upropastit. Kerla nas opet kosta bodova, OPET! I nemojte hvalit Urdinova, nemojte molim vas. Taj frajer nema grama mozga, u odbrani se brani pravljenjem glupih prekrsaja sto mozemo svi mi, a u napadu nema kvalitetnih ubacaja. Kvesaaaa!
Sredina terena je opet koliko toliko uredu, Tomic i Jamak fino saradjuju, da imamo krila i bekove koji bi njihova proigravanja koristili na bolji nacin onda bi i oni bilo jos bolji. Bucan najbolji bio protiv Plzena, od tad pregori od zelje, nervira se, pravi faulove, puno zuji, malo meda daje. Stanic veceras kriminalan. Selimovic moze bolje, mora bolje!

Kriza je evidentna, 10 bodova smo od prvog na tabeli i titula umjesto da bude blize, svako kolo je sve dalje. Sto je jos gore ni Evropa nije sigurna. Zrinjski, Siroki, Sarajevo i Borac su dovoljno ozbiljne ekipe u odnosu na nas da ne mozemo biti sigurni da cemo biti top 4, jos i ovaj Olimpic igra solidno.. Kako je tanka nit koja djeli najbolju ekipu u drzavi od one koja ne moze biti u vrhu. Zao mi je, al ova sezona je jako mucna i nema naznaka da ce postati bolja.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2013, 22:51

opet me ne može niko ubijediti da u ovoj konkurenciji ne može bolje od ovoga. može i mora. ko to igra drugima?

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 06 okt 2013, 22:54

ChWilla je napisao/la:opet me ne može niko ubijediti da u ovoj konkurenciji ne može bolje od ovoga. može i mora. ko to igra drugima?
Ti isto ko kakva tetkica samo nesto branis, ti nesto mislis. Napisi nesto normalno ili nas mani supljih prica.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 06 okt 2013, 22:56

BlueIsTheColor je napisao/la:Prva stvar koju moram da spomenem je dijeljenje pravde u globalu u ovoj nazovi Premijer ligi... koliko god da se prica da je sudjenje napredovalo u odnosu na ono vrijeme kada nije Real mogao uzet boda u Zepcu ipak je jos uvijek daleko od dobrog... veceras su sudije imale takve greske da je to nevjerovatno (cist penal za Olimpic, offside kod gola Urdinova, prekid kontre Olimpica u 90. min da bi se kerli dao zuti itd...) hajde za greske, nekad bude utakimca i bez njih, ali u globalu u ovoj nasoj ligi PREVISE SE SJECKA IGRA! Mislim da smo liga sa najvise prekida igre na svijetu i sve je to zbog sudija koje nemaju kvalitet... sve sto igrac treba da uradi kada osjeti neciju ruku na sebi je da padne i uz obavezan urlik "aaaaaaaaa" i dobice faul sigurno, mozda i karton protivnicki igrac... koliko kaskamo u sudjenju dokaz je da sudije iz regiona (Slovenija, Srbija, Hrvatska) sude Ligu prvaka, a mi osim izleta sudije pedofila u Ligu Evrope nismo na radaru UEFA-e... sve dok se to ne promijeni nece nam ni liga biti bolja...
Sad malo vezano za tekmu... Ovo veceras je sigurno 7-8 gol koji primamo nakon Kerline gluposti... momku treba uruciti ispisnicu, jer vise nas on kosta nego protivnicki napadaci... Ne treba ti Cavani kad te brani Kerla...
Ovdje smo pricali o tome da je ova ekipa nemocna sa nemocnim Dinom Đurbuzovicem i nadam se da je sada to jasno i onim najvecim optimistima i onima sto su nakon ovih igara govorili da nema mjesta za brigu... mislim da je ovo veceras kap koja je prelila casu i da moramo biti svjesni da je ova sezona najvjerovatnije izgubljena... nego treba fino dovesti OZBILJNOG trenera za duze staze i vec poceti slagati igracki kadar za iducu sezonu... ovo sada sto imamo je tromo, bezvoljno, bezivotno i nekvalitetno na kraju krajeva... zao mi Tomica, momak se nesto trudi trci, nesto pokusava, ali dzaba kad nema podrsku vecine igraca... Selimovic definitivno je spreman da pojaca Jedinstvo u pohodu na povratak u Premier ligu, jer ovdje vise nije koristan... Stanica, Svraku ne bih ni komentarisao, zali Boze truda... Yani mora svaku utakmicu dobiti karton, momak je srcan, ali je neinteligentan i nekvalitetan, al da se trudi i bori to stoji... Ostatak ekipe nesto pokusava, ali svi su toliko nekorisni u ovom trenutku da ispadaju smijesni... Pricalo se protiv Bogija i Vase, a taj tandem je Dante-Boateng za ovaj sad... ovo treba poceti rjesavati vec sad jer odosmo u tri qrca... i Evropa se cini nedostizna sada, a titula je misaona imenica i ako ne napravimo drasticne promjene imacemo situaciju 2005-2009...
+1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za one koji brane Dinu! Slažem se da nema ekipu ali ovo je previše...
06.10. 19:00 Zeljeznicar Olimpik Sarajevo 1 : 1
28.09. 15:30 Celik Zenica Zeljeznicar 2 : 2
25.09. 18:30 Zeljeznicar Leotar 4 : 1
21.09. 19:45 Široki Brijeg Zeljeznicar 3 : 2
14.09. 19:00 Zeljeznicar Slavija 0 : 0
31.08. 19:30 Zrinjski Zeljeznicar 2 : 1
25.08. 20:00 Zeljeznicar Radnik Bijeljina 2 : 2
17.08. 20:30 Borac Banja Luka Zeljeznicar 2 : 1
Osam utakmica i samo jedna pobjeda!? Nama treba neko ko zna jer Dino očito nije taj ko će izvući maksimum iz ove "ekipe". Suvišno je dalje komentarisati...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 okt 2013, 22:58

Mogao bih sad napisati 5 stranica negodovanja, ali mi se ne daje dusmanima materijala...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 06 okt 2013, 22:58

Niti je kriv Dino niti igraci vec onaj koji ih dovodio i selektirao.Samo je jedan krivac a to je Amar i njegovo ponasanje i manipulusanje uoci samog starta prvenstva.Po meni licno ispao je najveca pi.ka jer nije ostao na trenerskoj funkciji, pa brate budi sa ovom ekipom koju si ti sastavio i selektirao veliki trener i strucnjak i osvoji titulu a ne uvaljuj Dinu da se na njemu kola lome.Cuj covjek se umorio jer mu psuju, eto drugim igracima i trenerima ne psuju, pa bolan ne igra se ova liga u Dzamiji, vec po bosanskim gudurama i svi treneri su u istim g..nima kao ti.I nije samo Amar zasluzan za sve one dobre rezultate bez obzira koliko to ovdje neki potenciraju,pored Amara zasluzni su i Zujo i Cviko i Guso (pa ovaj dobri penzioner nam je svojim odbranama i donio jednu titulu) i mnogi drugi.Ovdje se non stop pise da se Amaru ne svidja rad pojedinaca, mozda se mnogima u klubu nije svidjala njegova narcisoidnost i arogancija pa su napustili klub radi njega.Amare hvala ti za mnogo lijepih trenutaka ali brate sa ovim postupkom uoci prvenstva usrao si i sefa i stanicu, pravi vojnik ostaje do kraja na ratistu pa sta bude.Ovima sto ce mi poslije ovoga posta spominjati uzu i siru familiju jer sam kritikovao Tutankamona reci cu samo jedno, pravi klub nikada ne smije ovisiti o jednom covjeku ma ko on bio.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2013, 22:59

tetkice ne brane, nego pljuju i pričaju tračeve.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 06 okt 2013, 23:05

SarajlijaTM je napisao/la:Mogao bih sad napisati 5 stranica negodovanja, ali mi se ne daje dusmanima materijala...
Prijatelju nemoj me pogresno shvatiti, nije bitno sta dusmani misle o nama(jeb.t ih), bitni smo mi.Zato mislim da svaka dobronamjerna kritika i opravdano negodovanje ima smisla.Samo realnim sagledavanjem cinjenica i ciscenjem svoje avlije mozemo napredovati i biti tamo gdje nam je zaista mjesto po tradiciji i renomeu a to je vrh.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Alpacino
Kontakt:

Post Postao/la Alpacino » 06 okt 2013, 23:07

exbabilon je napisao/la:Ovo sto je Dino rekao, koliko god on mene nervira, je istina. Ovaj igracki kadar je limitiran, nema tu 11 kvalitetnih igraca koji odradjuju sve zadatke koji se pred njih postavljaju. Ovdje je upitno imamo li dvojicu takvih. :?

Odbrana je suplja i onda dzaba sve sto napad mozda i napravi kad ce odbrana kao po pravilu to upropastit. Kerla nas opet kosta bodova, OPET! I nemojte hvalit Urdinova, nemojte molim vas. Taj frajer nema grama mozga, u odbrani se brani pravljenjem glupih prekrsaja sto mozemo svi mi, a u napadu nema kvalitetnih ubacaja. Kvesaaaa!
Sredina terena je opet koliko toliko uredu, Tomic i Jamak fino saradjuju, da imamo krila i bekove koji bi njihova proigravanja koristili na bolji nacin onda bi i oni bilo jos bolji. Bucan najbolji bio protiv Plzena, od tad pregori od zelje, nervira se, pravi faulove, puno zuji, malo meda daje. Stanic veceras kriminalan. Selimovic moze bolje, mora bolje!

Kriza je evidentna, 10 bodova smo od prvog na tabeli i titula umjesto da bude blize, svako kolo je sve dalje. Sto je jos gore ni Evropa nije sigurna. Zrinjski, Siroki, Sarajevo i Borac su dovoljno ozbiljne ekipe u odnosu na nas da ne mozemo biti sigurni da cemo biti top 4, jos i ovaj Olimpic igra solidno.. Kako je tanka nit koja djeli najbolju ekipu u drzavi od one koja ne moze biti u vrhu. Zao mi je, al ova sezona je jako mucna i nema naznaka da ce postati bolja.
Ako misliš po igri, grdno se varaš. Administrativno smo ispred cijele lige jednu svjetlosnu godinu, da to prate rezultati bili bi sada ubjedljivo prvi, međutim ovakav igrački kadar, jak po imenima ali kolektivno veoma slab teško prati korak sa svojom reputacijom. Uzimajući u obzir kako je Husref limitiran kao trener, ja isključujem titulu odmah, a priželjkujem borbu za Evropu. Još kad skontaš kakav je raspored Sarajevo imalo, dobiješ računicu da bi više bodova imao Travnik ...

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 06 okt 2013, 23:08

kakve to veze ima sa temom o Želji ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 okt 2013, 23:09

da, kako mi loše igramo i kakvi su bili rasporedi izgleda nestvarno da sarajevo ima samo 3 boda više, čak i nakon novog sranja danas.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 okt 2013, 23:12

ChWilla je napisao/la:da, kako mi loše igramo i kakvi su bili rasporedi izgleda nestvarno da sarajevo ima samo 3 boda više, čak i nakon novog sranja danas.
Al kolko borac ima od pitara nema nista .

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 okt 2013, 23:12

iskreno, nikada nismo bili lošiji... bezidejno, bezvoljno, mlitavo, ali šta je tu je.

VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 okt 2013, 23:29

@dino lj
Metemo mi svoju avliju izgleda ali to uzima svoj danak na igri
Evo sad gledam opet nam cist go ponistise,sa tribine nisi siguran jel nas gore ukopa sudija ili kerla...
Jos je vruca glava da se sta pametuje

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 06 okt 2013, 23:32

nemojte biti nerealni i neposteni, i njima je ponisten cist penal ko suza pa, jbg desava se al samo nemojte da budemo ko pitari i ostali olosi da pljujemo sve drugo sudije, namjestanja a mi jedini nismo krivi, losi smo i to je jedino to.
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

denole
Kontakt:

Post Postao/la denole » 06 okt 2013, 23:42

Pod hitno smjeniti Dinu i to što prije jer če na kraju biti smjenjenjen a štete če biti veće. On jednostavno njie kalibar trenera za Želje. Moliti Mešu da preuzme trenersko mjesto i to pod cjenu i da Amar ode iz kluba ako mu to ne odgovara.Ovo nam je najbolje rješenjei to HITNO.
1921

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Proximic i 31 gost.