Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Carlo
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Carlo » 06 okt 2013, 17:12

fera je napisao/la:sto se tice alberta on je mlad i kao sto rece jimmy ima vremena za njega. al nek jimmy i ostali pogledaju ako se ne sjecaju koliko su ljudi i hendersona pljuvali i svakog igraca u liverpoolu nakon par losih utakmica. to kod nas nije nista novo nazalost.
aspas je po meni dosta lose odradio vecinu vremena koje je proveo na terenu. mozda i on dođe sebi nikad se ne zna al kad neko kaze da je ovo do sad odigrao dobro ja mogu pomisliti samo dvije stvari il da je ta osoba previse subjektivna ili da ne zna mnogo o fudbalu.
umjesto da se radujete sto je liverpool u vrhu vi samo kontate kako ce te provocirati jedni druge. ne kontam sta je problem ako neko ne voli rodgersa, ne volim ni ja rafu pa nisam nikad prestajao navijati za liverpool i radovao sam se svakoj pobjedi nema veze sto je on sjedio na klupi.
Svaka ti je na mjestu.

I usput, ja mislim da Lucas neće imati mjesta kada se vrati Coutinho. Henderson je pravi majstor, čovjek može igrati svaku poziciju. Samo me još interesuje kako bi se snašao u napadu :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 06 okt 2013, 17:16

Kad sam bio banovan i listao neke postove od proslih godina, iznenadio sam se i sam sta sam pisao za Hendersona. Bas sam govorio da treba biti strpljiv kada je on u pitanju, a bas sam mislio da sam bio uzasan. :D

kao sto sam i pretpostavljao, Liverpool se nakon 1996 godine prvi put nasao na vrhu tabele, vjerovatno nece ostati tu ali eto, dobro je. :mrgreen:

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 06 okt 2013, 18:20

Carlo je napisao/la: Lucas neće imati mjesta kada se vrati Coutinho.
Treba pokusati sa Gerrardom i Hendersonom u sredini, ko zna mozda ovaj izraste u dobrog defanzivnog veznog. Puno trci daje 110% od sebe svaku tekmu, a i fizicki izgleda jace od Lucasa.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 06 okt 2013, 19:00

" onclick="window.open(this.href);return false;
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 okt 2013, 19:08

Dobro Suso igra u Spaniji ove sezone , ovo mu je ja mislim 3 asistencija . Nadam se da ce sljedece sezone ostati kod nas i zablistati u Premiershipu .

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 06 okt 2013, 21:12

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kad sam bio banovan i listao neke postove od proslih godina, iznenadio sam se i sam sta sam pisao za Hendersona. Bas sam govorio da treba biti strpljiv kada je on u pitanju, a bas sam mislio da sam bio uzasan. :D

kao sto sam i pretpostavljao, Liverpool se nakon 1996 godine prvi put nasao na vrhu tabele, vjerovatno nece ostati tu ali eto, dobro je. :mrgreen:

Kud nije kraj sezone, kako vrijeme sporo prolazi :lol: Rezultatima mozemo biti izuzetno zadovoljni, ali, ako zelimo ostati u vrhu, igra mora s vremenom postajati bolja. Ne znam koliko mozemo ocekivati od ove ekipe, jer iskreno, i ovo je daleko iznad mojih ocekivanja za pocetak sezone, i ne znam da li ce im forma rasti ili opadati, nedefinisani su skroz :lol: Ali, eto, vratio se i onaj ludi, pa ce se valjda timu citavom podici samopoozdanje. Drago mi je sto smo poprilicno dobro poceli protiv ovih malih ekipa, jer sve sto vrijedi na njima gubimo vec godinama..
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 06 okt 2013, 22:20

Rodgers: "Pobjediti 5 od 7 utakmica je veoma ohrabrujuće. Još uvijek vjerujem da se grupa i tim moraju puno razvijati. Možemo igrati puno bolje, ali sada imamo mentalitet koji nam omogućuje da i kada ne igramo dobro koliko možemo, barem dobijemo utakmice. To je veoma važno. Svaka čast igračima na tome - mentalno su stašno napredovali. U prvih 7 utakmica nismo došli ni blizu razine, kada govorimo o nastupu, koju bismo željeli. Ali pokazali smo da možemo pobjeđivati i kad ne igramo najbolje." "Moramo biti bolji na lopti - previše ju prepuštamo riziku. To je dio sistema, koji pati zbog igrača koje smo izgubili; imamo 5 igrača koji su ozljeđeni, a neki od njih su nam ključni igrači. To je značilo promjene u strukturi. Ponekad 3-5-2 znači više igra na kontre. Sveukupno, trebamo napredovati s loptom - to nam je veoma važno. Za mene nije dovoljno samo pobjeđivati utakmice. Ja osobno jako brinem o tome kako igra izgleda. Uzet ćemo ta 3 boda, ali moramo poboljšati svoje nastupe.
Evo sta Rodgers kaze o dosadasnjem dijelu EPL sezone.Objektivno,pomalo kriticki i sto je najvaznije ne pravi euforiju.
Ono u sto sam siguran je da svoj maximum jos nismo dostigli i ono najbolje nas tek ocekuje tokom sezone.Igra otkako je dosao Rodgers ima glavu i rep.Poredeci ovu i proslu sezonu,u ovih 7 kola,nista se drasticno nije promjenilo jer je ideja ista samo sto se igraci nisu snalazili bas najbolje-konfuzno su u svemu tome djelovali na pocetku prosle.Trebalo je vremena da se svi priviknu jedni na druge(Rodgers na igrace i igraci na njega) i neke okolnosti(Rodgers na pritisak),a napredak je preko 2012/13 itekako vidljiv u 2013 kalendarskoj godini-imamo jednako dobru formu kao najbolje ekipe ove lige.Drzati takvu formu punih 9 mjeseci nije ni malo slucajno niti lahko.
Sto se tice ove sezone ocekujem taj uspon jer je ovo daleko od maximuma koji moze pruziti ekipa,a od pocetka ni jednom nismo bili kompletni jer je od vaznijih igraca uvijek neko falio(Suarez pa Coutinho i Jonhson,a tu su i sitni izostanci Allena,Aggera,Cissokhoa...).Naravno bit ce i padova na kojima cemo viditi koliko smo zapravo jaki i koliko smo to psihicki napredovali,to je ono sto nam je trebalo i sto je Rodgers obecao promjeniti(konzistentnos koju je toliko puta pominjao tokom prosle sezone).Cini se da smo tu stvarno napredovali i da je vidljiv pomak jer u dosadasnjem toku sezone,srednje jakog rasporeda,smo bili dosta ranjivi-jer nit nam je igra na zavidnom nivou nit je savrsena situacija sa povredama i suspenzijama.Naravno sezona je duga i kao sto rece @reds_forever tesko je ista prognozirat jer su dosta nedefinisani. :lol:
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 okt 2013, 01:32

Brendan Rodgers, Tactical Genius

Brendan Rodgers‘ use of the new 3-4-1-2 formation and the long-term plan of the boss.

slika

__

Ostatak: http://www.thisisanfield.com/2013/10/br ... al-genius/" onclick="window.open(this.href);return false;

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 okt 2013, 10:46

Oplakah na ovo tactical genius. Dobra, dobra. Na sabahu se dobro ismijah.
Evo tužnog proizvoda te tektike, zove se drugo poluvrijeme:
Liverpool-Stoke 0-0;
Aston Villa-Liverpool 0-0;
Liverpool-Notts County 0-2;
Liverpool-United 0-0;
Swansea-Liverpool 1-0;
Liverpool-Southampton 0-1;
United-Liverpool 1-0;
Sunderland-Liverpool 1-1;
Liverpool-Palace 0-1.

Mora se ovo popraviti da bi se bilo genius, jer 9 utakmica i jedan go u drugom poluvremenu, ne može nikako biti slučajnost a pogotovo se to ne može zvati djelo genija. Osim ako je sarkazam.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 okt 2013, 10:59

Pa ne mogu vjerovati kakvu statistiku ljudi ovdje izbacuju , ona koja je bitna je 2 mjesto u ligi , 16 od mogucih 21 i ispadanje u CCupu od proslogodisnjeg prvaka .

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 okt 2013, 11:06

nerkolfc je napisao/la:Pa ne mogu vjerovati kakvu statistiku ljudi ovdje izbacuju , ona koja je bitna je 2 mjesto u ligi , 16 od mogucih 21 i ispadanje u CCupu od proslogodisnjeg prvaka .
Uskoro ce se izbacivat statistika zadnjih 10min kad se zatvorimo il prvih 10 minuta kada tek pocinjemo igrat.
Npr: Tuzni proizvod Rodgersove taktike je 0 pogodaka u zadnja 3 meca u prvih 10 minuta ili Liverpool u zadnje tri utakmnice nije postigao gol u zadnjih 10min.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 okt 2013, 11:20

Kako god, Liverpool se nalazi na vrhu tabele zajedno sa Arsenalom. Liverpool je ove sezone poput Klicka, nista posebno atraktivno a ucinkovito. Takticki.
Henderson has been praised for his versatility
'At the end of last season, he played as a false winger from the left, coming inside and got goals.
'He played his first season here wide on the right. He's played as a wing-back, wide in a midfield four.
'In all the systems, what you get from him is a work-rate and a mentality and Jordan has got quality.
'I don't see it as a hindrance for him, I see it only as a positive. I know he's really enjoying playing.'

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 okt 2013, 11:30

Šta je sa Ilorijem? Nije valjda on legitimni nasljednik Babela i Assaidija. Svaka čast Raheemu, nije bek i uopće odbrambeni igrač, odigrao je dobro svoju rolu u pobjedi, ali Ilori se ubio za onu poziciju koju je Raheem igrao. Znam da je došao povrijeđen, ali pisalo je samo na 7 dana.
A Kelly? Ni na klupi ga nema.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 07 okt 2013, 11:36

slikaslika
;) :mrgreen:

slika
Mignolet ;)

slikaslika
D.S. ;)

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 07 okt 2013, 12:12

Henderson je napisao/la:Oplakah na ovo tactical genius. Dobra, dobra. Na sabahu se dobro ismijah.
Evo tužnog proizvoda te tektike, zove se drugo poluvrijeme:
Liverpool-Stoke 0-0;
Aston Villa-Liverpool 0-0;
Liverpool-Notts County 0-2;
Liverpool-United 0-0;
Swansea-Liverpool 1-0;
Liverpool-Southampton 0-1;

United-Liverpool 1-0;
Sunderland-Liverpool 1-1;
Liverpool-Palace 0-1.

Mora se ovo popraviti da bi se bilo genius, jer 9 utakmica i jedan go u drugom poluvremenu, ne može nikako biti slučajnost a pogotovo se to ne može zvati djelo genija. Osim ako je sarkazam.
Jasta je neg genij jer nasem sefu treba samo 45 minuta da rijesi utakmicu. :mrgreen:

U boldanim utakmicama uopste nismo igrali u formaciji 3-4-1-2.
Cilj je pobjediti utakmicu,a da li cemo je rijesiti u prvom ili u drugom poluvremenu mi je najmanje bitno,bitna je pobjeda i to je najvazniji proizvod.Mada slazem se s tobom da trebamo napredovati i popraviti nase drugo poluvrijeme ali stvarno ne vidim smisla da nekim proizvodima,koji su manje bitni u odnosu na glavni proizvod-pobjedu,toliko spustas Brendana i sve sto radi.
Sto se tice ove formacije i taktike mislim da je ovo prinudno rijesenje dok se ne vrate Jonhson i Coutinho.

Sto se tice Iloria i svih ostalih nasih igraca dovedenih sa Pirineja ovog ljeta Brendan je rekao da oni pored standardnih treninga rade i posebno kako bi sto prije bili fizicki spremni za EPL.Bit ce u igri,Ilori doduse malo manje,kada se malo adaptiraju i produ posebne pripreme.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 okt 2013, 12:53

Sretan rođendan Belivuuuuuuuuuu.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 okt 2013, 17:17

Shanks je napisao/la:Nemam šta posebno komentarisati za igrače, svi su bili dobri osim možda Sterlinga, koji djeluje malo izgubljeno na početku ove sezone.Možda treba forsirat Ibea u ovakvim utakmicama umjesto Sterlinga, da vidimo kako će to da izgleda.
Ma jok, treba bas Sterlinga forsirati, jer je on bas fit za ovog wing back-a. On je prosle sezone cini mi se bio 4-5 igrac lige po broju oduzetih lopti u poslednjoj trecini, on je mnogo dobar defanzivno. Jbg, u napadu ne pokazuje mnogo, ali radi dosta.

Henderson je dosta bolji od Lucasa, sto je i pokazao, mada cini mi se da moze i bolje. Mobilniji, vise pokriva, i daje prostor Stiviju da razvija i menja tempo igre bez pritiska preteranog.
Poezija gledati ovaj dvojac u napadu kad su raspolozeni, trebala je petarda puknuti u prvom, ali nema veze, rutinski se odradjuje posao.
Ostaje pitanje, da li ce BR menjati nesto u formaciji kada se Cou vrati, ili ce samo Moses da se preseli na klupu (sto ne bi voleo, ali mogucnost uvek postoji). Cou iza ove dvojice bi ponudio mnogo vise, ali isto tako ne vidim razlog da se ne izbaci jedan stoper iz postave, i da se vrati 4-2-1-3 sa Mosesom na krilu. Voleo bih tu ofanzivnu cetvorku da vidim na delu u punoj snazi, ne sumnjam da ce BR to probati, cak ce se mozda i vratiti tom formacijskom sistemu.
Bitno je da BR moze dosta da rotira, vidi se da ima dosta opcija kako na taktickom planu tako i sa igrackim kadrom.

Igra se polako popravlja i dolazi sve na svoje, a rezultati su odlicni, jos kad se vrate Glen i Cou, bice to jos bolje. Opustanje u drugom jeste problem, ali valjda ce se i to resiti tokom sezone, mada ne zalim se, drugo mesto ponistava taj statisticki podatak i njegovu vaznost, za sada.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 07 okt 2013, 20:15

Henderson je napisao/la:Sretan rođendan Belivuuuuuuuuuu.
Hvala drug.
You'll never walk alone.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 okt 2013, 20:20

Sretan rodjendan i od mene,tek sad vidim kad si citirao :)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

FCL
Kontakt:

Post Postao/la FCL » 07 okt 2013, 20:28

http://firstrownow.eu/watch/212975/1/wa ... ,-u21.html" onclick="window.open(this.href);return false; 1-0 morgan iz penala

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921 i 3 gosta.