NBA History

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA History

Post Postao/la BIHfan » 04 okt 2013, 20:49

Cekamo jos White Mambu da se izjasni i da glasno kaze da je on najbolji ikad. :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 okt 2013, 22:22

pa nije KAJ ni bas daleko u krivu... oscar je bio zaista masina...

mada mislim da u igri 1 na 1 niko ne bi mogao dobiti wilta ili shaqa u primeu :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 okt 2013, 22:33

KK_Bosna je napisao/la:pa nije KAJ ni bas daleko u krivu... oscar je bio zaista masina...

mada mislim da u igri 1 na 1 niko ne bi mogao dobiti wilta ili shaqa u primeu :D
Nadam se da si mislio Wilta i KAJa.Shaqa bi KAJ razvaliO 21-1.Wilt 21-0 :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 okt 2013, 22:55

LBJ MVP je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:pa nije KAJ ni bas daleko u krivu... oscar je bio zaista masina...

Dobro LBJ nemoj pretjerivat, ne pricas o Howardu vec o Shaqu koji je TOP 5 centara alltime (mada dalo bi se i tome raspravljat). :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 okt 2013, 23:02

BIHfan je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:

Dobro LBJ nemoj pretjerivat, ne pricas o Howardu vec o Shaqu koji je TOP 5 centara alltime (mada dalo bi se i tome raspravljat). :)
Jeste on top 5 centara alltime.KAJ,Russell i Wilt plus Shaq i Dream,samo što ja vjerujem da su ova zadnja dvojica dosta lošiji od prve trojice.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 okt 2013, 23:11

Hakeem je po meni najbolji, pa onda Jabbar, oko Wilta i Russela bi se moglo raspravljat, a Shaq jeste najslabiji od njih sto se tice kosarkaskog umijeca ali onakva snaga kakvu je Shaq imao dok je igrao u Lakersima nije nikad vidjeno u NBA, nije ga niko mogao cuvat jedan na jedan jer je snazan ko bik, ma kakvi dva na jedan niko nije mogao.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 okt 2013, 23:18

Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 okt 2013, 00:03

NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
Wilt je imao oko 130 kila, dok je Shaq imao 150. Wilt u to doba nije imao neku konkurenciju dok Shaq itekako jeste. Uostalom ni ja ni ti nismo gledali Wilta da sad ovdje pisemo cinjenice, tako da i to sto si ti iznio je nebuloza.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 okt 2013, 00:07

Ovo je isto koda se prica, ko je bolji Pele ili Messi npr.

Ovi sad imaju sve preparate moguce i pomagala i najbolju moguću opremu i ishranu, da nemaju to izgledali bi ko lisiciji ****. znaci u ono vrijeme je bilo nemoguce izgledati kao Wilt
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 05 okt 2013, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 okt 2013, 00:07

BIHfan je napisao/la: Wilt u to doba nije imao neku konkurenciju dok Shaq itekako jeste.
Plačem.Kako ovo možeš napisati?Najveća konkurencija Shaqu za vrijeme njegove dominaciju bio četvorka Duncan i da nije bilo povrede 2000. možda Shaq ne bi ni vidio prsten.
[youtube][/youtube]
Al eto prije 90ih se nije igrala košarka. :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 okt 2013, 00:15

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo je isto koda se prica, ko je bolji Pele ili Messi npr.

Ovi sad imaju sve preparate moguce i pomagala i najbolju moguću optemu i ishranu, da nemaju to izgledali bi ko lisiciji ****. znaci u ono vrijeme je bilo nemoguce izgledati kao Wilt
Dobro ok imaju preparate, al za stvarno mislis da je Shaq nakupio onu masu od preparata :lol:
Prvo on ima takvu genetiku, a i covjek ima ogromne kosti tako da ti je to cista priroda.
FK DELFIN NEUM

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 09:07

BIHfan je napisao/la:Hakeem je po meni najbolji, pa onda Jabbar, oko Wilta i Russela bi se moglo raspravljat, a Shaq jeste najslabiji od njih sto se tice kosarkaskog umijeca ali onakva snaga kakvu je Shaq imao dok je igrao u Lakersima nije nikad vidjeno u NBA, nije ga niko mogao cuvat jedan na jedan jer je snazan ko bik, ma kakvi dva na jedan niko nije mogao.

a wilt,njega je neko mogao čuvati?

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 09:09

NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...

a šta je russell nego centar?

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 09:13

LBJ MVP je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Wilt u to doba nije imao neku konkurenciju dok Shaq itekako jeste.
Plačem.Kako ovo možeš napisati?Najveća konkurencija Shaqu za vrijeme njegove dominaciju bio četvorka Duncan i da nije bilo povrede 2000. možda Shaq ne bi ni vidio prsten.
[youtube][/youtube]
Al eto prije 90ih se nije igrala košarka. :mrgreen:

robinson,mourning,ming,mutombo su bili konkurencija shaqu,a i olajuwon i ewing na početku shaqove karijere

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 okt 2013, 12:10

prakticki je nemoguce odrediti najboljeg centra svih vremena ako cemo biti iskreni
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 13:38

LenBias je napisao/la:prakticki je nemoguce odrediti najboljeg centra svih vremena ako cemo biti iskreni

najdominantnijeg nije,najboljeg ,sve ovisi o tome ko kojeg centra preferira

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 okt 2013, 13:46

filip13 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Hakeem je po meni najbolji, pa onda Jabbar, oko Wilta i Russela bi se moglo raspravljat, a Shaq jeste najslabiji od njih sto se tice kosarkaskog umijeca ali onakva snaga kakvu je Shaq imao dok je igrao u Lakersima nije nikad vidjeno u NBA, nije ga niko mogao cuvat jedan na jedan jer je snazan ko bik, ma kakvi dva na jedan niko nije mogao.

Naravno da nije, jer je covjek zvijer u svom dobu bio, nije bilo nikog tad njegovih predispozicija 217 cm, 130 KG, raspon ruku nevjerovatan, mislim da je oko 240 cm. A i moze se reci da nije bio toliko dominantan jer je redovno dobijao po usima od Russela i Celticsa.
FK DELFIN NEUM

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 13:52

BIHfan je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Naravno da nije, jer je covjek zvijer u svom dobu bio, nije bilo nikog tad njegovih predispozicija 217 cm, 130 KG, raspon ruku nevjerovatan, mislim da je oko 240 cm. A i moze se reci da nije bio toliko dominantan jer je redovno dobijao po usima od Russela i Celticsa.

najdominatniji u smislu da je bio na poziciji centra najdominantniji,imao sezonu sa 50 poena i 25 skokova u prosjeku,i sezonu sa 24 poena,24 skoka i 9 asista u prosjeku

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 okt 2013, 13:55

Statisticki dominantan, ali prava dominacija po meni znaci osvajanje titula. Ima bas na dokumentarcu kako Bill da je Wilt igrao za statistiku. A i kad pogledam neke klipove na youtube pa tad nije bilo zagradi covjeka na skoku vec skaci pa ko je uhvati sto je bilo stvarno nemoguce pored onolikog covjeka.
FK DELFIN NEUM

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2013, 14:01

BIHfan je napisao/la:Statisticki dominantan, ali prava dominacija po meni znaci osvajanje titula. Ima bas na dokumentarcu kako Bill da je Wilt igrao za statistiku. A i kad pogledam neke klipove na youtube pa tad nije bilo zagradi covjeka na skoku vec skaci pa ko je uhvati sto je bilo stvarno nemoguce pored onolikog covjeka.

to je to,najdominatniji,nije on kriv što su tad centri bili i ispod dva metra visoki

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.