Znači pitanje je što smo mi takvi, kada su svi danas okorijeli nacionalisti i desničari. Hvala bogu pa smo ovakvi kakvi jesmo. I doće vrijeme kada će BIH postati normalna država pa makar za to trebalo i 20 godina. U svim demokratskim zemljama lijevica je popularna i normalna stvar. Samo u BIH ako si desno to je OK, a ako si lijevo komunjara si.
To je narodu u BIH kompleks nametnut od strane nacional-desničarskih vođa. Da je u BIH normalno samo da se bude desničar, a ako si lijevičar živiš u prošlosti. NEVJEROVATNO GLUPO RAZMIŠLJANJE. Kao da demokracija ne poznaje lijevičarstvo. WHAT A FUCK!!??
Kao prvo lijevičarstvo nije komunizam. Večina veležovaca su i uvijek će ostati prolijevičarski orijentisani. Samo u današnje vrijeme kada got nekome spomeneš da si lijevičar odmah si komunista. To je samo dokaz ograničenosti današnje javnosti. Jeli iko od vas ikada knjigu uzeo u ruke i suštinski spoznao šta je šta.
Sad što je Tito i njegova tvorevina prošlost treba i lijevičarstvo da bude. Niđe veze. Umro je i desničarima Hitler i Treći Rajh pa još postoji ekstremna desnica i fašizam.
Neki ljudi u BIH su meni tako kontradiktorni ljudi. Mrze Jugu, Tita i lijevičarstvo a slave ZAVNOBIH.
A ja sam alergičan na ljude koji ne znaju razliku između komunizma, socijalizma i lijevičarstva generalno.
Lijevica je BIH donijela dobro, a desnica samo loše. Lijevica je organizirala odbranu od fašista u drugom svj. ratu, radnim akcijama i drgim metodama razvila industriju i proizdovnju, te uvela više demokratskih vrijednosti, ali za vas sve je to "ZLI" komunizam. A šta vam je desnica donijela: RAT 1992-1995, besparicu, nepoštivanje demokratskih vrijednosti i rada svakog građanina.
P.S. Veležovci nosaju petokrate od 1922 godine tj. prije nego što se i socializam ili kako vi volite dramatizirati "ekstremni komunizam" javio na ovim prostorima. I to je razlog što još petokrake furamo.
Ja i možda zbog toga što nam je to SIMBOL KLUBA
Zato smo mi ponosni lijevičari pa koliko got to ispranim večinskim glavama u BIH bilo nejasno. Mi ne mijenjamo stavove kako vjetar puhne. I svoje stavove držimo zato jer vjerujemo da je to bolji put. Da je čovjek čovjeku prijatelj, a ne neprijatelj. Da radni čovjek treba da bude centar i temelj društva. Još mnogo toga.
Ali ne ... sve je to za vas komunizam.
Moj savjet : čitajte knjige
Ima u njima više pameti nego što vi čujete po čaršiji i na osnovu toga kreirate svoje mišljenje.
SRBIJA + DESNIČARSTVO = MOGUĆE
SRBIJA + LIJEVIČARSTVO = MOGUĆE
HRVATSKA + DESNIČARSTVO = MOGUĆE
HRVATSKA + LIJEVIČARSTVO = MOGUĆE
BIH + DESNIČARSTVO = NEMOGUĆE (Vijećite tenzije; socialna,ekonomska i društvena pitanja po strani, progres nikakav..bla bla znate već)
BIH + LIJEVIČARSTVO = MOGUĆE