OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

harry_90
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 03 okt 2013, 20:35

Nema od ovog nista..navodno sad se ceka odluka dal ce Brotnjo istupit iz lige,jer navodno nemaju financija da bi nastupali u ligi..

Grad je zasluzio da ima prvoligasa,al na ovakav nacin ne,pogotov jos su ugasili pravu KK SLobodu,a ne ovu opcinsku na celu sa BeVbicem !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 okt 2013, 20:47

tuzlalive kaze da ce igrati Sloboda, a sad gledam izvlacenje danas bilo i jos nista nije odluceno

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 okt 2013, 21:54

Izgleda definitivno je gotovo,Sloboda je novi clan lige 12 !

Prvi mec protiv Radnika iz Bijeljine u Mejdanu 19 oktobra !

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 okt 2013, 22:11

Samo nemojte govoriti da se kosarka vratila u grad,jer ove sezone ni k od kosarke se nece gledati u Mejdanu..Opet ce se fulati bacanje i otvorene trice,igre u postu ni za lijeka,jednostavno za to nema ekipe..Nadam se da ce ova uprava biti pametnija i da se nece zaduzivati pa da za 20 godina gledamo gasnje jos jednog od tuzlanskih klubova...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 okt 2013, 22:15

Slatinash_7 je napisao/la:Samo nemojte govoriti da se kosarka vratila u grad,jer ove sezone ni k od kosarke se nece gledati u Mejdanu..Opet ce se fulati bacanje i otvorene trice,igre u postu ni za lijeka,jednostavno za to nema ekipe..Nadam se da ce ova uprava biti pametnija i da se nece zaduzivati pa da za 20 godina gledamo gasnje jos jednog od tuzlanskih klubova...
U ovoj upravi su ljudi koji su oličenje poštenja i ljudske dobrote, tako da nema frke za klub :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 03 okt 2013, 22:23

Nadam se da neće odmah ispast´ .

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 okt 2013, 22:32

Ethel je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Samo nemojte govoriti da se kosarka vratila u grad,jer ove sezone ni k od kosarke se nece gledati u Mejdanu..Opet ce se fulati bacanje i otvorene trice,igre u postu ni za lijeka,jednostavno za to nema ekipe..Nadam se da ce ova uprava biti pametnija i da se nece zaduzivati pa da za 20 godina gledamo gasnje jos jednog od tuzlanskih klubova...
U ovoj upravi su ljudi koji su oličenje poštenja i ljudske dobrote, tako da nema frke za klub :mrgreen:
Ne kazem ja da je ova uprava dobra,samo se nadam da nece to biti kao prije,bacanje para na raznorazne stipendije igraca koji poslje odose u Austriju studirati,na stanove igracima koji sljedece sezone odose dzaba u Sparse ili tako te neke glupe poteze..
Slatina Bog i batina

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 03 okt 2013, 22:38

U ovoj ekipi nema igraca, eto samo Pars, eh ako nebudu dovodili borba za opstanak je sigurno

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 okt 2013, 22:41

Slatinash_7 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:
Ne kazem ja da je ova uprava dobra,samo se nadam da nece to biti kao prije,bacanje para na raznorazne stipendije igraca koji poslje odose u Austriju studirati,na stanove igracima koji sljedece sezone odose dzaba u Sparse ili tako te neke glupe poteze..
Ko zna možda i ne bude kao prije, mada gledajući strukturu cijele uprave nije baš optimistična prognoza, mada nije problem ni što bi oni preko ovog kluba dolazili do ličnog profita, ako ćemo gledati dobru košarku i dobre rezultate kluba, kao Dinamo u fudbalu, kod Mamica nisu cista posla sigurno, ali barem rezultati ne fale..
#MFFL
Som-Hi Barça

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 okt 2013, 22:45

Jos kad vidim onaj naslov "kosarka se vratila u grad" zlo mi :mrgreen: kosarka u Tz je ugasena prije dvije godine ;)

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 04 okt 2013, 09:52

Ok ugasena, i sta sad dalje, niko vise u Tz ne treba ni gledat kosarku niti trenirat jer to nije to :?
Klub je tuzlanski i zove se Sloboda, Dita jednostavno nije mogla nastavit onako, ako jeste evo recite koje bi to bilo rjesenje :?:

A garantujem ti da ces ti prvi odletit u Mejdan ako klub zaigra jadransku ligu, i ne samo ti, ali ne iz ovog ili onog razloga vec sto se grad zazelio dobrog basketa i borbe za trofeje.

Ja bih najzadovoljniji bio kad bi se krenulo u borbu za titulu za 2-3 godine, nekim prirodnim tokom, okupit najtalentovaniju tuzlansku djecu i sa citavog kantona i regije, a ako se krene u dovodjenje stranaca koje ne mozes platit da bi se zadovoljili neciji apetiti nek odmah zakucaju eksere.
Koliko ima para toliko i trosit, a s vremenom ce bit sve vise jer ovaj projekat ima odlicne temelje i ima ime jer ovo je za sve ljude sa strane i dalje stara Sloboda, a mi se svi udaramo istorijom u prsa a znamo kako bi se opet zavrsilo da se nastavilo sezonama bez cilja iz godine u godinu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 okt 2013, 10:18

harry_90 je napisao/la:Jos kad vidim onaj naslov "kosarka se vratila u grad" zlo mi :mrgreen: kosarka u Tz je ugasena prije dvije godine ;)
Harry druze ne s*eri mi tu puno, nisi ti ni gledao kosarku prije 13 i vise godina u Mejdanu i sad tu pises da ti je zlo, Sloboda ce uvijek biti Sloboda i to nek ti bude jasno, Dita je bila nekad jer je Dita bila sponzor, Dita uopste nije vazno ime, Sloboda je ime i to nek ti bude jasno.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 okt 2013, 10:29

Trebao je Damir Mulaomerovic da odigra ovo prvenstvo, plus Pars i eto posjete. Normalno da bi dosao gledati. Treba naci bar jos dva igraca koja su imena da se ima zbog cega doci. Mozda vratiti Suljanovica i zamoliti Damira Mrsica da odigra jednu sezonu.
Eto Mejdana punog. Ne bih zalio platiti ulaznicu.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 04 okt 2013, 10:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 04 okt 2013, 10:29

Ja prema ovom klubu nista ne osjecam, jer sam uz KK odrasto i jos su mi svjeza sjecanja njegovog gasenja i jos me to boli, OKK je Tuzlanski klub i njima zelim sve najbolje, jer sta god je iz Tuzle a bude uspjesno i dobro ja sam sretan,nebitno u cemu samo nek je Tuzlansko ja sam sretan. Jednostavno nemogu a da ne kritikujem ove, pogotov zbog uprave koja vodi ovaj klub a koja je i KK ugasila. Gledajmo realne cinjenice sve sto je obecano u vezi OKK nista nije ispunjeno, uslo se u elitnu na srecu. Omladinski pogon nista nije bolji od KK, znaci nije bilo ulaganja u omladinu i nista vezi toga, afirmacija mladih igraca kroz prvi tim i stvaranja talenata, nema ni jednog, nego sto je gore opet su se dovodila sumljiva pojacanja kojima su davana ogromni novci da se odigraju kljucne tekme, protiv BIhaca i prosle godine doigravanje, a sto je najgore nisu uspjeli sa tom idejom, znaci nema se povjerenja u nasu djecu, jer zaista i nisu nesto. Sta sad ocekivati opet neka pojacanja iz Srbije koji ce odigrat sezonu, ako se cuddom kakva talenta pojavi kako a prodat podijelit pare, i ono sto me je strah da ovo nebude gore od KK iz zadnjih sezona. Nema vizije i sistemskog radaa eh to je najvaeci problem

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 okt 2013, 11:04

fukara87 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Jos kad vidim onaj naslov "kosarka se vratila u grad" zlo mi :mrgreen: kosarka u Tz je ugasena prije dvije godine ;)
Harry druze ne s*eri mi tu puno, nisi ti ni gledao kosarku prije 13 i vise godina u Mejdanu i sad tu pises da ti je zlo, Sloboda ce uvijek biti Sloboda i to nek ti bude jasno, Dita je bila nekad jer je Dita bila sponzor, Dita uopste nije vazno ime, Sloboda je ime i to nek ti bude jasno.
Historija je bitna, ja sam sretan sto sam gledao te utakmice kada su igrali Hukic i Castle uz ostale. Ova djeca sad nemaju tu srecu..

Kad se sjetim da je to sve pocelo padati i ljudi ovdje podrzavali, igramo protiv Studenta gradski. A tamo Zare seljacina popeo se na stolicu i šizi bukvalno a ljudima drago. Kao to je nas covjek :lol:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 okt 2013, 11:05

tuzlak1987 je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:
Historija je bitna, ja sam sretan sto sam gledao te utakmice kada su igrali Hukic i Castle uz ostale. Ova djeca sad nemaju tu srecu..

Kad se sjetim da je to sve pocelo padati i ljudi ovdje podrzavali, igramo protiv Studenta gradski. A tamo Zare seljacina popeo se na stolicu i šizi bukvalno a ljudima drago. Kao to je nas covjek :lol:
Za nas je važila i uvijek će važiti rečenica "A ljudi slabo pamte,To je ovde glavni problem, Ko te j.ebo godinama,J.ebace te opet."
#MFFL
Som-Hi Barça

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 okt 2013, 11:07

trust je upravu sto jest jest,al kad pogledas da ti od talenata nemas koga dovesti bude ti situacija ipak malo jasnija..Ima tu par igraca koji bi mogli nesto napraviti tipa Ahmedica koji je dogurao do reprezentacije pa i Latifagica koji da nije onoliko glup mogao bi biti dosta dobar igrac,podsjetimo se,tek mu je 21 godina..Ima sad i mali Sarajlic pa to sa godinama i nije bas veliki problem..Veci je problem sto niko u omladinskom pogonu ne moze da nagovori djecu da treniraju kako treba,da zive kosarku umjesto sto zive Great Gatsby po Vivama ili na brodolomima..Ove godine opstanak nebi smio doci u pitanje jer realno ova liga 12 je krs i za ovakvu selekciju Slobode,za dvije tri godine pokusat uci u ligu 6 a poslje sta bude bit ce..ja bi bio zadovoljan sa nekim nastupom u play offu za 5-6 godina...
Slatina Bog i batina

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 okt 2013, 11:20

fukara87 je napisao/la:
Ne serem,vec samo kazem kako je..aa bio sam na tim tekmama .. ;) jbg svako ima pravo na svoje misljenje i to je to.. pozz

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 04 okt 2013, 12:38

Slatinash_7 je napisao/la:trust je upravu sto jest jest,al kad pogledas da ti od talenata nemas koga dovesti bude ti situacija ipak malo jasnija..Ima tu par igraca koji bi mogli nesto napraviti tipa Ahmedica koji je dogurao do reprezentacije pa i Latifagica koji da nije onoliko glup mogao bi biti dosta dobar igrac,podsjetimo se,tek mu je 21 godina..Ima sad i mali Sarajlic pa to sa godinama i nije bas veliki problem..Veci je problem sto niko u omladinskom pogonu ne moze da nagovori djecu da treniraju kako treba,da zive kosarku umjesto sto zive Great Gatsby po Vivama ili na brodolomima..Ove godine opstanak nebi smio doci u pitanje jer realno ova liga 12 je krs i za ovakvu selekciju Slobode,za dvije tri godine pokusat uci u ligu 6 a poslje sta bude bit ce..ja bi bio zadovoljan sa nekim nastupom u play offu za 5-6 godina...
Treba se okrenuti mladima tj.ojacati skolu kosarke.Uvijek ce biti onih kojima je draze izlaziti i provoditi se,a bice i onih koji ce trenirati kako treba.Znam da je prije po skolama bila Slobodina skola kosarke,ne znam kako je sad i kakva je struka,jer vidim po ovim rezultatima pionira i kadeta da nisu bas uspjesni...

Pricalo se da ovdje da ce bingo biti sponzor,ako udjemo u prvu ligu,pa eto sad prilike.Ima tu i menprom moglo bi se s ljudima sve dogovoriti,pa napraviti nesto kao i Spars.Idealna prilika je i to sto su mladje selekcije BIH u A-diviziji,pa preko reprezentacije mozes te mlade igrace prezentovati u Evropi,pa i prodati.Svima je zao stare Slobode,al valja krenut naprijed...znam da je u upravi vecina ljud koji su tu da kupe pare i to je to,al uvijek se moze naci i ono malo ljudi sto bi mogli sve pokrenuti.

Bitan je samo dobar plan predstaviti sponzorima i sve bi se moglo uraditi i ne pricam sad o nekim milionima.Vidio sam i da se Mrsic mota oko kluba,pa nek se on i ostali koje je Sloboda napravila malo isprse i nek se zahvale nekako svom klubu...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 okt 2013, 14:53

ma kraj BeVbica niko ne moze doc u priliku da se "isprsi" taman i da zeli...moze kao sto su Sabovici, Fucko i ekipa htjeli u FK "eto ti nama daj pare, i to je to, vise se nista ne pitas, mi odlucujemo sta cemo s tim parama te kako i na sta cemo ih trositi bez da ikome polazemo racune jer jbg ti si to nama dao iz ljubavi- odrekao se fakticki"..a tako im niko bona ne moze dati..

BeVbic je faraon u malom, i on ima kompleks da niko veci ne smije biti od njega u njegovom okruzenju a ako cemo na njega poloziti nade za veliki klub, ligu 6, ABA ligu itd itd- nek nam je bog na pomoci :D

ja sam svoj stav rekao, na tekme cu ici kad ne budem imao pametnijeg posla jer sam naucio gledati kosarku i pozelio gledati kosarku. A sad je na njima dug put da pridobiju navijace, trebat ce godina i godina da se ode na tekmu sa onim zarom kao sto se islo na Ditu, pa da se i za gostovanje potegne za KK. Za sad mi je za ove mrsko i do Mejdana otic ako imam bilo sta pametnije...jbg za 2 god mozda pridobiju simpatije, ostavljam im priliku...

sve ja razumijem, ugasena Sloboda, napravljen novi klub, zdravi temelji itd itd...neki pitaju sta bi da se to isto desilo sa FK pa krenuli od 6.lige bil navijao itd itd? jbg sve zavisi od nacina na koji je to uradjeno. Navijao bih istim zarom da se Dita MORALA ugasiti- a nije, ima xy vecih i gorih duznika. Ogromna vecina duga Dite je dug prema drzavi koji znam odlicno da se ne pika ni 1%, Dita nije imala duga prema igracima i nesto sitno prema privrednim subjektima plus Harun je zelio pomoci (ako mu je vjerovati na rijec). Dakle Dita nije morala da se gasi, prvi minus...drugi minus je sastav uprave, da se klub morao ugasiti pa osnovan na novim temeljima sa sposobnim ljudima u upravi ja bih ga prvi podrzao svim silama, ali Aid Berbic? jel mene neko zajebava tu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.