Otelo je napisao/la:Evo ga radi![]()
Da ne znas slucajno kako se mogu prebacit iz XMBC-a nazad na web browser?
Win key tipka na tastaturi
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Otelo je napisao/la:Evo ga radi![]()
Win 8 mi je pa me baca u onaj metro al evo skontao samYucca je napisao/la:Otelo je napisao/la:Evo ga radi![]()
Win key tipka na tastaturi
Hvala ti puno, ali meni opet nije jasno kako da ja ubacujem kanale na listu, odnosno kako da napravim svoju listu. Šta mi je za to potrebno, evo ubacio sam sad' ovu neku od 216 kanala od kojih bruka ne radi, a i oni su pokrenuti preko EPG, sad' ne kontam kako da ubacim neki kanal koji želim...supersonic83 je napisao/la:Za *p!p!t@*:
Znaci odes u sistem/settings/addons/enabled addons/pvr clients/ onda desni klik na pvr iptv simple i odaberi configure. I sve naredi ovako:
A kad ubacis svoju listu kanala, automatski bi trebao kreniti epg.
Koje kanale EPG sadrzi i koje nazive (tagove) trebas koristiti mozes naci ovdje
Kod:
http://epg.serbianforum.org
Znaci ime kanala ti mora biti isto kao i ime tog kanala u epgu da bi radilo.
Kad zavrsis treba izgledati ovako, epg ispod imena kanala i ispod slike:
sonik24 je napisao/la:o gdje si rođače, supersoniče
ni ja ne ontam ovo, sve postavio kao na slikama ali gdje da nadem te kanale da ih stavim u favoritesupersonic83 je napisao/la:Znaci da bi ubacio svoju listu isto ides na:
sistem/settings/addons/enabled addons/pvr clients/ onda desni klik na pvr iptv simple i odaberi configure.
Zatim u opciji general naredi file location= local path (kao na slici)
U opciji M3U Playlist Path, odaberi listu koju imas sacuvanu negdje na kompu.
Evo skini si ovu listu pa probaj:
http://www.2shared.com/audio/gMwweqsa/xbmc2.html
Nju mozes otvoriti u notepadu te je editirati, tj ubaciti svoje kanale.
U notepadu to izgleda ovako:Na kraju prvog reda pises naziv kanala, a u drugom redu link od tog kanala. I tako slazes kanal za kanalom.
Linkove kanala mozes pronaci na raznim forumima.
Ako zelis da ti radi tv raspored, nek ti se naziv kanala podudara sa nazivom tog kanala u EPGu.
znaci pazi na razmak te mala i velika slova.
sonik24 je napisao/la:o gdje si rođače, supersoniče
Teško je naci al jezeere.champions1921 je napisao/la:Moze li kakva lista sa sportskim kanalima na pp.. Ako neko ima sky sportove ili aljazire sport bio bih mu zahvalan
champions1921 je napisao/la:Kako dobiti ove logo-e kanala??
Hvala..supersonic83 je napisao/la:champions1921 je napisao/la:Kako dobiti ove logo-e kanala??
Imao sam instaliran XMBC na starom kompu i sad hocu ponovo da instaliram, i samo da te pitam za ovaj patch odradim prvo sve sa one prve stranice pa onda ovo sto si postavio?Hvalabarca_87 je napisao/la:
skinite ovaj patch i poslije toga imate svee ,nema sta nema ,ma ne mozes stic procackat sve koliko ima novih usera, programa za filmove ,serije, kanale .
kad skinete ovaj file imaju tu instrukcije kako se install
ma ne moras samo install xbmc i onda patch jer u tom pachu imaju svi oni dodatci sa prve stranice a i jos mnogi drugiMrWhite je napisao/la:Imao sam instaliran XMBC na starom kompu i sad hocu ponovo da instaliram, i samo da te pitam za ovaj patch odradim prvo sve sa one prve stranice pa onda ovo sto si postavio?Hvalabarca_87 je napisao/la:
skinite ovaj patch i poslije toga imate svee ,nema sta nema ,ma ne mozes stic procackat sve koliko ima novih usera, programa za filmove ,serije, kanale .
kad skinete ovaj file imaju tu instrukcije kako se install
Evo pokusavam da instaliram ovaj patch, ali kad sam skidao xmbc nije mi dosao u .rar formatu i ne mogu da kopiram ovo XMBC u onaj novi file.....barca_87 je napisao/la: ma ne moras samo install xbmc i onda patch jer u tom pachu imaju svi oni dodatci sa prve stranice a i jos mnogi drugi
ne mozes da kopiras filove iz xbmc foldera koji je u patchu u xbmc folder koji je instaliran ,jel toMrWhite je napisao/la:Evo pokusavam da instaliram ovaj patch, ali kad sam skidao xmbc nije mi dosao u .rar formatu i ne mogu da kopiram ovo XMBC u onaj novi file.....barca_87 je napisao/la: ma ne moras samo install xbmc i onda patch jer u tom pachu imaju svi oni dodatci sa prve stranice a i jos mnogi drugi
Evo uspio sam kopirati ali kad udjem unutra sta god da pokrenem pokazuje mi error, do cega je znas li?barca_87 je napisao/la: ne mozes da kopiras filove iz xbmc foldera koji je u patchu u xbmc folder koji je instaliran ,jel to
pa ako je rar file otpakuj ga i onda ces moc prebacit foldere te
joj nezz ,pa jesil sve uradio ovako ko na videu ,dobro pogledaj video i ako si sve tako uradio ne bi trebalo bit problemaMrWhite je napisao/la:Evo uspio sam kopirati ali kad udjem unutra sta god da pokrenem pokazuje mi error, do cega je znas li?barca_87 je napisao/la: ne mozes da kopiras filove iz xbmc foldera koji je u patchu u xbmc folder koji je instaliran ,jel to
pa ako je rar file otpakuj ga i onda ces moc prebacit foldere te
Jesam sve ovako uradio, i kad pokusam da otvoris bilo sta pise Error script failed.....barca_87 je napisao/la: joj nezz ,pa jesil sve uradio ovako ko na videu ,dobro pogledaj video i ako si sve tako uradio ne bi trebalo bit problema
[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], NebeskaSila96 i 11 gostiju.