Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

index_
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la index_ » 03 okt 2013, 13:11

likusa je napisao/la:
index_ je napisao/la:
likusa je napisao/la:nazalost nije istina .. :roll: :oops:
Fkt ili nas bacas po cevape? :o
rsg provjerio i definitivno nije u Sarajevu.
E jbg,

Pa jel moguce da smo ovako pokvareni i da takve lazi serviramo narodu... dno dna smo u pm.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 03 okt 2013, 13:58

slika

Ja mislim da je to taj mali.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 okt 2013, 13:59

BenjooJutub je napisao/la:slika

jel stvarno mislis da ovako izgleda djecak koji boluje od leukemije i kojem je ostao mjesec zivota?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 03 okt 2013, 14:05

LenBias je napisao/la:
BenjooJutub je napisao/la:slika

jel stvarno mislis da ovako izgleda djecak koji boluje od leukemije i kojem je ostao mjesec zivota?
To što mu je ostao mjesec dana života, ne mora da znači da je prikovan za krevet i da mu je opala kosa od kemoterapija. A povrh svega, ne mogu doktori odlučiti koliko je kome ostalo života, bez obzira na dijagnozu.

slika

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 okt 2013, 14:33

Zlatan je svjetska mega-zvijezda i vjerovatno dnevno dobije nekoliko slicnih pisama. Ovdje je razlika sto je izaslo u javnost, pa je morao barem dati izjavu, sto je sinoc i uradio. Naravno, PR prica: uradicu sve sto mogu... u prevodu, yebiga, zasad, nista od toga.
Glasnogovornik PSG: Sarajevo ne dolazi u obzir, Zlatan ima bitnu utakmicu protiv Marseilla za vikend i on ce odraditi sve treninge.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 okt 2013, 14:34

Nabijem te na qrac zlatane.
naprijed rejal

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 03 okt 2013, 14:49

Normalno da ce ispuniti zelju djecaku, ali daleko od ociju javnosti kako to i rade najvece zvijezde ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 03 okt 2013, 15:19

Puma je napisao/la:Normalno da ce ispuniti zelju djecaku, ali daleko od ociju javnosti kako to i rade najvece zvijezde ;)
Upravo. Kao sto je do sad i ucinio mnogoj djeci ali daleko od ociju javnosti. Provjerena informacija od jednog clana iz njegovog obezbjedjenja koji je porijeklom odavde. Ni blizu nije covjek kakav se prikazuje na televiziji, samo je dovoljna velicina da mu ne treba da se dize pompa za njegovu humanost. Veliki Zlatan.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 okt 2013, 15:58

Treba čovjeka razumjeti , on je profesionalac i njegov je posao igranje fudbala i treniranje istog. Ne može on tek tako napustiti obaveze i zaputiti se za Sarajevo , kao što je već gore napisano , čovjek je mega zvijezda i ima sigurno ogroman broj takvih zahtjeva. Ako bude mogao i imao vremena uvjeren sam da će Ibra ispuniti želju nesretno oboljelom mališanu.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 03 okt 2013, 16:24

Prvo propust se napravio sto je to otislo u medije,jer on mora onda svima udovoljiti trebalo se obratiti samo njegovom menadjeru i uraidti to u tajnosti al et..
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 okt 2013, 23:11

Znači nije došao e moj Ibrahimoviću karino od čovjeka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 okt 2013, 12:37

mene je ovo dirnulo u srce ..

Tebe nigdje da sviraš produžetak: Neka čovjek u tebi odluči, Zlatane!

Pozdravljam te Zlatane,

Napisat ću ti ovo pismo, vjerujući da ćeš ga pročitati, a ako i nećeš neće biti neke velike štete po mene, a ni po tebe. Jedino što će biti drukčije je da nećeš znati koliko si me rastužio. Niti ćeš znati da je sve moglo biti drukčije, mogao si me i obradovati. I ne samo mene... Ja sam Bosanka Zlatane, Veliki Zlatane, Ibra, Ibrakadabra..i mogu ti sa sigurnošću reći da je ovog trenutka kada ti ovo pišem, u Bosni i Hercegovini najviše Bosanaca i Hercegovaca.

Znaš zašto Zlatane? Zato jer smo mi Bosanci takvi, ništa nas ne okupi na hrpu kao nevolja, teška nevolja. Tada ti mi Zlatane postanemo jednaki, svi imamo isti problem, svi govorimo istim jezikom i svi jednako želimo. Isti smo ti i kada nas zaokupi kakva dobra nafaka, tada nam svima srce puno i svi u glas ponosno bi viknuli da smo Bosanci i Hercegovci. A evo, golema nas nevolja sada okupila na hrpu. Golema nevolja, a tuga prevelika. Dječak od osam godina, k'o osam treptaja okom, Hajrudin se zove, teško je bolestan. Toliko teško da i nema nade da će preboljeti bolest. A dijete k'o dijete, ima želje.

A ko od nas ljudi na ovom svijetu nema želje Zlatane? I najzdraviji ih ima. I najbogatiji. I najsiromašniji. Ljudi smo i ispod kože jednaki, slabi i jaki po potrebi. A ovo je dijete i jako i slabo. A želja mu pregolema. Da vidi svog junaka, idola, pa da oči sklopi. A idol si mu ti Zlatane. Ti, Veliki Zlatan, Ibra, Ibrakadabra. I kada smo mi Bosanci i Hercegovci, ovakvi kakvi jesmo saznali za Hajrudinovu želju, svi do jednog povjerovasmo da će se u tebi Zlatane probuditi Bosanac i da ćeš ispuniti san dječaku koji nije dobio priliku da sanja druge snove.

Ti mu šalješ dres, tek si ga skinuo sa sebe i potpisao. Formalnost. Šta je jedan dres za tebe? Ništa. Šta tvoj dres znači Hajrudinu? Ništa. Jer ga neće imati priliku obući niti se njime hvaliti pred prijateljima. Niti će ikad u njemu zaigrati lopte „na male“ u školskom dvorištu, ni na kakvoj livadi. Neće se u njemu ni slikati, za uspomenu i dugo sjećanje. Jer neće imati priliku prebirati po tim sjećanjima. Njegov je san svoje okice od osam treptaja uprti u svoju legendu, u Velikog Ibru koji igra „Zlatan stylom“, u Velikog Ibrakadabru, za kojeg Hajrudin vjeruje da mu venama teče i bosanska krv.

Veliki Zlatane,

Znamo mi koliko si ti velik, znamo i kakve su tvoje obaveze, znamo i da dobijaš puno zahtjeva ovakvih ili sličnih. I da te nekad ljudi gnjave svojim željama. A znamo i da ti nisi fontana želja, pa da svakom želju ispuniš. Znamo i da od tebe neki ljudi traže novac, svakakve ludorije padaju ljudima na pamet, znamo mi to. Ali, Hajrudin nema vremena Zlatane. Nema on vremena čekati da ti spoznaš da je njegova želja njemu i zadnja, a nije ni svjestan toga. Nema on to vrijeme moj Zlatane.

Osam njegovih treptaja okom umorni su Zlatane, žele se sklopiti zauvijek i u miru otići tamo, gdje mi Bosanci i Hercegovci vjerujemo da odlaze sve dobre duše. Ti imaš vremena Zlatane. Pred tobom je još puno treninga i tekmi, još puno toga što ćeš poželjeti i sebi ostvariti. Nedaj Bože da ikad budeš morao čekati da ti želju drugi ispune...

I znaš, baš smo mislili da će se u tebi probuditi Bosanac i Hercegovac, pa ćeš samo onako k'o jedan od nas u svlačionici nakon pobjede nad Benficom reći: „Ma, i trening i tekmu, odoh ja u Bosnu. Odoh vidjeti Hajrudina, čeka me to dijete, mene čeka, mene Zlatana. Od toliko ljudi na svijetu on čeka mene i ja odoh..“ Eto, baš smo mislili i gotovo da nema među nama nekog ko suzu nije pustio kada je čuo da ćeš i doći.

A ti ne dođe...i nemoj djeci našoj slati dresove, djeci čije bi se oči sklopile dok čekaju tebe..Nemoj Zlatane.. Znamo mi i da ti bježiš od Bosne i Hercegovine, zbog nekih ljudi ili zbog tebi znanih razloga. Ali, mi ovakvi kakvi jesmo, tebe svojatamo k'o rod najrođeniji, a od tebe ništa niti tražimo niti te gnjavimo. Nama bi bilo dosta da dođeš i dječaku Hajrudinu ispuniš želju da te ugleda očima svojim od osam treptaja. I ne ljuti se ako pročitaš ovo pismo što ti pišem „moj Zlatane“. Takvi smo mi Bosanci i Hercegovci, volimo se i svojatamo kada nam je najteže.

A sada nam je baš teško, preteško. Golema nam se tuga na srca navalila, veća od svih tuga i žalosti koje nas desetljećima satiru. Gotovo veća. Nama je to isto. Ne znaš ti o nama ništa moj Zlatane. Da znaš, nikad nas se ne odrekao. A odričeš nas se evo još jednom. Nemoj to raditi. Sjeti se sebe kada si gotovo bosonog po švedskim igralištima kotrljao loptu. Sjeti se ko si i šta si bio, sjeti se svojih snova tada. Znamo mi Bosanci i Hercegovci o tebi puno, puno više nego što si ikada pomislio da znamo. I ne damo na tebe, naš si kakav god da si.

Nema večeras sna nama na oči moj Zlatane. Čekamo sve da neće odnekud vijest da si ipak došao. Ne bi zamjerili ni da dođeš, a ne javiš nam se. Ništa ti nećemo zamjeriti, samo da odeš tamo gdje trebaš i gdje te čeka Hajrudin. Važno je to nama, takvi smo mi. A ti duboko u sebi znaš zašto je to nama važno, samo dopusti sebi da iz tebe progovori Bosanac i Hercegovac.

Od svog vremena koje ti je ostalo u životu, tih nekoliko trenutaka u Hajrudinovim očima koliko bi se zabavio kod njega, vjeruj Zlatane bili bi ti najsnažniji trenuci života. Jači od svih postignutih golova, od svih dobijenih tekmi, svih pehara, svih titula. Ti znaš Zlatane onaj osjećaj kad ti je do kraja utakmice ostalo još malo, kad gledaš sudiji u oči a on se sprema svirati kraj. A ti želiš još samo malo, još tek toliko vremena da iz sve snage zapucaš na gol. Da kraj bude u tvom stilu. A onda ti ne bude žao ni što je kraj. Tako ovdje u Bosni i Hercegovini, u svom krevetu čeka Hajrudin... kraj samo što nije, a tebe niodkuda da sviraš produžetak.

Zlatane,

Nemoj zamjeriti na čemu, tako mi u bosni kažemo kad se opraštamo. Ne zamjeri ni ti, a ni mi tebi nećemo dođeš li i sakriješ li se od svih nas, samo ne od onoga koji te čeka. Neka čovjek u tebi odluči.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 okt 2013, 13:31

yebem ja tebe zlatane, i ne branite ga živi bili, avion iz pariza je u sarajevu za manje od tri sata, na dan može doć' da malom ispuni želju. Nabijem te ibrahimoviću na qrac bosanski, pichko prodana.
naprijed rejal

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 okt 2013, 13:41

Pustite covjeka neka zivi svoj zivot!

Ibrahimovic nije obavezan doci bilo gdje i da ispuni bilo koju zelju bilo kome...iako bi bio lijep gest.

Ovo jeste tuzna prica, i ljudi reaguju vrlo emotivno iz tog razloga, a nemate pravo osudjivati covjeka jer niste u njegovoj situaciji, ovakvih zelja ima sigurno svake sedmice.

Najbolje bi bilo da roditelji Hajrudina provedu svaki moguci minut sa svojim dijetetom dok jos mogu uz sto vise ljubavi, a ne da daju izjave medijima o nekom fudbaleru koji nema veze sa njihovim sinom.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 05 okt 2013, 00:49

Fuj ste sto postavljate slike djecaka na forum. I da, nema kose!

Inace...

Komentar na koji sam naišao na forumu...al fakat...fakat zlata vrijedan!!!

"Ako ista ne mogu to su ovi lazni moralisti...pu!

I kakve veze Zlatan ima sa Bosnom, to mi isto nikad nece bit jasno. Zlatan je htio igrat za nas, isto kao sto je sletio jucer u Sarajevo - znaci nebuloza do nebuloze. Sta vam je ljudi dragi, lik jedva da govori nas jezik, nit dolazi BiH niti ga zanimamo. Ali jok, idemo nazor htio igrat za nas i bog, dolazio u Sarajevo, molio, kumio nasi nisu dali (pa sto Ibra nikad ne rece nista o tome u silnim knjigama, intervjuima - sto nikad ne dade intervju za neku nasu tv??) Pa kad nas toliko voli, sto ne dodje nekad u tu svoju 'domovinu'.

Pustite se toga sta bi vi zeljeli, cinjenica je da Zlatan sigurno dobija milione zahtjeva za ovakvu 'pomoc'. I mi sad kontamo, eto ko 'nas' je pa ce doc, on nije nas, nit ije bio, niti ce bit, covjek je svedjanin i kraj price, ima veze sa bosnom ko i ja sa svedskom - nikakve. Stari mu rodjen u Bijeljini, otiso iz zemlje prije gotovo 40 godina, a Ibrahimovic ne znam jel jednom bio ovdje. Znaci stari mu nije neka ratna pobjegulja, nego jednostavno lik **** ovaj dio svijeta i otisao.

A sad neka mu nagovaraju mediji i lazni moralisti i neka prave tiraz na jadnom djetetu."

Aferim, ko god da si, druze!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 okt 2013, 01:15

Uzasan smo mi narod. Povodljiv, zaostao i dosta primitivan.
Prvo su neki (da ne kazem) novinari izmislili kako je Zlatan sletio u Sarajevo, da bi na toj vijesti zaradili par desetina eura, koliko otprilike bude klikova na google ads na jednu takvu bum vijest.

Nas narod se primio na tu laz (i jedva docekali da glume moral) i kasnije se razocarali u Zalatana jer su drugi lagali kako je dosao, a nije. Napravili smo od bolesnog djeteta nacinoalnu dramu i stavili ogroman teret na Zlatana. Lik sada ne smije, sve i da je htio doci.
Takve stvari se rade tajno, daleko od ociju javnosti ali, nasi su to uprskali. Lazni moralisti, pokakim im se u moral i usta i dobro natrpam nogom.

Dijete je bolesno, kao hiljade druge djece sirom svijeta i ima zelje isto kao i svako. Naravno da bi bilo lijepo da je dosao ali, mi smo krivi.
Bolje je razocarati jednog Hajrudina, ma koliko to bilo tesko, nego hiljade druge djece poslije Hajrudina. Da nasi (lafo) mediji nisu ovako navalili i napravili od ovog dramu, mozda bi Zlatan i dosao, ali ovako, kad to prate milioni ljudi, normalno da nece. Ko bi citao hiljade pisama poslije Hajrudina i razocarao toliku djecu?

Mi smo krivi, nije Zlatan. Mi, stoka. Kad navalimo na fejsu dijeliti slike i vijesti... Boze sacuvaj. Sjedi se i ceka se nesto da pokazemo neki moral, kojeg fol imamo. :roll:

Ovaj narod je iz dana u dan sve gori i gori.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 05 okt 2013, 01:22

Pauk je napisao/la:Pustite covjeka neka zivi svoj zivot!

Ibrahimovic nije obavezan doci bilo gdje i da ispuni bilo koju zelju bilo kome...iako bi bio lijep gest.

Ovo jeste tuzna prica, i ljudi reaguju vrlo emotivno iz tog razloga, a nemate pravo osudjivati covjeka jer niste u njegovoj situaciji, ovakvih zelja ima sigurno svake sedmice.

Najbolje bi bilo da roditelji Hajrudina provedu svaki moguci minut sa svojim dijetetom dok jos mogu uz sto vise ljubavi, a ne da daju izjave medijima o nekom fudbaleru koji nema veze sa njihovim sinom.
+1
Odlazi Safete.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 okt 2013, 09:04

Meni inače jedna stvar nije jasna - kako to da se pisma/mailovi objave u medijima dan nakon što bivaju poslana određenim osobama? Realno, da sam ja slao pismo/mail, sigurno to ne bi mogli objaviti klix, index, **** ili neki četvrti portal. Zašto? Zato što nije bitna promocija, već da se ispuni ta želja.

Mediji su ovdje nanjušili krv. Mediji ne mare za život mališana; njima je on samo klik koji donosi zaradu. Da se razumijemo, nije to samo kod nas tako. Svijet je odavno otišao u onu stvar.

Što se tiče Hajrudina i Zlatana, ja sam ubijeđen da će se oni susresti, da će Zlatan ispuniti želju ovog mališana i da će učiniti sve da se mališan osjeća posebno. Zašto? Zato što i sam Zlatan zna kako je to kad nešto očajnički želiš. Da li će se susret dogoditi u Parizu, Sarajevu, Pekingu, Berlinu - to je najmanje bitno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 okt 2013, 11:28

Nije valjda da bolesno dijete treba ići njemu na noge. :?

Ibrahimović ako ima srca a i sam je roditelj onda bi trebao doći u Sarajevo koje izgleda prezire iz njemu poznatih razloga.Jer ne predstavlja mu problem otići na oproštaj deklarisanom četniku Mihajloviću a ne doći u zemlju iz koje vuče korijene. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 okt 2013, 11:38

Saurman je napisao/la:Nije valjda da bolesno dijete treba ići njemu na noge. :?

Ibrahimović ako ima srca a i sam je roditelj onda bi trebao doći u Sarajevo koje izgleda prezire iz njemu poznatih razloga.Jer ne predstavlja mu problem otići na oproštaj deklarisanom četniku Mihajloviću a ne doći u zemlju iz koje vuče korijene. :roll:
Post za primjer kakvi smo mi debili u glavu. Iz krajnosti u krajnost :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.