U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 okt 2013, 09:22

HzSM je napisao/la:
pazzarac je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Pu **** ti Kvesic,Jajalo,Krunic i Barisic mater,nikako ti doci do pameti.
jedino se slazem za Barisica jer koliko vidim ne igra u Zagrebu

koje su to alternative izuzev mozda Atajica koji je cesto na klupi jednog velikog kluba,ne vidim da BIH ima mnogo boljih igraca od ovih pozvanih a da imaju pravo igranja za U21 ili da zele da igraju za istu(Besic)

mogao bi recimo ovaj Tino-Sven Susic ali je pitanje ima li sportsko drzavljanstvo jer je igrao za mladje belgijske selekcije
Recimo da pozove Runica iz Borca.Ne znam zasto bjezi i od Radovca.Momak ima 17 godina,ali igra PL i standardan je u Sarajevu.Travancic u posljednje vrijeme opet igra.Za Hodzica ili Bajica bi takodje trebalo biti mjesta.Zatim imas Merajica i Rahmanovica iz Olimpica koji su sigurno bolji od pola igraca sa ovog spiska.To je sto se tice PL.Pod hitno vratiti Besica u repku.Nije mi jasno ni nepozivanje Atajica.Kasumovic iz Hanovera je u prvoj ekipi,ali igra za drugu.Ima igraca koliko hoces...
Majke mi ne volim forume i ovdje sam počeo pisati slučajno povuklo me zbog jedne stvari, ali sam ostao čisto zbog ovakvih kao ti. Barišića nisam gledao sem u repci, Jajalo po meni ne zaslužuje biti na spisku jer imamo boljih golmana ali Kvesić i Krunić su odlični igrači. Ne znam da li si ih ikad gledao mimo repke a vjerujem da nisi jer većina ovdje prati te evropske lige i fura neke vrhunske tekme i lige. Ja recimo gleda Zvezda-Donji Srem prije svih liga 5 sem ako nije neki vrh derbi u to vrijeme. Znači gledam i prije Barsa-Almerija npr. jer me više interesuje Krunić ili Kvesić nego neki ALmerijci. Barsu više znam napamet. Ova dva igrača zaslužuju prvih 11 repke sto posto. Travančić im nije trenutno ni blizu. Merajić isto nije blizu ni Bevapu, ni Letiću ni Subiću, pa ni Markoviću iz Širokog. Za Bešića i Atajića se slažem a ovi ostali malđi su tu sljedeći ciklus i mislim da je jedini razlog što ih ne zove taj da se da prilika svim ovim mladima 92/93 jer na svakoj poziciji u ovom godištu imamo po tri igrača približnih kvaliteta i klubova u kojima nastupaju i mislim da se i Jagodić malo gubi i često mijenja igrače jer svaki put kad zovne nekoga nađu se mnogi koji nabroje odmah dvojicu sličnih za tu poziciju. Evo potraži moje postove pa ćeš vidjeti da sam na temi Želje ovog Subića spominjao davno, ali sad je tek in. Stvar je samo toga što ranije nije puno igrao u klubu za razliku od Bevaba. Da ne govorim o ovim mlađima koje spominješ a za koje mu isto prigovaraju mnogi a vjeruj neki od njih i jesu veći potencijali ali trenutno ne mogu pružiti više od ovih što je zovnuo. Sa druge strane ovi mlađi mogu samo izgoriti sada u nekoj lošoj atmosferi koja je možda stvorena. Treneri neki nikad ne guraju mlađe kad se gubi mnogo jer puste ove što su gubili da se vade, a ne da neko ko nije nimalo kriv bude prozivan.Odavno nismo imali ovoliku konkurenciju. Prošle kvale je imao 20-tak igrača i to je bilo to. Sad ih ima minimum 40-50 i skoro sve ih je zvao bar po jednom sem par ovih iz vana poput Karahmeta. Malo je izgubio kompas jer je puno kandidata i htio je sve da zadovolji a trpila je uigranost i to daje za pravo da svi imaju nekog svog favorita kojeg ovaj nije pozvao. Moje je mišljenje da ako sad zijanimo od Španije treba odmah praviti repku za naredne kvale tj zvati ove 94/95.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 03 okt 2013, 11:25

HzSM je napisao/la:
pazzarac je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Pu **** ti Kvesic,Jajalo,Krunic i Barisic mater,nikako ti doci do pameti.
jedino se slazem za Barisica jer koliko vidim ne igra u Zagrebu

koje su to alternative izuzev mozda Atajica koji je cesto na klupi jednog velikog kluba,ne vidim da BIH ima mnogo boljih igraca od ovih pozvanih a da imaju pravo igranja za U21 ili da zele da igraju za istu(Besic)

mogao bi recimo ovaj Tino-Sven Susic ali je pitanje ima li sportsko drzavljanstvo jer je igrao za mladje belgijske selekcije
Recimo da pozove Runica iz Borca.Ne znam zasto bjezi i od Radovca.Momak ima 17 godina,ali igra PL i standardan je u Sarajevu.Travancic u posljednje vrijeme opet igra.Za Hodzica ili Bajica bi takodje trebalo biti mjesta.Zatim imas Merajica i Rahmanovica iz Olimpica koji su sigurno bolji od pola igraca sa ovog spiska.To je sto se tice PL.Pod hitno vratiti Besica u repku.Nije mi jasno ni nepozivanje Atajica.Kasumovic iz Hanovera je u prvoj ekipi,ali igra za drugu.Ima igraca koliko hoces...
Pa sve su to igraci koji su pribliznog kvaliteta a nisu sigurno mnogo bolji od pozvanih ako nisu za nijansu slabiji ali prednost pozvanih je sigurno iskustvo

Da krenemo od veznih-mislis li da bi Rahmanovic mogao imati mjesta ispred Prcica pa i Krunica a svu trojicu sam gledao

isto vazi i za Radovca koji sigurno trenutno nema prednost ispred Grahovca ili Cajica iako je potencijal a i igra za juniorsku repku

Merajic je na klupi u klubu a pozvani igraci na njegovoj poziciji su bolji

Da ne objasnjavam za ostale jer mislim da nemaju na svojim pozicijama slabije pozvane igrace
i iskustvo je na strani pozvanih a i imaju mogucnost igranja u narednom ciklusu jer si naveo uglavnom igrace '94 god.pa ce se pokazat iako pojedini iz pobrojanih su bili u timu kad se dogodila katastrofa od Austrije

Naravno veliki hendikep je neigranje Besica i Hajrovica

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 03 okt 2013, 12:18

Kevin je napisao/la:
šta fali Kvesiću..igra u RNK SPlit, gledao sam par utakmica, isto i zabija..zna s loptom..po meni sasvim opravdan poziv..
a Radovac, pa nemože čovječe igrat i u U19 i u U21, jeste likovi..najbolje da igra i za U17, U19 i U21 :roll:
isto i za Runica..neka prodje svoje kategorije prvo, ima vremena do U21
Sta igra svega ti tvoga?6 utakmica ove sezone od 11 od cega je 4 usao sa klupe i dvije zapoceo,ali nije odigrao do kraja.Ukupno 202 minute,nesto malo vise od dvije citave utakmice,a jos jednom ponavjlam ukupno ih 11.Nek' se gone i Vlado i ovi kvazi igraci iz srbijanske i hrvatske lige...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 okt 2013, 12:28

HzSM je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
šta fali Kvesiću..igra u RNK SPlit, gledao sam par utakmica, isto i zabija..zna s loptom..po meni sasvim opravdan poziv..
a Radovac, pa nemože čovječe igrat i u U19 i u U21, jeste likovi..najbolje da igra i za U17, U19 i U21 :roll:
Sta igra svega ti tvoga?6 utakmica ove sezone od 11 od cega je 4 usao sa klupe i dvije zapoceo,ali nije odigrao do kraja.Ukupno 202 minute,nesto malo vise od dvije citave utakmice,a jos jednom ponavjlam ukupno ih 11.Nek' se gone i Vlado i ovi kvazi igraci iz srbijanske i hrvatske lige...
U tom RNK Split je konkurencija troduplo jaca na njegovoj poziciji nego bilo kome od ovih domacih alternativa.
Nisi nikad momka defintivno ni gledao, a lupetas.
...Život za Široki...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 okt 2013, 12:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:
HzSM je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
U tom RNK Split je konkurencija troduplo jaca na njegovoj poziciji nego bilo kome od ovih domacih alternativa.
Nisi nikad momka defintivno ni gledao, a lupetas.
pa i atajicu je veca konkurencija 10000 puta, pa je ostao bez poziva. :roll:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 okt 2013, 12:33

I sta sad, igrat cemo se izbornika svaki put kad spisak izadje i nabacivati kojekakvim imenima, narocito ovim ''hipertalentima'' izvana? Ja ili ti bolje znamo od Jagodica tko je u vecoj formi ili tko vise pokazuje na okupljanjima ili sto doticni nije pozvan, nije ti palo na pamet mozda da ga ne zasluzuje igrama, ponasanjem, necim trecim?
...Život za Široki...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 okt 2013, 12:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:I sta sad, igrat cemo se izbornika svaki put kad spisak izadje i nabacivati kojekakvim imenima, narocito ovim ''hipertalentima'' izvana? Ja ili ti bolje znamo od Jagodica tko je u vecoj formi ili tko vise pokazuje na okupljanjima ili sto doticni nije pozvan, nije ti palo na pamet mozda da ga ne zasluzuje igrama, ponasanjem, necim trecim?
ti branis kvesica, a ocito je da lik nije standardan u hrvatskoj ligi. jos ovaj gore navodi kako zabija, kako igra... znaci kada god jagodic objavi spisak, svi trebamo sutiti, hvaliti ga. nema veze sto reprezentacija pruza ocajne partije :roll:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 okt 2013, 12:49

Ne branim, komentiram, gore napisano je cinjenica, a ti ako mislis da su razlike u ovim imenima kojima se nabacuje za razliku od onih koji su vec tu ''nebo i zemlja'', definitivno morate promijeniti sport.
Eto bas je do toga, reprezetnacija ce odjednom magicno proigrati s dva, tri nova imena podjednake kvalitete.
J.ebo to sto ne postoji sustavni rad s omladincima i obrazovani strucnjaci za omladinske kadre da ih vode i uce od najranijih doba.
U pravu si.
Najbolje svaki put kad izadje spisak upitati ''a gdje je xy, xx, xz, cy''. I kad se izrotiraju i kad nista ne krene na bolje, onda cemo upitati a gdje su ovi sto su prije bili, sto vise ne dobivaju poziv.
...Život za Široki...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 okt 2013, 13:08

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne branim, komentiram, gore napisano je cinjenica, a ti ako mislis da su razlike u ovim imenima kojima se nabacuje za razliku od onih koji su vec tu ''nebo i zemlja'', definitivno morate promijeniti sport.
Eto bas je do toga, reprezetnacija ce odjednom magicno proigrati s dva, tri nova imena podjednake kvalitete.
J.ebo to sto ne postoji sustavni rad s omladincima i obrazovani strucnjaci za omladinske kadre da ih vode i uce od najranijih doba.
U pravu si.
Najbolje svaki put kad izadje spisak upitati ''a gdje je xy, xx, xz, cy''. I kad se izrotiraju i kad nista ne krene na bolje, onda cemo upitati a gdje su ovi sto su prije bili, sto vise ne dobivaju poziv.
niko ne kaze da su razlike nebo i zemlja. vidis da je na ovom rezervnom spisku daniel graovac. momak koji ima samo 1 nastup ove sezone. reprezentacija igra ocajno, nesto se mora mijenjati. vlado je dobar trener, no ocigledno nesto ne stima. nemamo kvalitet da se nosimo sa spancima, ali sigurno je da se ima kvaliteta da se pobjedi madjarska, austrija. austrija nas je pobijedila, a mi nismo sansu stvorilu kako treba. :roll:

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 03 okt 2013, 13:33

jasmin10 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne branim, komentiram, gore napisano je cinjenica, a ti ako mislis da su razlike u ovim imenima kojima se nabacuje za razliku od onih koji su vec tu ''nebo i zemlja'', definitivno morate promijeniti sport.
U pravu si.
niko ne kaze da su razlike nebo i zemlja. vidis da je na ovom rezervnom spisku daniel graovac. momak koji ima samo 1 nastup ove sezone. reprezentacija igra ocajno, nesto se mora mijenjati. vlado je dobar trener, no ocigledno nesto ne stima. nemamo kvalitet da se nosimo sa spancima, ali sigurno je da se ima kvaliteta da se pobjedi madjarska, austrija. austrija nas je pobijedila, a mi nismo sansu stvorilu kako treba. :roll:
Graovca ove sezone nisam pratio,ali hvala na ovom podatku.Zalosno je ovo sve.Najvise od svega me moze iznervirati nepravda,pogotovo kad je ima u onome sto najvise volim,a to je fudbal i reprezentacija.Otjerati sve selektore odnosno mesetare iz svih mladjih reprezentativnih selekcija i poceti ispocetka.Dovesti ljude koji su radili u inostranstvu i koji ne poznaju roditelje djece koja trenutno igraju preko stele,da jednom sa rodbinskim,prijateljskim i komsijskim vezama u Bosni za sva vremena zavrsimo...

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 03 okt 2013, 16:00

Nikad se kod nas nece desiti da "babini sinovi", "sestrici i rodjaci".prestanu gurati po reprezentacijama. Kad krenemo od A-rep pa sve do U-21 isto se radi. Jedino mozemo dovesti strance na mjesta trenera i tako mozemo gurati prema naprijed.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 03 okt 2013, 16:21

Mene samo jedno zanima u koju je selekciju pozvan Armin Hodžić iz Željezničara, jel' uopšte dobio poziv selektora U19 ili U21?
Grbavica naš je Hram!!!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 okt 2013, 16:22

on nemoze biti pozvan u u19, prestar je

Bellucci
Kontakt:

Post Postao/la Bellucci » 03 okt 2013, 16:43

dino-92 je napisao/la:on nemoze biti pozvan u u19, prestar je
??????? zar nije 94. godiste _ 19 god

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 okt 2013, 16:50

jeste, ali sad je na redu 95.godiste. ep ce se igrati sljedece godine kad oni budu imali 19 godina.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 okt 2013, 09:45

Selektor Toni Karačić za ovaj turnir je pozvao sljedeće igrače:

Emir Plakalo (Sarajevo), Damir Sadiković (Željezničar), Ernes Hidić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Namir Alispahić (Čelik), Fedor Predragović (Borac), Miloš Šatara (Kozara), Samir Radovac (Sarajevo), Mićo Kuzmanović (Zvijezda Gradačac), Ante Petrović (Široki Brijeg), Adis Omerbašić (Schalke 04, Njemačka), Renato Gojković (Čelik), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Nikola Vasilj (Zrinjski), Mihailo Ristić (Crvena Zvezda, Srbija), Andrej Modić (Milan, Italija), Omar Pršeš (Sloboda), Toni Tipurić (Zrinjski), Marko Odak (Zrinjski), Mirza Geca (Sarajevo), Siniša Saničanin (Rudar Prijedor), Adin Jahić (Gradina).

Evo opletite :)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 okt 2013, 09:49

Samo dva igraca iz dijaspore. :mrgreen: :o

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 okt 2013, 10:02

Inace, ovi igraci su za mene ocekivano na spisku, ostale ne poznajem...

Emir Plakalo (Sarajevo), Damir Sadiković (Željezničar), Ernes Hidić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Namir Alispahić (Čelik), Fedor Predragović (Borac), Miloš Šatara (Kozara), Samir Radovac (Sarajevo), Mićo Kuzmanović (Zvijezda Gradačac), Ante Petrović (Široki Brijeg), Adis Omerbašić (Schalke 04, Njemačka), Renato Gojković (Čelik), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Nikola Vasilj (Zrinjski), Mihailo Ristić (Crvena Zvezda, Srbija), Andrej Modić (Milan, Italija), Omar Pršeš (Sloboda), Toni Tipurić (Zrinjski), Marko Odak (Zrinjski), Mirza Geca (Sarajevo), Siniša Saničanin (Rudar Prijedor), Adin Jahić (Gradina).

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 04 okt 2013, 10:07

ajmo sad neka svaki forumas jos po jedno 2-3 imena iz mega klubova, drzava, liga pa da opletemo po spisku :lol: :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 okt 2013, 10:44

dobar je spisak. vecina igraca je tu od proslog ciklusa ili su testirani na proljece u prijateljskim. iz inostranstva su tu 2 najvaznija sa modicem i omerbasicem. nema anonimusa iz seoskih klubova kao kod kolege malkocevica. tu su jos ajdin hrustic iz schalkea, ali on je godinu mladji a i neigra puno, tako da je to ok, i golman osman hadzikic iz austrije.
ali uglavnom je to to sa cime raspolazemo u tom godistu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], CAGarfia, Google Adsense [Bot], jasmin10, TefalTava, Zglavkar i 34 gosta.