U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kevin
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 14:16

Batko je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
samson je napisao/la:Za Karacica se od ciklusa do ciklusa govori kako je dobar, a izigrava nas kako ko stigne ...
vama je najveći problem što on dolazi iz Širokog Brijega...
prvi je uveo (2x) U19 u elitnu skupinu..gdje su do tad bili?

šta je s ovim U17, on ništa nije napravio, apsolutno ništa pa je i dalje tu..tako da..

okanite se Tonija..dobar je on čovjek i trener sigurno.. 8-)

ne ne ne ne ne. Upravo ti samo gledas tako. Za mene je Toni trener kao i svi ostali i sve trenere nogometnih selekcija gledam istim ocima a ti gledas Tonija drugim ocima jer je iz Sirokog Brijega i svaki put se ovdje pojavis kad ga se kritikuje. Kod tebe je problem!!!! Za tebe Toni i Jagodic nisu isti a meni jesu.

Mi ovdje kritikujemo sve selektore kada za to ima osnova, ok neki malo pretjeruju ali vecinom je to tu negdje dok ti patoloski branis svaki potez Karacica iako je recimo itekako zasluzio kritike poslije poraza od Austrije 5:0.
nemoj zajebavat i iznosti lažne podatke, od Autrije su izgubili 6:0 :lol: :lol: :lol: :lol:

imam pravo da branim koga želim! ;)
pa vidis da ne kritiziram Jagodića kao ni Tonija, kako ih onda gledam razlicito?
zapravo sam jedini koji je jos davno rekao da ćete za par mjeseci svi popljuvat Jagodića ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 02 okt 2013, 14:22

Kevin, pusti se seljacke politike. Cuj kritikuju ga samo zato sto je iz Širokog :roll: :roll: :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 okt 2013, 14:30

Kevin je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Što se svi vade na istu priču "eto on je dobar ali smeta vam što dolazi iz Širokog, Zenice, što je igro za Sarajevo" bla bla bla.
Gledaju se rezultati, ako ne daje rezultate koji se traže, nema se šta dalje pričati.
ja nigdje nisam pročitao nikakve postavljene ciljeve pred U19 (ili U17) koji se moraju ispuniti..
do nedavno je pojam bio igrat u eliti..a za neke vise ciljeve ja nisam nigdje procitao da su postavljeni..
Cilj je napredak.Ako si dvije godine zaredom igrao elitni krug kvalifikacija, onda je sigurno cilj da se to proba proći.Ako se ne može proći, onda makar nekim normalnim rezultatima da se izgubi.
Kevin je napisao/la: i kakve ti rezultate očekuješ od djece iz gradine, leotara, slavije pa i ovih iz želje, širokog koji igraju po ovim bh prčijama sa ekipama koji ni iste dresove nemaju, kad ni A repka (eo do ove godine) nije ništa napravila..? a preko noći bi da djeca igraju u egalu sa francuzima, austrijancima, njemcima...nemoj zajebavat pobro ;)
Pa što zove djecu iz Gradine, Slavije, Leotara ako nisu kvalitetni ? Neka pozove igrače iz Širokog, Želje, Sarajeva (jer su uvijek u vrhu omladinske PLBiH), a ostalo nek popuni iz inostranstva.Ti naši iz inostranstva treniraju u istim uslovima kao i Austrijanci, Njemci, i ostali.
Kevin je napisao/la: do prije 3 mjeseca vlado je bio najbolji trener, trener svih trenera, junak itd. a sta je sad? i u čeliku i u u21.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa šta će mu govoriti dok ekipa igra dobro ? Nije nuklearna fizika skontati da ako ekipa počne loše igrati da će nestati podrške.
DRUG NEBI TI PUNCA

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 02 okt 2013, 14:33

Malkocevic,Karacic,Jagodic.. sve je to od istog materijala krojeno. Sve trojica su super osjetljivi na novac i to se odrazava na njihovim rezultatima. Njihov rad se jedino moze procijeniti na osnovu broja igraca koje su lansirali i spremili za seniorski nogomet,a koliko ja pratim - vrlo malo ili gotovo nikako.
Mladje selekcije trebaju preuzeti nasi treneri iz inostranstva, legende naseg fudbala, skolovani ljudi.. kojima ce kvalitet biti vazan, a ne novac kao sto je dosad slucaj bio.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 14:40

imperator10 je napisao/la:Malkocevic,Karacic,Jagodic.. sve je to od istog materijala krojeno. Sve trojica su super osjetljivi na novac i to se odrazava na njihovim rezultatima. Njihov rad se jedino moze procijeniti na osnovu broja igraca koje su lansirali i spremili za seniorski nogomet,a koliko ja pratim - vrlo malo ili gotovo nikako.
Mladje selekcije trebaju preuzeti nasi treneri iz inostranstva, legende naseg fudbala, skolovani ljudi.. kojima ce kvalitet biti vazan, a ne novac kao sto je dosad slucaj bio.
novac je nešto što cijeli svijet, znači bilo tko na ovom svijetu bez obzira na religiju ili nacionalnost voli i obožava..svi ga jednako slave i vesele mu se..svi su isto osjetljivi na njega, svi maštaju o njemu..svi ga žele..neznam zašto bi njih 3 bila drugačija :D

pa jel lansiran itko iz U21 od Jagodića u A? od Tonija još ne može jer nije došlo vrijeme njihovo..tek sad su tu u U21 Špikić, Marić, Hodžić, Bajić itd

ja mislim da on može napraviti rezultat sa U19 ;)
i da će to sad i pokazat

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 02 okt 2013, 14:41

Nije mi jasno kako ocekujete da ovi selektori prave igrace za a reprezentaciju?
Tako sto ce se okupiti 3-4 puta godisnje po 3-4 dana? Jel vi stvarno mislite da se igraci tako prave?

Vladi se sada spocitavaju losi rezultati, a boljih igraca jednostavno NEMA. Kada je imao odlicne rezultate u proslim kvalifikacijama, onda je to bilo kao "lako mu je kad ima bilbiju, stevanovica i co". Isto tako je doveo par igraca i sam je nasao Djurica.
Isto je i sa Karacicem.
Igrace treba da prave klubovi tokom citave godine, a u reprezentaciji (u ovom formatu) samo treba da se selektiraju i uigravaju.
Mi nemamo ni kampove ni nista, tako da je i ovo maksimum koji mozemo dostici ;)
Pravda za flash-a!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 okt 2013, 14:42

Pa u U19 ima prihvatljivu grupu i vjerujem da mogu i trebaju proci.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 02 okt 2013, 14:49

U redu je da novac svi vole, ali oni to pretjerano rade i svi znaju da se mozes naći na spisku ako si spreman da pocastis selektora, igrače kao primjere neću navoditi. Za priču da nemaju uslova, da se dva put okupljaju godisnje i to, to je čisto sranje. Za igrače u seniorskoj nogometu mislim koliko je Sakib iz Slobode napravio igraca, ili Toni iz Širokog da kažeš evo ih, to je kvalitet. Problem je nekvalitetna selekcija igrača, nedostatak stručnosti sve trojice i zato je idealno vrijeme da odlete kako znaju i da nas više ne brukaju gdje god odu.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 02 okt 2013, 14:53

Ali kako to da on napravi igraca, kad ga vidi ukupno 20 dana u godini?

Uostalom, koji je to trener napravio ijednog igraca kod nas poslije rata za reprezentaciju?

Jel mislite da nasi talenti bolje uspijevaju u inostranstvu sto je tamo cistiji zrak, bolji selektor u-21/19/17 ili zato sto je bolja organizacija omladinskih skola u klubovima i savezu?
Pravda za flash-a!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 14:57

imperator10 je napisao/la:U redu je da novac svi vole, ali oni to pretjerano rade i svi znaju da se mozes naći na spisku ako si spreman da pocastis selektora, igrače kao primjere neću navoditi. Za priču da nemaju uslova, da se dva put okupljaju godisnje i to, to je čisto sranje. Za igrače u seniorskoj nogometu mislim koliko je Sakib iz Slobode napravio igraca, ili Toni iz Širokog da kažeš evo ih, to je kvalitet. Problem je nekvalitetna selekcija igrača, nedostatak stručnosti sve trojice i zato je idealno vrijeme da odlete kako znaju i da nas više ne brukaju gdje god odu.
ako sutra Bajić, Hodžić, Sadiković (namjerno nabrajam ove iz Želje jer ih Karačić ne trenira u klubu) budu igračine i igraju za A selekciju, da li to znači da je njih napravio Toni Karačić i izbacio ih kao igrače kao selektor, ili ih je napravio trener omladinaca iz Želje?

aj objasni ovo molim te?
i još jedno pitanje:
Ko je izbacio Pandžu da dođe do A repke i bude standardan do nedavno? Tulić? Ćiro? ili možda Toni Karačić koji ga je trenirao u omladinskoj školi Širokog? ili možda neki trener Širokog ili Hajduka?

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 02 okt 2013, 15:07

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 02 okt 2013, 15:13

Evo informacija za onog sto govori,da je cudno sto se zove 5 igraca Zeljeznicara u reprezentaciju.Danas su pobjedili Celika 5:0,cetvrtoplasiranog na tabeli.Evo za primjer uzmite dinamo u hrvatskoj,pa 9 igraca dinama igra za U 17 reprezentaciju Cro,pa cak nekoliko njih i iz hajduka,sta bi tek o njima trebali reci ? Ljudi pricaju nebuloze svakakve

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 15:18

zumba je napisao/la:Evo informacija za onog sto govori,da je cudno sto se zove 5 igraca Zeljeznicara u reprezentaciju.Danas su pobjedili Celika 5:0,cetvrtoplasiranog na tabeli.Evo za primjer uzmite dinamo u hrvatskoj,pa 9 igraca dinama igra za U 17 reprezentaciju Cro,pa cak nekoliko njih i iz hajduka,sta bi tek o njima trebali reci ? Ljudi pricaju nebuloze svakakve
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
inače Čelik vrh bh nogometa u svim selekcijama..

druze, nitko ne osporava pozivanje četvorice igrača Želje..
ja sam samo apisao onom koji je rekao kao:"ok je što ih je 4 jer su prvi"..
a ja sam replicirao, znači prvi su za 1 bod vise od Širokog, a kad su juniori Širokog bili i prvaci i osvojili kup (pretprošla sezona) i kad ih je 4 bilo u U19 to su bile štele, veze, plaćanja, nezasluženo, levati itd.

eto o tome se radi..
pročitaj moj post 1-2 stranice iz i sve će ti biti jasno

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 02 okt 2013, 16:22

Dobro ba,niste ocigledno shvatili sta sam htio reci.Uspjeh Karacica u omladinskoj ligi mozes samo prosuditi na osnovu igraca koje poslije 2 godine juniorskog staza on uspije izbaciti za prvu ekipu sirokog,kao trener juniora Sirokog a ne kao selektor,to se cijeni,koliko si na kraju uspio igraca "dovrsiti"(naravno da ih omladinska skola stvara) a ne jesi li osvojio medalju u omladinskoj ligi koja nema nikakve snage.Sad mi nemoj reci molim te da Karacic zadnje kvalifikacije gdje je pusionu dozivio nije pretjerao sa pozivanjem igraca iz svoje ekipe - nemoj mi reci da je onaj Petrovic s najbolja opcija (pazi sad) od 1994. godista koju smo imali u drzavi za tu poziciju,isto tako mislim i za Odaka i Spikica,za Marica necu nista reci jer posjeduje odredjen kvalitet.Ako se toliko kunes u njegov rad,sacekat cemo utakmice,sacekat cemo da vidimo dokle ce njegovi igraci dogurat i bas cemo vidjet.Jeste bilo nezasluzeno ih toliko pozvati, a ne pozvati npr. Omerbasica koji igra za juniore Schalkea ili Kasumovica koji ima profi ugovor sa Hannoverom.
I razlika izmedju inostranstva i nas i jeste ne samo u boljoj organizaciji,nego itekako u strucnosti i kvaliteti trenera.Treba napraviti normalnu selekciju igraca da ti se kojim slucajem ne bi sutra desilo za Mustafic iz Gladbacha ne igra za Francusku ili Luxemburg ili Burnic iz Borusije za Njemacku, Mihael Modic za Srbiju i ne znam ko vec.
P.S. Bajica on uopste nije ni zvao kao najboljeg strijelca lige za te kvalifikacije,dobro vi to znate.On i Popovic su kasnije upali za mediteransku,nakon sto su neki morali otkazati nastup.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 16:32

imperator10 je napisao/la:Dobro ba,niste ocigledno shvatili sta sam htio reci.Uspjeh Karacica u omladinskoj ligi mozes samo prosuditi na osnovu igraca koje poslije 2 godine juniorskog staza on uspije izbaciti za prvu ekipu sirokog,kao trener juniora Sirokog a ne kao selektor,to se cijeni,koliko si na kraju uspio igraca "dovrsiti"(naravno da ih omladinska skola stvara) a ne jesi li osvojio medalju u omladinskoj ligi koja nema nikakve snage.Sad mi nemoj reci molim te da Karacic zadnje kvalifikacije gdje je pusionu dozivio nije pretjerao sa pozivanjem igraca iz svoje ekipe - nemoj mi reci da je onaj Petrovic s najbolja opcija (pazi sad) od 1994. godista koju smo imali u drzavi za tu poziciju,isto tako mislim i za Odaka i Spikica,za Marica necu nista reci jer posjeduje odredjen kvalitet.Ako se toliko kunes u njegov rad,sacekat cemo utakmice,sacekat cemo da vidimo dokle ce njegovi igraci dogurat i bas cemo vidjet.Jeste bilo nezasluzeno ih toliko pozvati, a ne pozvati npr. Omerbasica koji igra za juniore Schalkea ili Kasumovica koji ima profi ugovor sa Hannoverom.
I razlika izmedju inostranstva i nas i jeste ne samo u boljoj organizaciji,nego itekako u strucnosti i kvaliteti trenera.Treba napraviti normalnu selekciju igraca da ti se kojim slucajem ne bi sutra desilo za Mustafic iz Gladbacha ne igra za Francusku ili Luxemburg ili Burnic iz Borusije za Njemacku, Mihael Modic za Srbiju i ne znam ko vec.
P.S. Bajica on uopste nije ni zvao kao najboljeg strijelca lige za te kvalifikacije,dobro vi to znate.On i Popovic su kasnije upali za mediteransku,nakon sto su neki morali otkazati nastup.
Špikić je trenutno u prvoj ekipi Širokog, odigrao obje utakmica sa Udineseom ko da je senior već 10 godina..
i dana danas kad ga gledam na terenu odličan je, reagra jako dobro i riješava jednostavno situacije..
radije ga vidim u prvom sastavu nego džidića recimo!

on će sigurno biti odličan igrač, tj. štoper i ja se nadam da uskoro ide u neki jači i veći klub
a gledaj, njih 4 su najbolji pojedinci dvostrukih prvaka omladinske lige bh i logicno je da ce ih pozvat..isto kao sto sad ima eto 5 kadeta zelje u U17..e sad jel to opravdano ili nije, da li bi neki drugi postigli vise to niti znamo niti mozemo znat

a kao trener škole Širokog u prvu ekipu Širokog ti je izbacio dosta igrača, da ne nabrajam sad sve njih

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 02 okt 2013, 16:52

Kevin je napisao/la:
imperator10 je napisao/la:Dobro ba,niste ocigledno shvatili sta sam htio reci.Uspjeh Karacica u omladinskoj ligi mozes samo prosuditi na osnovu igraca koje poslije 2 godine juniorskog staza on uspije izbaciti za prvu ekipu sirokog,kao trener juniora Sirokog a ne kao selektor,to se cijeni,koliko si na kraju uspio igraca "dovrsiti"(naravno da ih omladinska skola stvara) a ne jesi li osvojio medalju u omladinskoj ligi koja nema nikakve snage.Sad mi nemoj reci molim te da Karacic zadnje kvalifikacije gdje je pusionu dozivio nije pretjerao sa pozivanjem igraca iz svoje ekipe - nemoj mi reci da je onaj Petrovic s najbolja opcija (pazi sad) od 1994. godista koju smo imali u drzavi za tu poziciju,isto tako mislim i za Odaka i Spikica,za Marica necu nista reci jer posjeduje odredjen kvalitet.Ako se toliko kunes u njegov rad,sacekat cemo utakmice,sacekat cemo da vidimo dokle ce njegovi igraci dogurat i bas cemo vidjet.Jeste bilo nezasluzeno ih toliko pozvati, a ne pozvati npr. Omerbasica koji igra za juniore Schalkea ili Kasumovica koji ima profi ugovor sa Hannoverom.
Špikić je trenutno u prvoj ekipi Širokog, odigrao obje utakmica sa Udineseom ko da je senior već 10 godina..
i dana danas kad ga gledam na terenu odličan je, reagra jako dobro i riješava jednostavno situacije..

on će sigurno biti odličan igrač, tj. štoper i ja se nadam da uskoro ide u neki jači i veći klub
a gledaj, njih 4 su najbolji pojedinci dvostrukih prvaka omladinske lige bh i logicno je da ce ih pozvat..isto kao sto sad ima eto 5 kadeta zelje u U17..e sad jel to opravdano ili nije, da li bi neki drugi postigli vise to niti znamo niti mozemo znat

a kao trener škole Širokog u prvu ekipu Širokog ti je izbacio dosta igrača, da ne nabrajam sad sve njih

Zanemari ove TMcice i da se cijela ekipa zelje pozove u repku oni bi nasli neku manu i zalili se :roll:

Nego de ti meni reci jesu li prije igraci Sirokog igrali za BiH il' Cro u mladjim selekcijama ?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 17:00

fanatic je napisao/la:
Kevin je napisao/la:

Zanemari ove TMcice i da se cijela ekipa zelje pozove u repku oni bi nasli neku manu i zalili se :roll:

Nego de ti meni reci jesu li prije igraci Sirokog igrali za BiH il' Cro u mladjim selekcijama ?
Ja ne znam da je ikad ijedan zaigrao za Cro

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 okt 2013, 17:09

Vlado glupane, zašto nisi Atajića pozvao???
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 02 okt 2013, 17:17

JTS je napisao/la:Vlado glupane, zašto nisi Atajića pozvao???
Zato sto je taj Atajic dobar, al' samo u medijima..na terenu je bio ubjedljivo najlosiji igrac gore u madjarskoj, a u Ze opet ispod prosjeka(doduse tad je vecina zakazala). Da je umjesto njega bio bilo koji u21 igrac iz nase lige, vjerovatno bi odnijeli 3 boda iz madjarske - nevjerovatno sta je momak ful'o

@Kevin dankeschon :D

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 okt 2013, 17:19

JTS je napisao/la:Vlado glupane, zašto nisi Atajića pozvao???
odakle ti to da Atajic nije pozvan :D vidim nije jos objavio spisak :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, Proximic, Zglavkar i 49 gostiju.