Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Kevin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 14:03

lucif3R666 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Upravo tako, prije 4 godine je rekao da ide i kad su gledali tko će preuzet nitko nije htio i molili ga Mirko i ostali da ostane još..

nažalost, Jelić sad odlazi iz razloga koji nemaju veze s nogometom, štelama ili što već spominje ovaj armageddon, odlazi iz razloga koje ne bih spominjao ovdje..jako tužno..
armagedon gdje ces na generala :lol: :lol:
iskreno, to nije za smijanje...NIMALO!
ne poželit nikome..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 02 okt 2013, 14:05

Kevin je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:moje lično mišljenje,koje ne mora biti tačno,je da će liga biti sve regularnija i regularnija....očito je da je stigao neki mig iz saveza da se sprovode istrage u nionu za poslednje sezone,i da je signalizirano najistaknutijim kriminalcima iz tog perioda da se sklone u stranu...tu prije svega mislim na ova misteriozna povlačenja generala jelića,amara osima,cvike,tanovića...

dobro,nije baš moje lično mišljenje,ali nije ni 100% provjereno...meni ima smisla,a vrijeme će pokazati je li u pitanju šuplja.
Kakvo bolan misteriozno povlacenje Jelica, covjek naajmanje pet godina javno govori o odlasku iz kluba i nije uopce u Širokom Brijegu vec neko vrijeme, samo sto odugovlaci i stalno se predomislja jer nitko se ne istice kao kandidat za preuzimanje, sto se i vidi sada po situaciji gdje je klub i dalje bez predsjednika i gdje je receno da se nece zuriti s izborom i njemu svaka cast i velika hvala koliko je i izdrzao s moronima koji su mu izvrsni clanovi.
Ne lupaj gluposti, svega ti.
Upravo tako, prije 4 godine je rekao da ide i kad su gledali tko će preuzet nitko nije htio i molili ga Mirko i ostali da ostane još..

nažalost, Jelić sad odlazi iz razloga koji nemaju veze s nogometom, štelama ili što već spominje ovaj armageddon, odlazi iz razloga koje ne bih spominjao ovdje..jako tužno..
Priznaces da je to malo kontradiktorno, jer ako je Siroki klub u kom su finansije i ostali segmenti koji cine klub u odlicnom stanju, onda mi to da niko nece da preuzme generalovu funkciju nije jasno zasto. Takvo radno mjesto bi svako pozelio. Bice da je ipak nesto drugo.
"JOŠ OD 1926"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2013, 14:09

veteran 1987 je napisao/la: Priznaces da je to malo kontradiktorno, jer ako je Siroki klub u kom su finansije i ostali segmenti koji cine klub u odlicnom stanju, onda mi to da niko nece da preuzme generalovu funkciju nije jasno zasto. Takvo radno mjesto bi svako pozelio. Bice da je ipak nesto drugo.
Biće da nemaš pojma, a onda nemoj pričat o tome niti pretpostavljat šta je..

Kad netko treba preuzet tu funkciju taj isti mora donijet godišnje oko 2-3 mil KM da se plaće podijele i sezona pokrije..tko je taj koji će danas, ili evo već nekoliko godina, to znat, imati veze, prijateljstva itd pa namaknuti toliki novac..zato nitko nece..ne bi ni ja osobno..nije to samo sjest i dat si titulu ja sam predsjednik i ajmo ...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 okt 2013, 14:52

sve ja vas razumijem,naravno da ni ja nemam dokaza nikakvih...ali priznaćete da je prevelika slučajnost da je odjednom toliko lokalnih šerifa "otišlo na odmor","povuklo se iz javnosti","otišlo u inostranstvo","dalo ostavku"....ne vjerujem da su prijetnje uefa išle dotle da se ucjenjuje reprezantacijom,ali vjerovatno ne bi bilo nikakvih donacija iz ovih uefa programa pomoći klubovima,da su tu ostali amar,general jelić,gracić,cviko,tanović i kompanija protiv kojih se vjerovatno vode neke istrage...možda sam nekoga i greškom stavio na ovaj spisak,možda je čovjek čestit,ali neke nisam sigurno pogriješio...ali saznaće se sve brzo...ne bi bio ni prvi ni zadnji put da lupam bezveze :lol:

ovaj put ću bar znati koga da okrivim i ko mi je ovo provukao kroz uši 8-)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 okt 2013, 15:14

veteran 1987 je napisao/la: Priznaces da je to malo kontradiktorno, jer ako je Siroki klub u kom su finansije i ostali segmenti koji cine klub u odlicnom stanju, onda mi to da niko nece da preuzme generalovu funkciju nije jasno zasto. Takvo radno mjesto bi svako pozelio. Bice da je ipak nesto drugo.
kevin ti je objasnio u cemu je poanta vec, nije to samo uzmi klub i nastavi dalje, Jelica su podrzavali bas svi u UO, ima poznanstva u svojoj bransi, znanje, ekonomsku moc i utjecaj, a to nije bas tako jednostavno za steci u ovom poslu, stotine je primjera raznih biznismena, gospodarstvenika koji su preuzeli neki klub pa nisu svojim dolaskom isti automatski unaprijedili, Jelic je zivio NK Široki Brijeg, nazalost previse parazita oko njega nije.
Zato se naravno mora oprezno pristupiti novom izboru, a to da je iznenadno i da se nije ni razmisljalo o novom predsjedniku pokazuje i situacija gdje klub jos uvijek trazi celnika, a Jelic je svoje obavio i vise nego dobro i ostavlja klub bez dugova i u dobrom stanju svakome tko bude sposoban ga voditi.
To je covjek za pozeljeti na celu bilo kojeg kluba i ja mu jos jednom cestitam i skidam kapu za sve sto je uradio za NK Široki Brijeg, kakvim ga je zatekao, sto je od njega napravio i kakvog ga ostavlja, to je jedan od jako, jako rijetkih svijetlih primjera u siroj regiji, tako da ove price o ''misterioznom isceznucu'' su meni, kao upucenijem u kompletnu pricu i koji je svjestan da isti i tako i tako vec godinama nije u Širokom Brijegu i da godinama aktivno najavljuje svoj odlazak, odnosno vec jednom je ostavku i povukao, smijesni.
...Život za Široki...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 okt 2013, 15:21

pa dobro,kažeš i sam da je iznenada i to prije nego mu je pronađen zamjenik...ali evo,kaže kevin da čovjek ima ružan razlog za povlačenje,možda je bolestan ili ima porodičnih problema,i onda to mijenja kompletnu sliku.
ali kako da svi odjednom iznenada odstupe i apsolutno šokiraju i svoje čak navijače,onaj amar osim dan pred početak prvenstva (nakon što je vodio kompletne pripreme!),gracić iz čista mira,tanović ničim izazavan kad velež finansijski stoji bolje nego ikad...

može biti da je to sve baš slučajno,ali malo stvari se u životu dešava slučajno.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 02 okt 2013, 15:33

Naravno, sve je moguce, pa i ovo sto prica "armagedon" (kako vec). Ima milion primjera da najcestitiji covjek ispadne monstrum, ili obratno, tako da je tesko tvrditi da jeste ili nije. Sve je otvoreno, ali ako je jeste kako kaze gore spomenuti onda mi je drago kao nekome ko zivi u ovoj zemlji i prati nogomet ma kakav on bio. Jednostano, to je nacin da se krene naprijed. Mada cini mi se da on previse spominje Osima, u negativnom kontekstu, i krivi ga za sve i svasta. Ne branim nikoga, ali da nije Osima bio bi neko drugi tako da je problem daleko dublji i cini mi se da savez ne zanima ova liga uopste. Da je nekome u interesu, siguran sa, da bi ova liga za dvije godine bila nista losija od Hrvatske ili Srbijanske, ali ocito da nije, klubovi se cuvaju za izborne kampanje i nazalost je nas fudbal talac politike.

Ova liga se mora skratiti i to hitno, to bi nevjerovatne pomake donjelo, i prirodno bi svi ovi "negativci" nestali s fudbalske scene nase lige. Zamislite samo 10 klubova u ligi, pa imati 4 sarajevska derbija, pa 4 utakmice Sarajevo- Siroki, Borac- Zeljo, Celik-Velez, Zrinjski- Velez, posjeta bi enormno porasla, tako i prihodi od karata, sponzorima bi bili zanimljivi, grupisao bi se kakav takav kvalitet u nekoliko klubova. Samo je steta sto nas prave budalama i reziraju sve ove nerede, a mi mozemo samo mastati. :roll:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 okt 2013, 16:33

Čuj lokalni šerifi :lol:

Tahiti nastavlja sa smijurijama, pošto je Borac prvi liga mu je regularnija nego ikad i još pokušava da to upakuje u nekakvu priču o napretku bh. fudbala :lol:

On se očito ne može pomirit s činjenicom da Banja Luka ne može nit je ikad mogla lansirati jedan jedini fudbalski klub na nivo na kojem su dva sarajevska kluba. Ni blizu.

MaiBlajdri
Kontakt:

Post Postao/la MaiBlajdri » 02 okt 2013, 16:38

Armageddon2012 je napisao/la:pa dobro,kažeš i sam da je iznenada i to prije nego mu je pronađen zamjenik...ali evo,kaže kevin da čovjek ima ružan razlog za povlačenje,možda je bolestan ili ima porodičnih problema,i onda to mijenja kompletnu sliku.
ali kako da svi odjednom iznenada odstupe i apsolutno šokiraju i svoje čak navijače,onaj amar osim dan pred početak prvenstva (nakon što je vodio kompletne pripreme!),gracić iz čista mira,tanović ničim izazavan kad velež finansijski stoji bolje nego ikad...

može biti da je to sve baš slučajno,ali malo stvari se u životu dešava slučajno.
Nije slucajno, Volpi je odustao u Rijeci od Osima radi toga sto je protiv Amara podignuta optuznica za namjestanje utakmica u Nyonu. I Siroki je u igri, navodno ih u predmetu zastupa Hr odvjetnik sa medjunarodnim iskustvo, Anto Nobilo.
...jako mi je žal, s tebe nigdar orginal...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 okt 2013, 16:43

ako si ozbiljan,onda znači da su ipak moji informatori pouzdani i da nisam jedini čuo za ovo.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 02 okt 2013, 16:56

:lol: :lol: :lol:
Srpska nejač u Pionirskoj dolini...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Rios

Post Postao/la Rios » 02 okt 2013, 17:00

Baja_Zvjerka je napisao/la::lol: :lol: :lol:
Srpska nejač u Pionirskoj dolini...
:lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 02 okt 2013, 17:19

Ima li iko iz Borca da je osumnjičen za kriminal s obzirom na stanje u istom ili je to jednostavno nemoguće?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 okt 2013, 17:21

Mancini je napisao/la:Ima li iko iz Borca da je osumnjičen za kriminal s obzirom na stanje u istom ili je to jednostavno nemoguće?
O tome nema ni govora. Sve pošteni ljudi i komunisti :lol:

MaiBlajdri
Kontakt:

Post Postao/la MaiBlajdri » 02 okt 2013, 17:53

Armageddon2012 je napisao/la:ako si ozbiljan,onda znači da su ipak moji informatori pouzdani i da nisam jedini čuo za ovo.
Naravno da je provjerena, zato su se i Jelic i Osim sklonili. Cudno je da u BiH to nije izaslo u medije, a zna se da je 18 utakmica pod istragom.
...jako mi je žal, s tebe nigdar orginal...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 okt 2013, 18:04

i treba da se sklone.

ali tek kad zavrse u zatvoru,onda ce se moci reci da ima nade za bh fudbal.

godinama mesetare,i nadam se da se nece sve zavrsiti samo na tome da im prislone ono smjehotresno finale kupa,zabrane im rad u fudbalu godinu-dvije i pojeo vuk magare.

zatvor za lopove!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 02 okt 2013, 18:08

Armageddon2012 je napisao/la:i treba da se sklone.

ali tek kad zavrse u zatvoru,onda ce se moci reci da ima nade za bh fudbal.

godinama mesetare,i nadam se da se nece sve zavrsiti samo na tome da im prislone ono smjehotresno finale kupa,zabrane im rad u fudbalu godinu-dvije i pojeo vuk magare.

zatvor za lopove!!
ismare... smiri se... previse si uzbudjen... :lol:

uh, sto mi popravi dan... da te nema trebalo bi te izmisliti... :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 okt 2013, 18:10

MaiBlajdri je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:ako si ozbiljan,onda znači da su ipak moji informatori pouzdani i da nisam jedini čuo za ovo.
Naravno da je provjerena, zato su se i Jelic i Osim sklonili. Cudno je da u BiH to nije izaslo u medije, a zna se da je 18 utakmica pod istragom.
Postavi link da i mi vidimo.
DRUG NEBI TI PUNCA

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 okt 2013, 18:11

u pozadinu.

a uskoro,nadam se u zatvor.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 okt 2013, 18:16

Armageddon2012 je napisao/la:u pozadinu.

a uskoro,nadam se u zatvor.
:lol: :lol: :lol: pa gdje ti živiš? pa ko je još uhapšen za malverizacije u našem fudbalu? niko, sem jadnog ušanovića koji je žrtvovan ko što je i sam izjavio...zapamti na ovim prostorima nikada nije bilo, niti će biti pravde, što prije shvatiš, bit će ti lakše.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.