Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Huska
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Huska » 30 sep 2013, 14:26

LenBias je napisao/la:ponosni vlasnik bijele lumie 920 :mrgreen: nakon sat vremena cackanja mogu reci samo da telefon radi perfektno, ne uzimajuci u obzir sto je prelijep, aplikacije sve bitne imaju pa cak i dosta vise njih (samo instagram nema, ako cemo cjepidlaciti), u svakom slucaju mobitel nevjerovatno dobar koliko sam ga mogao "upoznati" za ovih sat vremena :D
Jel se moze uzeti boja koju hoces ili sta ti bude trenutno ono uzmi ili ostavi, jer do kraja sedmice sam i ja u planu u BHT po 920-ku, pa da mi ne bi uvalili onu crvenu ili ne daj Boze zutu :D...Bijela je najmocnija...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 sep 2013, 14:27

naravno da moze, nemas brige, samo im moras naglasiti to u startu :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 30 sep 2013, 14:27

jasmin10 je napisao/la:
bazeni je napisao/la:je li ima opcija kod Lumie 920 zaključavanje poruka i sl. šifrom?
skines program i moze na svakom mobitelu :D
koji?

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 30 sep 2013, 14:29

Jel se nekome desavalo da iako mu je telefon upaljen, iako pokazuje da ima mreze, da opet ne moze da primi poruku/poziv jer je nedostupan onome koji ga zove? Nije do telefona, na 3 sam isprobao, jel samo do mene pa moram mjenjati karticu ili se desava svima?

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 30 sep 2013, 18:13

Uzeo sam novu Sony Xperia-u u BH Telecomu i ne pise mi nigdje da trebam bateriju puniti 24 sata, vec na uputstvu na jednom mjestu pise da prvi put treba napuniti bateriju skroz punu i tek onda koristiti. Baterija u njemu je bila napunjena na 54% kad sam je prvi put ubacio, sad ima 38%. Sta mi je ciniti sa punjenjem baterije prvi put da ostane u sto boljem stanju?
PS koliko dugo traju baterije na Xperia-i pri normalnom koristenju?
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 sep 2013, 18:16

kod danasnjih baterija ta punjenja nemaju nikakve veze, punis kad je prazna, napunis do kraja, ispraznis do kraja i to je sva mudrost, nema nikakvog boljeg pravila, takodje i baterija zavisi koliko i sta radis na mobitelu, koliko trosis toliko punis, iskljucuj wifi, podatkovnu mrezu, namjesti zaslon da stedi energiju, to su neki standardni savjeti

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 sep 2013, 18:17

emir987 je napisao/la:Uzeo sam novu Sony Xperia-u u BH Telecomu i ne pise mi nigdje da trebam bateriju puniti 24 sata, vec na uputstvu na jednom mjestu pise da prvi put treba napuniti bateriju skroz punu i tek onda koristiti. Baterija u njemu je bila napunjena na 54% kad sam je prvi put ubacio, sad ima 38%. Sta mi je ciniti sa punjenjem baterije prvi put da ostane u sto boljem stanju?
Ma sa smartphoneima ne moraš puniti bateriju 12 sati bez prestanka. I dalje to govore u Telekomu (jbg, navikli na one "stare" mobitele).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 sep 2013, 18:22

emir987 je napisao/la:Uzeo sam novu Sony Xperia-u u BH Telecomu i ne pise mi nigdje da trebam bateriju puniti 24 sata, vec na uputstvu na jednom mjestu pise da prvi put treba napuniti bateriju skroz punu i tek onda koristiti. Baterija u njemu je bila napunjena na 54% kad sam je prvi put ubacio, sad ima 38%. Sta mi je ciniti sa punjenjem baterije prvi put da ostane u sto boljem stanju?
Ja imam Xperiu S i traje mi 2-3 dana, zavisi koliko koristim. Inace to je android pa zato vuce bateriju, pogotovo wi-fi, aplikacije, tako da ces cesce punit. A ako je telefon nov napuni do 100%, a onda mozes skintu aplikaciju "barery doctor" pa organizujes ustedu.

Uglavnom kad ti dođe do 25% napuni, nemoj ici do 10 ili ispod.

Koja ti je Xperia ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 sep 2013, 19:23

Prvi put nije bitno, ali, baterija ima duzi vijek ako je stavljas na npr. 50% na punjenje i samo jednom mjesecno ispraznis do kraja i onda napunis do kraja (podrazumijeva se da je s ovih 50% takodjer punis do kraja). Sto se trajanja baterije tice, zna trajati i dan, a zna i 4 (imam screenshot toga na mobitelu, ali sam u ta 4 dana obavio tek 2-3 poziva, poslao par poruka i nekoliko puta dnevno gledao na sat), sve u svemu, racunaj otprilike dva dana kao neki prosjek, sto i @ Elegant rece...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 sep 2013, 19:46

Pazi, zavisi koje baterije. Li-Ion baterijama je vazno da "disu". Dakle da se skroz isprazne i kompletno napune... Ali ni to nece nesto promjeniti. Mozda poslje dvije godine. Naravno ako si super heavy user koji potrosi 80% baterije u roku od tri cetiri sata, nema ti spasa. :)

Usput, prvi put kad je upotrebis, napuni je do kraja. Nije da je "jako" vazno, ali je ipak vazno. Oni ti zapravo to preporucuju zato jer ces pri prvoj upotrebi instalirati aplikacije, updatirati software, itd i prilicno brzo ces isprazniti bateriju...

Ja imam Xperia ZL (Z mi je bio prevelik) i baterija mi traje jedan dan, ali sam heavy user.
Muzika, filmovi, igrice, razne aplikacije... Tokom pauze na poslu gledam serije, a dok radim slusam muziku.

Tokom vikenda sam otisao kod curinih roditelja van grada i ugasio sam LTE i WiFi. Od Petka do Nedjelje sam potrosio 30% baterije.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 30 sep 2013, 19:52, ukupno mijenjano 3 puta.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 30 sep 2013, 19:46

Meni na Xperii E traje citav dan ko' sale, i to mi ostane 30,40%. Slusam muziku po najmanje 2 sata dnevno, prikacim se na wi-fi, nekad nesto i igram, uglavnom moze citav dan kao od sale.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 30 sep 2013, 19:47

kakav je ovaj sony ericsson satio, imam neku ponudu, nije skup, oko stoje

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 sep 2013, 19:48

sonik24 je napisao/la:kakav je ovaj sony ericsson satio, imam neku ponudu, nije skup, oko stoje
u svoje vrijeme bio strasno dobar mobitel koji i dan danas ima odlicnu kameru

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 30 sep 2013, 19:53

ma zbog kamere i hocu, ne mogu da vjerujem 12 mp, jaci od aparata mi

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 sep 2013, 19:56

LenBias je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:kakav je ovaj sony ericsson satio, imam neku ponudu, nije skup, oko stoje
Odlicnu kameru ali -danas- slabu memoriju. 256 MB RAM. Sama aplikacija kamere na zadnjem Android OSu zauzima 23MB RAM. A centralne aplikacije OSa zauzimaju odprilike 70 MB RAM prostora. Dakle bit ce jako jako spor...

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou" onclick="window.open(this.href);return false;)-2683.php

Ako ga imaju, izaberi Xperia S. Koji je po meni update od Satia.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 30 sep 2013, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 sep 2013, 19:57

Koristio sam taj mobitel, ako ti ne smeta Symbian, kupuj, kamera je odlicna, CyberShot tehnologiju koju Satio ima nemaju noviji Sonyjevi mobiteli, ako je Satio ispravan, kupuj ;-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 sep 2013, 19:58

symbian je satio ako se dobro sjecam, nema potrebe za tim danasnjim aplikacijama :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 sep 2013, 20:13

Pirke je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
Odlicnu kameru ali -danas- slabu memoriju. 256 MB RAM. Sama aplikacija kamere na zadnjem Android OSu zauzima 23MB RAM. A centralne aplikacije OSa zauzimaju odprilike 70 MB RAM prostora. Dakle bit ce jako jako spor...

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou" onclick="window.open(this.href);return false;)-2683.php

android os je nesto drugo, a symbian drugo

eto ti multitasking recimo, na poredi nokiu 808pw i bilo koji telefon na androidu, symbian je tu bolji, sve je to do optimizacije os.a, danas telefoni s pravim multitaskingom su ovi sa symbianom, nokia n9 sa meego, i novi Jolla phone sa Sailfish os,om

ako mozes pogledaj Nokiu n8, bolja ti je daleko od Satio, pored kamere valjda ti je bitno i kako telefon radi

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 sep 2013, 21:11

Koji je najisplativiji telefon trenutno na rate u BHTelecomu? Mislim, ne treba mi neka masina, vec, ono, solidna kamera i android.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 sep 2013, 21:36

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
LenBias je napisao/la: u svoje vrijeme bio strasno dobar mobitel koji i dan danas ima odlicnu kameru

android os je nesto drugo, a symbian drugo

eto ti multitasking recimo, na poredi nokiu 808pw i bilo koji telefon na androidu, symbian je tu bolji, sve je to do optimizacije os.a, danas telefoni s pravim multitaskingom su ovi sa symbianom, nokia n9 sa meego, i novi Jolla phone sa Sailfish os,om

ako mozes pogledaj Nokiu n8, bolja ti je daleko od Satio, pored kamere valjda ti je bitno i kako telefon radi
Ahhh ja, zaboravio sam da je Satio na Symbianu. :oops: :oops:

Ima li jos supporta za Symbian OS?
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.