KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ars01
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 12 dec 2008, 23:41

malitraktor ,

11 *Zimić, Emir 25:00 4 33 1 3 33 0 0 0 2 4 50 6 0 0 0 1 1 0 1 2 7
Kao što vidiš Zima je bio najbolji u skoku, a dominacija Krke je bila kad je Zimić bio van igre.
Ne branim ja njega , i on je loše odigrao...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 dec 2008, 23:57

Burel nije samo promasio 5 slobodnih gacanja,nego je i generalno odigrao veoma losu utakmicu! Covjek ima najvecu minutazu u Bosni,sasvim neopravdano! Ali na toj poziciji mi nemamo bolje rjesenje,jer je Vucurovic vise 3 nego 2! Zimic nije kriv za poraz,momak je odigrao dobru utakmicu! Nama fali dobar pley i centar,dobro sad to i ptice na grani znaju,ali ako uspijemo dovesti boljeg igraca na poziciji beka od Burrella bice super,onda bez problema osvajamo titulu!
Suljagic je zaista smjesan igrac,uopste on nema predispozicije za kvalitetnog centra,osim visinu! Nema masu,nema tehniku,nikakvu,ledjnu pogotovo,nema sut,nema skok,nema kontrolu lopte,nema asistenciju,nema nista! Slicno je sa Pasalicem!ta dva igraca treba negdje na posudbu,jer ce nas ovako samo upropastiti!
Veceras se vidjelo da Bosna nema dovoljno kvalitetnih igraca..steta,morali smo pobjediti veoma losu Krku!

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 13 dec 2008, 00:21

ma teska improvizacija, trener stvarno izvlaci maksimum iz njih. a forumasi odmah ospu paljbu po svima. Ma da bi bilo bolje i da bi dobijali ovakva gostovanja trebaju nam jos 2 pojacanja. to je to

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 dec 2008, 01:23

..ma bit će bolje...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 dec 2008, 09:59

Aj da se "spusti lopta na zemlju". Jeste Burell promasio slobodna, jeste Zimic promasio zicer, ali sta cete, deshava se.
Ja sam siguran da da je igrao Ivanovic da bi bilo tih ocekivanih 10 - 15 razlike za nas. Ne treba sad poraviti buku oko ovog poraza. Dva predstavnika ce Bosna izboriti i to je na kraju i bitno. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 13 dec 2008, 10:12

Sud je napisao/la:@ars
e strucnjak nek si nam ti rekao,a jedino je definitivno da nam je pun ku.... tvoje filozoije. Ako si veci trener od VV idi ponudi se upravi. Jos je jedno tacno, Burrel je proasio 4 bacanja, a to se desava i bojim igracima. A nas reprezentativc Zima je sve usrao kada je minut prije kraja zicerom trebao dici na 6 razlike i rijesiti utakmicu.A Burrelu ne treba zamjeriti, mald je, bori se i jedan je od najboljih igraca od kako je VV tu.Nama treba dobar centar kojem ce Zima biti zamjena i play da popuni nedostatke Muhine.To nam trea da ovakve ekipe dobijamo u gostima, a Burrelovu tarabu stavi sebi u gu... i ne aetuj ko je taraba a ko reprezentativni potencijal jer smo vidjeli da fulas.
zbog ovog smo zijanli i to je to, mladi igraci su malo pali, ne treba ih kuditi, vlado dobar, nakon -10 u 3/4, napravili smo 17-0 sto do sada nikad nikom nije poslo za rukom od kada vodi kk bosnu
Cuva Bog Zelju svog!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2008, 12:03

izgubili smo radi povrjede ikone i ivanovica, falio nam je sut iz vana ikone koji ocigledno nije bio fit i ivanovic pod kosem da rastereti reket, zimic je solidno odigrao (3 banane pavicu koji nista nije mogao pod kosem protiv zime) i ona fula za + 6 nije jedini razlog poraza, ima tu puno burella, ali opet ponavljam falio je jedan suter (ikona) sa vana da malo razvuce odbranu za njegove ulaze

sta ces poraz tesko pada, ali se treba okrenuti dalje, bosna ce 90% vratiti 2 BiH predstavnika, ali su nam sada nestale sve sanse za 6 mjesto koje bi vodilo u ULEB

po meni ova utakmica je pokazala ono o cemu vec duze trubim, a to je da nam je apsolutno potreban plej sa vanjskim sutem i da igra po 20 min sa djordjevicem (naravno ima kombinacija igre i sa 2 pleja :ugeek: ), dok u reketu je sve ok dok su zimic, hajric i ivanovic ne povredzeni, ali posto se nemoze igratibez povrjeda na duze staze potreban nam je jos jedan igrac u reketu u drugom djelu ako zelimo vise, po mogucnosti 4 na 5

a vi sto pljujete po mladim igracima stvarno trebate prestati vise pisati ovdje, slazem se da pasalic nema kvalitet to sam uvidio prosle sezone i najvise sto moze postici da bude ok back up plej, suljagic je sada gdje je zimic bio prije 2 godine samo sa dijemetralnim ucinkom, dok on nije los u napadu rupa je u odbrani dok je zima bio uvjek solidan u odbrani a limitiran u napadu, ali evo zima se popravlja, pa i suljagic ce, iako iskreno mislim da ce zima biti bolji centar upravo radi odbrane
a sta bi vi odmah tjerali mlade igrace, pa ko to od mladih ne pravi greske po vama bi sdamo polovnjaci igrali, ako vam je to cilj sto pratite bosnu, izaberite neku ekipu koja je samo uspjesna i ima samo provjerene igrace, a mlade nestvara ja cu i dalje pruzati podrsku bosni koja daje sansu igracima i koja ce davati sansu kasnije klincu, camdzicu, majstoricu, ...
i jos jedna stvar ako je VV prjedlozio upravi bosne da produze ugovor suljagicu jos 2 sezone pa sigurno ima razlog za to
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 13 dec 2008, 12:23

Da zaključimo priču o krivcima , pogledajte ovo službena statistuka: End of period

40. min

Sehovic Suad (Bosna ASA BHT)
missed 3-pointer

Marcelic Davor (Krka)
made free throw (75-71)

Marcelic Davor (Krka)
made free throw (74-71)

Ikonic Goran (Bosna ASA BHT)
made jumper (73-71)

Marcelic Davor (Krka)
foul against (5.)

Dordevic Dusan (Bosna ASA BHT)
foul (5.)

Essington Shields Richard (Krka)
made free throw (73-69)

made free throw (72-69)

Ikonic Goran replaces
Burrell Stanley

foul against (6.)

Hajric Seid (Bosna ASA BHT)
foul (3.)

defensive rebound (8.)

Burrell Stanley (Bosna ASA BHT)
missed free throw

missed free throw

Sehovic Suad replaces
Ikonic Goran

foul against (5.)

foul (3.)

Petrov Simon (Krka)
made free throw (71-69)

Petrov Simon (Krka)
made free throw (70-69)

Ikonic Goran replaces
Sehovic Suad

Petrov Simon (Krka)
foul against (6.)

Dordevic Dusan (Bosna ASA BHT)
foul (4.)

Sehovic Suad replaces
Ikonic Goran

Balazic Jure replaces
Krivec Bojan

Krka timeout

assist (6.)

Vucurovic Nikola (Bosna ASA BHT)
made 3-pointer (69-69)

Vucurovic Nikola replaces
Durasovic Bozo

Krivec Bojan replaces
Balazic Jure

Bosna ASA BHT timeout

Pavic Smiljan (Krka)
made free throw (69-66)

Pavic Smiljan (Krka)
made free throw (68-66)

Pavic Smiljan (Krka)
foul against (3.)

foul (3.)

Pavic Smiljan (Krka)
steal (2.)

turnover (3.)

foul against (4.)

Petrov Simon (Krka)
foul (3.)

39. min

Bosna ASA BHT timeout

made 3-pointer (67-66)

Petrov Simon (Krka)
defensive rebound (1.)

Ikonic Goran (Bosna ASA BHT)
missed 3-pointer

38. min

made free throw (64-66)

made free throw (63-66)

foul against (5.)

Ikonic Goran replaces
Vucurovic Nikola

Hajric Seid replaces
Zimic Emir

Petrov Simon replaces
Krivec Bojan

Durasovic Bozo (Bosna ASA BHT)
foul (1.)

defensive rebound (7.)

Zimic Emir (Bosna ASA BHT)
missed layup

dakle jest Zimić promašio , ali kod rez 66/62 za nas i izašao sa terena do kraja, poslije su slijedile greške redom Ikonića, Burella itd itd....
Ja sam očekivao SIGURNU pobjedu, i jedini razlog zašto se piše ovoliko o tekmi je upravo činjenica da smo i bez Ivanovića jači od njih za tih 10-tak poena u gostima od Krkice, i da smo ispustili pobjedu.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 13 dec 2008, 12:40

nerminh74 je napisao/la:
a vi sto pljujete po mladim igracima stvarno trebate prestati vise pisati ovdje, slazem se da pasalic nema kvalitet to sam uvidio prosle sezone i najvise sto moze postici da bude ok back up plej, suljagic je sada gdje je zimic bio prije 2 godine samo sa dijemetralnim ucinkom, dok on nije los u napadu rupa je u odbrani dok je zima bio uvjek solidan u odbrani a limitiran u napadu, ali evo zima se popravlja, pa i suljagic ce, iako iskreno mislim da ce zima biti bolji centar upravo radi odbrane
a sta bi vi odmah tjerali mlade igrace, pa ko to od mladih ne pravi greske po vama bi sdamo polovnjaci igrali, ako vam je to cilj sto pratite bosnu, izaberite neku ekipu koja je samo uspjesna i ima samo provjerene igrace, a mlade nestvara ja cu i dalje pruzati podrsku bosni koja daje sansu igracima i koja ce davati sansu kasnije klincu, camdzicu, majstoricu, ...
i jos jedna stvar ako je VV prjedlozio upravi bosne da produze ugovor suljagicu jos 2 sezone pa sigurno ima razlog za to
Slažem se da ne treba pljuvati po mladim igračima, treba im dati podršku.
Pašalić i Suljagić su uvijek imali kredit kod mene do sinoć, Šehović nije ,ali poslije onakve igre protiv igrača kao što su Petrov i Marcelić, odnosno Pavić,Rakočević i Balažić, smatram da je bolje pružiti šansu Čamdžiću, Majstoriću i Klincu iz prostog razloga što će ti mladci od 18 godina više napredovati i postati bolji igrači možda do kraja godine od ove trojice gore navedenih, Pašalić što nema samopouzdanja i što ne puca čak i kad ima poz za šut, već dodaje loptu onom levatu Burellu;Šeha jer NIKADA neće biti dobar bek šuter, a uvjeren sam da je majstorić to jest; a Klinac je već sada fizički jaći i viši od Suljagića koji je opet upao u krizu poslije početnih solidnih igara.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 13 dec 2008, 13:15

ars01 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Slažem se da ne treba pljuvati po mladim igračima, treba im dati podršku.
Pašalić i Suljagić su uvijek imali kredit kod mene do sinoć, Šehović nije ,ali poslije onakve igre protiv igrača kao što su Petrov i Marcelić, odnosno Pavić,Rakočević i Balažić, smatram da je bolje pružiti šansu Čamdžiću, Majstoriću i Klincu iz prostog razloga što će ti mladci od 18 godina više napredovati i postati bolji igrači možda do kraja godine od ove trojice gore navedenih, Pašalić što nema samopouzdanja i što ne puca čak i kad ima poz za šut, već dodaje loptu onom levatu Burellu;Šeha jer NIKADA neće biti dobar bek šuter, a uvjeren sam da je majstorić to jest; a Klinac je već sada fizički jaći i viši od Suljagića koji je opet upao u krizu poslije početnih solidnih igara
.
Potpisujem.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 13 dec 2008, 18:05

KK BOSNA je evropski poznat subjekt i treba da se bori za euro ligu a ne da sebori u ligi 13.
Mladi igraci -MLADI NARASTAJ- treba da se afirmise u KK BOSNA ali u DRUGOM TIMU BOSNE.
I DA se bore svojim zrtvovanjem za PRVI TIM.
KAO STO JE SLUCAJ SA .:DJEDOVICEM ,STANKOM BARACEM I drugima koji su dobro placeni ali se jos KALE U DRUGIM KLUBOVIMA ...A kod nas prvi tim PIONIRSKI SASTAV TREBA DA NOSI BREME U JAKOJ JADRANSKOJ LIGI...
BARELA je trebalo zamjeniti vec u drugoj cetvrtini ali nemamo ADEKVATNU ZAMJENU KOJA BI SE BOLJE POKAZALA.
PA mi smo bili na -11 nikome nije jasno kako smo se i vratili sa 17-0.
VOGOSCA ispala sada ce i NOVIGRAD TAMO TREBAJU MLADI .
nasa liga 13 se pojacava a mi hocemo evropu A SKIM ?jELI SA SULJAGICEM ?
PA LJUDI IKONIC JE GRIJAO KLUPU DO PRIJE DVIJE SEZONE A MI SADA OCEKUJEMO OD KLINCA DA RAZBIJA POD KOSEM .
MLADIMA TREBA MINUTAZA ALI NE ODMA U PRVOM TIMU BOSNE .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 13 dec 2008, 18:45

Melo15 ,

možda te neko nije informisao , ali već igrači generacije 89-'91 igraju u Partizanu(Vesely 90god, a i Lučić i Bešović(1992god) je u ekipi);FMP(Musli-91god;Čović,Živanović,Lazić svi '89god.);Olimpija(Sarajlija-91god);CZ(Kikanović,Kešelj,Bjelica svi '88god;Šepa 90god);Budućnost(Gordić,Dašić '88god); Hemofarm(Mačvan,Marković;Marjanović);Split(Delaš '90god); Cibona(Zupčić) i to većina gotovo svaku tekmu igra i po 20-25 min i to kao nosioci igre.
Kod nas nema takvih koji imaju minutažu u toj generaciji, tako da smatram da je apsolutno opravdano forsirati ovu trojicu naših koji su '90god na uštrb Šehe,Muhe i Suljagića.

A gdje će se kaliti, da neće možda igrajući u prvoj ligi FBiH protiv jake Vogošće, Brčkog, Kaknja,Vogošće, ne budi smiješan, oni koji su potencijal, a oni su za NAŠE BH PRILIKE POTENCIJAL,igraju u NLB, a slabiji od njih u Ligama Srbije, Hrvatske, Slovenije.Puno više Klincu,Čamdžiću i Majstoriću vrijede 5-6 min po tekmi protiv NLB Ligaša nego i 200 minuta protiv Vogošći i sličnih.
A posuđivanje nekom ligašu tipa Sloboda, Novi grad,Slavija,Sloboda po našem registracionom pravilniku nije dozvoljeno, obzirom da igramo isti rang takmičenja u BiH.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 13 dec 2008, 19:14

@ars, nemas mi sta citirati kraj tekme, gledao sam i znam sta sam vidio, da je zima pogodio za +6 cist zicer, slomio bi tekmu, tada je umjesto +6, bilo +1 ili +2, to ti vec tamo pise, i krka je dobila psiholosku prednost koju nije ispustila do kraja, bosni je usla voda u usi i to je to,

desava se, naucit ce i eto 8-)
Cuva Bog Zelju svog!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 13 dec 2008, 22:42

Sehovic se kalio jos dok je NENO igrao ,i tada je sutao trice a mi sada kupujemo neke sutere neznam onda ARS U CEMU JE PROBLEM ?
Samo znam da im treba vise minuta na parketu ,a kako da ih dobiju kada LIDER SIROKI ZIJANI OD kako ti rece NEKE SLOBODE ili recimo NEKOG BORCA .Jer se svi pojacavaju .I MLADIM -KVALITETOM- ALI KVALITETOM.
A KVALITET SE LAKO I PRODA-UNOVCI-
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 13 dec 2008, 22:56

ARS sta mislis koliko je igraca proslo kroz PARTIZAN tipa :Borovnjaka ,pasalica suljagica i sl. pa zavrsili u Vojvodini Metalcu ili Megaishrani.pa nemogu svi u BOSNU PARTIZAN ILI ZADAR ali ima klubova i za te kosarkaske NADE .KROZ te skole je proslo sve i svasta .Recimo za Tomovica nema mjesta u Srbiji ali ima BiH .
TAKO I KOD NAS -PA NEMOGU SVI DA IGRAJU ZA BOSNU ali velika je liga 13.
SAMO NIJE KK BOSNA TAMO MJESTO ...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 dec 2008, 23:00

evo sada nesto samo za arsa. ovo kolo:

Bajić, Goran 33:00 19 54 7 13 54 0 0 0 5 7 71 4 3 1 0 2 2 0 3 7 23

*Zimić, Emir 25:00 4 33 1 3 33 0 0 0 2 4 50 6 0 0 0 1 1 0 1 2 7
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 13 dec 2008, 23:16

ARS sve gore navedene igrace sto si nabrojao tipa :KIKANOVICA ILI GORDICA .
POZNATO TI JE KOLIKO OBA DAJU PO UTAKMICI poena...
poznato ti je i koliko su placeni ...
I prvi CAMDZIC ili KLINAC CIM PRIBLIZNO POKAZU ILI DAJU OD SEBE kao gore navedeni nece biti u SARAJEVU
KAO NI GORDIC U BUDUCNOSTI ili KIKANOVIC u nekoj SLOBODI

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 dec 2008, 12:32

KK_Bosna je napisao/la:evo sada nesto samo za arsa. ovo kolo:

Bajić, Goran 33:00 19 54 7 13 54 0 0 0 5 7 71 4 3 1 0 2 2 0 3 7 23

*Zimić, Emir 25:00 4 33 1 3 33 0 0 0 2 4 50 6 0 0 0 1 1 0 1 2 7
Evo da i ja malo pridonesem podacima:
8 *Gordić, Nemanja 31:45 7 27 2 4 50 1 7 14 0 2 0 1 1 2 1 3 0 1 2 4 0
9 *Kikanović, Elmedin 16:15 12 80 4 5 80 0 0 0 4 5 80 1 1 0 0 1 0 0 4 5 12
7 *Ikonić, Goran 20:00 12 43 2 3 67 1 4 25 5 5 100 0 0 1 1 1 0 0 4 3 8

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 dec 2008, 12:38

Melo15 je napisao/la:Sehovic se kalio jos dok je NENO igrao ,i tada je sutao trice a mi sada kupujemo neke sutere neznam onda ARS U CEMU JE PROBLEM ?
Problem je što čovjek NIKADA NEĆE BITI BEK ŠUTER SA REPUTACIJOM.
Šut za 3poena mu je oko 25% , u prijevodu ubaci 1 od 4. :roll:
Što prije Majstorić uleti umjesto njega tim bolje... ;)

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 dec 2008, 12:40

Melo15 je napisao/la: I prvi CAMDZIC ili KLINAC CIM PRIBLIZNO POKAZU ILI DAJU OD SEBE kao gore navedeni nece biti u SARAJEVU
KAO NI GORDIC U BUDUCNOSTI ili KIKANOVIC u nekoj SLOBODI
Klinac i majstorić do 2013/2014, čamdžić ne znam mislim da je do uprave.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 1 gost.