Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DonPippo9
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la DonPippo9 » 29 sep 2013, 02:56

DonPippo9 je napisao/la:Zna li neko da li je moguće staviti šifru i zabraniti pristup porukama, slikama itd na HTC Desire C? Ako ko zna, nek' pomogne.
? :twisted:
Il club piu titolato al mondo!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 sep 2013, 09:09

schweinsteiger je napisao/la:
LenBias je napisao/la:znam da su zakljucani ali ja kako imam mobitel isti mi je i broj i sve, samo sto bi sada presao u pretplatu, nekakav paket mini 15 i rata je za ta sto sam napisao, u tu cijenu je uracunata znaci i pretplata sto je itekako povoljno sto se mene tice :D otkljucavanje ne znam koliko je ali eto i ne zanima me u ovom slucaju :mrgreen: mozes mi ti onda reci (madridista ne zalazi ovde cesto) kakva je situacija oko baterije, drzi li dobro, oko sistema i procesora ne desava se da se zaledi ili nesto? i na koji nacin se skidaju aplikacije, sta je potrebno? kod androida je google racun i nista vise, sta trazi ovaj windows market? nadam se da nije previse komplikovano nesto napravljeno :D
Cekaj malo,uzmes mini 15 i u ratu za mobitel se racuna pretplata? :o
Ako uzmes mini 15 na 12 mjeseci,mjesecno placas samo 38 maraka?

Za bateriju cu ti najbolje objasniti ako uporedim s nekim drugim mobitelom,npr. Samsung Galaxy s4 (posto si razmisljao i o njemu).
Ovako,s4 ima bateriju od 2600 mAh,to zvuci dosta jace u odnosu na bateriju od Lumie 920 koja ima bateriju od 2000 mAh,ali glavna razlika nije u jacini baterije,nego u tome sto je s4 android,a lumia wp.Android ima mnooogo "background" nekih aktivnosti koje puno trose bateriju,a ne mozes ih ugasiti,dok kod WP to nemas.
Kada si na 3G mrezi i ako ti je mobitel u standby (znaci da ga uopste ne koristis) sa s4 ti baterija traje 370,a sa L920 traje 400 sati.
Jedino sto sa L920 imas talktime od 12,a sa s4 16 sati,a music play je 62 sata kod oba mobitela.
Ali ni ovo nije prednost za s4,ako uzmes u obzir da s4 ima za 600 mAh jacu bateriju i da ce sigurno duze vremena trebati da je napunis.

Citava Lumia serija mobitela je toliko "fluidna" da je to nevjerovatno.Nikada nisam cuo da se ekran zaledio,da je stopalo,mobiteli su izuzetno brzi.
Za market nista komplikovano,treba ti samo hotmail account i to je to :)
aha, hvala puno na odgovorima druze :D to za pretplatu tako su mi rekli, samo na prvoj rati plati se valjda citav pdv uredjaja i to je to, sada ako su oni meni slagali onda lazem i ja :mrgreen: nista, uzimam sutra taj mobitel na godinu dana, cini mi se odlican a i ako ne bude toliko dobar moze se sigurno izgurati godina dana pa onda iduce godine u ovo doba krenuti po novi uredjaj :D
anonimni je napisao/la:
Cekaj malo,uzmes mini 15 i u ratu za mobitel se racuna pretplata? :o
Ako uzmes mini 15 na 12 mjeseci,mjesecno placas samo 38 maraka?
Rata mobitela je 38 KM, a on još plaća najmanje 15 KM mjesečno koje koristi za poruke, pozive, internet itd., odnosno, s PDV-om oko 55 KM mjesečno, a pri prvoj rati plati PDV mobitela (oko 70 KM)...

@ LenBias
Šta uze na kraju? :mrgreen:
meni su rekli da placam samo ovo sto pise tj tih 38 mjesecno, uz sav pdv na prvoj rati (kao sto sam vec napisao gore) sada koliko je to istina viditi cu sutra, def sam izabrao ovaj, razmisljao sam o s4 ali ne planiram se za mobitel vezati dvije godine a na jednu godinu mi je rata koja se dosta vise "osjeti" :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 sep 2013, 09:47

Pa plaćaš tih 38 za mobitel, al' ti kompletan račun neće biti 38 KM, drugi mobitel otplaćujem u Telecomu i znam to, rata mi je 30 KM, a na nju onda ide pretplata, RTV taksa (jer telefon plaćam preko fiksnog) itd., i oni će ti to reći ako ne budu htjeli da ti to prešute (a ne vjerujem u to, nisu budale)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 sep 2013, 09:52

ok, ja sam samo napisao sta su mi oni rekli, nista manje, nista vise, sutra cu da vidim sta i kako :D

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 29 sep 2013, 10:50

Neki andrioid app za online image upload?
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 sep 2013, 10:58

ImageshackDroid

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 sep 2013, 11:45

LenBias je napisao/la:ok, ja sam samo napisao sta su mi oni rekli, nista manje, nista vise, sutra cu da vidim sta i kako :D
imaj na umu da moraš biti da moraš biti njihov pretplatnik 6 mjeseci prije nego što budeš mogao uzeti telefon na pretplatu :)
naprijed rejal

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 sep 2013, 11:51

Sveti je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ok, ja sam samo napisao sta su mi oni rekli, nista manje, nista vise, sutra cu da vidim sta i kako :D
imaj na umu da moraš biti da moraš biti njihov pretplatnik 6 mjeseci prije nego što budeš mogao uzeti telefon na pretplatu :)
takve stvari su najmanji problem, to je naravno slucaj ukoliko si nezaposlen ili student (3 mjeseca je sad) al na ovim "dopuna" brojevima ne pise ciji su, samo zaposlen neko da saglasnost da ide na njega i da se fakticki on brine u tvoje ime i problema nema (znaci saglasnost roditelja, djeda, nene, prijatelja koji radi, nebitno, bitno je da je zaposlen i da na njega ide pretplata i uredjaj) :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 sep 2013, 11:51

Nije 6, nego 3, a ako radi, moze i odmah, samo treba donijeti neki od onih M obrazaca (pise na Telecomovoj stranici koji)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 sep 2013, 12:09

aha. znam kad sam ja htio da uzmem mobitel, rekli su mi da je 6 mjeseci po ugovoru.
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 29 sep 2013, 12:18

ode i BlackBerry, steta, kolega ima isto nek ne znam tacno koji, pravo lijep telefon, qwerty tipkovnica pravo dobra

a i Z10 je lijep uredjaj, BB10 dosta svojim gesturama podsjeca na MeeGo, jako mi se svidja OS, da je bio u startu jeftiniji od konkurencije i jos da je BB10 imao podrsku za JellyBean runtime od pocetka, to bi se ko halva prodavalo

bas me interesuje kako ce sta biti dalje, ja mislim da je slijedeci HTC, ni oni nisu u sjajnom polozaju

Salvatore17
Kontakt:

Post Postao/la Salvatore17 » 29 sep 2013, 14:05

Pozz. Zanima me jel netko od vas imao ovaj mobitel " onclick="window.open(this.href);return false; (2LooK 2Fon SMART - 2LGX05-S3 model), i kakvi su vam dojmovi? Zahvaljujem.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 sep 2013, 15:57

Salvatore17 je napisao/la:Pozz. Zanima me jel netko od vas imao ovaj mobitel " onclick="window.open(this.href);return false; (2LooK 2Fon SMART - 2LGX05-S3 model), i kakvi su vam dojmovi? Zahvaljujem.
Imam ja taj telefon, i odmah da ti kažem da ukoliko od njega očekuješ da bude samsung s4, smanji očekivanja, jer je daleko iza brendiranih telefona. Generalno govoreći, veoma solidan telefon za solidne pare, još dobiješ nov telefon i garanciju. Imam ga već 3 mjeseca, nema kvarova, radi sve ono što mu zadam, ali ruku na srce i nisam nešto zahtjevan i opterećen masivnim aplikacijama, igrama, velikom rezolucijom i sl.
naprijed rejal

Salvatore17
Kontakt:

Post Postao/la Salvatore17 » 29 sep 2013, 18:56

Ma neee, ne ocekujem da bude takav, samo je li dovoljno brz. Ionako mob koristim samo za internet pozive i to. Nisam jedan od onih sto pate na neke aplikacije lude, igre i to. Za standardno koristenje, da nije da baguje nesto i to. Lip mi je na izgled, a i nije previse para s obirom na velicinu, procesor i to.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 sep 2013, 19:07

Ja ne znam zasto bi uzimali ovaj telefon pored silnih Nokia, Samsunga, Sonya, HTC-a ...itd tj. brendova koji su provjereni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Salvatore17
Kontakt:

Post Postao/la Salvatore17 » 29 sep 2013, 19:19

Zato sto ako ista valjaju samsung, nokia sta god, moras dobru paru dat, posebno za dobar mobitel. Treba mi neki ovako veliki ekran, smorio sam sa ovim manjima. Kad bi imo para uvik bi uzeo nekog samsunga, jer su mi sve druge marke bezze, naravno, svak ima svoje. Za ove pare, ovaj mi se cini i vise nego dobar.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 29 sep 2013, 20:18

Haj sad , posto vidim da ste upuceno malo vise u te mobitele i to , da mi neko predlozi sta da uzmem , najvjerovatnije ovo preko BH Telecoma od mobitela . Ne sad nesto preskupo ali ne mora biti ni jeftino bas :mrgreen: Samo da je dobro , ako me razumijete :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 sep 2013, 20:19

bavarian_bk je napisao/la:Haj sad , posto vidim da ste upuceno malo vise u te mobitele i to , da mi neko predlozi sta da uzmem , najvjerovatnije ovo preko BH Telecoma od mobitela . Ne sad nesto preskupo ali ne mora biti ni jeftino bas :mrgreen: Samo da je dobro , ako me razumijete :D
Sony XPERIA Tipo,300 km.

Meni je dobar.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 sep 2013, 20:54

Otelo je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Haj sad , posto vidim da ste upuceno malo vise u te mobitele i to , da mi neko predlozi sta da uzmem , najvjerovatnije ovo preko BH Telecoma od mobitela . Ne sad nesto preskupo ali ne mora biti ni jeftino bas :mrgreen: Samo da je dobro , ako me razumijete :D
Sony XPERIA Tipo,300 km.

Meni je dobar.
Meni ne bi bio, meni i Miro (koji je nešto jači od njega) štopa, no dobro, svakom svoje :mrgreen:

@ bavarian
Do koliko para i je li na mobilnu pretplatu?

Kapiten Blue Traina

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 29 sep 2013, 20:54

galaxy s3 mini . dođe te nekih 400 km u vrh glave , ja ga dobio za 350 zbog popusta.

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 1 gost.