XBMC

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

barca_87
Kontakt:

Re: XBMC

Post Postao/la barca_87 » 27 sep 2013, 13:03

supersonic83 je napisao/la:EPG za XBMC Live tv:
http://epg.serbianforum.org/epg.xml" onclick="window.open(this.href);return false;
Upisati u sistem/setings/addons/enabled addons/PVR IPTV Simple Client/configure/EPG settings/xml tv url.
ne mogu da nadjem u enebled addonsima pvr iptv simple client ,nema ga nesh

edit:moro sam ga install ,nije bio instaliran :D

al ga sad ne mogu da nadjem da ga pokrenem na ovom novom patchu drugacije,nema ono sto je prije bilo pvr cilents pa da pokrenem tu,mogu da nadjem u sistemu da je instalirano al ne da ga pokrenem :D

skino sam i neku m3u listu taman da vidim kako radi al dzaba nemam na sta kliknut da pokrenem :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 27 sep 2013, 15:57

Kada instaliras PVR IPTV Simple Client pojavi ti se ta opcija na startnom zaslonu XBMC,
naravno moras ubaciti svoju listu kanala.
slika

EPG provjereno radi i u xbmc:
slika
i u simple tv:
slika
Sve tutorijale za live tv imate ovdje:
Zadnja izmjena: supersonic83, dana/u 05 okt 2013, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
I require a window seat and an in-flight Happy Meal…and no pickles. GOD HELP YOU IF I FIND PICKLES!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 sep 2013, 16:48

Ovo vam je Net tv lista i bez kljuca nece vam raditi zato nema potrebe je ubacivati inace kljuc se placa ali malo ko ga prodaje
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 27 sep 2013, 16:51

Yucca je napisao/la:Ovo vam je Net tv lista i bez kljuca nece vam raditi zato nema potrebe je ubacivati inace kljuc se placa ali malo ko ga prodaje
Jel ti komentiras moj post?

To nema veze s nikakvim listama, pogotovo s net tv.
Radi se o PVR IPTV Simple Client addonu za xbmc. To je prazan dodatak, on ti samo omogucava da ubacis sam svoje kanale u xbmc. Ako te pate slike, samo sam pokazao da radi EPG (programski vodic) kojeg sam postavio na prethodnoj stranici,na primjeru kanala kojeg sam tada gledao. I inace to je slovenska T2 a ne Net tv.

barca_87 mogu ti ja uploadat neku listu da probas, al naravno nikakve posebne kanale ;)

edit: evo pa isprobaj:
http://www.2shared.com/audio/gMwweqsa/xbmc2.html
I require a window seat and an in-flight Happy Meal…and no pickles. GOD HELP YOU IF I FIND PICKLES!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 27 sep 2013, 20:18

[quote="supersonic83"]Kada instaliras PVR IPTV Simple Client pojavi ti se ta opcija na startnom zaslonu XBMC,
naravno moras ubaciti svoju listu kanala.

slika

ma ja znao bi ja da je to ovako,nego kod mene kad sam ubacio ovaj ko patch na live tv- u nije bilo isto takvo(opcija tv channels) nego sam ja moro nac tamo u settings dodat ,jedva sam naso :mrgreen:

sad cu isprobat kako radi sa ovim sto si ti stavio da skinem
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 28 sep 2013, 12:35

Zadnja izmjena: supersonic83, dana/u 05 okt 2013, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 28 sep 2013, 13:24

instalirao sam pvr iptv verziju 1.6.1, ali mi se nije na glavnoj stranici pojavio onaj dodatak live tv. Pomagajte
Pustiću sunce da topi ljubav!

Adebayor
Kontakt:

Post Postao/la Adebayor » 28 sep 2013, 13:40

Vidi da li ti je u System > settings > Live Tv označeno enabled. Ako nije onda klikni na to, reći će ti da nijedan pvr nije enable, bacit će te na listu tih dodataka, pronađi taj koji si instalirao. Klikni na njega, i klikni onda na enable. Ja mislim da ćeš onda morati restartat XBMC, i tamo će ti onda bit (ili bi barem trebao :D ) LIVE TV

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 28 sep 2013, 14:00

Adebayor je napisao/la:Vidi da li ti je u System > settings > Live Tv označeno enabled. Ako nije onda klikni na to, reći će ti da nijedan pvr nije enable, bacit će te na listu tih dodataka, pronađi taj koji si instalirao. Klikni na njega, i klikni onda na enable. Ja mislim da ćeš onda morati restartat XBMC, i tamo će ti onda bit (ili bi barem trebao :D ) LIVE TV
to je to, nije bilo enabled :) , sad radi super, i ubacio sam listu što je postavio supersonic83

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 28 sep 2013, 14:05

barca_87 je napisao/la:
supersonic83 je napisao/la:EPG za XBMC Live tv:
http://epg.serbianforum.org/epg.xml" onclick="window.open(this.href);return false;
Upisati u sistem/setings/addons/enabled addons/PVR IPTV Simple Client/configure/EPG settings/xml tv url.
ne mogu da nadjem u enebled addonsima pvr iptv simple client ,nema ga nesh

edit:moro sam ga install ,nije bio instaliran :D

al ga sad ne mogu da nadjem da ga pokrenem na ovom novom patchu drugacije,nema ono sto je prije bilo pvr cilents pa da pokrenem tu,mogu da nadjem u sistemu da je instalirano al ne da ga pokrenem :D

skino sam i neku m3u listu taman da vidim kako radi al dzaba nemam na sta kliknut da pokrenem :lol:
Gdje si Bgt našao taj PRV IPTV Simple Client, ja nigdje ne mogu da ga nađem...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 28 sep 2013, 14:13

Zaboravio sam gdje, ali evo uploadat cu ga:

http://www.2shared.com/file/bUZk2A_S/pv ... win32.html

U sistem/enabled addons/pvr desni klik na iptv simple i modify ili tako nesto. Tu mozete ubaciti listu i narediti EPG i logo kanala koje ubacite.
Nazalost ona lista koju sam stavio je vec javna pa vjerojatno nece dugo. Al eto dok traje. Svaki kanal ima tri verzije (tri servera) pa bi jedan trebao raditi. To je onaj prvi dio linka.
Svaki kanal ima nekoliko audio zapisa, pa mozete staviti na engleski.
Ako netko ima volje traziti nove servere kad ovi odu, ima kompletan popis ovdje:
http://iptv.pro100hit.com/

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 28 sep 2013, 14:52

ovo je igra mačke i miša između onih koji postavljaju kanale i onih koji ih uklanjaju, ali dobro je dok traje :) .
Sjećam se kad smo tek počeli mi sa ovog foruma koristiti xbmc da smo prilično dugo imali dokumentarne kanale sa prevodom.

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 28 sep 2013, 15:26

hoshafka je napisao/la:ovo je igra mačke i miša između onih koji postavljaju kanale i onih koji ih uklanjaju, ali dobro je dok traje :) .
Sjećam se kad smo tek počeli mi sa ovog foruma koristiti xbmc da smo prilično dugo imali dokumentarne kanale sa prevodom.
Je, prije su kanali puno duze trajali. Sad se brzo prosire svim forumima i odma znas da nece dugo.
Al dobro uvjek ce biti neki kanal za pogledat koju tekmu, pa makar i sa kineskim komentatorom :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 sep 2013, 19:24

Jel moze ko na nasem objasniti kako se ovaj dodatak sa prosle stranice instalira jer sam se potpuno izgubio u onom svemu?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

supersonic83
Kontakt:

Post Postao/la supersonic83 » 28 sep 2013, 19:53

Otelo je napisao/la:Jel moze ko na nasem objasniti kako se ovaj dodatak sa prosle stranice instalira jer sam se potpuno izgubio u onom svemu?
Koji dodatak?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 sep 2013, 19:55

supersonic83 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Jel moze ko na nasem objasniti kako se ovaj dodatak sa prosle stranice instalira jer sam se potpuno izgubio u onom svemu?
Koji dodatak?
Ovaj sta je barca_97 stavio (tocnije receno patch)
https://mega.co.nz/#!M1EURAga!PA4X8hpQv" onclick="window.open(this.href);return false; ... e411f7dnUo
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 sep 2013, 20:08

Otelo je napisao/la:
supersonic83 je napisao/la:
Koji dodatak?
Ovaj sta je barca_97 stavio (tocnije receno patch)
https://mega.co.nz/#!M1EURAga!PA4X8hpQv" onclick="window.open(this.href);return false; ... e411f7dnUo
pa nadjes prvo xbmc hidden file ,on ti je na c ,users-ime tvog kompa-app data-roaming
znas kako da stavis da se vide sakriveni folderi ak nezz ima video eto gore.
e u taj sakriveni xbmc prekopiras ssve sto se nalazi u xbmc koji skines ,znaci user data addons.. i to bi trebalo biti to :)

MES QUE UN CLUB !!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 sep 2013, 20:11

Hvala :D

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 sep 2013, 20:13

Otelo je napisao/la:Hvala :D
nema na cemu
[youtube][/youtube]
ev i video ak je lakse :)

MES QUE UN CLUB !!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 sep 2013, 20:29

Evo ga radi :D

Da ne znas slucajno kako se mogu prebacit iz XMBC-a nazad na web browser?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 7 gostiju.