Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ne mogu da nađem u opcijama ništa slično...Našao sam "auto rotation", ali ne reaguje..
- schweinsteiger
- Kontakt:
moustapha je napisao/la:Garancije i sluze za te stvari. Inace, neko generalno pravilo kod tehnike je da se najvise kvarova desi u prvih mjesec dana koristenja. Ako predju tu magicnu granicu, najvjerovatnije da ce potrajati dugo. Naravno uvijek ima izuzetaka.schweinsteiger je napisao/la:ali ne bih zelio kad kupim mobitel,da nakon 2 sedmice ide na servis.
Sto se tice Lumie, ona izgleda strasno. Kolega ima i uvjerio sam se u kvaalitet, ako te ne zanima broj aplikacija i razne kastomizacije onda ce ti biti pravi izbor.
Imao sam epizodu s androidom.Instalirao neke kernele i radi kao podmazano,da bi nakon nekog vremena usporio.
U zadnje vrijeme,najvise sto me iritira,jeste sto na svakom androidu dodju aplikacije za yt,google search,google maps,playstore i gmail,te se nikako ne mogu obrisati.
Nakon one objave da ce google snimati sva nasa pretrazivanja,ne koristim vise chrome,niti gmail.Na androidu me posebno nervira sto me svaka 2-3 sata obavijesti da se nisam ulogovao na svoj gmail racun,tako da jedva cekam da kupim WP

#miasanmia
ja jos nisam imao WP ali u zadnje vrijeme razmisljam da nabavim neki, reda rad
znaci, vi koji imate te mobitele, preporucujete li nabavljanje istog ili da se okanim "corava posla" 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Vidi , sistem je fluidan , znaci nema sanse da zastopa i sl... Ali su ograniceni marketom(gdje se svaka aplikacija placa za razliku od google store).Ako ces mobitel koristiti za pozive,fotografisanje,internet onda je ok.Imao sam isti taj mobitel nakon odusevljanja prva dva dana vec peti dan sam proslijedio ocu mobitel i uzeo sebi HTC One...Posto neki porede Lumiu(920,1020) sa One ili s4 tu je Lumia 10 svjetlosnih godina ispod njih.Dizajnerski dobra , mada je ti mmogla bi malo manja i malo više laksa.Al opet ima ljudi koji vole tezi mobitel.Uglavnom zavisi od toga koliko si spreman kesa izdvojiti, ja sam preko BHT svoju platio 320 km (lumia 920) i za te pare mobitel je odlican.Ako ces uzimati mobitel od 500 i vise maraka bilo koji windows phone je loš izbor.LenBias je napisao/la:ja jos nisam imao WP ali u zadnje vrijeme razmisljam da nabavim neki, reda radznaci, vi koji imate te mobitele, preporucujete li nabavljanje istog ili da se okanim "corava posla"
- red devil88
- Kontakt:
Od kako sam uradio update na ios7 nece da mi prikaze dolazne poruke , ni u onom kontrolnom centru ni na ikoni od poruka , vec kad udjem u poruke vidim da sam dobio poruku , znal ko kako da ovo popravim ?
Glory Glory Man United !!! 

- schweinsteiger
- Kontakt:
Sve potrebne aplikacije koje ti trebaju,imas besplatno.HZ_ilidzaa je napisao/la:Vidi , sistem je fluidan , znaci nema sanse da zastopa i sl... Ali su ograniceni marketom(gdje se svaka aplikacija placa za razliku od google store).Ako ces mobitel koristiti za pozive,fotografisanje,internet onda je ok.Imao sam isti taj mobitel nakon odusevljanja prva dva dana vec peti dan sam proslijedio ocu mobitel i uzeo sebi HTC One...Posto neki porede Lumiu(920,1020) sa One ili s4 tu je Lumia 10 svjetlosnih godina ispod njih.Dizajnerski dobra , mada je ti mmogla bi malo manja i malo više laksa.Al opet ima ljudi koji vole tezi mobitel.Uglavnom zavisi od toga koliko si spreman kesa izdvojiti, ja sam preko BHT svoju platio 320 km (lumia 920) i za te pare mobitel je odlican.Ako ces uzimati mobitel od 500 i vise maraka bilo koji windows phone je loš izbor.LenBias je napisao/la:ja jos nisam imao WP ali u zadnje vrijeme razmisljam da nabavim neki, reda radznaci, vi koji imate te mobitele, preporucujete li nabavljanje istog ili da se okanim "corava posla"
What's app,viber,skype,mnoge aplikacije za pomoc pri fotografisanju.
Meni nesto najbolje kod WP je sto mozes povezati svoj hotmail (sada se to zove outlook) account s mobitelom,bez da ti ljudi zadiru u privatnost.Jos nesto veoma bitno je sto imas skydrive.
Za one koji ne znaju,skydrive je prostor na internetu na koji mozete uploadovati bilo koji svoj fajl.Od microsofta imate 7 GB besplatno.Meni,za cloud storage,to je taman.
Uz WP dobijete besplatni office na mobitelu i kada nesto radite na kompjuteru u wordu,snimite,uploadujete na svoj skydrive i preko aplikacije na mobitelu mozete direktno to skinuti na mobitel preko wifi i opet preuredjivati isti fajl na mobitelu.
Ljudi se jos uvijek zavaravaju da WP nema dovoljno razvijen app store,ali vec postoji preko 100 000 aplikacija za WP.
U tih 100 000 sigurno se moze naci sve sto ti treba.
#miasanmia
- moustapha
- Kontakt:
Jesi siguran u ovu tvrdnju ili samo vjerujes da je tako. Istina je da Google i Apple iskoristavaju sve podatke korisnika kako sto vise zaradili na oglasavanju, ali isto tako ne vidim zasto bi se Microsoft odrekao te mogucnosti.schweinsteiger je napisao/la:
Meni nesto najbolje kod WP je sto mozes povezati svoj hotmail (sada se to zove outlook) account s mobitelom,bez da ti ljudi zadiru u privatnost.
#divovi
imam jedan problem!! doniosam rodici 4s iphone u bih sve normalno radio kod mene i dole sam ga koristio,medjutim morosam ga otkljucat dabi mogla unjega bh kartica,neki lik na skenderiji migaje otkljuco sa sa nekom karticom koju je stavio ispod sim kartice i radioje jedno 3 dana normalno, poslije toga je nesto zvuk,a nakon neki mjesec skroz se ugasio i nece vise dase upali,rodicaje odnjela u servis i reklisujoj daje do te kartice sa kojom je otkljuco i da ona more napravit preko i tunesa ali da ne garantuje dace radit ,pa ako neko zna sta o tome ili ako ima nekog dobrog majstora za telefone da javi bicumu zahvalan ,hvala svima
da li je netko ima nokiu n8 ako jeste mozete li reci kako vas je sluzio koje su mu prednosti a koje mane
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
ljudi, pomagajte, prodajem danas svoj galaxy (za 350 km, sasvim dobro sto se mene tice
) i planiram u telecomu uzeti mobitel, gledam sta imaju (imaju vecinu ovih dobrih mobitela, osim iphone koji ionako nikada ne bi uzeo
) pa me zanima nakon svega sta dodje najbolje danas, da li je to opet serija galaxy tj. s4 ili je to sony xperia z ili je to opet na kraju nesto trece ili cetvrto (note 2, neka lumia, itd itd), znaci da sumiramo, pitanje je koji je kada se sve sabere i oduzme trenutno najbolji mobitel koji se moze kupiti? 

s4LenBias je napisao/la:ljudi, pomagajte, prodajem danas svoj galaxy (za 350 km, sasvim dobro sto se mene tice) i planiram u telecomu uzeti mobitel, gledam sta imaju (imaju vecinu ovih dobrih mobitela, osim iphone koji ionako nikada ne bi uzeo
) pa me zanima nakon svega sta dodje najbolje danas, da li je to opet serija galaxy tj. s4 ili je to sony xperia z ili je to opet na kraju nesto trece ili cetvrto (note 2, neka lumia, itd itd), znaci da sumiramo, pitanje je koji je kada se sve sabere i oduzme trenutno najbolji mobitel koji se moze kupiti?
naprijed rejal
-
- Kontakt:
nema on u ponudi (ima htc one s), doduse cini mi se da ni jedan od ta dva nije bolji od samsunga s4 ali opet zato i jesam postavio pitanje jer nakon s2 sam na neki period prestao "pratiti mobitele" 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta imaš protiv ajfaša?
Isplati se svakog novčića, vjeruj mi. Nije samo marketinški trik, budi siguran.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Nemamo nista, samo sto je kao balkon ogranicenMonolog je napisao/la:Šta imaš protiv ajfaša?![]()
![]()

Imao sam priliku testirati iphone i ne vidim nikakvu prednost da za njega platim 1500KM koliko kosta najnovij kada npr na nexus 4 za 360KM (nov) mogu isto obaviti.
Dzabe gledas i nadas se da imaju svi na stanju. Ja htio uzeti s4 kaze moras se narucitiLenBias je napisao/la:ljudi, pomagajte, prodajem danas svoj galaxy (za 350 km, sasvim dobro sto se mene tice) i planiram u telecomu uzeti mobitel, gledam sta imaju (imaju vecinu ovih dobrih mobitela, osim iphone koji ionako nikada ne bi uzeo

Kako god, raspitaj se imaju li na stanju, a ako imas vezu biti ce na stanju

"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
imas sad Note 3 sto je izasao
a mozda i pricekas Lumiu 1250
a mozda i pricekas Lumiu 1250

- schweinsteiger
- Kontakt:
Kao sto rekose,telefon je ogranicen i sve je zakljucano na njemu.Monolog je napisao/la:Šta imaš protiv ajfaša?![]()
![]()
Sve uglavnom mora ici preko iTunesa,sto mene nervira.
I odnos cijena:kvalitet uopste nije ravnomjeran.Za pare koje dadnes za ne iPhone mozes kupiti 2 dobra s androidom.
@len
Nemoj se prevarit',pa kupiti s4 mini,pokajao bi se kroz 2 sedmice.
Iz ove ponude u Bhtelecomu ja bih kupio lumiu 920,jos kako sam upratio cijene dosta je povoljna ako ces preko neke vrste preplate.
Mobitel je dosta kvalitetan i vec sam pisao o stvarima zbog kojih me toliko impresionirao.
Ne znam ko me pitao,ali 100% znam ono za WP da ne zadiru u privatnost korisnicima kao sto to Google preko svojih uredjaja radi.
I koristio ma bas lumiu 920 koju je drugarica preko bhtelecoma kupila,mobitel zvoni.Ja sam ostao zaprepasten kvalitetom slika koje pravi mobitel

#miasanmia
@monolog
protiv "ajfasa" imam to da ga ne bi nikada kupio
jednostavno mi se sva ta fama i hajp oko njega ne svidja, cackao sam po njemu onako i nista me nije privuklo + kao sto napisase ostali bio je bas ogranicen
@neo
ima s4 na stanju (a imaju i veze) to i nije problem
@schweinsteiger
nisam ni mislio s4 mini, prije bi ostao na s2
sto se tice lumie 920 ona mi je izgledom definitivno najbolji mobitel, bas ubjedljivo, vidio sam i kameru, odlicna, ali kao neko ko u zivotu nije imao mobitel koji ima taj sistem nekako sam pesimista, vjerovatno bez razloga ali sta cu, meni je iskreno svejedno ko kakav pristup ima, google ili nesto od toga, samo mi je problem vezan za placanje programa, aplikacija, nedostatak istih i sve ostalo u tom smislu, zadiranje u privatnost meni nije ovde toliko bitno 
protiv "ajfasa" imam to da ga ne bi nikada kupio

@neo
ima s4 na stanju (a imaju i veze) to i nije problem

@schweinsteiger
nisam ni mislio s4 mini, prije bi ostao na s2

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], JackW, Quartararo i 5 gostiju.