FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fczeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 26 sep 2013, 17:32

ChWilla je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Veliko je pitanje da li je drag i onima koji su to pjevali. To je pjevano isključivo da bi se isprovocirala druga strana, to je svakom jasno.
nemam ja ništa protiv onih kojima jeste, iako meni nije. ali tome naprosto nije mjesto na utakmici.

inat i pjevanje nečega samo da bi se nekome nešto dokazalo ili isprovociralo također nisu za utakmice. te "sami protiv svih" furke treba ostaviti pitarima. naša furka treba biti samo željo.
@ChWilla svaka čast. To isprovociran mi je takvo sranje od alibija. Jbe mi se šta oni pjevaju i kakve transparente nose. Ne dolazim radi njih na utakmicu. Dolazim da gledam utakmicu i radi Želje.

Posebno me boli to kad kažemo "isprovocirali nas". Ko da nas isprovocira? Pa mi hoćemo u ligu prvaka a navijači Leotara i Slavije nas isprovociraju, pa dajte. Najviše bi volio da svakog protivnika dočekamo i ispratimo aplauzom i time pokažemo da smo na nivou iznad BiH Premijer lige.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 26 sep 2013, 17:33

ChWilla je napisao/la:valjda će i to skontati. nije alija previše drag ni svima koji će se izjasniti kao bošnjaci na predstojećem popisu, a o ostalim da ne govorim.
Upravo tako, ako gledamo Zelju, onda ovi maldji treba da znaju da je njegova stranka u saradnji sa kriminalcima grada sarajeva pokusala ugasiti zelju krajem rata, a pogotovo nakon rata pokusavajuci nam oteti stadion, raznoraznim sda akcijama i forsiranje fk sarajeva, a u drugom pokusaju sa djerdjelezon. Mali dio objasnjenja pjesme, drzave, ni vlasti sve nisu mogle da nas ugase. Stojim pri tome da samo trebaju zeljine pjesme i zeljina obiljezja na stadionu da budu, a ne nikakve zastave salovi, himne itd
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 26 sep 2013, 17:34

FKZ1921 je napisao/la:Naravno,nacionalizam aut,politika aut.Samo Zeljo,imamo desetinu lijepih pjesama,dovoljno da se ne prestaje navijati 90 minuta.
Bravo!!!!!!!!!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 26 sep 2013, 17:35

TvBHT je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Naravno,nacionalizam aut,politika aut.Samo Zeljo,imamo desetinu lijepih pjesama,dovoljno da se ne prestaje navijati 90 minuta.
Bravo!!!!!!!!!
Upravo tako!!! Navijaj za svoj klub u dobru i zlu, drugi su ne bitni, a pogotovo stvari nas terena i sporta!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 26 sep 2013, 17:40

Vernes Selimović bit će spreman za utakmicu s Čelikom?
Vernes Selimović vjerovatno će zauzeti svoje mjesto u timu Željezničara za naredni meč s ekipom Čelika u Zenici. Ovaj meč na rasporedu je u subotu (15.30 sati), a ofanzivac Plavih bit će u kombinacijama za početni sastav.

Povreda mišića ipak nije teže prirode, a u uvjetima imperativa novog rezultatskog uspjeha za tim s Grbavice, izostanak Selimovića bio bi nenanoknadiv gubitak za sastav Dine Đurbuzovića.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 sep 2013, 17:53

FK ZELJEZNICAR FK LEOTAR I POL
http://www.youtube.com/watch?v=aFjQZUzwO8E
FK ZELJEZNICAR FK LEOTAR II POL
http://www.youtube.com/watch?v=FNmVoD3KKLg
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 26 sep 2013, 18:25

Utakmica protiv Leotara apsolvirana kako se i očekivalo. Neki kažu da se je drugo poluvrijeme moglo malo ozbiljnije odigrati barem zbog navijača, ali mislim da se svjesno nije išlo prema rezultatskoj katastrofi gostiju zbog inače dosta korektnih međusobnih odnosa. U ostalom i Ara cijelo drugo poluvrijeme nije ni pokušao ući u njihov šesnaesterac. Dobro to je sada za nama.
Šta je to pred nama? Mislim da je utakmica u Zenici najvažnija utakmica ove sezone za Željezničar. Važnije i od one protiv Plzena. Protiv Plzena je bila važnija u finansijskom smislu, ali ova u Zenici utire put prema novoj tituli. Ne volim pisati unaprijed o titulama, ali pogled na tabelu i pogled na raspored u preostalom dijelu prvenstva u slučaju pobjede protiv Čelika, našeg Želju stavljaju u poziciju največeg favorita na prvaka. Zato meč u Zenici početi presingom, kontrolom utakmice od samog početka, a ubijeđen sam da bez obzira na nešto lošije igre u ovom prvenstvu u Zenici možemo izdominirati i naravno pobijediti.

PS. Uh ne mogu a da ne spomenem one Ultra navijače sa bakljama. Bojim se da par zaluđenih ne urade ono što su uradili oni na Koševu i sve nas gurnu u natrag. Znam da će sada pojedini da palamude kako se to nama ne može desiti, ali to su pisali i njihovi za svoje nazovi navijače, dok im se nije desilo ono, a sada ih svi osuđuju.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 26 sep 2013, 18:29

Anonimac je napisao/la:FK ZELJEZNICAR FK LEOTAR I POL
http://www.youtube.com/watch?v=aFjQZUzwO8E
FK ZELJEZNICAR FK LEOTAR II POL
http://www.youtube.com/watch?v=FNmVoD3KKLg
hvala ti.
Osim - drugo ime za Želju !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 sep 2013, 18:34

Argentina je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:valjda će i to skontati. nije alija previše drag ni svima koji će se izjasniti kao bošnjaci na predstojećem popisu, a o ostalim da ne govorim.
Upravo tako, ako gledamo Zelju, onda ovi maldji treba da znaju da je njegova stranka u saradnji sa kriminalcima grada sarajeva pokusala ugasiti zelju krajem rata, a pogotovo nakon rata pokusavajuci nam oteti stadion, raznoraznim sda akcijama i forsiranje fk sarajeva, a u drugom pokusaju sa djerdjelezon. Mali dio objasnjenja pjesme, drzave, ni vlasti sve nisu mogle da nas ugase. Stojim pri tome da samo trebaju zeljine pjesme i zeljina obiljezja na stadionu da budu, a ne nikakve zastave salovi, himne itd
bilo je i SDA političara koji su nama valjali poslije rata, itekako. treba biti objektivan i ne praviti mitomaniju k'o anamo oni. ali to nije bitno - to nije za stadiona.

pod "nama" mislim na želju, a ne na državu i društvo, da ne bude zabune... :mrgreen:

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 26 sep 2013, 18:39

QWERTZ je napisao/la: slazem se sa tobom ovo danas folovi, huliganizam, gdje ljudi daju sebi mnogo toga za pravo cak i da u mnogome kostaju klubove je s.... fol neki kacketi a sve balavci koji sa krevetom nemaju zajedno 40 kila,prije neka gotiva puno opustenije a tribina je cesto izgledala potpuno plava dok to danas nije slucaj zato sto imas te fol huligane u crnim nekim majicama bez salova,bez dresova itd..a sto se tice tekme stvorila se odjednom pozitiva ako pobijedimo uz Boziju pomoc mislim da je to to a ne bih bas volio prognozirati sta bi bilo kad bi ne daj Boze zijanili
Baltazar je napisao/la:jedino sto ovim momcima zamjeram je ta nekakva sklonost nacionalizmu a to Zeljo i Manijaci nisu, protiv toga se borimo gotovo stoljece, a mi treba sad da spominjemo cetnike ili ustase na tekmam i da se spustama na nivo nekih cirkusantskih klubova da ih sad ne spominjem, protiv Slavije se pjeva da te niej Alija, daj molim te dodjem Zelju da gledam a osjecam se kao da sam dosao ne predizborni skup SDA, samo cekam da mi jos kazu kako da se na popisu izjasnim, a sve ostalo je OK i momci su sigurno napredak...
fczeljo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
nemam ja ništa protiv onih kojima jeste, iako meni nije. ali tome naprosto nije mjesto na utakmici.

inat i pjevanje nečega samo da bi se nekome nešto dokazalo ili isprovociralo također nisu za utakmice. te "sami protiv svih" furke treba ostaviti pitarima. naša furka treba biti samo željo.
@ChWilla svaka čast. To isprovociran mi je takvo sranje od alibija. Jbe mi se šta oni pjevaju i kakve transparente nose. Ne dolazim radi njih na utakmicu. Dolazim da gledam utakmicu i radi Želje.

Posebno me boli to kad kažemo "isprovocirali nas". Ko da nas isprovocira? Pa mi hoćemo u ligu prvaka a navijači Leotara i Slavije nas isprovociraju, pa dajte. Najviše bi volio da svakog protivnika dočekamo i ispratimo aplauzom i time pokažemo da smo na nivou iznad BiH Premijer lige.
Ja žudim za ovakvim navijačima! Jednostavno, neka moderacija ovdje malo progleda kroz prste, jer smo malo "zalutali" ali ovo se direktno tiče našeg kluba i ove teme, tako da ovo je sve površno i trebalo bi biti OK.

Dajte da budemo najveći, gospoda. Ne mogu neki biti đubrad koliko mi možemo biti gospoda, time da se vodimo i da evo svi mi ovdje što se slažemo sa ovime sljedeći put zviždimo kad pođe da se tako pjeva i navija, ili da mi pođemo pjevati neku Željinu pjesmu jednostavno. Ja mislim da nas je više. Eto dosta više o ovome, kapak od mene.

Osjeća se neka dobra vibra rekao bih vezano za predstojeće nastupe. Kažem opet ako uzmemo ZeniĆane onda je to to. Iskreno se nadam trici.
Osim - drugo ime za Želju !

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 26 sep 2013, 18:41

Argentina je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 26 sep 2013, 19:04

hoce li kerla igrati sad? ima 3 zuta...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 26 sep 2013, 19:48

jos je pjeva onaj pitar
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 sep 2013, 19:49

jovanmaksimovic je napisao/la:hoce li kerla igrati sad? ima 3 zuta...
nema 3 zuta,nego 4
jos 2 mu trebaju do suspenzije

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 26 sep 2013, 21:05

arelinho je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:hoce li kerla igrati sad? ima 3 zuta...
nema 3 zuta,nego 4
jos 2 mu trebaju do suspenzije
aha, onda sam propustio jedan zuti... gdje je dobio on taj cetvrti zuti?

ps. nasao sam odgovor... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 26 sep 2013, 21:19

Zasto se opet stvara taj pritisak, i na igrace, a i na navijace? Svaka vam utakmica neka prekretnica. Dokle vise? Ako se slucajno i desi neki kiks onda se pisu uvrede i psovke igracima i strucnom stabu. Tek je pocelo prvenstvo, lagano skupljamo bodove, drzimo neki prikljucak, a proljece je opet nase, kao i svake godine. "Ako dobijemo titula" "ako izgubimo nema ni Evrope" a nije ni trecina prvenstva odigrana.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 26 sep 2013, 21:29

Na nasu srecu,imamo priliku da naucimo veliku lekciju na tudjoj gresci.Uvjeren sam da ce tako i biti,jerfakat,al fakat mislim da smo bolji od drugih,da ima u tom nasem odnosu prema Zelji nesto specificno,nesto sto kod drugih nema.Ta iskrena i cista ljubav,bez foliranja,bez dodvoravanja,drugih i visih interesa.direktiva i proklamacija...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 sep 2013, 21:43

Uf koliko sam optimističan, pa sad ćemo da rušimo sve pred sobom 8-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 sep 2013, 21:49

FKZ1921 je napisao/la:Neko predhodno rece da mu je ova generacija Manijaka najdraza.Dijelim taj osjecaj i sigurno se radi o najboljoj grupi u drzavi.Zenica je prilika da se to jos jednom pokaze.U Zenici nam treba podrska ekipi,ali nam ne treba nikakva tenzija.U slicaju bilo kakve zesce tenzije,voda ide na mlin Celika.Igracki smo daleko bolji i dobijamo to.Celik ima neke sanse samo na frku,hahu,i slicno.
Zato Manijaci,salovi,grla i dlanovi,bez provokacija i nasjedanja na provokacije,tako cemo najbolje pomoci Zelji.
Ekipa nam je prilicno neiskusna,i ako se stvori neka veca nervoza i frka na terenu,Celik ce se bolje snaci.
drug, ne znam koliko imas godina, ali ja se sjecam zeljinih utakmica jos dok nije ni postojala grupa TM87 (o podgrupama da i ne govorim). pogledaj klipove sa tekme Zeljo-videoton i puno toga ce ti se kazati. ko je tada bio inicijalna kapisla navijanja? pogledaj snimak tekme Zeljo-zvezda 3-0, pred sami rat. sjever tek bio izgradjen. cujes li pljuvace? ja cu biti iskren i reci da sam na tu tekmu otisao da bih gledao masinu za golove, kako su zvezdu tada zvali. valjda svi znamo kako ta tekma zavrsi (barem iz prica, a ja Bogami i licno gledajuci). i danas se nasmijem nidjinoj izjavi da ga je izvuklo, kod jednog od golova, sto mu je jedno stopalo vece za broj od drugog, pa zakacio loptu kako treba i ista zavrsi u golu. sjecam se, sa te tekme, golmana pavlovica, koji je pokupljen sa ljetovanja na moru (junior), a pruzi partiju zivota na golu. da, i amar je igrao u toj tekmi. da ne pominjem tekmu sa sionom (u istoj sezoni kada smo igrali sa videotonom), kada sam sjedio na polupraznom jugu, kao sto se danas sjedi na sjeveru i posmatrao tekmu, ali niko nije pljuvao nikoga. svi smo dosli da gledamo Zelju, pa kako god zavrsilo.

sta hocu reci? to su bila vremena kada se navijaci Zelje nisu djelili po tribinama i pljuvacima i "pravim" navijacima. to su bila vremena kad se, u cijeloj bivsoj jugi, cjenila igra Zelje, rijeke, ofk beograda, radnickog iz nisa... jer se igralo za gol vise i umiralo u romantici. hvala Bogu, od navedenih, Zeljo napravio i najbolje rezultate.

danas je problem, sto se problemi frustriranosti pojedinih "mangupa" prenose na tribine (ne samo grbavice, nego vecine stadiona) i tu se ispoljavaju kompleksi vece i manje vrijednosti, a rezultat kluba je u drugom planu.

zivim za dan kad ce se srediti istok na grbavici i da na miru i sa gustom gledam tekmu svog Zelje. da ne slusam debile na sjeveru, koji jos na zagrijavanju krenu sa psovkama i prozivanjem igraca. s druge strane, da ne slusam i ne obracam paznju na siromasan repertoar pjesama sa juga, gdje je bitnije ispljuvati i ispsovati protivnicki klub, nego podrzati svog Zelju. ja Zelju volim, odrastao sam s tom ljubavlju i umrijet cu sa njom. ovi, nazovi navijaci, pa i ja medju njima, su prolazni, Zeljo zivi vjecno i dok sam ziv on je u mom srcu. mogu se trenutno naljutiti (prvenstveno zbog tih sjecanja i poredjenja sa sadasnjom situacijom), ali se brzo vratim u realnost i shvatim da je ta ljubav jaca od svega. prateci Zelju, ispratio sam par generacija igraca, danas ih rjetko ko i pomene, a i dalje idem na tekme, zbog Zelje, ne zbog pojedinaca koji nose njegov dres. tako ce biti dok sam ziv.

edit; da bih se nadovezao do kraja na tvoj post. na utakmice ne dolazim ni zbog pojedinaca, niti grupe sa tribine, nego iz ljubavi prema klubu. svako od nas ima svoj karakter i nije u redu bilo koga isticati. svako vrijeme i pojedinac ima svoje prednosti i mane i nema smisla praviti takva poredjenja.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 26 sep 2013, 22:09

FKZ1921 je napisao/la:Na nasu srecu,imamo priliku da naucimo veliku lekciju na tudjoj gresci.Uvjeren sam da ce tako i biti,jerfakat,al fakat mislim da smo bolji od drugih,da ima u tom nasem odnosu prema Zelji nesto specificno,nesto sto kod drugih nema.Ta iskrena i cista ljubav,bez foliranja,bez dodvoravanja,drugih i visih interesa.direktiva i proklamacija...
Ako se sjetis proslih sezona sta se desavalo mi TRENUTNO nismo nista bolji od drugih. Ova neka nova postava "fol voda" su katastrofa. Pjevaju se neke pjesme koje se na Grbavici nikad nisu pjevale, pjevaju se neke alije koji se sluze samo za provokaciju i nista drugo. To su sve momcici do 20 godina koji nemaju pojma ni sta pjevaju, ni koje alija, ni zbog cega to pjevaju, nego samo furka, fol neke patroite na tribina.

Dzaba cemo mi ista pisati oni ce isto raditi, isto pjevati, a sve manje ce biti raje, odnosno raja bjeze u coskove juga nece uopce da ucestvuju u tim njihovim glupostima. Pored toga i dalje paljenje baklji a na utakmica nema ni hiljada, zbog cega ? zato sto je furka nabit kacket, ponijet baklju a pola njih ne smije obuci zeljinu majicu. Nije ovo mjesto za pisanje o tome ali sam se samo osvrnuo jer kazes da ima nesto izmedu nas, ja bas mislim suprotno da nema nista, a to pokazuje i posjeta na jugu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 44 gosta.