Istina dug je hronometar, al ako im dadne tri minute onda nisu ni zaslužili da uzmu trku, ne može se bez iole pristojnog hronometra ništa. Henao nije bio loš, al je Uran dodatno grohn'o. Ako je Sky odlučio da je tim za generalni poredak, a Wiggins odlučio da se fura na Spartacusa, onda bi pod hitno trebalo potpisati još jednog jačeg vozača za generalni poredak, Uran i Henao očito nisu taj kalibar, a ovaj prvi svakako ide.MElloo je napisao/la:Kakvo brdo danas na kraju![]()
Dani Moreno
vec dvije pobjede, on i purito su katastrofa na hronometru i nibali im tu odma moze dati 3 minute, danas valverde dobar kao i Roche
Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Uran i Anton u Quick Step, hoce da imaju i za generalni
vidim bilo je izennadjenja danas,Rinaldo Nocentini medju 10, onda SAntaromita 10. u GC , mislim da je Basso jak al kad nijedan ne zna vozit hrnometar

vidim bilo je izennadjenja danas,Rinaldo Nocentini medju 10, onda SAntaromita 10. u GC , mislim da je Basso jak al kad nijedan ne zna vozit hrnometar

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Eh evo i mene malo na forum
A meni bilo zao Euskaltela nekako su mi uvijek bili dragi
Anton je vec otisao u Quick Step a braca Izagirre u Movistar
Ma crvene dresove i nalijepit im Ferrari
valjda sad nece imat iskljucivo B
askijce
Vidim Nibali ponovo dobio na hronometru puno vremena, a na brdima polako sve rjesava
Chris Horner, pa gdje je taj covjek bio prije 10-tak godina

A meni bilo zao Euskaltela nekako su mi uvijek bili dragi

Ma crvene dresove i nalijepit im Ferrari

valjda sad nece imat iskljucivo B

Vidim Nibali ponovo dobio na hronometru puno vremena, a na brdima polako sve rjesava
Chris Horner, pa gdje je taj covjek bio prije 10-tak godina

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nigdje nikog...
Danas Wiggins ubjedljiv na hronometru na Trci kroz Britaniju iako mu nije Išla u prilog dužina etape (16.1 km), oštre krivine i mokar asfalt. Ovakav profil puno više je odgovarao Dowsettu, ali on je na kraju bio peti. Stannard fantastičan drugi.
Wiggins preuzeo generalni poredak, Stannard je sad drugi, a Sky tim vodeći u poretku timova. Ako se misli ozbiljno ići sa pobjedom Wigginsa onda tim mora raditi do kraja, a ne kao juče kad se sve raspalo par kilometara do cilja.
Danas Wiggins ubjedljiv na hronometru na Trci kroz Britaniju iako mu nije Išla u prilog dužina etape (16.1 km), oštre krivine i mokar asfalt. Ovakav profil puno više je odgovarao Dowsettu, ali on je na kraju bio peti. Stannard fantastičan drugi.
Wiggins preuzeo generalni poredak, Stannard je sad drugi, a Sky tim vodeći u poretku timova. Ako se misli ozbiljno ići sa pobjedom Wigginsa onda tim mora raditi do kraja, a ne kao juče kad se sve raspalo par kilometara do cilja.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Hronometar u toku...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Velika pobjeda Martina, strašno šta je napravio danas, cijelo vrijeme je držao ritam koji niko nije mogao pratiti, a onda je na kraju još i ubrzao, dakle imao je i rezervu za svaki slučaj. Spartacus je krenuo žestoko i bio najbolji u prvih 5-6 kilometara, a onda je Martin preuzeo vodstvo. Međutim, Cancellara je imao veliko prednost pred trećeplasiranom grupom u kojoj su bili Kiriyenka, Phinney i Wiggins sa izuzetno kilavim startom, dobio je preko 20 sekundi zaostatka u prvih 10 kilometara. A onda je mic po mic prvo osigurao treće mjesto sredinom utrke, da bi u finišu nagazio pun gas i stigao Cancellaru koji se očigledno umorio i zadnjih 15 kilometara je skoro jedva iznio. Za zlato je Wigginsu očito trebala cijela utrka u tempu finiša za što on danas nije bio spreman. Ipak, iako je zaostatak od 40 sekundi veliki, izgubiti od čovjeka kojem u životu sve počinje i završava sa hronometrom nije sramota. Martin mu je vratio 40 sekundi sa olimpijskog hronometra. Spartacus bi sigurno imao više šansi da je hronometar bio kraći.

Iznenadnjenje, njih 3 uredu, al nisam ocekivoa ovakav rasproed na postoljuDukeOfWellington je napisao/la:Velika pobjeda Martina, strašno šta je napravio danas, cijelo vrijeme je držao ritam koji niko nije mogao pratiti, a onda je na kraju još i ubrzao, dakle imao je i rezervu za svaki slučaj. Spartacus je krenuo žestoko i bio najbolji u prvih 5-6 kilometara, a onda je Martin preuzeo vodstvo. Međutim, Cancellara je imao veliko prednost pred trećeplasiranom grupom u kojoj su bili Kiriyenka, Phinney i Wiggins sa izuzetno kilavim startom, dobio je preko 20 sekundi zaostatka u prvih 10 kilometara. A onda je mic po mic prvo osigurao treće mjesto sredinom utrke, da bi u finišu nagazio pun gas i stigao Cancellaru koji se očigledno umorio i zadnjih 15 kilometara je skoro jedva iznio. Za zlato je Wigginsu očito trebala cijela utrka u tempu finiša za što on danas nije bio spreman. Ipak, iako je zaostatak od 40 sekundi veliki, izgubiti od čovjeka kojem u životu sve počinje i završava sa hronometrom nije sramota. Martin mu je vratio 40 sekundi sa olimpijskog hronometra. Spartacus bi sigurno imao više šansi da je hronometar bio kraći.

Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kladionice su također predvidile ovaj poredak. Šta si ti očekiv'o? Ja mogu reć da sam se nadao pobjedi Wigginsa, ali sa ovakvim Martinom teško da može iko.
Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao
Kad je glavna trka ? u nedjelju ?

- DukeOfWellington
- Kontakt:
U nedjelju dakako, biće mnogo napeto, Britanci idu sa Froomeom kao prvim vozačem, a tu su i Wiggins i Cavendish. U principu i kod ostalih su najbolji vozači u igri, biće trka kakva se odavno nije vidjela. Profil etape je takav da očekujem totalnu ludnicu na stazi, skokove na sve strane, očekujem da glavna grupa neće ni postojat'MElloo je napisao/la:Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao

Ocekivao sam realno, 1.wigo a da se ova dvojica bore bas.. al bas je jak martin ! jel dolazi andy?
Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne, iz Luksemburga je tu Jungels.Mig_Mig je napisao/la:Ocekivao sam realno, 1.wigo a da se ova dvojica bore bas.. al bas je jak martin ! jel dolazi andy?
https://en.wikipedia.org/wiki/2013_UCI_ ... _road_race
gledao sam profil bit ce ludilo u FiremnciDukeOfWellington je napisao/la:U nedjelju dakako, biće mnogo napeto, Britanci idu sa Froomeom kao prvim vozačem, a tu su i Wiggins i Cavendish. U principu i kod ostalih su najbolji vozači u igri, biće trka kakva se odavno nije vidjela. Profil etape je takav da očekujem totalnu ludnicu na stazi, skokove na sve strane, očekujem da glavna grupa neće ni postojat'MElloo je napisao/la:Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao

nego @Duke jesi gdje nasao sastave za trku ?

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Evo gore Migu sam odgovorio, na tom linku imaju sastavi mada ne konačni. Na oficijelnoj još uvijek nema konačna startna lista.MElloo je napisao/la: gledao sam profil bit ce ludilo u Firencini glavna grupa ni bijeg to ce bit' nesto izmedju
nego @Duke jesi gdje nasao sastave za trku ?
Inače, ovo je oficijelna: http://www.toscana2013.it/?lang=en
mogli bi Norvežani lako do medalje po ovom profilu gledajući, Hagen i Hushovd mogu lako preko ovih brdašca, podsjeća me na proljetne klasike profil utrke...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Evo i kompletne startne liste:
http://www.toscana2013.it/wp-content/up ... révisé.pdf
EDIT: Nemam pojma što ne radi url.
http://www.toscana2013.it/wp-content/up ... révisé.pdf
EDIT: Nemam pojma što ne radi url.
Katushi ukralo bicikla na SP-u 

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sabotaža zapadnog blokatillman je napisao/la:Katushi ukralo bicikla na SP-u

Vos odbranila titulu.
EDIT:
1. Marianne Vos (NED)
2. Emma Johansson (SWE)
3. Rosella Ratto (ITA)

Opet Vos
Ja sam malo gledao, moj favorit je bila Tatiana Guderzo al nista
Što eurosport ne prenosi ovo ? :O

Što eurosport ne prenosi ovo ? :O
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.