HKK Široki

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Kevin
Kontakt:

Re: HKK Široki

Post Postao/la Kevin » 26 sep 2013, 08:45

wolfi je napisao/la:Siroki porazen od igokee 23-24 razlike..na kraju je bilo i egzibicija..
Ja nezz stvarno,ali msm da siroki nije napravio kako se moglo napraviti,izgledaju pre-lose i u odbrani u i napadu.
Nemaju lidera,kao sto je prosle god bio sakic,sutalo,a o sutu da ne8pricam
Prva petorka i moze da se nosi nekako,ali kad udju ostali to je haos kao da uopste nezz gdje su dosli..
Petrovic se nesto bori i onaj coles,jones standarno nit odmaze nit previse pomaze,kastropil,rikic,barac lose,bilinovac slabo..
Shvatam ja da je mali bosnjak mladi vidi se da je potencijal i da od njega moze biti svasta,ali nemam pojma cemu sluze onaj Buva i Mikulic.
Postoje bolji mladi igraci koji cekaju priliku i koji bi minutazu koju ima buva sigurno bolje iskoristili,znaci uopste neovidim talenat u buvi i za mene je obican djecak koji voli kosarku,ali ne ide,a sto se tice Mikulica msm da je on tu zbog neke veze,inace je pogrijesio sport.
I pred kraj utakmice Boris Barac koji je tu da slusa i uci izderava se nesto na saigrace i na trenera..msm ko je on da to cini..igrali su u sirokom i slavnij i bolji igraci i sve je bilo uredu,i naravno damir ga otjera u svlacionicu pred svima..msm bruka za njega...
Inace ima tu i dobrih stvari kao sto je zelja za napredovanjem kod pojedinih igraca i borba..sve u svemu ima mjesta za napredak,ali se mora dosta raditi..
hvala na izvjestaju..
ali ne znam što si ti očekivao od ekipe koja je jedva skupila da se natječe u ABA ligi?
i sa proračunom od cca 250 - 280 000 € da sklopi ekipu?

ne ide to tako baš..može nekad se potrefiti ali ne ide uvijek..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 sep 2013, 11:10

Duga je sezona. Padale su i skuplje i bolje momcadi. Slobodno nek Igokea dobije svaku utakmicu do samog kraja, do one u kojoj bude najpotrebnije. Tada su vec skale u nasu korist, znaju oni to vrlo dobro, znala je i Bosna, znali su i drugi.
Opustite se i uzivajte u igri mladica dovedenih da razvijaju i pokazu svoj talent, mlada je, jeftina, ali poprilicno talentirana momcad, medjutim ispravno se radi, ulaze u svoju buducnost, zato je Široki tu gdje jest, a Igokea, vidjet cemo kad se budu morali osloniti na svoje mlade snage i intuitivnost, bez republickih novaca.
...Život za Široki...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 26 sep 2013, 12:44

Evo da i ja napišem poneki utisak o igri Širokog. Znači, ne ulazim ni u kakve dublje analize, pričam o onom što su pokazali sinoć.

Glavni utisak je da deset dana pred početak sezone igra ne izgleda baš najbolje. Puno je propuha u odbrani, a ni u napadu to još nije dorađeno. Već je @wolfi pomenuo, a i ja ću ponoviti, čini mi se da je glavni problem što među ovih 12 igrača jednostavno nema lidera, čak nema ni naznake ko bi to mogao biti. Lani su tu ipak bili jedan Šakić, pa Ramljak i Peršić, čak i Šutalo, koji iskustvom i renomeom mogu da podviknu i podignu ove mlađe, ali trenutno takvog nema. Kaštropil to nije i neće ni biti, Amerikanci takođe, Rikić je premiran, Barać je luda glava, ovi novi su još zeleni. Ne znam koliko to može biti i Bili, jedino možda Leks Petrović ima to nešto za vođu, ali i on je tek stigao.

Ako gledamo samo sinoćnju igru, zaista me iznova negativno iznenađuje Barać. Konačno je došla sezona da on bude startna četvorka i eksplodira, ima i potencijala za to, ali ne znam može li on da kanališe sve pozitivno što ima za dobrobit tima. Uvijek sam se pitao zašto Velić najviše galami na njega, ali nakon što ga je i Vujo sinoć otjerao u svlačionicu, jasno je da Boris mora neke stvari da raščisti sam sa sobom. Zaista je bilo i ružno i tužno vidjeti ga kako s ključem u ruci odlazi preko terena ka svlačionicama na pet minuta prije kraja meča.

Čak i takav kakav je, Barać je bio najkonkretniji. Ameri se još traže, pomalo i ispucavaju. Kaštropil je bio nervozan, opet brzo pravi bezvezne faulove, a ni saigrači ga još nisu "uhvatili", pa je puno lopti otišlo u bunar. Rikić, Bili i Bošnjak prilično rezervisani. Katić je imao lijepih dionica, i jedini je koji ima pozitivnu +/- statistiku. Buva još ne može, Mikulić izgleda prilično nonšalantno, ušao je da odigra peticu, i za tri minute 'ladno opucao dvije trice, ni Vuji nije bilo jasno šta mu je. Mijo samo popunjava roster, jasno je da on minute neće ni vidjeti sem ako ne bude 40 razlike kao lani protiv Splita.

Eto tako, vjerujem da navijači Širokog sve ovo znaju puno bolje nego ja, ali htio sam samo da napišem koji red o onome što sam vidio i kako to zasad izgleda. Nadam se puno boljem, jer svima nam je u cilju da i Široki i Igokea ostvare što više pobjeda i prežive u paru u ABA ligi još koju godinu.

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 26 sep 2013, 13:53

Kevin je napisao/la:
wolfi je napisao/la:Siroki porazen od igokee 23-24 razlike..na kraju je bilo i egzibicija..
Ja nezz stvarno,ali msm da siroki nije napravio kako se moglo napraviti,izgledaju pre-lose i u odbrani u i napadu.
Nemaju lidera,kao sto je prosle god bio sakic,sutalo,a o sutu da ne8pricam
Prva petorka i moze da se nosi nekako,ali kad udju ostali to je haos kao da uopste nezz gdje su dosli..
Petrovic se nesto bori i onaj coles,jones standarno nit odmaze nit previse pomaze,kastropil,rikic,barac lose,bilinovac slabo..
Shvatam ja da je mali bosnjak mladi vidi se da je potencijal i da od njega moze biti svasta,ali nemam pojma cemu sluze onaj Buva i Mikulic.
Postoje bolji mladi igraci koji cekaju priliku i koji bi minutazu koju ima buva sigurno bolje iskoristili,znaci uopste neovidim talenat u buvi i za mene je obican djecak koji voli kosarku,ali ne ide,a sto se tice Mikulica msm da je on tu zbog neke veze,inace je pogrijesio sport.
I pred kraj utakmice Boris Barac koji je tu da slusa i uci izderava se nesto na saigrace i na trenera..msm ko je on da to cini..igrali su u sirokom i slavnij i bolji igraci i sve je bilo uredu,i naravno damir ga otjera u svlacionicu pred svima..msm bruka za njega...
Inace ima tu i dobrih stvari kao sto je zelja za napredovanjem kod pojedinih igraca i borba..sve u svemu ima mjesta za napredak,ali se mora dosta raditi..
hvala na izvjestaju..
ali ne znam što si ti očekivao od ekipe koja je jedva skupila da se natječe u ABA ligi?
i sa proračunom od cca 250 - 280 000 € da sklopi ekipu?

ne ide to tako baš..može nekad se potrefiti ali ne ide uvijek..
ma nista :)
Shvatam ja tebe,ali kazem samo da ima takodje dosta igraca koji su skoro isti,ako ne i bolji od buve i koji cekaju priliku da se dokazu

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 26 sep 2013, 13:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Duga je sezona. Padale su i skuplje i bolje momcadi. Slobodno nek Igokea dobije svaku utakmicu do samog kraja, do one u kojoj bude najpotrebnije. Tada su vec skale u nasu korist, znaju oni to vrlo dobro, znala je i Bosna, znali su i drugi.
Opustite se i uzivajte u igri mladica dovedenih da razvijaju i pokazu svoj talent, mlada je, jeftina, ali poprilicno talentirana momcad, medjutim ispravno se radi, ulaze u svoju buducnost, zato je Široki tu gdje jest, a Igokea, vidjet cemo kad se budu morali osloniti na svoje mlade snage i intuitivnost, bez republickih novaca.
Bas zbog toga je igokea to i shvatila i pokrenula formiranje igokea 2 gdje ce se za igru boriti 15 mladih igraca i koji ce postepeno zauzimati svoje mjesto u 1. ekipi
Pa eto i drasko knezevic je 93 godiste i snoc je odigrao fantasticno:6-7 poena,3-4 asistencije i preko 5 ukradenih lopti a igra skoro za dzabe...tu je i radukic,kljestan gajovic takodje nemaju neku platu..cisto stipendije..takodje tu su i 6-7 juniora koji ce biti u 2. timu i sigurno se od njih moze izvuci nesto..bice doveden i dobar trener za malde igrace,a na njima je da rade i da se bore i to ce se na kraju isplatiti

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 28 sep 2013, 19:53

Široki Primorka 68 - Zadar 53 (18:19, 18:16, 14:5, 18:13)
Najbolji strijelci Širokog: Rikić 19, Katić 8 poena,
kod Zadra: Ramljak 12 i Sobin 11 poena.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

stef9
Kontakt:

Post Postao/la stef9 » 29 sep 2013, 23:11

wolfi je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Duga je sezona. Padale su i skuplje i bolje momcadi. Slobodno nek Igokea dobije svaku utakmicu do samog kraja, do one u kojoj bude najpotrebnije. Tada su vec skale u nasu korist, znaju oni to vrlo dobro, znala je i Bosna, znali su i drugi.
Bas zbog toga je igokea to i shvatila i pokrenula formiranje igokea 2 gdje ce se za igru boriti 15 mladih igraca i koji ce postepeno zauzimati svoje mjesto u 1. ekipi
Pa eto i drasko knezevic je 93 godiste i snoc je odigrao fantasticno:6-7 poena,3-4 asistencije i preko 5 ukradenih lopti a igra skoro za dzabe...tu je i radukic,kljestan gajovic takodje nemaju neku platu..cisto stipendije..takodje tu su i 6-7 juniora koji ce biti u 2. timu i sigurno se od njih moze izvuci nesto..bice doveden i dobar trener za malde igrace,a na njima je da rade i da se bore i to ce se na kraju isplatiti
Opa bice od igokeje i nesto u buducnosti ako vako nastave :lol: :lol: :lol:

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 okt 2013, 16:35

Nisam u Širokom ,kakavo je stanje u gradu ,nabrijava li se atmosfera ,šta Suton govori za navijače Crvene Zvezde neće valjda Delije dolazit ???

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 04 okt 2013, 18:03

felix123 je napisao/la:Nisam u Širokom ,kakavo je stanje u gradu ,nabrijava li se atmosfera ,šta Suton govori za navijače Crvene Zvezde neće valjda Delije dolazit ???
Cuo sam za Delije ali mislim da su to suplje price,zamisli kolika bi trebala biti "tampon" zona

HRHB

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 04 okt 2013, 18:04

felix123 je napisao/la:Nisam u Širokom ,kakavo je stanje u gradu ,nabrijava li se atmosfera ,šta Suton govori za navijače Crvene Zvezde neće valjda Delije dolazit ???
Ma stanje koda se i ne igra utakmica, usrali su s cijenom od 10km
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 04 okt 2013, 19:20

Ja sam i ocekivao ovu cijenu ulaznice,prva je utakmica,stize jedna od najboljih momcadi lige a uz to je i euroligas,a znamo kakvi smo problema imali radi prikupljanja novca tako da me ovo ni ne cudi

HRHB

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 04 okt 2013, 20:50

Android je napisao/la:
Cuo sam za Delije ali mislim da su to suplje price,zamisli kolika bi trebala biti "tampon" zona
Delije (kao grupa) ne idu na Jadransku ligu već godinama.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 okt 2013, 01:32

Eh, sutra cemo uzivo pogledati ovaj spektakl na Pecari 8-) 8-)
Da vidimo sta ta Zvezda moze...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 05 okt 2013, 12:03

Gorit ce danas Pecara :D

Ajmo Širokiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

HRHB

Aragorn98
Kontakt:

Post Postao/la Aragorn98 » 05 okt 2013, 18:47

Tooooooooooooooo 8-)

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 05 okt 2013, 18:51

Cestitke na velikoj pobjedi! Mladi Bosnjak je zvijer!

Siroki ima jednu zaista sjajnu i talentiranu mladu ekipu
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 okt 2013, 18:52

definitivno sportsko cudo, svaka cast...ovo sto Siroki ima se gradi godinama.. i srecu treba zasluziti, okruzenje u kojem skoro svaki novi mladi igrac se afirmisi na 100% svojih mogucnosti se gradi godinama i kontinuiranim radom..pobjeda nad ovako skupom Zvezdom je pobjeda kontinuiteta rada Sirokog..

upravo zbog toga mi je zao sto su nam Ditu sje.ali, jer znam koliko dugo se to gradi,a i Dita je imala taj kontinuitet, mentalitet itd itd...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 okt 2013, 18:52

Bravo! Cestitke na fantasticnom pocetku ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 okt 2013, 19:02

ta ce zvezda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 05 okt 2013, 19:24

Opet Zvezda ugasena na Pecari :D

HRHB

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.