Nadam se da nećemo opet početi raspravu o tome čiji je roster skuplji i tome slično. Što reče @Kevin, bar u slučaju Širokog i Igokee to nikad nije bio presudan faktor.
Nego, poredim ovosezonski sastav Širokog sa onim od lani, i koliko vidim, situacija je otprilike sljedeća:
Otišli: Vragović, Šutalo, Peršić, Ramljak, Šakić i Freeman.
Došli: Katić, Coles, Petrović, Buva, Mikulić i Kaštropil.
Naoko, jedino Kaštropil ima veću reputaciju od Freemana, a svi ostali tek treba da dokažu da zaslužuju da nose dres Širokog. Vidjećemo da li je ovo konačno ta sezona u kojoj će Barać da se vine na jedan puno veći nivo, pošto će biti startna četvorka i vjerovatno će imati više minuta i više slobode. Lično pomalo sumnjam u njega, ali možda me demantuje. S druge strane, nimalo ne sumnjam da će mali Bošnjak da napreduje velikim koracima. Rikić je pokazivao znake napretka, ali evo, na njegovu poziciju je dovedeno najjače pojačanje, pa ne znam koliko će on imati prostora da ide naprijed. Kao i svi Amerikanci, tako je i ovaj Coles pod upitnikom, i od njegovog učinka bi puno toga moglo da zavisi. Petrović mi niti smrdi niti miriše, znam da će mu borbenost biti jača strana, ali kvalitet mu je pomalo sporan. I konačno, očekujem da će bar neko od ovih mladih novajlija da se istakne, ponajprije Katić i Buva.
Jedva čekam sljedeću srijedu, kad Široki dolazi u Laktaše, pa da vidim na šta sve to liči u oba tabora.
Na kraju, evo i prognoze kladionice Bwin sa kvotama za osvajanje ABA lige dogodine. Debelo je precijenjen Radnički, donekle i Igokea, pa i Zadar, a debelo je potcijenjen MZT, a pomalo i Olimpija.
Inače, pada mi na pamet da je pred prošlu sezonu kvota na Igokeu bila upravo ovih 101 kao sad na Široki.
CZ Telekom 2.85
Partizan 3.85
Radnički 6.5
Cibona 8
Cedevita 8
Budućnost 18
Igokea 18
Olimpija 21
Mega 41
Zadar 51
Krka 51
Široki 101