Ne kontam zašto se mi ovdje i dalje "svadjamo", polemišemo...u vezi selektora, novog!?
Do sad je i imalo smisla dok je bila 'lista kandidata' sa popriličnim brojem imena (ozbiljno ili neozbiljno, sad manje bitno).
Glavonje su donijele odluku i teško da će je neko ili "nešto" promijeniti!
Ovdje se rasprava svela na Sušića i velika većina o njemu piše kao igraču, bivšem velikanu, zvanično najboljem fidbaleru BiH svih vremena....a drugi o Sušiću "treneru" i... nikad kraja, a svrhe - pa ima, 'čelnici' FS/NS rade šta i kako im volja
Već sam iznio svoj stav o Sušiću kao treneru, ali ponoviću ga - Prosječan, slab, trener koji je bježao od reprezentacije Bosne i Hercegovine sve dok nije 'vidio' svoju šansu da 'popravi' svoj trenerski "image" (koji nije ustvari nije ni imao, paradoks), jer sad BiH ima vrlo respektabilnu repku, i još važnije - perspektivnu kad se uobzire i mladi talenti, koji "dolaze".
Ja sam ogorčen saznanjem da su likovi iz FS/NS BiH donijeli jednoglasan zaključak da svi koji su učestvovali u revijalnoj utakmici "Kodro i prijatelji" na Koševu - ni slučajno ne mogu ništa raditi u i oko reprezentacije!!!!
Na taj način su svima dali do znanja da priče o
Sergeju Barbarezu su bile samo 'magla' i 'igračaka' za raju.... i dođosmo u situaciju da kojekakvi totalni anonimusi tipa
ilja, rodoljuba, čeka, sulja.... šutnu sportsku i ljudsku veličinu Barbareza na ogavan način. Fuj!
Zato, bolje bi bilo da energiju koju trošimo oko naklapanja u vezi (de facto) već izabranog Sušića "usmjerimo" na sve one koji su zauzeli takav 'stav' - dok je njih 'vrata bh.fudbala' su zatvorena za jednog Barbareza, Bolića, Kodru...SRAMOTA!
A Sušić k'o Sušić - rado i 's ponosom' prihvata pruženu ruku istih tih likova. Aferim, Safete Sajo....'ljudino'

Bosno moja poharana....