Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 sep 2013, 20:02

MElloo je napisao/la:Kakvo brdo danas na kraju :o :shock: Dani Moreno 8-) vec dvije pobjede, on i purito su katastrofa na hronometru i nibali im tu odma moze dati 3 minute, danas valverde dobar kao i Roche :)
Istina dug je hronometar, al ako im dadne tri minute onda nisu ni zaslužili da uzmu trku, ne može se bez iole pristojnog hronometra ništa. Henao nije bio loš, al je Uran dodatno grohn'o. Ako je Sky odlučio da je tim za generalni poredak, a Wiggins odlučio da se fura na Spartacusa, onda bi pod hitno trebalo potpisati još jednog jačeg vozača za generalni poredak, Uran i Henao očito nisu taj kalibar, a ovaj prvi svakako ide.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 sep 2013, 20:04

Uran i Anton u Quick Step, hoce da imaju i za generalni :)
vidim bilo je izennadjenja danas,Rinaldo Nocentini medju 10, onda SAntaromita 10. u GC , mislim da je Basso jak al kad nijedan ne zna vozit hrnometar :|

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 sep 2013, 11:32

Eh evo i mene malo na forum :)

A meni bilo zao Euskaltela nekako su mi uvijek bili dragi :) Anton je vec otisao u Quick Step a braca Izagirre u Movistar :)
Ma crvene dresove i nalijepit im Ferrari :lol:
valjda sad nece imat iskljucivo B :) askijce
Vidim Nibali ponovo dobio na hronometru puno vremena, a na brdima polako sve rjesava
Chris Horner, pa gdje je taj covjek bio prije 10-tak godina :o

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 sep 2013, 17:54

Nigdje nikog...

Danas Wiggins ubjedljiv na hronometru na Trci kroz Britaniju iako mu nije Išla u prilog dužina etape (16.1 km), oštre krivine i mokar asfalt. Ovakav profil puno više je odgovarao Dowsettu, ali on je na kraju bio peti. Stannard fantastičan drugi.

Wiggins preuzeo generalni poredak, Stannard je sad drugi, a Sky tim vodeći u poretku timova. Ako se misli ozbiljno ići sa pobjedom Wigginsa onda tim mora raditi do kraja, a ne kao juče kad se sve raspalo par kilometara do cilja.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 14:22

Hronometar u toku...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 16:39

Velika pobjeda Martina, strašno šta je napravio danas, cijelo vrijeme je držao ritam koji niko nije mogao pratiti, a onda je na kraju još i ubrzao, dakle imao je i rezervu za svaki slučaj. Spartacus je krenuo žestoko i bio najbolji u prvih 5-6 kilometara, a onda je Martin preuzeo vodstvo. Međutim, Cancellara je imao veliko prednost pred trećeplasiranom grupom u kojoj su bili Kiriyenka, Phinney i Wiggins sa izuzetno kilavim startom, dobio je preko 20 sekundi zaostatka u prvih 10 kilometara. A onda je mic po mic prvo osigurao treće mjesto sredinom utrke, da bi u finišu nagazio pun gas i stigao Cancellaru koji se očigledno umorio i zadnjih 15 kilometara je skoro jedva iznio. Za zlato je Wigginsu očito trebala cijela utrka u tempu finiša za što on danas nije bio spreman. Ipak, iako je zaostatak od 40 sekundi veliki, izgubiti od čovjeka kojem u životu sve počinje i završava sa hronometrom nije sramota. Martin mu je vratio 40 sekundi sa olimpijskog hronometra. Spartacus bi sigurno imao više šansi da je hronometar bio kraći.

slika

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 25 sep 2013, 21:39

DukeOfWellington je napisao/la:Velika pobjeda Martina, strašno šta je napravio danas, cijelo vrijeme je držao ritam koji niko nije mogao pratiti, a onda je na kraju još i ubrzao, dakle imao je i rezervu za svaki slučaj. Spartacus je krenuo žestoko i bio najbolji u prvih 5-6 kilometara, a onda je Martin preuzeo vodstvo. Međutim, Cancellara je imao veliko prednost pred trećeplasiranom grupom u kojoj su bili Kiriyenka, Phinney i Wiggins sa izuzetno kilavim startom, dobio je preko 20 sekundi zaostatka u prvih 10 kilometara. A onda je mic po mic prvo osigurao treće mjesto sredinom utrke, da bi u finišu nagazio pun gas i stigao Cancellaru koji se očigledno umorio i zadnjih 15 kilometara je skoro jedva iznio. Za zlato je Wigginsu očito trebala cijela utrka u tempu finiša za što on danas nije bio spreman. Ipak, iako je zaostatak od 40 sekundi veliki, izgubiti od čovjeka kojem u životu sve počinje i završava sa hronometrom nije sramota. Martin mu je vratio 40 sekundi sa olimpijskog hronometra. Spartacus bi sigurno imao više šansi da je hronometar bio kraći.

slika
Iznenadnjenje, njih 3 uredu, al nisam ocekivoa ovakav rasproed na postolju :)
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 21:41

Kladionice su također predvidile ovaj poredak. Šta si ti očekiv'o? Ja mogu reć da sam se nadao pobjedi Wigginsa, ali sa ovakvim Martinom teško da može iko.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 sep 2013, 22:38

Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao
Kad je glavna trka ? u nedjelju ? :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 22:41

MElloo je napisao/la:Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao
U nedjelju dakako, biće mnogo napeto, Britanci idu sa Froomeom kao prvim vozačem, a tu su i Wiggins i Cavendish. U principu i kod ostalih su najbolji vozači u igri, biće trka kakva se odavno nije vidjela. Profil etape je takav da očekujem totalnu ludnicu na stazi, skokove na sve strane, očekujem da glavna grupa neće ni postojat' :lol:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 26 sep 2013, 00:16

Ocekivao sam realno, 1.wigo a da se ova dvojica bore bas.. al bas je jak martin ! jel dolazi andy?
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 sep 2013, 00:31

Mig_Mig je napisao/la:Ocekivao sam realno, 1.wigo a da se ova dvojica bore bas.. al bas je jak martin ! jel dolazi andy?
Ne, iz Luksemburga je tu Jungels.

https://en.wikipedia.org/wiki/2013_UCI_ ... _road_race

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 sep 2013, 15:45

DukeOfWellington je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Ma ima uvijek @Duke ne brini samo niko ne pise pa i ja prestao
U nedjelju dakako, biće mnogo napeto, Britanci idu sa Froomeom kao prvim vozačem, a tu su i Wiggins i Cavendish. U principu i kod ostalih su najbolji vozači u igri, biće trka kakva se odavno nije vidjela. Profil etape je takav da očekujem totalnu ludnicu na stazi, skokove na sve strane, očekujem da glavna grupa neće ni postojat' :lol:
gledao sam profil bit ce ludilo u Firemnci :lol: ni glavna grupa ni bijeg to ce bit' nesto izmedju
nego @Duke jesi gdje nasao sastave za trku ? :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 sep 2013, 15:48

MElloo je napisao/la: gledao sam profil bit ce ludilo u Firenci :lol: ni glavna grupa ni bijeg to ce bit' nesto izmedju
nego @Duke jesi gdje nasao sastave za trku ? :D
Evo gore Migu sam odgovorio, na tom linku imaju sastavi mada ne konačni. Na oficijelnoj još uvijek nema konačna startna lista.

Inače, ovo je oficijelna: http://www.toscana2013.it/?lang=en

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 26 sep 2013, 17:03

mogli bi Norvežani lako do medalje po ovom profilu gledajući, Hagen i Hushovd mogu lako preko ovih brdašca, podsjeća me na proljetne klasike profil utrke...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 sep 2013, 12:39

Evo i kompletne startne liste:

http://www.toscana2013.it/wp-content/up ... révisé.pdf

EDIT: Nemam pojma što ne radi url.

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 28 sep 2013, 16:52

Katushi ukralo bicikla na SP-u :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 sep 2013, 18:04

tillman je napisao/la:Katushi ukralo bicikla na SP-u :lol:
Sabotaža zapadnog bloka :lol: :lol: :lol:

Vos odbranila titulu.

EDIT:

1. Marianne Vos (NED)
2. Emma Johansson (SWE)
3. Rosella Ratto (ITA)

slika

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 sep 2013, 18:45

Opet Vos :roll: Ja sam malo gledao, moj favorit je bila Tatiana Guderzo al nista :mrgreen:
Što eurosport ne prenosi ovo ? :O

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.