Ovaj PES mi se baš sviđa. Naravno da treba još dorade u licima igrača, pa pad FPS-a pri replayima i promjeni formacije, promjena igrača je tragična, a suđenje je preloše. Ovo je najgore suđenje dosad u PES serijalima. Svira neke gluposti, koje prekršaja nisu vidjele, a za žuti karton treba polomit pola ekipe protivničke, za crveni da ne govorim. Odigrao sam čitavu sezonu ML, nijedan crveni karton, a samo 2 žuta.
A stvari koje mi se sviđaju:
Realistika: igrač kad se zabije u drugog igrača ne može startat odma u sekundi kao prije, prvo malo "osjeti" udar, a onda se ustabili kako ne bi pao. To je veliki plus. Nema više ubojitog trokuta, kad obrambeni igrači popuše svaki napad na isti način. Ovdje trokut uspije baš kad se zvijezde poredaju
Uveli su i zanimljive poteze. Jao šta radim protivničkim igračima (a i oni meni

), razni driblinzi i passovi. Prejako.
Navijače ne bih komentarisao, dobro su ih odradili grafički ali pošto su mi previše resursa trošili, ugašeni su. Valjda to poprave.
Igra mi je prejaka, uzimajući u obzir da su radili sve iznova. Nema nikakve veze sa starijim Sokerima.
Volio bih vidjeti PES sa više liga. Barem da ubace prve lige Engleske, Španije, Italije, Francuske, Holandije. FIFA mi se više igra zbog toga, počinjem od neke 2. ili 3. lige i idem ka vrhu. Ovako toga nema, ali bih sigurno igrao PES prije FIFA-e da ubace više tih liga.
Očekujem poboljšanja s dolazećim dlc-ovima i patchevima. A od idućeg PES-a očekujem najbolju fudbalsku simulaciju.