Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- majestic24
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
NEKI engleski mediji tvrde da je na pomolu veliki trenerski tandem u idućoj sezoni Premiershipa. Već se nekoliko sezona priča o povlačenju besmrtnog Alexa Fergusona, a čini se da je veliki "Sir" već sada odredio svog nasljednika na klupi Manchester Uniteda - Pepa Guardiolu.
Ferguson nikada nije skrivao divljenje prema Guardioli i njegovom načinu rada koji je utjelovio u Barceloni od kada je 2008. preuzeo kormilo katalonske momčadi. Iako je Guardiola emotivno vezan za klub u kojem je napravio veliku igračku, a sada i trenersku karijeru, njegov ugovor na Camp Nou ističe na kraju tekuće sezone, a Ferguson bi ga tada volio vidjeti kao svog pomoćnika.
Španjolac je u više navrata isticao kako mu se sviđa otočki način vođenja momčadi u kojem menadžeri imaju velike ovlasti kada je u pitanju dovođenje nogometaša, za razliku od kontinentalnog "trenerskog" modela gdje je moć i dalje koncentrirana na klupskom vrhu.
Navodno bi Ferguson sljedeću sezonu volio odraditi u trenerskom tandemu s Guardiolom kojem bi onda prepustio palicu u sezoni 2011 - 2012 kada bi se on i konačno povukao.
Vijest je razumljivo uznemirila Barcinog predsjednika Joana Laportu koji se odmah bacio na pripremu novog dvogodišnjeg ugovora za svog trenera.
Ferguson nikada nije skrivao divljenje prema Guardioli i njegovom načinu rada koji je utjelovio u Barceloni od kada je 2008. preuzeo kormilo katalonske momčadi. Iako je Guardiola emotivno vezan za klub u kojem je napravio veliku igračku, a sada i trenersku karijeru, njegov ugovor na Camp Nou ističe na kraju tekuće sezone, a Ferguson bi ga tada volio vidjeti kao svog pomoćnika.
Španjolac je u više navrata isticao kako mu se sviđa otočki način vođenja momčadi u kojem menadžeri imaju velike ovlasti kada je u pitanju dovođenje nogometaša, za razliku od kontinentalnog "trenerskog" modela gdje je moć i dalje koncentrirana na klupskom vrhu.
Navodno bi Ferguson sljedeću sezonu volio odraditi u trenerskom tandemu s Guardiolom kojem bi onda prepustio palicu u sezoni 2011 - 2012 kada bi se on i konačno povukao.
Vijest je razumljivo uznemirila Barcinog predsjednika Joana Laportu koji se odmah bacio na pripremu novog dvogodišnjeg ugovora za svog trenera.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
cisto sumnjam al hajde nikad se ne zna bas me zanima ko ce naslijediti S A F -u na klupi man utdmajestic24 je napisao/la:NEKI engleski mediji tvrde da je na pomolu veliki trenerski tandem u idućoj sezoni Premiershipa. Već se nekoliko sezona priča o povlačenju besmrtnog Alexa Fergusona, a čini se da je veliki "Sir" već sada odredio svog nasljednika na klupi Manchester Uniteda - Pepa Guardiolu.

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
mozda Rafa 

heheh bez njega nema nama spasa kad ode SAF samo RafaWolverine je napisao/la:mozda Rafa

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
mourinha bih ja volio vidjeti na klupi crvenih djavola. guardiolu ne bihCLS je napisao/la:heheh bez njega nema nama spasa kad ode SAF samo RafaWolverine je napisao/la:mozda Rafavjerovatno Murinjo
ili mozda sin SAF
![]()

Volio bi i ja vidjeti Mourinha na klupi a ja mislim da i Jose jedva čeka taj dan
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- WindOfChange
- Kontakt:
. Jose Mourinho više nije čovjek kada ga treba okarakterisati . Bilo bi mi teško vidjeti njega na klupi Manchester Uniteda, ali mislim da Mourinhovi načini na koji vodi klub su daleko posebniji od bilo čijih drugih . Vraški je poseban, i svjestan je . Koliko vrijedi . Idealan !
U jednom snu vidjeti Moskvu i Berlin, strašno ...
-
- Kontakt:
Jel to onaj trener koji je potrosio lupam 500 miliona da bi ga Rafa 2put s polovnjacima u timu zaebo i izbacio iz LPWindOfChange je napisao/la:. Jose Mourinho više nije čovjek kada ga treba okarakterisati . Bilo bi mi teško vidjeti njega na klupi Manchester Uniteda, ali mislim da Mourinhovi načini na koji vodi klub su daleko posebniji od bilo čijih drugih . Vraški je poseban, i svjestan je . Koliko vrijedi . Idealan !

http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
On je za RafuPhill Jackson je napisao/la:Jel to onaj trener koji je potrosio lupam 500 miliona da bi ga Rafa 2put s polovnjacima u timu zaebo i izbacio iz LPWindOfChange je napisao/la:. Jose Mourinho više nije čovjek kada ga treba okarakterisati . Bilo bi mi teško vidjeti njega na klupi Manchester Uniteda, ali mislim da Mourinhovi načini na koji vodi klub su daleko posebniji od bilo čijih drugih . Vraški je poseban, i svjestan je . Koliko vrijedi . Idealan !![]()

FK Pjetlovi
-
- Kontakt:
Necu da na Unitedovoj temi idem u off-topic al stvarno si smjesan,,dobro da ga je jednom izbacio Rafa,,al 2put,,helloreds je napisao/la:On je za RafuPhill Jackson je napisao/la:Jel to onaj trener koji je potrosio lupam 500 miliona da bi ga Rafa 2put s polovnjacima u timu zaebo i izbacio iz LPWindOfChange je napisao/la:. Jose Mourinho više nije čovjek kada ga treba okarakterisati . Bilo bi mi teško vidjeti njega na klupi Manchester Uniteda, ali mislim da Mourinhovi načini na koji vodi klub su daleko posebniji od bilo čijih drugih . Vraški je poseban, i svjestan je . Koliko vrijedi . Idealan !![]()
SAF
![]()

Dobro se zna kakav smo tim imali u te 4 tekme,a kakav oni.S onim timom su nas trebali unistit u sve 4 tekme,,trener koji 2put ispadne od trenera koji je imo 50 puta manji budzet i losiji tim je sigurno bolji,,WOW,,sjajno razmisljanje

http://liverpool.bosnianforum.com/
- WindOfChange
- Kontakt:
. Da, isti taj . Ali i dalje poseban . Postoje ljudi koji i kad gube, vidiš im nepobjedivost u načinima .Phill Jackson je napisao/la:Jel to onaj trener koji je potrosio lupam 500 miliona da bi ga Rafa 2put s polovnjacima u timu zaebo i izbacio iz LPWindOfChange je napisao/la:. Jose Mourinho više nije čovjek kada ga treba okarakterisati . Bilo bi mi teško vidjeti njega na klupi Manchester Uniteda, ali mislim da Mourinhovi načini na koji vodi klub su daleko posebniji od bilo čijih drugih . Vraški je poseban, i svjestan je . Koliko vrijedi . Idealan !![]()
Njegovi pokreti i koraci su ispravni i kada je na velikom ispitu . - jer i tu pobjeđuje pravilo jačeg . Ali on, kao on - nije moguć . Ponekad poleti kad vidi da voli ono što radi, dok je s druge strane na zanimljiv način prost i pametan .
Benitez mi nikada nije probudi želju za opisivanjem, pa možda čak i da upakujem sve te stvari koje je preživio .
Nije mi drag znači, ali zaslužuje poštovanje iznad ostalih - manjih .
- 23 KING JAMES
- Kontakt:
ma i jedan i drugi su loši mislim žoze i rafa moje skromno mišljenje,al kad bi ad žoze preuzeo manču pa to bi bilo super ionako se sprema otkaz rafi i onda će livpool sljedećih 20 godina vladat pl
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o
- WindOfChange
- Kontakt:
. Loši ?! Kao ličnosti Mourinho je daleko jači od ostalih .23 KING JAMES je napisao/la:ma i jedan i drugi su loši mislim žoze i rafa moje skromno mišljenje,al kad bi ad žoze preuzeo manču pa to bi bilo super ionako se sprema otkaz rafi i onda će livpool sljedećih 20 godina vladat pl

Windici bi i Aristotel pozavidio.
Ja necu ni da razmisljam o mogucem odlasku Fergusona. Sef je tu 23 godine i jedini je menadzer Uniteda kojeg sam ja gledao u zivotu. Ipak i na to se moramo pripremiti.
Kad je Busby otisao, ostala je velika rupa i klub dugo nije mogao pronaci pravog nasljednika. Danas je to malo drugacije i bice lakse sve odraditi kad Ferguson odstupi, jer United je danas jedan od najmocnijih klubova na svijetu. Istina je da ce da fali Ferguson, ali mislim da nece biti tako lose kako se misli. Postoji mnogo kandidata za njegovu zamjenu, a trojica koji se najvise isticu su:
Larent Blanc - bivsi igrac Uniteda i sadasnji menadzer Bordeauxa kojeg uspjesno vodi. Ako bude imao uspjeha s ovim klubom u Evropi i nastavi ih zdravo voditi u prvenstvu Francuske, bice vrlo ozbiljan kandidat za Fergusonovu zamjenu.
Josep Guardiola - Igracka legenda Barcelone i njihov aktuelni menadzer. Nakon svega sto je uradio zadnje sezone i nacin na koji je vodio klub, sve to je privuklo dosta paznje. Mnogi smatraju da je imao prejaku ekipu s kojom je radio, ali to ne umanjuje njegov uspjeh. Bio je genije i kao igrac, a sad to pokazuje i kao menadzer. Mislim da se on pojavio kao konkurent upravo zbog pruzanja sanse nekim mladim momcima tokom sezone i sto je i sam jako mlad. Ono sto United trazi je upravo mlad menadzer koji ce pokusati da uradi ono sto je Ferguson uradio. Znaci trazi se neko na duze staze. Lik Pepa se savrseno uklapa tu, i ne bih bio iznenanđen ako se ovo desi. Mada to ne ocekujem, uzimajuci u obzir njegovu ljubav prema Barci. Ipak, sve je moguce.
Jose Mourinho - Posebni je prica za sebe. Na mnogim forumima sam raspravljao vec na ovu temu i vecina se slaze da je Mourinho idealan kandidat. Kruze price da je nekoliko puta posjecivao OT i da je samo sjedio na klupi domaceg tima i posmatrao prazan stadion.
Kad je bio u Premiershipu i vodio Chelsea, nije mi bilo odvratnijeg covjeka u toj ligi. Bio je arogantan, bezobrazan, nonstop prigovarao i optuzivao sudije, imao stalno verbalne sukobe s drugim menadzerima... Uzas! Ali sad kad gledam Chelsea, vidi se koliko im taj covjek fali. I njima i Premiershipu. Stalno je bio uz igrace bez obzira na situaciju, koristio posebne metode treninga, u klubu su ga obozavali, imao je nezaboravne pressice i intervjue (ono s jajima je klasik
) i jos mnoge druge stvari. On je neko ko se ne boji medija i pritiska. Znaci, puca mu neka stvar koliko mediji napadaju i ako treba sve ce na sebe preuzeti samo da bi postedio igrace. Takva licnost je potreban Unitedu, jer nakon sto Ferguson ode posao menadzera Uniteda ce biti najtezi u svijetu fudbala. Onaj ko dođe nakon njega ce moze se reci, uci u pakao. Samo ce cekati da ga razapnu. E pa Posebni voli kad ga razapinju i kad fino caska s medijima.
Znaci ova njegova kvaliteta, a i naravno uspjesi s klubovima koje je vodio ga cine idealnim kandidatom za zamjenu Fergusona i mnogi slute da to on upravo i ceka. To je njegov posao karijere. Kako se nosi s pritiskom? Evo kako:
[youtube][/youtube]
Pritisak? Kakav pritisak?

Ja necu ni da razmisljam o mogucem odlasku Fergusona. Sef je tu 23 godine i jedini je menadzer Uniteda kojeg sam ja gledao u zivotu. Ipak i na to se moramo pripremiti.

Larent Blanc - bivsi igrac Uniteda i sadasnji menadzer Bordeauxa kojeg uspjesno vodi. Ako bude imao uspjeha s ovim klubom u Evropi i nastavi ih zdravo voditi u prvenstvu Francuske, bice vrlo ozbiljan kandidat za Fergusonovu zamjenu.
Josep Guardiola - Igracka legenda Barcelone i njihov aktuelni menadzer. Nakon svega sto je uradio zadnje sezone i nacin na koji je vodio klub, sve to je privuklo dosta paznje. Mnogi smatraju da je imao prejaku ekipu s kojom je radio, ali to ne umanjuje njegov uspjeh. Bio je genije i kao igrac, a sad to pokazuje i kao menadzer. Mislim da se on pojavio kao konkurent upravo zbog pruzanja sanse nekim mladim momcima tokom sezone i sto je i sam jako mlad. Ono sto United trazi je upravo mlad menadzer koji ce pokusati da uradi ono sto je Ferguson uradio. Znaci trazi se neko na duze staze. Lik Pepa se savrseno uklapa tu, i ne bih bio iznenanđen ako se ovo desi. Mada to ne ocekujem, uzimajuci u obzir njegovu ljubav prema Barci. Ipak, sve je moguce.
Jose Mourinho - Posebni je prica za sebe. Na mnogim forumima sam raspravljao vec na ovu temu i vecina se slaze da je Mourinho idealan kandidat. Kruze price da je nekoliko puta posjecivao OT i da je samo sjedio na klupi domaceg tima i posmatrao prazan stadion.

[youtube][/youtube]
Pritisak? Kakav pritisak?

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Evo i teme o suparnickoj ekipi, pa suparnici, šta mislite kako protiv Hull-a?
PRIDE IN BATTLE!
3 boda, što drugo. To moramo osvojit, ta 3 bodaJastuk je napisao/la:Evo i teme o suparnickoj ekipi, pa suparnici, šta mislite kako protiv Hull-a?
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- WindOfChange
- Kontakt:
. United će dobiti Hull, pretpostavljam - ali ne tvrdim ! Solidna igra Hulla u prošloj utakmici, ali očekujem povratak Uniteda , ali i Chelsea-ja . Uz ovakve utakmice - morali bismo .

Zar je upitna pobjeda UnitedaWindOfChange je napisao/la:. United će dobiti Hull, pretpostavljam - ali ne tvrdim ! Solidna igra Hulla u prošloj utakmici, ali očekujem povratak Uniteda , ali i Chelsea-ja . Uz ovakve utakmice - morali bismo .![]()
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- WindOfChange
- Kontakt:
. Upitna je kao i sve ostale . Dakako, upitna je . Protiv Fuhama sam i ja, prije svega očekivala pobjedu Uniteda - najviše što sam mogla pretpostaviti je možda neki remi od 1:1 . Ali, iznenadili su . Kao što i Hull može !Ted Mosby je napisao/la:Zar je upitna pobjeda UnitedaWindOfChange je napisao/la:. United će dobiti Hull, pretpostavljam - ali ne tvrdim ! Solidna igra Hulla u prošloj utakmici, ali očekujem povratak Uniteda , ali i Chelsea-ja . Uz ovakve utakmice - morali bismo .![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.