Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la iVar » 22 sep 2013, 23:08

Ljudi, ne znam Đe da pitam, na dva ću mjesta (jer nema teme za tablete i tako, al' pošto je u dilemi i mobitel, onda ću ovdje)

Ovako.
Vagam između dvije tehnološki napredne stvari :mrgreen:
1. Prestigio Multiphone PAP5300 Duo white

http://www.ideo.si/a/Pametni_telefon_PA ... _PRESTIGIO" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]

i

2. Samsung Galaxy tab 3 7'' with SIM

http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln ... 211-552014" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]

Šta je bolje? Volio bih da mi odgovore ovi ljudi što se razumiju u te stvari pravo :) tipa quaresma, neo ili murga.

Unaprijed hvala

Eh da, vjerovatno ćete pitati zašto vagam između telefona i tableta
Hajmo reći da je telefon jeftiniji i trenutno imam toliko para, a ovo je skuplje + tablet ima sim mogucnost..pa nekako vagam...a i rekoše da je tablet neopuzdan msm reče mi jaran :roll:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 sep 2013, 23:42

Neces valjda nositi tablet da s njim pricas po gradu !? :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 22 sep 2013, 23:49

slušalice s mikrofonom i opleti šta fali :mrgreen:
inače sam lud za ovim gadgetima :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 sep 2013, 00:06

Ma nista posebno, samo sto ce te ljudi gledati kao ludjaka :lol: :lol:

Pisem ti s tableta i Boga mi nema teorije da bih se sa ovolikim cudom javljao i zvao nekoga (doduse, Nexus to i ne moze :mrgreen: ), procitaj recenzije i forume gdje ljudi govore o tom mobitelu i ako je sve OK, kupi ga, a ako ti uopste nije hitno, skupi jos para i kupi bolji telefon...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Kapiten Blue Traina

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 sep 2013, 00:12

pa bolan nećeš ga na glavu stavljat' hahahahahaha :mrgreen: slušalice utakni i pričaj, vidio sam dramatičan broj likova ovdje da to rade :mrgreen:

a ne volim klasične telefone..volio bi ovako tablet sa simom, jer bi volio imat mali prenosni računarčić s velikim displejom :D stalno sad kuckam neke tekstove pa jbg :mrgreen:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 sep 2013, 10:20

iVar je napisao/la:pa bolan nećeš ga na glavu stavljat' hahahahahaha :mrgreen: slušalice utakni i pričaj, vidio sam dramatičan broj likova ovdje da to rade :mrgreen:

a ne volim klasične telefone..volio bi ovako tablet sa simom, jer bi volio imat mali prenosni računarčić s velikim displejom :D stalno sad kuckam neke tekstove pa jbg :mrgreen:
Diži kredit, pa kupi tablet :mrgreen: Ti Janezi stvarno nisu normalni, čuj tablet sa slušalicama za pozive :lol: :lol:

Kapiten Blue Traina

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 sep 2013, 10:26

Ne mora dizati kredit, za 300KM moze kupiti zvijer od tableta sa sim karticom kod kineza.

Neka vas ne zavara "kine" :) Tableta ima ODLICNIH kod njih (znam jer sam godinu dana radio s tabletima) i stvarno sam odusevljen.

I kod njih stoji koliko platis toliko dobijes, no naravno nije x2 kao sto je kod brendiranih tableta kod kojih placas i za ime.

Naravno, imas ti tablet sa sim karticom i za 120KM, no kvalitet mu je jako los :)

Kako rekoh, za 300KM mozes naci neki quad core sa IPS ekranom, ili dual core, HD IPS,2GB RAM-a, BT, navigacija i dobra baterija.

Po meni odlicna ponuda ;)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 sep 2013, 13:56

Bolji je tablet kada ga free dobiješ nego da platiš 300-1k KM :mrgreen:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 sep 2013, 14:09

neo je napisao/la:Ne mora dizati kredit, za 300KM moze kupiti zvijer od tableta sa sim karticom kod kineza.

Neka vas ne zavara "kine" :) Tableta ima ODLICNIH kod njih (znam jer sam godinu dana radio s tabletima) i stvarno sam odusevljen.

I kod njih stoji koliko platis toliko dobijes, no naravno nije x2 kao sto je kod brendiranih tableta kod kojih placas i za ime.

Naravno, imas ti tablet sa sim karticom i za 120KM, no kvalitet mu je jako los :)

Kako rekoh, za 300KM mozes naci neki quad core sa IPS ekranom, ili dual core, HD IPS,2GB RAM-a, BT, navigacija i dobra baterija.

Po meni odlicna ponuda ;)
Đe jaro? hajde daj mi linkove, nazive kad se razumiješ u to :mrgreen: neću samsung ime plaćat 500 KMova :roll: ako mogu proć' jeftinije

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 sep 2013, 20:23

sony xperia SP, vrijedi li uzeti ovaj mobitel?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 sep 2013, 21:07

LenBias je napisao/la:sony xperia SP, vrijedi li uzeti ovaj mobitel?
Cijena?

Strašan po specifikacijama.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 sep 2013, 21:13

Neutral je napisao/la:
LenBias je napisao/la:sony xperia SP, vrijedi li uzeti ovaj mobitel?
Cijena?

Strašan po specifikacijama.
bh telecom, paket mini 15, rata 45 na godinu i 21 na dvije godine :D ne znam koja mu je ovako cijena
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 sep 2013, 21:25

nemam nikako wi-fi vise na iphone 4S. Znaci update-ovo sam softver resetiro sve i nista. Prije bio pa nestajao, sad ga nema nikako. Ima li neki servis za njih u Sarajevu, provjeren ?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 sep 2013, 00:59

IPS LCD vs AMOLED ?
Generalno koji je bolji ekran za mobitele od ova dva i koji manje baterije trosi?

I je li neko od vas kupovao lumiu 920 preko bhtelecoma?
Jedna moja drugarica je kupila i nakon 15ak dana,samo joj se ugasila i vise nece da se upali.Nije nikakve aplikacije skidala,niti je nesto cackala oko mobitela,prosto se sam od sebe ugasio.Naravno,odnijela je odmah u postu,posto ima garanciju,ali ne bih zelio kad kupim mobitel,da nakon 2 sedmice ide na servis.
#miasanmia

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 sep 2013, 09:52

schweinsteiger je napisao/la:ali ne bih zelio kad kupim mobitel,da nakon 2 sedmice ide na servis.
Garancije i sluze za te stvari. Inace, neko generalno pravilo kod tehnike je da se najvise kvarova desi u prvih mjesec dana koristenja. Ako predju tu magicnu granicu, najvjerovatnije da ce potrajati dugo. Naravno uvijek ima izuzetaka.
Sto se tice Lumie, ona izgleda strasno. Kolega ima i uvjerio sam se u kvaalitet, ako te ne zanima broj aplikacija i razne kastomizacije onda ce ti biti pravi izbor.
#divovi

redblack
Kontakt:

Post Postao/la redblack » 24 sep 2013, 11:06

Imam problem sa alcatelo one touch idol mobitelom Kad okrenem u vodoravan položaj da pišem poruku, ne reaguje...znači ne radi mu ona rotacija ili kako se to već zove. Da li neko zna u čemu je problem???

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 sep 2013, 11:18

redblack je napisao/la:Imam problem sa alcatelo one touch idol mobitelom Kad okrenem u vodoravan položaj da pišem poruku, ne reaguje...znači ne radi mu ona rotacija ili kako se to već zove. Da li neko zna u čemu je problem???
ne radi ti senzor za gravitaciju. Jesil' gled'o u postavkama?
naprijed rejal

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 sep 2013, 11:30

Gravitacija?

Valjda žiroskop.
#divovi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 sep 2013, 11:45

moustapha je napisao/la:Gravitacija?

Valjda žiroskop.
jeste, pardon.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, jasmin10 i 11 gostiju.