FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Anonimac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Anonimac » 23 sep 2013, 12:41

Prerano nas otpisujete! Iako sam vječiti pesimista, mislim da možemo dobiti svih pet narednih utakmica i da ćemo to i uspjeti!

Željezničar - Leotar (ne znaju kako su skupili ekipu da nastupe u PLBiH, trebali se ugasiti)
Čelik - Željezničar (prekretnica kao i prošle godine, preloš tim i u krizi, gledao sam većinu tekmi, NE ZNAJU)
Željezničar - Olimpik (dobar tim ali neuigrani, Željo će to iskoristiti, pogotovo na Grbavici)
Mladost - Željezničar (drugoligaš koji se konstantno brani, što nama odgovara, jedan ćorak=tri boda)
Željezničar - Velež (dobro igraju ali Grbavica će biti naša prednost)
Poslije, Koševo i šta bude biće!

Zaostatak nije prevelik (šest bodova) i tek je početak sezon. Premalo činjenica da bi nas prerano otpisali! Tek ako ne uspijemo gore navedeno, onda možemo pričati o lošoj sezoni.

Trenutno ponašanje "uprave" nam pokazuje koliko smo ustvari neozbiljan kolektiv. Mrtvi hladni kao da se ništa nije desilo, a pet kola ne znamo za pobjedu i uspjeli smo skupiti samo dva boda. Takav skor ima još samo Rudar koji se bori za opstanak! Primjer, u Engleskoj se zbog takvih stvari već otkazi dijele (Sunderland, Di Canio)! Znam da nismo Engleska ali samo dajem primjer kako to rade ozbiljni klubovi, dok naši ni vanrednu sjednicu nisu održali da vide šta, kako. UŽAS! Ni press nisu održali da objasne navijačima zašto najveći klub u državi ne može nikog da pobjedi pet utakmica za redom. SRAMOTA! Ljut sam...

Šta god pojedini govorili i tražili opravdanje za pojedine govoreći da nije kriv onaj, nije kriv ovaj i dalje sam mišljenja da neko mora biti kriv, NEKO MORA ODGOVARATI za pet utakmica bez pobjede! Nije ovo Olimpik (klub bez navijača), ovo je klub sa najvećom bazom navijača u ovoj državi! Moramo se uozbiljiti već jednom (kao kolektiv) i početi poštovati one koji ovaj klub drže već 92. godine tj. navijače. Neka se pojedini (koji ih brane) zapitaju, treba li FK Željezničar trener koji sa navedenim klubom (ujedno, kao najvećim klubom lige) ne može iz pet kola osvojiti više od dva boda u ovakvoj ligi (kakav god igrački kadar bio, sigurno nije takav da se poredi sa posljednjim na tabeli kao u ovom slučaju Rudar)?
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 23 sep 2013, 12:49

ja se divim vasem optimizmu... ja ne mogu biti takav... pogotovo nakon ovih rezultata... samo radi poredjenja... zeljo nikad nije 6 utakmica zaredom u domacim prvenstvima igrao zaredom a da nije makar jednom pobjedio... sada imamo priliki da taj rekord postavimo... :?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 sep 2013, 12:56

Ma jbg jesmo losi ali ne trea se predavati,vidite kakva je liga sve skoro u 3 boda,do derbia 15 bodova ili 13 u najgorem slucaju ,sto je sasvim realno ocekivati,i onda na derbiu nek bude sta biti mora,a bio bi vala red da ih i dignemo konacno,davno ga je kajtaz dao iz slobodnjaka :D
=\_1921_/=

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 sep 2013, 13:15

Moramo li svake godine biti prvaci??? Bili smo prosle godine sampioni a koliko nam je svima stalo do te titule govori i posjeta od 5000 na proslavi.. Mozda mi kao navijaci nismo ni zasluzili prvaka.. Lahko je kenjati i siriti negativnu atmosveru po forumu a tesko se guzici nakaniti pa doci na tekmu.. A kada se i dodje na tekmu psuje se i pljuje po igracima umjesto da se navija kako bi trebalo dolikovati navijacima koji se hvale da su najbrojniji i najvjerniji u drzavi.. Mi smo najnezahvalniji navijaci na svijetu i nicim nismo zasluzili ovo sto nam je klub priredio u zadnjih nekoliko sezona..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 sep 2013, 13:18

champions1921 je napisao/la:Moramo li svake godine biti prvaci??? Bili smo prosle godine sampioni a koliko nam je svima stalo do te titule govori i posjeta od 5000 na proslavi.. Mozda mi kao navijaci nismo ni zasluzili prvaka.. Lahko je kenjati i siriti negativnu atmosveru po forumu a tesko se guzici nakaniti pa doci na tekmu.. A kada se i dodje na tekmu psuje se i pljuje po igracima umjesto da se navija kako bi trebalo dolikovati navijacima koji se hvale da su najbrojniji i najvjerniji u drzavi.. Mi smo najnezahvalniji navijaci na svijetu i nicim nismo zasluzili ovo sto nam je klub priredio u zadnjih nekoliko sezona..
ja sam evropom zadovoljan ove godine, ipak nije malo 3 titule prvaka u 4 godine i 2 kupa u 4 godine + 2 finala. ne možemo ni stalno sve osvajati, polako :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 sep 2013, 13:20

champions1921 je napisao/la:Moramo li svake godine biti prvaci??? Bili smo prosle godine sampioni a koliko nam je svima stalo do te titule govori i posjeta od 5000 na proslavi.. Mozda mi kao navijaci nismo ni zasluzili prvaka.. Lahko je kenjati i siriti negativnu atmosveru po forumu a tesko se guzici nakaniti pa doci na tekmu.. A kada se i dodje na tekmu psuje se i pljuje po igracima umjesto da se navija kako bi trebalo dolikovati navijacima koji se hvale da su najbrojniji i najvjerniji u drzavi.. Mi smo najnezahvalniji navijaci na svijetu i nicim nismo zasluzili ovo sto nam je klub priredio u zadnjih nekoliko sezona..
Slazem se... Mene ovo apsolutno podsjeca na sezonu kada je Borac osvojio...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2013, 13:23

Bravo majstore! Nema tog kluba koji vječno može biti prvi. Mora nekad doći i pad ali mi niti znamo podnijeti pad niti znamo uživati u uspjesima. Čast izuzecima kojih je nažalost malo. Sad trenutno smo u fazi u koj vršimo neku vrstu zaokreta u radu ali i @Anonimac je u pravu jer mora to proći što bezbolnije.
Iskreno volio bi da naš klub bude ipak naš i po cijenu rezultata (mislim na kupovinu od strane nekih Abramovica i sl) jer može se uspjeti i bez toga. Teško ali može.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 23 sep 2013, 13:32

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Slazem se... Mene ovo apsolutno podsjeca na sezonu kada je Borac osvojio...
jeste, i mene malo, ali tada si imao sigurno bolje igrace nego sada... to je razlika... ja bi sretan bio sa kupom, ali prvensto smatram nedostiznim... ili zrinjski ili borac ce to uzeti
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 23 sep 2013, 13:40

Jao sad smijesne price ne mozemo stalno biti prvaci hahahah. Kako moze Maribor biti stalno prvak, kako moze Partizan stalno biti prvak, tako smo mogli i mi da Amar nije rastjero sve, da nije poceo da izvodi hoce ovo, ono nece i tako dalje.
Sad se vi tjesite s tom pricom jedino vam to ostaje.
Ni jedan ne smije da napise ko je kriv za posjetu od 2.000, ko je kriv sto nemamo igraca da valja itd.
Tribine su bile puno kad se imalo sta gledat, a sad niko nece da gleda kerlu, skaljica, jamaka, svraka, stanica, e colica itd. Tako prebacujte krivicu na igrace, navijace a stvarni problem gurajte pod tepih.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 sep 2013, 13:45

Sa gorim igračima je titula osvojena, te iste igrače je gledalo 8-9 hiljada ljudi svaku utakmicu.
To što takvi kao ti glume neke pametnjakoviće, odakle tebi pravo da nešto prohtjevaš kad ne ideš na utakmice, piskaraš po forumu dok Željo igra na Grbavici, i ti nešto kao zahtjevaš.
DRUG NEBI TI PUNCA

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 sep 2013, 13:46

TvBHT je napisao/la:Jao sad smijesne price ne mozemo stalno biti prvaci hahahah. Kako moze Maribor biti stalno prvak, kako moze Partizan stalno biti prvak, tako smo mogli i mi da Amar nije rastjero sve, da nije poceo da izvodi hoce ovo, ono nece i tako dalje.
Sad se vi tjesite s tom pricom jedino vam to ostaje.
Ni jedan ne smije da napise ko je kriv za posjetu od 2.000, ko je kriv sto nemamo igraca da valja itd.
Tribine su bile puno kad se imalo sta gledat, a sad niko nece da gleda kerlu, skaljica, jamaka, svraka, stanica, e colica itd. Tako prebacujte krivicu na igrace, navijace a stvarni problem gurajte pod tepih.
Tribine Alldine nisu bile pune od prve Amarove sezone, ni kad smo duple osvajali... Krivi su **** navijaci poput tebe koji broje krvna zrnca svemu, od vlati trave na Grbavici do toga sta Osim zigu... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 sep 2013, 13:47

sigurno pobjegao iz skole pa se raspisao
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 sep 2013, 13:49

jovanmaksimovic je napisao/la: jeste, i mene malo, ali tada si imao sigurno bolje igrace nego sada... to je razlika... ja bi sretan bio sa kupom, ali prvensto smatram nedostiznim... ili zrinjski ili borac ce to uzeti
sjetite se tada kad se amar vratio prve polusezone, neriješeno sa zrinjskim na grbavici, pa sa prijedorom koji je tek bio ušao, zijan u gradačcu, glat zijan u banja luci, zijan u modriči koja je poslije ispala, neriješeno u lukavici i u travniku...nemojte biti tako kratkog pamćenja pa misliti da je sve bilo glat od početka te godine. k'o tad se nešto plaho imalo više vidjeti. sjetite se i komentara na bekrića u prvoj polusezoni (raja govorila xavi - ali ironično), sjetite se pljuvanja po šehi koje je još bilo "in" (a on još uvijek znao zglajzati). prvu polusezonu ti iznio jedva pokretni mešanović, odbranu delimir bajić i elvis mešić - pa škaljić je za njih igrač s referencama, ćulum bio među glavnim igračima, mirko radovanović...svaka njima čast za ono što su dali u toj sezoni, al' pričati kao da su oni neki aman zaman kvalitet koji nama sada fali, da su oni nešto bolji od škaljića, zeljkovića, jamaka i tomića...to je smiješna priča.

nije ništa bolja bila ni liga ni mi, nego smo četiri godine prije toga bili u hali, pa se raja poželjela i nečemu nadala. i taj borac je te sezone imao puno veću posjetu nego sljedeće kad je bio šampion. nemojte selektivnog pamćenja boga vam.

a to da ne znamo da cijenimo, to je tačno i o tome je već sve ispričano. počelo se podrazumijevati da smo šampioni, k'o ono, to nije ni vrijedno proslave. a posjete su pale na svim terenima jer liga ne ide nabolje, a sve je više kanala na TV i seedova na netu, i dobiješ to što dobiješ...

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 23 sep 2013, 13:52

joj opet ista prica itd. Nije problem ne osvojiti jednom ni titulu nea veze ba ali da to ima nekog smisla, da vidimo da ima nekog pomaka u cijelom klubu a ne da imamo krah veci nego sto je to bio slucaj 2009 god. kad je tek Amar dosao. Ja samo jedno kazem i to je 100 % da je neki drugi klub bio u nasoj kozi za ovih 4-5 sezona dabi to iskoristili tako da im sada ne bi mogli parirati a drugo je sto smo mi bili nesposobni svo ovo vrijeme i cak nazadovali pa nam se danas desava ovo, tuzan sam, iznerviran do bola ali bas, i sve one koje poznajem a ginu ljudi za ovaj klub, jer duboko znam u sebi da je klub kriv za ovu situaciju u kojoj smo danas a da se radilo samo normalno za sve ove godine a da ne govorim da se kojim slucajem malo vise ukljucila uprava kluba u obavljanju svojih zadataka i pronalazaka sponzora itd... danas bi na nesto licili, ali sta bi bilo kad bi bilo zato sad puša ko kuca i moli DRAGOG ALLAHA da Jamak proradi :oops:
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 sep 2013, 13:57

Nemoj'mo mi navijaci svojom pesimisticnom pricom uraditi ono sto smo uradili prije 10 godina. Amar mora ostati u klubu, nacin na koji on razmislja je jedini ispravan, ko ne moze opstati na tom putu nek ide iz Zelje, a vidimo da mnogi ne mogu i ne zele da rade, imali smo pehova, najbolji nam se povrijedjivali, bilo je tu i sujete, propalih igraca, itd... Nije kasno, sezona je tek pocela, prvi nam je bjezi, igramo fino ali gol nas nece, pa nam prijete igracima, valja to sve izdrzati... Doci ce pare od Sehica, od Adilovica, doci ce pojacanja, nova euforija i bice to opet uredu, samo mojne pesimizma, nisu to zasluzili ljudi u klubu, nisu to zasluzili igraci (vecina) i na kraju krajeva ni Amar koji je sve ove godine tu uz Zelju (5-a godina u ovakvoj drzavi na celu jednog kluba nije mala stvar)... Evo jedan njegov intervju iz tog vremena, a na nama je da PODRŽIMO ŽELJU do novih pobjeda i novih nizova !

http://www.bhdani.com/arhiva/257/t25719.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 23 sep 2013, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 sep 2013, 13:59

QWERTZ je napisao/la:joj opet ista prica itd. Nije problem ne osvojiti jednom ni titulu nea veze ba ali da to ima nekog smisla, da vidimo da ima nekog pomaka u cijelom klubu a ne da imamo krah veci nego sto je to bio slucaj 2009 god. kad je tek Amar dosao. Ja samo jedno kazem i to je 100 % da je neki drugi klub bio u nasoj kozi za ovih 4-5 sezona dabi to iskoristili tako da im sada ne bi mogli parirati a drugo je sto smo mi bili nesposobni svo ovo vrijeme i cak nazadovali pa nam se danas desava ovo, tuzan sam, iznerviran do bola ali bas, i sve one koje poznajem a ginu ljudi za ovaj klub, jer duboko znam u sebi da je klub kriv za ovu situaciju u kojoj smo danas a da se radilo samo normalno za sve ove godine a da ne govorim da se kojim slucajem malo vise ukljucila uprava kluba u obavljanju svojih zadataka i pronalazaka sponzora itd... danas bi na nesto licili, ali sta bi bilo kad bi bilo zato sad puša ko kuca i moli DRAGOG ALLAHA da Jamak proradi :oops:
govoriti da je tako nešto 100% u ovoj državi je smiješno. k'o negdje drugo su u međuvremenu sjedili u klubovima pravi biznismeni i tajkuni pa se to može tvrditi. sarajevo sad pravi neke pomake ali i to je još neizvjesno i ako bude - tek od ove sezone ili sljedeće.

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 23 sep 2013, 14:00

QWERTZ je napisao/la:joj opet ista prica itd. Nije problem ne osvojiti jednom ni titulu nea veze ba ali da to ima nekog smisla, da vidimo da ima nekog pomaka u cijelom klubu a ne da imamo krah veci nego sto je to bio slucaj 2009 god. kad je tek Amar dosao. Ja samo jedno kazem i to je 100 % da je neki drugi klub bio u nasoj kozi za ovih 4-5 sezona dabi to iskoristili tako da im sada ne bi mogli parirati a drugo je sto smo mi bili nesposobni svo ovo vrijeme i cak nazadovali pa nam se danas desava ovo, tuzan sam, iznerviran do bola ali bas, i sve one koje poznajem a ginu ljudi za ovaj klub, jer duboko znam u sebi da je klub kriv za ovu situaciju u kojoj smo danas a da se radilo samo normalno za sve ove godine a da ne govorim da se kojim slucajem malo vise ukljucila uprava kluba u obavljanju svojih zadataka i pronalazaka sponzora itd... danas bi na nesto licili, ali sta bi bilo kad bi bilo zato sad puša ko kuca i moli DRAGOG ALLAHA da Jamak proradi :oops:
to jeste upravo poenta da se radilo pametno. Da se baziralo sve na prave igrace, da se ulagalo u prave igrace, da se pravio normalan tim koji ce svake godine biti u vrhu jer to normalan slijed dogadaja ako 3-4 godine osvajas sve zivo. Ne kod nas ima pametnjakovica koji ce otjerat Zebu, Bekrica iz nekih licnih razloga, ulagati pare u Svraku koji veze nema, ulagati pare u Adilovica koji je krampa teska itd. Kad se sjetim Bekric na klupi bude do 85 minute a nama igra Svraka reprezentativac, pa se sad cudimo sto je ovaj prvi pobjego odavde, cuj da Svraka igra prije njega.
Naravno da ces sad gledati kad ce Jamak proraditi koji moze odigirati 2-3 utakmice dobro ostatak sezone ce da hoda i nece imati kuveta da trci poslije prvih 45 minuta.
Sam ne dolazak Nadarevica govori kakvo je stanje unutar kluba. Gredic predsjednik od kad je dosao na to mjesto sve ide nizbrdo, ni sponozaro nicega pod milim bogom. Otjerati Gusu, Zuju, Cviku jedine ljude koji su mogli nesto uraditi, a ostaviti ublehe Muharemovica, Gredica, Bukija koji nisu u stanju oraganizivati godisnjicu Grbavice.
Guranjem pod tepih pravih razloga zasto je ovo sve ovako nece dugo, nego ce to vrlo brzo izaci na vidjelo kad polako pocnu jedan po jedan da idu iz kluba.
Zadnja izmjena: TvBHT, dana/u 23 sep 2013, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 sep 2013, 14:06

a kad se vratimo u vrh i tu i ostanemo, onda ćeš otvoriti novi nick pink bh? ili behar tv?

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 23 sep 2013, 14:11

ko sto neko rece klub se ne moze mrziti ko sto ne mozes mrziti ni dijete kada dobije keca u skoli mozes biti samo ljut i iznerviran i trudit se i traziti nacina da se ide naprijed. Ja ne znam kakvi su mozgovi npr. dignu cijene karata haj OK al ne mozes to tako odjednom a ovamo nisi postavio uvjete za to, nisi organizovao fudbalere sa kojima mozes garantovati da ce ti biti merak dat cenera da pogledas tekmu a znaci levati samo tako ih covjek moze nazvati dizes cijenu karte a imas ispodprosjecan tim za ovu ligu, i sta se desava naredas kikseva i raja sve i kad bi htjela doc iznerviraju se i kazu pa ko ce mene pravit budalom itd... Ovo govrim jer znam dosta likova i koliko god ih covjek htio nazvati pljuvacima oni su u pravu jer je to cinjenica. Klub je obicna FIRMA znaci kada radis ulazes imas i napretka kada ne radis dozivljavas pad, hocu reci mnogo stvari radimo pogresno, ima i naravno dobrih stvari ali u poredjenju sa kiksevim unutar cijelog kluba sve se to gubi.
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 sep 2013, 14:14

e sad će i buki postati neko ko je mogao nešto učiniti ali je mučki otjeran... :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina i 36 gostiju.