FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- PeteDunham
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati. Čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…" Bulend Buki Biščević
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!
There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!
There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
aj nisam ocekivao da cemo tamo uzeti bodove... tako da nisam razocaran... do kraja sezone imamo jos 8 bitnih utakmica.. i to sve u kupu i to trebamo da imamo u obzir... u prvenstve sto se mene tice mozemo biti i 14. na tabeli... ne racunam da cemo biti u prilici da obezbjedimo evropu kroz prvenstvo... tako je kako je...
uzeti kup i biti 14. na tabeli, to je cilj!!!

uzeti kup i biti 14. na tabeli, to je cilj!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
sjo k'o da zaostajemo 2478569843 bodova. ako krenemo igrati lopte kako treba to se okrene u tri utakmice. a ako ne krenemo, opet je objektivno lakše do trećeg mjesta u prvenstvu nego do trofeja u kupu.
Realna, Željezničar ima daleko slabiji igracki kadar negoli proteklih godina, Zeljo nema Amara Osima na klupi, trenera, koji nije dopustao ovo sta Dino dopusta, Zeljo nema srece i prima nevjerovatne golove, jednostavno kad krene, onda krene, ali nazalost po Zelju ovaj put je krenulo nizbrdo!
Amar Osim se mora vratiti na klupu, moze Zeljo do zimske pauze doci do treceg mjesta, a onda ukoliko zeli napasti na titulu, mora dovesti 3 jako dobra pojacanja.
Na kraju krajeva mozd aje i dobro da ne idu u Ligu prvaka, mozda ce lakse kroz Europa ligu, prezimiti. . .
Amar Osim se mora vratiti na klupu, moze Zeljo do zimske pauze doci do treceg mjesta, a onda ukoliko zeli napasti na titulu, mora dovesti 3 jako dobra pojacanja.
Na kraju krajeva mozd aje i dobro da ne idu u Ligu prvaka, mozda ce lakse kroz Europa ligu, prezimiti. . .
mi prezimiti možemo samo uz ajvar i turšiju, a u evropi vrlo teško...
Ljudi, treba da nam bude jasno, da će o rezultatima ovog našeg tima odlučivati navijači. Tim je na prekretnici, i u kojem pravcu ce krenuti sad je stvar isključivo psihologije. A njihovu psihologiju u ovom momentu kreiramo mi navijači. Ako dodjemo u vecem broju na naredne utakmice i damo im podršku, dici ce se i stvari će krenuti kako treba. Budemo li vršili pritisak, j.im sve pi spisku, ova ekipa ce pasti i nece moći ustati.Naprosto je sad takav karakter ekipe, odnosno pojedinaca koji je čine. Nema više jakih karaktera da im j.majku ali oni idu dalje, giljaju (eldin je bio posljednji takav). Slušam Amara u jednom razgovoru kad kaže "igramo dobro ali se ponasamo kao juniori".I fakat je tako.
Znači, imamo naš tim, volimo naš klub i sad je pravo vrijeme da to pokažemo. Ito odmah, od prve naredne utakmice u srijedu.
Znači, imamo naš tim, volimo naš klub i sad je pravo vrijeme da to pokažemo. Ito odmah, od prve naredne utakmice u srijedu.
da. najlakše je pljuvati. hajd' stisni i pomozi pa makar dolaskom na utakmicu.
Ja koliko se sjecam raniji godina kada je ŽELJO bio šampion u jesenjem dijelu da su nam drugi biježali i 10 bodova,al u prpljetnom dijelu Željo je na kraju bio prvi.Činjenica je da proljetni dio Željo uvjek igra bolje !
"problem" je sto se ove polusezone igra 19 kolasormi je napisao/la:Ja koliko se sjecam raniji godina kada je ŽELJO bio šampion u jesenjem dijelu da su nam drugi biježali i 10 bodova,al u prpljetnom dijelu Željo je na kraju bio prvi.Činjenica je da proljetni dio Željo uvjek igra bolje !
na kraju ove polusezone, poslije derbija ide nam 4 od 5 utakmica na grbavici + gostovanje travniku. to nam je odlična prilika za vađenje prije pauze. ako to ne možemo riješiti sa minimalno 12 bodova i ne treba nigdje da idemo.
-
- Kontakt:
U srijedu treba da bude trpanje Leotara, da igraci dobiju dodatno samopouzdanje.Onda 10 kolo idemo Celiku, kao sto neko napisa nasa veza ce da pojede njihovu na odlicnom terenu.Ja garantujem da ce na BP Zeljo odigrati dobru utakmicu i uzet 3 boda.
@FKZ1921 vidis da ljudi nece da dolaze na utakmice ako nema rezultata.Ne mozes ih natjerat, zato svi koji mogu u srijedu na Grbavicu i da gledamo filovanje gostiju
@FKZ1921 vidis da ljudi nece da dolaze na utakmice ako nema rezultata.Ne mozes ih natjerat, zato svi koji mogu u srijedu na Grbavicu i da gledamo filovanje gostiju

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
jel stvarno mislite da cemo nakon 19.kola biti u dometu za trece mjesto? ja mislim ne... bicemo negde oko 10.mjesta sa malom sansom da ispadnemo u drugu ligu... ovaj tim nema niti motiva niti kvalitetne igrace, a ono sto valja ili je povrijedjeno nazalost ili nije u formi... zato je kup jedina sansa, prvenstvo je izgubljeno... ja nemam nikakvu nadu da ce biti bolje, neka sad bolje daju juniorima da igraju preostala kola pa da vidimo ima li kadra tu za narednu sezonu...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
druze ne igramo englesku premier ligujovanmaksimovic je napisao/la:jel stvarno mislite da cemo nakon 19.kola biti u dometu za trece mjesto? ja mislim ne... bicemo negde oko 10.mjesta sa malom sansom da ispadnemo u drugu ligu... ovaj tim nema niti motiva niti kvalitetne igrace, a ono sto valja ili je povrijedjeno nazalost ili nije u formi... zato je kup jedina sansa, prvenstvo je izgubljeno... ja nemam nikakvu nadu da ce biti bolje, neka sad bolje daju juniorima da igraju preostala kola pa da vidimo ima li kadra tu za narednu sezonu...
E svasta u božijoj bašči ,cuj sa malim sansama da ispadnemojovanmaksimovic je napisao/la:jel stvarno mislite da cemo nakon 19.kola biti u dometu za trece mjesto? ja mislim ne... bicemo negde oko 10.mjesta sa malom sansom da ispadnemo u drugu ligu... ovaj tim nema niti motiva niti kvalitetne igrace, a ono sto valja ili je povrijedjeno nazalost ili nije u formi... zato je kup jedina sansa, prvenstvo je izgubljeno... ja nemam nikakvu nadu da ce biti bolje, neka sad bolje daju juniorima da igraju preostala kola pa da vidimo ima li kadra tu za narednu sezonu...

Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.
Nadam se da se šališ.jovanmaksimovic je napisao/la:jel stvarno mislite da cemo nakon 19.kola biti u dometu za trece mjesto? ja mislim ne... bicemo negde oko 10.mjesta sa malom sansom da ispadnemo u drugu ligu... ovaj tim nema niti motiva niti kvalitetne igrace, a ono sto valja ili je povrijedjeno nazalost ili nije u formi... zato je kup jedina sansa, prvenstvo je izgubljeno... ja nemam nikakvu nadu da ce biti bolje, neka sad bolje daju juniorima da igraju preostala kola pa da vidimo ima li kadra tu za narednu sezonu...
Ova ekipa će završiti među 3 u prvenstvu.
DRUG NEBI TI PUNCA
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ne budite samo smijesni. Nikome nije cilj da NE BUDEMO prvi da bi nam kao eto lakse bilo u evropa ligi. Samo budala vidi ovaj put. Plus jos kada se malo razmisli, jedno kolo u LP kao tri kola u EL. Tako, te teorije vam padaju u vodu.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Navijaci su najtanji dio Zelje ove sezone... Ako to krene ka gore (a ne mislim da hoce) onda ce i Zeljo poceti mljeti sve pred sobom... Do tad niko nema pravo nista da prigovara osim onih 2000 sto su tu redovno...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Nisam uspio gledati jednu našu tekmu nakon dužeg vremena imoram ti reći da sam tražio tvoj post jer nekako uvijek realno sagledaš stvari i sa tobom se skoro uvijek slažem. Čak sam i pročitao u novinama i na portalima par izvještaja i čovjke stekne čak i potpuno drugačiji dojam iz dva ratlilčita izvještaja. Hvala ti majsotre. Moram samo dodati da vidjevši kako igraju ovi naši bivši igrači moramo odati prizanje Amaru na procjenama (s obzirom kakvi su nam igrači grijali klupu), mada je i po meni prtjerao sa odugovlaćenjem konačnog stava pa pitanju trenerskog posla. Rekao sam da mi je drago što se počeo baviti drugim stvarima i logično je dati DIni šansu ali bojim se da ovaj gubi konce malo po malo (nemojte mi reći Amar ih vuče) jer imam neki osjećaj da je Dino ko Pape tj da pravi iste greške. Evo Što Svraku ubacuje na 3:2 i izvlači Hasanovića koji je po svima dobro odigrao. Pa ako se već umorio valjda je logično ubaciti Brkovića npr koji je napadač. Također nakon BL mali Enis je zakucan za klupu i jedini je ispašta za taj poraz a meni se jedini trudio u provm polvremenu pa je i zbog toga i griješio jer kad si sam na lopti a nemaš podršku onda moraš i pogriješiti a on nije puno ni griješio. Uz to nije igrao svoju poziciju. Šta hoću da kažem? Imam osjećaj da neki moraju igrati bez obzira na taktiku i sve kao u repci. Potom Stana ostane nekažnjen a Pahilju damo nogu a taj isti Pehijl nam bio jedini tip igrača sličan Adilu kojem u tom momentu tržaimo klub da ga tušnemo. Znam ja da je i Pehilj tražio da ide ali mogli smo ga zadržati. Ono što sam vidio od njega mi pokazuje da onakvu grdosiju a da dobro zna lopte nemamo u ligi. Eh sad ima i tu nekih stvari do Amara, ali isto tako protiv Slavije počenmo sa Arminom u špicu a 99% raje na ovom forumu govori prije tekme da je bolje da je Selim gore a Ara na krilu i onda tek to DIno promijeni u Gradišci i ispostavi se pogotkom. Uglavno ni je puno 6 bodova. Evo sad remi na Koševu i naša pobjeda i već je četiri a ako ostane isti razmak do 19 tog kola pobjedom nad Borcem dolazimo na bod. Međutim, to je matematički ali na terenu ako se nešto ozbiljno ne promijeni, prije svega pristup i igra 90 min koju spominje @boccacio, nema od matematike ništa.boccaccio je napisao/la:Ovakve se utakmice dobijaju i sa te strane ne mogu uopste biti zadovoljan.Igrali smo dobro drugo poluvrijeme,te nismo imali srece,te sudija ovo ono...nista to.Da smo igrali cijelu utakmicu onda bi i pobijedili.Nazalost,nama je navika u ovom prvenstvu da igramo pola sata po utakmici.To sada vise nije dovoljno.Ispade nama lako igrati ova druga poluvremena kada gubimo po dva razlike.I protiv Borca i veceras.Nema vise pritiska,pa raspali da igras lopte.I onda i zaigras lopte.Ali kada vec gubis dva razlike.Jako sam bolestan pa necu puno pisati ni analizirati.Nama treba stoper ODMAH.Nama treba odmah jedan pravi stoper.Amare nadji stopera.Evo nema Safeta,sada nadji novog.Inace.......Odbrana od golmana do drugog stopera je na nivou kadetskog natjecanja.Ono nista ne valja.Danas je Tomic dobrog uradio u vezi,Selimovic mi je bio skroz dobar.
Hebo to kad mi igramo pola sata utakmice.Ove godine se vec vidi da tako necemo moci.I Hasanovic je bio sasvim solidan.Vidio se na terenu,pokusavao i totalno je pokrio ulogu Svrake.No mi sastavimo uvijek utakmicu gdje je pet igraca solidno a sest kriminalno.Onda sljedeci susret,ovih pet odlicni a onih drugih sest kriticni.Ne moze tako.Zeljo ne smije da igra takvu igru gdje se ne zna ko ce kakav dan imati na terenu.Jedan ili dva igraca mogu igrati losije da bi imali rezultat.Uvijek imamo previse losih.2 boda od mogucih 15.Rapidno se moramo popraviti.
Ako Ara ovako dalje igra, on nikad Liverpoola nece vidjet