FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

England
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la England » 22 sep 2013, 16:40

@champions1921
Budi jednom covjek
Zar ti jos sumnjas da je on prosao i taj put ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 22 sep 2013, 16:41

tema je fk zeljeznicar,a ne armageddon...obecao sam da necu vise uopste pominjati zeljeznicar ni u kom kontekstu,i zato i od vas ocekujem da ne pominjete mene.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 sep 2013, 17:27

Izgleda da i mi na pocetku ove sezone patimo od "bolesti" poznatoj kao neuigranost.. Od te "bolesti" su patili mnogi nasi konkurenti za titule zadnjih godina i na taj nacin nam olaksavali da dolazimo do trofeja.. Cinjenica je da su i ostali klubovi dosta pretumbavali igracki kadar i ta cinjenica mi jedino ostavlja prostor da se nadam da i u ovoj sezoni mozemo uraditi nesto sto bi bilo na nivou predhodnih..

Ako uporedimo sastav koji je poceo proslu i ovu sezonu i tu jos dodamo povrede nasih, mozda, naperspektivnijih i najboljih igraca onda bi se trebali suociti sa cinjenicama i priznati da su nam ocekivanja nerealna.. Svi smo u prosloj sezoni trazili neke rezove.. Rezove smo i dobili ali nazalost zbog toga rezultati moraju trpiti.. Finansijska situacija je takva kakva jeste i nemoguce je adekvatno nadoknaditi jednog Antolovica, Zebu, Bekrica, Bogicevica, Vasilica, Adilovica koji su priznali mi to sebi ili ne bili najbolje sto ova nasa jadna liga moze ponuditi.. Opet ponavljam, dodajte tu i Kvesica, Zolu i B.Colica.. Kao njihove zamjene smo doveli Bucana, Urdinova, Zeljkovica i Skaljica koji, bar po mom misljenju, nisu ni 50% kvalitetni kao oni koje su zamjenili..

Desavanja koja su me obradovala prije ove sezone su prikljucivanje odredjenih juniora u prvi tim.. Te momke cemo morati istrpiti neki period jer nerealno je da od njih ocekujemo da odmah nastave sa igrama na nivou onih koje su pruzali dok su igrali u mladjim kategorijama.. Prvenstveno tu mislim na Bajica i Sadikovica dok Hodzic i nije nas igrac tako da ga necu stavljati u prvi plan a Hasanhodzic, Kjosevski i Zaimovic nisu jos ni blizu prvih 11.. Bilo bi pogibeljno za tu djecu da se sada nadju neke budale koje ce ih pljuvati i zvizdati im kada odigraju losu rolu u nekoj utakmici a godinama vec trpimo Stanica i E.Colica tako da bi trebali imati strpljenja i za ove momke koji su, siguran sam, nasa buducnost i koji posjeduju veliki talenat..

I pored svih tih promjena i rezova ne mogu se oteti dojmu da se neki nasi igraci od kojih ocekujemo ponajvise ponasaju indolentno i u dosta situacija neprofesionalno te na taj nacin ne doprinose klubu ni sto se igre tice a cesto se znaju poigrati i sa ugledom naseg kluba.. Necu ih imenovati ali oni nemaju opravdanje za takve perfomanse jer su nam vec dokazali da mogu puno vise..

Sve u svemu dosao je jedan malo tezi period za nas klub.. Period u kom bi svi mi trebali dokazati i sebi a i ekipi koliko nam je stalo do naseg Zelje.. Podrska svih nas je sada neophodna.. Lahko je bilo biti navijac kada se prave serije bez poraza od 15 tekmi.. Sad je vrijeme da se isprsimo i da pokazemo da smo najveci.. Uz nasu podrsku ce sve biti puno lakse i puno brze ce se nas Zeljo vratiti tamo gdje mu je mjesto a to je bez ikakve dvojbe samo vrh tabele..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 22 sep 2013, 18:37

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 sep 2013, 19:12

gdje?

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 22 sep 2013, 19:13

Kod fan shopa
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 22 sep 2013, 19:19

Svakog igraca, pred potpis, dovest ovdje da pogleda.

Odlicna poruka :!:

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 22 sep 2013, 19:33

Nema sta reci poslije tekme sto niste napisali kao i uvijek sa Bokacom se najvise slazem.

Zna li neko satnicu odigravanja tekme s Leotarom???
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 22 sep 2013, 20:34

fedeltafrotta je napisao/la:slika
I kad bi satima stajali i gledali ovu poruku našeg pokojnog Katalinskog, ne bi shvatili jer pojedinci u klubu ne znaju šta znači ljubav prema klubu... Malo je ovakvih nažalost kao pokojni Josip! RIP
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 22 sep 2013, 20:53

Respect za grafit Škija legenda grada i države
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 sep 2013, 20:59

fedeltafrotta je napisao/la:slika
Vrh. RIP Skija
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 sep 2013, 21:28

dimitrijevic je napisao/la:Zna li neko satnicu odigravanja tekme s Leotarom???
To sam i ja htio da pitam...

Sent from my ST23i using Tapatalk 4
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 sep 2013, 21:36

Opet po titulu! 8-)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 sep 2013, 21:44

exbabilon je napisao/la:Opet po titulu! 8-)
Moras obrazlozit sto opet po titulu :mrgreen: nomoze ovako na suho ... Nemamo ni srece ni zadnje linije, a ova nasa liga se dobija na odbranu nasa desna strana sa Kerlom i Zeljkovicem je ispala jos bruku puta pogotovo Kerla protiv Sirokog sigurno nam je potreban stoper al neki koji ima utakmica u nogama, sad bas steta za Nadarevica mislim da bi lego pravo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 22 sep 2013, 21:57

Kerli dati papire nek ide u Grcku ne moze on igrati vise. Bolje da nemamo stopera nego da nam ovaj seta po odbrani, a ni Skaljic nije daleko od njega. Najgori stoperski par sto je igrao u Zelji od rata do danas.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 sep 2013, 22:53

Ma ima nesto sto onaj iz BL prica, to je manje vise evidentno. Imamo igru, u najmanju ruku smo zaslužili 3 boda sa ova 3 gostovanja, 3 paklena i najteza gostovanja. Ima tu nedostataka, fali stoper i po meni napadac. Fali malo i karaktera i psihe, ali sa dobrim rezultatima i to dolazi. Idu utakmice koje bi mogle da okrenu stvar u nasu korist. Docekujemo Leotar koji je vjerovatno najslabija ekipa u ligi, idemo u Zenicu, a Čelik se raspada. Na odličnom terenu bi nasa veza trebala pojest njihovu. Onda smo opet domacini Olimpicu, teska utakmica, ali su nam stalna musterija, ako uvezemo 2 pobjede pred Olimpic onda ce i podrska biti na nivou. Poslije Olimpica idemo u goste Mladosti koju bi uz duzno postovanje trebali uzeti. Poslije toga nam dolazi Velez, pa derbi... Ne bih da prerano upisujem bodove, ali cinjenica je da su teska gostvanja iza nas, nismo ih odradili kako treba, ali smo bar pokazali neki kvalitet, po meni. Idu utakmice u kojima bi se taj kvalitet trebao dokazat nekom pobjedom, red bi bio. A ako nas krene, vrlo lako ovaj tezi dio prvenstva mozemo zavrsiti u samom vrhu. A onda ide proljece i stara prica, nadam se.

Upravu si, fali taj stoper, fali igrac koji ima utakmice u nogama, iskustvo. Takav igrac je bitan na gostovanjima, mirnoca i sklad u ekipi pocinje od zadnje linije (i golmana). Kerla je dokazao da on nije kalibar igraca koji ima potrebne kvalitete i mozda bi se tu trebala traziti zamjena, ako je ima uopce.
Opet, fali nam i napadac, prava 9-ka koja ce pospremit loptu u go. Trenutno puno zujimo, a malo meda dajemo. Poenta je da sredina radi sta treba, ali je ostrica napada tupa. Tu govorim o domacim utakmicama uglavnom, na gostovanjima i zabijamo dovoljno, ali i primamo jos vise. Selim je neko solomonsko rjesenje, vrijeme ce pokazati je li to ono sto nama treba. Hodzic u vrhu napada to sigurno nije. Ja bih ostavio Hasanovica na mjestu zadnjeg veznog, cisto da se zna ko je taj destruktivac u sredini, da se Tomic i Svraka ne bune i ne pokusavaju to biti, kad ne mogu. Nek se oni, zajedno s Jamakom bore za mjesto u vezi, al nek niko od njih ne ide na DMF, jednostavno nisu za to.

Izvinite na duzem postu, ponijelo me. Ovo je trebao biti samo odgovor @piletu.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 sep 2013, 23:15

Onaj iz Bl je najveća hinja i licemjer koji se ikad pojavio na ovom forumu
Nista drugačiji od aldina i ostalih trolova što naših što komšijskih,samo sve to radi inteligentnije i perfidnije...

Svima je drag leprsavi zeljo u sredini tabele,sa naglaskom na to drag!

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 22 sep 2013, 23:41

Najvaznije je da je ovaj period teskih utakmica iza nas. Zao mi je sto u zadnjih par utakmica nismo uzeli vise bodova, ali vrijeme ne mozes vratiti. Kada se pogleda nas raspored u nastavku sezone, pogotovo proljetni dio, moze se vidjeti da dosta utakmica igramo u Sarajevu (racunam i gostovanja u Lukavici,Otoku i Kosevo). Mi uopste nismo u velikom zaostatku za vodecim timovima i to ce se stici za par kola, jer pojedinim timovima tek slijedi tezi raspored i sigurno ce praviti kikseve koji ce ici nama u korist. Taman se na proljece vracaju Zola i Kvesa koji ce nam u ovakvoj situaciji strasno pomoci. Ako docekamo proljece u top 3-4 olaksacemo sebi put ka odbrani titule, a ako ne ici ce malo teze. Jedno je sigurno. Titula ostaje na Grbavici!

MI SMO ZELJINI, ZELJO JE NAS !!
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 23 sep 2013, 00:13

Ko god zeli da predstavi sliku da je zaostak mali i da cemo mi to "lako" jer su kao prosle "teske" utakmice. To je lazna prica s kojom se zele pobjeci od istine, zamazeti oci ili sta vec. Dvije domace tekme protiv "laganih" protivnika kao sto su Slavija, Radnik mi kuci nismo mogli uzeti sest bodova. Na gostovanjima od "jacih" ekipa gubimo u prvom poluvremenu za pola sata, sad nama neko dode ovdje pisati da cemo mi uzeti titulu, da mi mozemo uzeti titulu s ovim timom je prica za neke dobre bajke.
Kao da svi mi ne bi voljeli da osvojimo titulu, da napradujemo, da svake godine bude sve jaci, jaci, a ne sve slabiji i slabiji. To je realnost.

Mi sa ovim timom moze biti izmedu iz 5 - 9 mjesta na kojem se sad nalazimo. Ove godine ima dosta ekipa koje igraju jako dobri kuci, i na strani, kao Zrinjski, Borac, Siroki, Sarajevo, Radnik je ispred nas odnio nam bod, Slavija ispred nas odnijeli nam bod, znaci ova sezona ce biti sve, samo ne sta se predstavlja a to je sad cemo mi nesto, necemo mi nista ako se ne dovedu dva stopera, vezni nam ne treba jer ce se vratiti Zolotic, odbrana dolazi Kvesa ali to ce sve opet biti tesko jer su momci prosli tezak period oporavka, kakvi ce oni biti sad veliko je pitanje.

Najteza sezona od kad je Amar tu, iako izborimo evropu bice super.
Zadnja izmjena: TvBHT, dana/u 23 sep 2013, 00:18, ukupno mijenjano 2 puta.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 sep 2013, 00:14

ako ima iku nasu majicu srebrenica sto se prodavala na turniru da bi je prodao neka se javi u PP
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, avalPacidoroP, bosnas_, Levin, Redfire16 i 67 gostiju.