Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 sep 2013, 23:15

Ma oni su nekad nakon rata postojali,ali sam dosta doznao o tom klubu :D .Sto se stadiona tice normalnih je mislim dimenzija,plus ima normalne golove.Jedino travnjak je kastastrofa i nema svlacionica,tako da bi vjerovatno mogli koristiti prostorije Islamskog centra koji nije daleko od stadiona.Kad se vratim u BiH skoknut cu da napravim koju fotku tog terena.
@Signore
Graha nece nigdje jer ce igrati 2.ligu FBIH ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 sep 2013, 23:21

Igrat cetvrtu ligu za 0KM i igrat trecu ligu za 0KM ti dodje na isto. A kad razmislis da cetvrtu ligu igras tu u dvoristu, a za trecu trebas stalno putovar na ne bas kratak put onda radije igras cetvrtu. To sam ja za njega rekao cisto onako iz zezancije, al sigurno bi igrao za njih kada bi Zepce bilo u 2. Federalnoj.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 sep 2013, 23:26

pa ne igraju svi baš za 0 KM, u Krivaji dobiju cijelih 80 KM za pobjedu. :mrgreen:

a recimo u Pobjedi iz Tešanjke su prošle godine dobijali i 300-400KM mjesećno, a igrali kantonalnu.

tako bi i Žepče ako uđe u viši rang moralo nešto plačati igračima...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 sep 2013, 23:39

Ne znam kakva su primanja, al koliko sam informisan klub ne placa ni jednom igracu ni marke. Sve sto igraci dobiju je od trenera koji im vjerujem placa i prijevoz, a znam sigurno da im on kupuje sve potrebno za utakmice, vodu, voce i te gluposti. Nakon svake utakmice imaju veceru kod njega u restoranu. Mnogi vjerojatno nisu ni svjesni koliko je dobro da nam je ovoliki nogometni zaljubljenik ili bolje reci zaludjenik trener. Netko drugi bi dosao da pokupi pare, a on trenira besplatno i jos daje dosta novaca.

Doduse, kada bi se uslo u visi rang, vjerujem da bi i grad malo cvrsce stao uz klub, da se dogura jos jedan rang vise, a onda je sve moguce. Vjerujem da Zepce i sa ovom ekipom moze da udje u 1.LFBiH i da u njoj igra sasvim solidno, pogotovo kada bi igraci imali neki poticaj. U visem rangu ce sigurno lakse i do sponzora, pa ce igraci sigurno dobiti neke novce. Ja sam i dalje zagovornik onoga da bi najbolje bilo da se skupi 10tak privatnika koji ce biti sponzori i kojim ce biti glavno da zaposle sve te nogometase u svojim firmama. S tim ce ih ostaviti u Zepcu kao gradu i na taj nacin ce teze otici iz kluba. Pored toga im daju neku sicu u klubu i svima super. Mislim da bi to bilo odlicna formula za sve klubove nizih rangova, cak i Prve Federalne.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 sep 2013, 23:47

pa dosta igrača koji su imali zapaženu ulogu u Premijer ligi igra sa takvim aranžmanom u nižim rangovima. znači zaposlenje u firmi i potencijalno mjesto trenera mlađih kategorija. i za taj posao se dobija 200-300KM mjesećno, ovisno o broju djece koju trenira. sada nažalost djeca plačaju "članarine" i u većini niželigaša. pa čak i kantonalaca...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 sep 2013, 00:02

Kod nas su djeca oduvijek placala clanarine, cak i dok nisu postojali seniori, jer ta djeca nisu bila dio kluba, vec su Skola nogometa Zovko osiguranje. To mislim na pionire i mladje. Pod NK Zepce spadaju samo juniori i kadeti koji nikad nisu imali clanarina, sve do one sezone kada su nestali seniori. Vjerujem da je to doslo zbog teskih vremena, gubitka sponzora i besparice. Koliko sad cuje to je opet ukinuto, te juniori i kadeti imaju sve besplatno.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 sep 2013, 13:24

Adi_Zepce je napisao/la:Ma oni su nekad nakon rata postojali,ali sam dosta doznao o tom klubu :D .Sto se stadiona tice normalnih je mislim dimenzija,plus ima normalne golove.Jedino travnjak je kastastrofa i nema svlacionica,tako da bi vjerovatno mogli koristiti prostorije Islamskog centra koji nije daleko od stadiona.Kad se vratim u BiH skoknut cu da napravim koju fotku tog terena.
@Signore
Cak se prije mozda 5-6 godina taj klub bio ponovo aktivirao i poceli su treninzi za mladje kategorije, ali to nije dugo trajalo. Imaju stadion normalnih dimenzija, igrao sam gore par puta i travnjak nije toliko los, koliko je zemlja "grbava". A sto se svlacionica tice, to nebi bio problem jer je tu zgrada Islamskog centra, koja raspolaze i sa nekoliko smjestajnih apartmana.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 sep 2013, 14:26

el-fighter je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Ma oni su nekad nakon rata postojali,ali sam dosta doznao o tom klubu :D .Sto se stadiona tice normalnih je mislim dimenzija,plus ima normalne golove.Jedino travnjak je kastastrofa i nema svlacionica,tako da bi vjerovatno mogli koristiti prostorije Islamskog centra koji nije daleko od stadiona.Kad se vratim u BiH skoknut cu da napravim koju fotku tog terena.
@Signore
Cak se prije mozda 5-6 godina taj klub bio ponovo aktivirao i poceli su treninzi za mladje kategorije, ali to nije dugo trajalo. Imaju stadion normalnih dimenzija, igrao sam gore par puta i travnjak nije toliko los, koliko je zemlja "grbava". A sto se svlacionica tice, to nebi bio problem jer je tu zgrada Islamskog centra, koja raspolaze i sa nekoliko smjestajnih apartmana.
Znam da su imali te mladje kategorije sve do prosle sezone,a onda sve otislo u p.m.Trener im bio onaj Anadin,ako ga vec znas :D.Igrao sam i ja jedan put na onom stadionu,sto bas ti rece grbav je,a realno i na par mjesta ima manjak trave.Za Islamski centar nisam znao da ima te apartmane,no da se lako zakljuciti da bi tamo mogli ljudi smjestiti svlacionice i ostalo :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 sep 2013, 20:21

Adi_Zepce je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:
@Signore
Znam da su imali te mladje kategorije sve do prosle sezone,a onda sve otislo u p.m.Trener im bio onaj Anadin,ako ga vec znas :D.Igrao sam i ja jedan put na onom stadionu,sto bas ti rece grbav je,a realno i na par mjesta ima manjak trave.Za Islamski centar nisam znao da ima te apartmane,no da se lako zakljuciti da bi tamo mogli ljudi smjestiti svlacionice i ostalo :mrgreen:
Ima tu i kuhinja i apartmani i par relaksirajucih elemenata, tako da imaju malo bolje uslove mogli bi biti nesto kao trening centar nekim jacim ekipama, ono da dodju tu na pripreme :D

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 sep 2013, 13:26

danas skontah gdje je stadion u Begovom Hanu.

bar jednom sedmično idem na "sjever" od Zenice i prođem pored Begovog Hana, al' valjda nisam obračao pažnju.

znači oni imaju infrastrukturu, mogli bi i nešto para da salete, ima tamo firmi. dobra volja je u pitanju....

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 sep 2013, 15:09

Pasha je napisao/la:danas skontah gdje je stadion u Begovom Hanu.

bar jednom sedmično idem na "sjever" od Zenice i prođem pored Begovog Hana, al' valjda nisam obračao pažnju.

znači oni imaju infrastrukturu, mogli bi i nešto para da salete, ima tamo firmi. dobra volja je u pitanju....
Pa imas bas gore jakih firmi i uz to su dosta slozna MZ.Sredili su poligon (tribine,reflektori itd) sve od svojih sredstava,tako da eventualni nogometni klub bi fino tu prosperirao :D

www.valencia-balkan.net

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 sep 2013, 10:22

Adi_Zepce je napisao/la:
Pasha je napisao/la:danas skontah gdje je stadion u Begovom Hanu.

Pa imas bas gore jakih firmi i uz to su dosta slozna MZ.Sredili su poligon (tribine,reflektori itd) sve od svojih sredstava,tako da eventualni nogometni klub bi fino tu prosperirao :D
Jos ljudi imaju svoju malonogometnu ligu (ima je i Zeljezno Polje). Fakat ne kontam kako do sada nisu napravili klub.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 sep 2013, 12:31

I u Begov hanu, a i Zeljeznom polju se uveliko navija za Celik. Moze se reci da su svi zagrizeni navijaci, pa je mozda i to problem, ljudi su okupirani Celikom, nemaju volje da naprave nesto svoje, taj Celik im je dovoljan. Svakako da bi bilo bolje da imaju bilo kakav klub, nek momci igraju, bolje i to nego da se drogiraju.

Meni je interesantno da u cijeloj opcini Zepce ima jedan jedini klub, a i on nije postojao do neki dan. Bilo bi dobro kada bi opcina pogurala klub da udje u Prvu Federalnu, a onda dala pomoc nekim vecim selima kao sto je Zeljezno polje ili Begov han, mozda cak i Globarica koja broji skoro 1000 stanovnika i da ta sela dobiju stadion, svlacionice, te neka sredstva da mogu igrati utakmice. Nema tu nekih vecih troskova, najvise 10 gostovanja i sve u krugu od 50km. Ta tri sela su jako udaljena od grada i sigurno bi bilo dobro zanimanje mjestana za lokalni klub. Naravno, prvo ovo Zepce izvest na pravi put, a tek onda da se jos nekome pomogne. Ti klubovi ne moraju imat nikakve ambicije, cisto onako da ljudi imaju zanimaciju, da se uziva i mozda izbaci poneki igrac za NK Zepce, a vjerujem da se sa 5-10 000 KM moze izgurati sezona u Kantonalnoj ukoliko se igracima nista ne placa, to i nisu neke pare za opcinu.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 21 sep 2013, 15:21

nema to veze za koga navijaju. pa i u tetovskom kraju svi navijaju za Čelik, pa su poslije više od deset obnovili rad kluba. lokalni klub im ne bi bio prepreka, pogotovo zato što je svako svjestan da ti klubovi ne mogu napredovati do ranga u kojem igra Čelik. već smo pisali o tome. stadion, nešto novca i dosta volje. mene čudi dosta to, da Željezno polje se ne pokrene. hajd' da tako kažem, izolovani su ponešto od glavnog puta i dosta im je daleko i Zenica i Žepče. sigurno da imaju dosta talentovanu djecu. prvi su u toj općinskoj ligi malog nogometa. dobro, veliki nogomet jeste nešto drugo, ali talenat će se pokazati. recimo odozgo je i Damir Hadžić. nije otvario internacionalnu karijeru, ali je ostavio dubok trag u našem klupskom nogometu. uz Sarajevo gdje je praktično legenda, igrao je još i za matični Čelik i tuzlansku Slobodu. ima sad i ovaj Aganović u Krivaji, itd...
što se tiče novca, za sezonu treba oko 10-12000 KM. to sam saznao od ljudi iz Borca. Rudar će vjerovatno potrošiti više, oni nešto i daju pojedinim igračaima.
i btw. u Željeznom polju ima i navijača Sarajeva, to su Hadžićeve "pajde" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 22 sep 2013, 17:48

Proleter-Rudar 0:3

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 22 sep 2013, 17:50

Znaci ovo kolo :
Zepce 9-0 Gradina
Proleter 0:3 Rudar
Prava najava za naredno kolo i derbi,koji ce se odigrati u Zenici :D

www.valencia-balkan.net

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 sep 2013, 19:08

Bit ce pravi derbi iduce kolo. Za sad kad gledam, redamo bolje rezultate, dobili smo Kosovu vani 1-0, a Rudar kuci 1-0. Slavili smo u Makljenovcu sa 5-0, a oni 3-0. Napunili Gradinu s 9-0, a oni 8-0. To naravno nista ne znaci, al eto, cisto da si umislim da smo bolji :lol: :lol: . Definitivno dvije najbolje ekipe ove sezone, a Gradina najbolje da istupi :lol:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 22 sep 2013, 19:27

Vis-Nemila 0:1

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 sep 2013, 20:32

Pazi ti Nemile, opasni su :lol:

Znal itko kako je odigrana cetvrta utakmica?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 sep 2013, 18:18

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.