FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ubili su nas ljudi u prvom poluvremenu,mi smo igledali kao neke žene na terenu, u drugom je to isto jalovo bio ali smo preuzeli utakmicu u našu korist sredinom drugog poluvremena, kako se zove onaj linijski sudija da Bog da više nikad ne sudio nikome!
Grbavica naš je Hram!!!
Igrao je Zeljo ko nesto.Ne moze se biti zadovoljan porazom,ali smo na pojedine trenutke izgledali kao ozbiljna ekipa.Nije se Siroki bas naigrao veceras.
Zeljkovic tanak ko kanapa,odbrana indolentna,ali sve u svemu nije prevelika bruka.Bruke su bile tekma na Grbavici gdje se prosipaju bodovi dok je veceras ovo licilo na nesto.
Sudije nema potrebe vrijedjati.Jest bilo nekih diskutabilnih odluka ali je odbrana generalno sama sebe pobjedila..spora,troma..ba bice bolje narednu tekmu.
Zeljkovic tanak ko kanapa,odbrana indolentna,ali sve u svemu nije prevelika bruka.Bruke su bile tekma na Grbavici gdje se prosipaju bodovi dok je veceras ovo licilo na nesto.
Sudije nema potrebe vrijedjati.Jest bilo nekih diskutabilnih odluka ali je odbrana generalno sama sebe pobjedila..spora,troma..ba bice bolje narednu tekmu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Steta..Nismo zasluzili poraz veceras nikako,remi bi bio nekako najrealniji,posebno u drugom poluvremenu..Nije nas Siroki nesto nadigrao,evo i statistika to pokazuje..Na kraju smo imali i veci posjed lopte..
U ofanzivi to nije bilo nimalo lose citavu utakmicu,kombinovali smo,pokusavali,imali finih akcija,suteva i eto zabili 2 gola uz jos par finih prilika..
Odbrana opet nesigurna i to nas je nazalost kostalo bodova ovdje..Jbg..
Necu komentarisati igrace posebno,ali jedno moram naglasiti..Armin Hodzic mora biti nas prvi izbor u napadu..Kakav Bajic kakvi bakraci..U jednom trenutku sam i zaboravio da momak igra uopste..Hodzic je za pola sata napravio vise nego on za sat..
Elem,sta je tu je..Da ovo nece biti neka blistava sezona jasno nam je valjda odavno..Sreca pa i konkurenti za ta mjesta u Evropi prije svega prosipaju bodove,inace bi bili u jos vecim problemima..Ovako ima jos ima relanih sansi da se domognemo jednog mjesta koji vodi u evropska takmicenja..
I da,na kraju se mora napomenuti vrlo lose sudjenje veceras,posebno se to odnosi na pomocnika..
U ofanzivi to nije bilo nimalo lose citavu utakmicu,kombinovali smo,pokusavali,imali finih akcija,suteva i eto zabili 2 gola uz jos par finih prilika..
Odbrana opet nesigurna i to nas je nazalost kostalo bodova ovdje..Jbg..
Necu komentarisati igrace posebno,ali jedno moram naglasiti..Armin Hodzic mora biti nas prvi izbor u napadu..Kakav Bajic kakvi bakraci..U jednom trenutku sam i zaboravio da momak igra uopste..Hodzic je za pola sata napravio vise nego on za sat..
Elem,sta je tu je..Da ovo nece biti neka blistava sezona jasno nam je valjda odavno..Sreca pa i konkurenti za ta mjesta u Evropi prije svega prosipaju bodove,inace bi bili u jos vecim problemima..Ovako ima jos ima relanih sansi da se domognemo jednog mjesta koji vodi u evropska takmicenja..
I da,na kraju se mora napomenuti vrlo lose sudjenje veceras,posebno se to odnosi na pomocnika..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 21 sep 2013, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
ako je ono sumnjivi penal ja ne znam koji nije. ispružena ruka od tijela.Valter je napisao/la:Daj više o čemu vi pišete sad za poraz krive sudije, a ne mi. Sudije jesu bile loše, ali i mi smo prošle sezone pobjedili Široki u zadnjoj minuti iz sumnjivog penala i postali jesenji prvaci. Loših sudijskih odluka će biti uvijek, ali ti moraš biti toliko jak da budeš iznad toga. Mi to trenutno očito nismo
ovo je sve pocelo prije Dine, nije Dino rastjerao sve sto valja i ostavio ovaj bijedni igracki kadar...Mourinho s ovim igracima ne bi nista napravioanonimni je napisao/la:DINO ODLAZI!
sjetite se zadnje tri prvenstvene utakmice na pecari, zadnje u kupu...jel bilo išta bolje? morate priznati da nije, čak je bilo i gore.
Sa gorim igračima od ovih je titula osvojena.EmirTM87 je napisao/la:ovo je sve pocelo prije Dine, nije Dino rastjerao sve sto valja i ostavio ovaj bijedni igracki kadar...Mourinho s ovim igracima ne bi nista napravioanonimni je napisao/la:DINO ODLAZI!
Remi bi bio najrealniji ishod, ali sami smo krivi za poraz i to je to.Leotar uzeti i vratiti se na pravi kolosjek.
VOLIM TE ŽELJO
DRUG NEBI TI PUNCA
Ima li koja razlika u ekipi iz Plzena i s Koševa i ovoj koja je večeras igrala osim Adilovića, Svrake na klupi i Bajića u prvoj? Ako ima, onda možda nije do njega, al' čini mi se da nema, tako da ja nemam koga okriviti osim njega i igrače...EmirTM87 je napisao/la:ovo je sve pocelo prije Dine, nije Dino rastjerao sve sto valja i ostavio ovaj bijedni igracki kadar...Mourinho s ovim igracima ne bi nista napravioanonimni je napisao/la:DINO ODLAZI!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nakon ove utakmice sam veci optimista u borbi za titulu, nego prije par kola. Ovo govorim zato sto sigurno nije mala stvar nadigrati i zabiti 2 gola protiv direktnog konkurenta za titulu i to u gostima. Druga je stvar sto mi po utakmici primamo 2-3 gola. Tu i jest nas problem, odbrana nam je blago receno katastrofa. Za prvi go kriv Kerla, za drugi Zeljkovic i za treci Skaljic. Svi iz odbrane. Sto se tice igraca koji su prijentisani prema naprijed, ja sam vrlo zadovoljan njihovom igrom danas, zabili smo 2 gola, imali 15 suteva i od toga 9 u okvir gola, sto je odlicna statistika. I stvarno vise moramo uvesti neke promjene u odbrani, jer ako nam 2 gola na Pecari nisu dovoljna za bar jedan bod, onda ne znam sta je dovoljno.
Evo cisto statisticki, u zadnjih 5 kola (Borac, Radnik, Zrinjski, Slavija, Široki) smo zabili 6 golova, a uzeli svega dva boda, i zato nimalo ne krivim vezu i napad, oni odlicno obavljaju svoj posao, ali za odbranu nemam rijeci, stvarno su katastrofa.
Ako na sve ovo dodamo, da nam je ponisten cist go i da smo primili prvi go iz ofsajda, onda dodjemo do zakljucka da smo ih stavrno nadigrali i da smo trebali uzeti sva tri boda.
Nakon ove utakmice se ustvari vidi koliko bolje igramo bez Svrake, odma kao da imamo igraca vise na terenu, igramo tecnije, imamo vise napada, suteva... Misljenja sam da sa ovom ekipom koja je danas igrala uz par korekcija u odbrani mozemo do titule prvaka.
Pozdrav pljuvacima koji tjeraju Dinu i igrace nakon nesretno izgubljene utkamice.
Evo cisto statisticki, u zadnjih 5 kola (Borac, Radnik, Zrinjski, Slavija, Široki) smo zabili 6 golova, a uzeli svega dva boda, i zato nimalo ne krivim vezu i napad, oni odlicno obavljaju svoj posao, ali za odbranu nemam rijeci, stvarno su katastrofa.
Ako na sve ovo dodamo, da nam je ponisten cist go i da smo primili prvi go iz ofsajda, onda dodjemo do zakljucka da smo ih stavrno nadigrali i da smo trebali uzeti sva tri boda.
Nakon ove utakmice se ustvari vidi koliko bolje igramo bez Svrake, odma kao da imamo igraca vise na terenu, igramo tecnije, imamo vise napada, suteva... Misljenja sam da sa ovom ekipom koja je danas igrala uz par korekcija u odbrani mozemo do titule prvaka.
Pozdrav pljuvacima koji tjeraju Dinu i igrace nakon nesretno izgubljene utkamice.
FKŽ !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !
Daj mozemo li gdje iskopati kakvog napadaca, pa da ga makar registrujemo za 2,3 kola nije kasno...
Daj mozemo li gdje iskopati kakvog napadaca, pa da ga makar registrujemo za 2,3 kola nije kasno...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-Pomocni vas zaklao
-Siroki nista specijalno mogli ste ih uzeti,stara istrosena ekipa koju odrzava jos par individualaca
-Hasanovic najbolji bio ubljedljivo
-Bajic najgori uzasan bio boji se i lopte i duela opcenito nije postojao,Jamak spor strasno i mnogo grijesio
U globalu mislio sam da ce drugacija slika biti,mislio sam da je Siroki nesto kvalitetniji ali naprotiv oni su takodjer vrlo losa ekipa,vi imate problema u vise smjerova ali liga je takva da je bodovna razlika nikakva i da te 3 vezana rezultata izdizu od ostalih ali isto tako i spustaju,tako da svega ce jos biti do kraja nikome se glave netrebaju sjeci niko nije toliko kvalitetniji ni od koga ocito sve je u 5 deka sto mislim nikad slucaj u ovakoj mjeri nije bio tako da nista ovaj rezultat specijalno ne donosi neku prevagu mada naravno nikad nije lijepo izgubiti kazem ali vrlo lahko je moglo i drugacije da zavrsi
-Siroki nista specijalno mogli ste ih uzeti,stara istrosena ekipa koju odrzava jos par individualaca
-Hasanovic najbolji bio ubljedljivo
-Bajic najgori uzasan bio boji se i lopte i duela opcenito nije postojao,Jamak spor strasno i mnogo grijesio
U globalu mislio sam da ce drugacija slika biti,mislio sam da je Siroki nesto kvalitetniji ali naprotiv oni su takodjer vrlo losa ekipa,vi imate problema u vise smjerova ali liga je takva da je bodovna razlika nikakva i da te 3 vezana rezultata izdizu od ostalih ali isto tako i spustaju,tako da svega ce jos biti do kraja nikome se glave netrebaju sjeci niko nije toliko kvalitetniji ni od koga ocito sve je u 5 deka sto mislim nikad slucaj u ovakoj mjeri nije bio tako da nista ovaj rezultat specijalno ne donosi neku prevagu mada naravno nikad nije lijepo izgubiti kazem ali vrlo lahko je moglo i drugacije da zavrsi
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
škaljić nije kriv za treći gol, škaljić je zabio treći gol

Da je večeras bilo 0:0 do zadnjeg minuta i da je protiv nas sviran onakav penal, ti bi se ovdje prvi oglasio i sudiji bi sve na kamaru, ali takvi smo miChWilla je napisao/la:ako je ono sumnjivi penal ja ne znam koji nije. ispružena ruka od tijela.Valter je napisao/la:Daj više o čemu vi pišete sad za poraz krive sudije, a ne mi. Sudije jesu bile loše, ali i mi smo prošle sezone pobjedili Široki u zadnjoj minuti iz sumnjivog penala i postali jesenji prvaci. Loših sudijskih odluka će biti uvijek, ali ti moraš biti toliko jak da budeš iznad toga. Mi to trenutno očito nismo
Valteru realno nemas pojma o futbalskim pravilima.
Koliko ti imas godina majke ti,hoces da nas ubijedis da trebamo biti prresrecni sto se zavrsilo 3-2ChWilla je napisao/la:sjetite se zadnje tri prvenstvene utakmice na pecari, zadnje u kupu...jel bilo išta bolje? morate priznati da nije, čak je bilo i gore.

Mehmed Mesa Bazdarevic
pa ja ovo i govorim da sa osimom nije bilo bolje i da nije dino kriv. to što si ti glup da povežeš dvije i 1/3 napisane rečenice u cjelinu i shvatiš napisano, to je tvoj problem.neno1 je napisao/la:Koliko ti imas godina majke ti,hoces da nas ubijedis da trebamo biti prresrecni sto se zavrsilo 3-2ChWilla je napisao/la:sjetite se zadnje tri prvenstvene utakmice na pecari, zadnje u kupu...jel bilo išta bolje? morate priznati da nije, čak je bilo i gore.Cekajte samo dok legnu pare od transfera Adilovica pitat cu vas ja gdje je Osim.On je sam najvise kriv za ovakvu igru i ovakvo stanje.Rastjerao je sve sto je valjalo pa sada Dini uvalio vruc krompir u ruke,a znamo svi da Dino nije neki trener i da bi sa puno boljih igraca u timu isto ovako prolazio.A sada zaljubljenici u Osima opletite
Pozdrav i tebiTeaM87 je napisao/la:Pozdrav pljuvacima koji tjeraju Dinu i igrace nakon nesretno izgubljene utkamice.

5 bodova u 5 utakmica, ko je tu kriv? Ne radi se samo o ovoj, i ja sam se nadao da će biti bolje i poslije Radnika i poslije Slavije i nisam riječi rek'o protiv njih, al' šta sad? Šta treba, da budemo 14. pa da i ti shvatiš da se nešto treba promijeniti?
Ne znam, nisam više pametan, možda sutra i promijenim mišljenje, al' ovako ne ide...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Mjesta panici nema, ekipa se polako dize !
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
nedavno sam napisao... rondao sam i kudio igru zelje prije sezonu-dvije, kad su tu bili zeba, bekric i beslija, kad su u pogonu bili zola i kvesic (da ne nabrajam dalje), jer je bilo sanse, mogucnosti i sasvim opravdanih ocekivanja da nam igra bude daleko bolja od one koja se prikazivala. sada nemamo odbranu da valja (a dosta raje je pljuvalo bogija i vasu), nemamo desetke i spica (nije da nemamo da valja, nego ih nemamo nikako) i sta se ocekuje? na zeljine utakmice i dalje idem iz bolesne navike i za zelju navijam iz ljubavi, ali sam svjestan snage nase ekipe ove godine i ovi rezultati, koliko god grubo i pesimisticno zvucalo, su nas maksimum u ovom trenutku. svjestan sam da nam je, s ovom ekipom, titula, u ovoj sezoni, misaona imenica i da nam predstoji ozbiljna borba za izlazak u evropu. za razliku od mnogih, koji su prizivali mladje igrace (hodzic, bajic, sadikovic, hasanovic...) u igri i lajali na "potrosenu robu (adilovic), te nakon utakmica sa plzenom u zvijezde dizali zeljkovica, bucana, tomica, svraku, hodzica... a danas iste, maltene, proglasavaju personama non-grata na grbavici, bio sam svjestan da idemo korak unazad i da nam predstoji ovo sto se desava. gospodo forumasi, prestanite mjenjati misljenja shodno trenutnoj situaciji i rezultatima. moje misljenje je da nemamo kvalitet za sami vrh tabele (pod ovim mislim na titulu), a za evropu cemo se morati zestoko boriti i truditi. ja tako gledam trenutnu situaciju i mnogo se manje nerviram, nego odredjeni period ranije, jer smo jednostavno ostali bez glavnih karika u ekipi, koje su mogle individualnim kvalitetom nadomjestiti nedostatak i ogracinenost ostatka ekipe. kako god, nadam se najboljem, a to je, u ovom trenutku, izlazak u evropu za slijedecu sezonu, sve preko toga ce, za mene, biti prvoklasno iznenadjenje i donijet ce mi neopisivu radost.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
odleprsajChWilla je napisao/la:pa ja ovo i govorim da sa osimom nije bilo bolje i da nije dino kriv. to što si ti glup da povežeš dvije i 1/3 napisane rečenice u cjelinu i shvatiš napisano, to je tvoj problem.neno1 je napisao/la:Koliko ti imas godina majke ti,hoces da nas ubijedis da trebamo biti prresrecni sto se zavrsilo 3-2ChWilla je napisao/la:sjetite se zadnje tri prvenstvene utakmice na pecari, zadnje u kupu...jel bilo išta bolje? morate priznati da nije, čak je bilo i gore.Cekajte samo dok legnu pare od transfera Adilovica pitat cu vas ja gdje je Osim.On je sam najvise kriv za ovakvu igru i ovakvo stanje.Rastjerao je sve sto je valjalo pa sada Dini uvalio vruc krompir u ruke,a znamo svi da Dino nije neki trener i da bi sa puno boljih igraca u timu isto ovako prolazio.A sada zaljubljenici u Osima opletite
Mehmed Mesa Bazdarevic