FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Coraco
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Coraco » 19 sep 2013, 15:01

Na ovom pregledu kola se vidi koliko smo mogli izgubiti. Hajde u početku sam mislio da će Hadžić vremenom steći samopouzdanje i bolje braniti, al' čovjek je sve gori i gori, vidite i sami kakva izlijetanja i reakcije ima, Bože sačuvaj.

Fule pada to je definitivno, samo da se ne ubaci gori spletkaroš od njega.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 19 sep 2013, 15:29

Coraco je napisao/la: Fule pada to je definitivno, samo da se ne ubaci gori spletkaroš od njega.
Onda smo stvarno od Boga kažnjeni :mrgreen:
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 19 sep 2013, 15:40

zlajci je napisao/la:
Coraco je napisao/la: Fule pada to je definitivno, samo da se ne ubaci gori spletkaroš od njega.
Onda smo stvarno od Boga kažnjeni :mrgreen:

Mislim da ne može doći/biti gori ;)
Pobjeda je bolja od orgazma!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 sep 2013, 16:03

gori tesko, istih kao on je na sve strane, bezhljebara koji zive na racun Slobode vec godinama. Samo pojavni oblik mijenjaju. Prvo ko kaze da cemo ga i uspjet otjerat, takve hinje je najteze otjerat. Prije ce on rastjerat sve sto valja oko sebe jer to nema ni obraza ni morala da ode i skonta da je problem, a i zivi na racun Slobode pa uvali sebe u problem..

takvi brane egzistenciju svim silama zato i jesmo gdje jesmo trenutno, ali bar smo mi naucili neke stvari i jedinstveni smo. Ne damo (bar za sad) da nas podijele i kupe za 50-100 maraka i ne vodimo se svacijim misljenjem. To je fina promjena...al tacno taman se donekle kutarises jedne budale drugih pet dodje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 19 sep 2013, 16:33

Tim koji pretenduje na titulu u tri gostovanja ( Doboj-Kakanj, Bihać i Gračanica u kupu) nije postigao gol. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Doveli su vam menadzeri "provjerene igrače", koji jedino sto znaju je uzeti mjesečno 1000KM i hodati po terenu. Ova liga nimalo nije lagana. Niste izvukli pouke iz prve sezone. Tako je nama u Bihaću bilo 4-5 godina dolazila koje kakva "pojačanja", a nigdje nikakvog rezultata. Sloboda ima jednu od najbolji omladinski školi u BiH, a vama svaku polusezonu dolazi po 10 "igrača" od neki menadzera da igraju. Ta pojedina "pojačanja" su bila i kod nas, a nista nisu uradila osim sto su uzeli pare. U Tuzli sigurno ima 11 momaka koji znaju igrati nogomet. Ti sa strane sigurno neće ginuti za Slobodu kao domaći igrači, njima su bitne pare, a ne Sloboda. Dovedite 2-3 max igrača, ali koja su provjerena. Ako pustite korjene u ovoj ligi, ostat će te kao i mi, a to Sloboda ne zasluzuje :) Sretno u nastavku sezone i da izborite PL ako se ukaze prilika, ali prije svega da stabilizujete klub kao i mi, i da iskorijenite loše ljude iz uprave. Rezultati ce onda sami doci. Sportski pozdrav iz Bihaća.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 19 sep 2013, 20:25

baltazar1 je napisao/la:ja ne bih o treneru, naravno da i on snosi dio krivice ... ali rado bih vidio neki komentar o igračima Slobode

evo jučer u Gračanici, Omiću (kapitenu, najiskusnijem igraču, igrao je Premijer ligu itd...) je jedno 10x puta rekao izađi, spusti, dodaj a on ko magarac, zavlači se štoperima u krilo i samo roka lopte na Galina

stvarno je limitiran igrački kadar, da su spremni, to stoji ali džaba kad lete ko muhe bez glave

onaj Mehanović mi više liči na dizača tegova nego na fudbalera :o
Jel to onaj Omic sto je bio u Zvijezdi :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 sep 2013, 21:15

Tkanton je napisao/la:Jel to onaj Omic sto je bio u Zvijezdi :D
nisam siguran...Tuzlaci će to bolje objasniti...

kad smo kod igračkog kadra, onaj golman što je branio u Gračanici (Hodžić) je užasan, znači niti jedne sigurne i kvalitetne intervencije nije imao za 90. minuta igre :oops:

kako sam čuo ovaj što je došao iz Jedinstva je na "hlađenju" zbog loših nastupa u prvim utakmicama...znači na golu je kritično

a mogli ste da uzmete Mujkića ili Hamzabegovića

kad na ovo sve dodam da Efendić igra nešto u fazonu veznog igrača a on je sve samo ne to...u Bratstvu je igrao po bočnim stranama, defanzivno i kao takav bio jedan od najjačih bekova u ligi...što ga sada maltretirati ako lik razvaljuje na tim pozicijama

brz, jak, moćan, ubacuje i lijevom i desnom nogom...sigurno bi najbolje odigrao na tim pozicijama od svih koji trenutno igraju tu
Undici stelle - ACM 1899

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 19 sep 2013, 23:00

baltazar1 je napisao/la:

kad smo kod igračkog kadra, onaj golman što je branio u Gračanici (Hodžić) je užasan, znači niti jedne sigurne i kvalitetne intervencije nije imao za 90. minuta igre :oops:

kako sam čuo ovaj što je došao iz Jedinstva je na "hlađenju" zbog loših nastupa u prvim utakmicama...znači na golu je kritično

kad na ovo sve dodam da Efendić igra nešto u fazonu veznog igrača a on je sve samo ne to...u Bratstvu je igrao po bočnim stranama, defanzivno i kao takav bio jedan od najjačih bekova u ligi...što ga sada maltretirati ako lik razvaljuje na tim pozicijama

brz, jak, moćan, ubacuje i lijevom i desnom nogom...sigurno bi najbolje odigrao na tim pozicijama od svih koji trenutno igraju tu
Omic je bio u Zvijezdi, Buducnosti, Inđiji, Slobodi, junior Slobode
Sto se golmana tice, ja Mujkica nebi, dok je bio kod nas bio je odlican, jedan od boljih golmana PL pa i do reprezentacije doguro, al ja ga nebi zbog nekih drugih stvari.
Valjda ce doc neki bolji golman, evo ja tipujem na Lugavica iz Radnickog, mlad golman a odlican, sigurno ima premijerligaski kvalitet
Efendic je u Gracanici uso u vezu al uglavnom on i Mehanovic drze tu desno stranu, i odlicni su bili do sad.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 20 sep 2013, 04:56

klasik je napisao/la:
baltazar1 je napisao/la:

Omic je bio u Zvijezdi, Buducnosti, Inđiji, Slobodi, junior Slobode
Sto se golmana tice, ja Mujkica nebi, dok je bio kod nas bio je odlican, jedan od boljih golmana PL pa i do reprezentacije doguro, al ja ga nebi zbog nekih drugih stvari.
Valjda ce doc neki bolji golman, evo ja tipujem na Lugavica iz Radnickog, mlad golman a odlican, sigurno ima premijerligaski kvalitet
Efendic je u Gracanici uso u vezu al uglavnom on i Mehanovic drze tu desno stranu, i odlicni su bili do sad.
Nemogu vjerovat da vam je taj lik kapiten i nosilac odbrane...... Nema vama premier lige sa njim

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 20 sep 2013, 08:26

ni meni nije bilo jasno kada je Efendića poslao u sredinu terena... glupost cista, lik je rođen da igra po strani (svejedno lijevoj il desnoj), i tu je sigurno jedan od najboljih u ligi, brz, prodoran, dobra tehnika, fantastičan centaršut....
Bratstvo do groba....

tuzlajug
Kontakt:

Post Postao/la tuzlajug » 20 sep 2013, 08:41

DrzavaTuzla je napisao/la:Drago mi je sto su se sada svi okrenuli protiv Fucka Fukare, UG, Azmir.
Nadam se da ce ubrzo i napustit svoju poziciju.
halo ljudi ,ja ne da zelim nesto braniti fucka, on sigurno ne daje svoje novce kao sto to radi azmir(??) ali je skontao kao i mi svi a i druga dva clana uprave (Milenko i Vedran) da sa ovim trenerom sloboda nemoze ni da azmir kupi sve uta´kmice i sudije uci u premierligu,pa vas zbog Toga savijetujem da se ostavite fucka jer on u biti i nije Problem slobode svakako gotovo ni o cemu nemoze sam odlucivati,pametnije bi bilo detaljno istraziti azmira ,on nije sam niti spasio slobodu niti je on sam moze podici u PL ,a usporedjivati azmira sa mamicem je isto apsurd..a ako je i fucko rekao da ovaj trener nije za slobodu u cemu je onda Problem isto mislite i vi svi i sada bi i vas sve azmir imao pravo fizicki napadati ,,pa ko je ovdje normalan

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 20 sep 2013, 09:18

tuzlajug je napisao/la:
DrzavaTuzla je napisao/la:Drago mi je sto su se sada svi okrenuli protiv Fucka Fukare, UG, Azmir.
halo ljudi ,ja ne da zelim nesto braniti fucka, on sigurno ne daje svoje novce kao sto to radi azmir(??) ali je skontao kao i mi svi a i druga dva clana uprave (Milenko i Vedran) da sa ovim trenerom sloboda nemoze ni da azmir kupi sve uta´kmice i sudije uci u premierligu,pa vas zbog Toga savijetujem da se ostavite fucka jer on u biti i nije Problem slobode svakako gotovo ni o cemu nemoze sam odlucivati,pametnije bi bilo detaljno istraziti azmira ,on nije sam niti spasio slobodu niti je on sam moze podici u PL ,a usporedjivati azmira sa mamicem je isto apsurd..a ako je i fucko rekao da ovaj trener nije za slobodu u cemu je onda Problem isto mislite i vi svi i sada bi i vas sve azmir imao pravo fizicki napadati ,,pa ko je ovdje normalan
fucku nije da treba otjerati , treba mu noge polomiti , vec od pocetka priprema narusava stanje u klubu , prvenstvo nije ni pocelo javno je poceoo pljuvati po svemu pozitivnom sto se uradilo za klub , klub koji je ( vidim brzo si zaboravio ) bio na rubu gasenja jer svi su digli ruke , klub koji nije imao ni 1KM u kasi , klub koji igracima nije NIKAKO isplacivao obeveze , a sad isplacuje prijevremeno , uostalom klub koji od grada ima svega 6,300KM mjesecno , a kao sto vidite savrseno funkcionise i pored te porazavajuce informacije !!! i sta sad ... da istrazujemo AZMIRA i trazimo dlaku u jajetu ???? kraljumoj moli boga da covjek ostane i budi fin da ga ne otjeras !!! jer od ovih nasih carsijanercica NIKO osim fukija i bonija nije dao ni MARKU u klub ... NIKADA !!!

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 20 sep 2013, 09:27

Tkanton je napisao/la:
baltazar1 je napisao/la:ja ne bih o treneru, naravno da i on snosi dio krivice ... ali rado bih vidio neki komentar o igračima Slobode

evo jučer u Gračanici, Omiću (kapitenu, najiskusnijem igraču, igrao je Premijer ligu itd...) je jedno 10x puta rekao izađi, spusti, dodaj a on ko magarac, zavlači se štoperima u krilo i samo roka lopte na Galina

stvarno je limitiran igrački kadar, da su spremni, to stoji ali džaba kad lete ko muhe bez glave

MEHANOVIC LICI NA ODLICNOG SPORTISTU .... u gracanici su se svi izmjenjali na njemu od muse pa na dlalje i svakog je igraca stavio u dzep i trcao s njim ... ne znam u sta ste vi gledali uopste ??? ova ekipa je solidna i vjerujem da ce uci u PL samo da promjenimo trenera i postavimo na kormilo DENISA KARICA

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 20 sep 2013, 09:50

RUDARSKA2 je napisao/la:MEHANOVIC LICI NA ODLICNOG SPORTISTU .... u gracanici su se svi izmjenjali na njemu od muse pa na dlalje i svakog je igraca stavio u dzep i trcao s njim ... ne znam u sta ste vi gledali uopste ??? ova ekipa je solidna i vjerujem da ce uci u PL samo da promjenimo trenera i postavimo na kormilo DENISA KARICA
ma on liči na bildera a kao takav ne može biti dobar fudbaler...da ti ne objašnjavam sada šta više ili previše mišićne mase znači za okretnost, brzinu itd...al dobro, tebi je dobar, meni nije i tu završavamo svaku raspravu ;)

šta je sa Galinom, priča se da je dobio nogu iz kluba - razlog, nesportsko ponašanje i crveni karton u kupu (pljuvanje u Gračanici)

imal istine, Tuzla, javi se???
Undici stelle - ACM 1899

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 20 sep 2013, 10:15

baltazar1 je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la:MEHANOVIC LICI NA ODLICNOG SPORTISTU .... u gracanici su se svi izmjenjali na njemu od muse pa na dlalje i svakog je igraca stavio u dzep i trcao s njim ... ne znam u sta ste vi gledali uopste ??? ova ekipa je solidna i vjerujem da ce uci u PL samo da promjenimo trenera i postavimo na kormilo DENISA KARICA
ma on liči na bildera a kao takav ne može biti dobar fudbaler...da ti ne objašnjavam sada šta više ili previše mišićne mase znači za okretnost, brzinu itd...al dobro, tebi je dobar, meni nije i tu završavamo svaku raspravu ;)

šta je sa Galinom, priča se da je dobio nogu iz kluba - razlog, nesportsko ponašanje i crveni karton u kupu (pljuvanje u Gračanici)

okretnost , brzina .... to su mehanoviceve vriline , zato je dosao u slobodu i opravdao ocekivanja !!!

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 20 sep 2013, 10:16

RUDARSKA2 je napisao/la:
Tkanton je napisao/la:

MEHANOVIC LICI NA ODLICNOG SPORTISTU .... u gracanici su se svi izmjenjali na njemu od muse pa na dlalje i svakog je igraca stavio u dzep i trcao s njim ... ne znam u sta ste vi gledali uopste ??? ova ekipa je solidna i vjerujem da ce uci u PL samo da promjenimo trenera i postavimo na kormilo DENISA KARICA
:o :o :o

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 20 sep 2013, 10:29

mlad perspektivan trener , VELIKI autoritet ... u cemu je problem djulba ???

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 20 sep 2013, 10:33

tuzlajug je napisao/la:
Druže,
Niko ne pada Fučku zato što je protiv Smajila kojeg na kraju ni ja ne smatram trenerom za Slobode i to već sada Azmiru dajemo do znanja!

Međutim, protiv sam toga da se bilo koga u ovom gradu naziva seljakom, a to upravo Fučko radi i nekoliko mjeseci širi govor mržnje koji nije dostojan civizovane sredine. Tuzla je uvijek bila grad otvorenih vrata za sve; predeverali smo rat najdostojnice u cijeloj državi (mislim na cijeli kanton i tuzlansku regiju) i time se sa razlogom ponosimo; bošnjaci, srbi i hrvati žive zajedno; primili smo toliko puno prognanika u periodu 92-95, neki od mojih naboljih prijatelja su proganici i mene srce zaboli kada ja čujem sada od njega "šta će Azmir, seljak iz Bratunca" ili "šta će Smajil, seljak iz Banovića" WTF

Zbog mene, moje porodice, mojih prijatelja koje dijele moje mišljenje i mojih budučih pokoljenja i moje djece uvijek ću se usprotiviti tom omaložavanju po cijenu bilo čega!

Jedini malograđanin u cijeloj priči je upravo Fučko, čovjek od 50+ godina koji se fura kao neki adoloscent! Lično sam od njega čuo priče i hvalisanje o tome kako je upravo ON završio utakmice za ovu sezonu; to nisam čuo od Azmira već od Fučke. Hvala bogu da što zbog poslovne profiliranosti u stanju sam da evaluiram osobu nakon vrlo malo vremena tako da sam odmah te priče odbacio.

Sjetite se kako je zakukao drugi dan prodaje sezonskih ulaznica...pa i onima što je padalo na pamet da je uzmu rekli bi pa kada niko nije neću ni ja. To samo dokazuje njegovu nesposobnost ili što je još gore, motive da se klub vodi kao rušenju.

Neki dan je naglas pričao kako namjerava da kupi Fukare da se okrenu protiv Azmira i hvala Fukarama što su mu začepili usta onim saopćenjem.
Kaže Fučko, pa šta to Azmir pomaže...on samo plaća plate igračima :geek: WTF, samo plaća plata igračima i to je njemu samo! :roll:

Općina treba i mora da ima svog predstavnika u Upravnom odboru...ali Fučko to više ne može biti jer smo došli u momenta da nije samo da ne pomaže klub već ga je počeo i odmagati.

Uz to, sve što je trebao uraditi kao Potpredsjednik kluba propustio je to učiniti...sam je rekao da nema para da pomaže financijski,OK! Ali nije ništa drugo uradio osim što je član neke kladioničarske grupe na fejsu pa mu svako malo izlaze listići sa lafo namještenim tekmama, hodao gradom da se okladi da ćemo izgubiti u Kaknju, slao dopise prije početka same tekme u Bihaću, sve ove mjeseci sije govor mržnje protiv "seljaka", nije propušta priliku da negativno promoviše klub...i što je najgore mogu misliti šta je sve nalagao načelniku.

I da se razumijemo na kraju, Azmira niko ne uspoređuje sa Mamićem...ali već je veliki broj ljudi odlično upoznat koliko je upravo taj Azmir svojih sati i dana posvetio klubu...procentualno vremenu vođenja kluba vjerovatno najviše od svih u ovom postratnom periodu (ne računam rahmetli Huku u ovu usporedbu). Čovjek ima 4 djece, ali bio sam svjedok kada je klupske interese stavljao ispred porodičnih u pojedinim trenutcima.

TuzlaJug, nemoj misliti da te napadam ili slično, ali samo vjerujem da nisi upućen dovoljno. ;)
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 20 sep 2013, 10:36

RUDARSKA2 je napisao/la:
tuzlajug je napisao/la:
NIKO osim fukija i bonija nije dao ni MARKU u klub ... NIKADA !!!
Veliki ljudi i prava gospoda
tuzlanska Sloboda

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 20 sep 2013, 11:07

baltazar1 je napisao/la:ma on liči na bildera a kao takav ne može biti dobar fudbaler...da ti ne objašnjavam sada šta više ili previše mišićne mase znači za okretnost, brzinu itd...al dobro, tebi je dobar, meni nije i tu završavamo svaku raspravu ;)

Znači malo više mišića i odmah nije dobar fudbaler, odličan razlog :mrgreen:
Ne znam kako je jedan C.Ronaldo uspio, Hulk iz Zenita ili Kolašinac, oni mi prvi padoše na pamet. Između ostalog bio je momak prošle godine u Radničkom, i niko nije imao šta da mu kaže osim riječi hvale.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 3 gosta.