Prema pravnoj praksi CAS-a, koji je najviši svjetski arbitražni sportski sud, klub je odgovoran za ishođenje dozvole boravka i radne dozvole igrača. Oni mogu s njim potpisati ugovor, no do konzumacije tog ugovora i realizacije ugovora ne može doći dok klub ne ispuni sve uvjete prema državi. Tu se radi o ishođenju tih dozvola", rekao nam je pravnik i dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.Principatus je napisao/la:Biraj malo bolje rijeci, a inace izadji vani i malo protrci, zdravo za tijelo i duh.
Kao sto sam rekao, ja nikada nikoga ovdje nisam blatio niti to zelim, a ti pricaj uprazno.
Sto se tice radne dozvole:
Da li se ti salis ili govoris ozbiljno?
Pa naravno da znam imam li dozvolu da radim ili ne, svejedno u kojoj sam branzi. Pa to bi bilo kao da putujem preko granice, zaustave me i traze pasos a ja kazem da neznam da li ga imam ili ne. Uopste nije vrijedno diskusije.
Brleković je podsjetio kako se tu radi o temeljnoj stvari pri dovođenju igrača druge nacionalnosti, no u Šibeniku im to nije bio prioritet.
"Očito gospoda u Šibeniku to nisu ozbiljno shvatila. Ukoliko Zec nije imao urednu radnu dozvolu i dozvolu boravka, odgovornost je na klubu", objašanjava Brleković.
Evo i ovo, pa sad diskutuj i glumi hadzu, i de jos malo popljuj zekana