Ermin Zec

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoche
Kontakt:

Re: Ermin Zec

Post Postao/la pinoche » 24 dec 2009, 14:01

Principatus je napisao/la:Biraj malo bolje rijeci, a inace izadji vani i malo protrci, zdravo za tijelo i duh. :)
Kao sto sam rekao, ja nikada nikoga ovdje nisam blatio niti to zelim, a ti pricaj uprazno.

Sto se tice radne dozvole:

Da li se ti salis ili govoris ozbiljno?
Pa naravno da znam imam li dozvolu da radim ili ne, svejedno u kojoj sam branzi. Pa to bi bilo kao da putujem preko granice, zaustave me i traze pasos a ja kazem da neznam da li ga imam ili ne. Uopste nije vrijedno diskusije.
Prema pravnoj praksi CAS-a, koji je najviši svjetski arbitražni sportski sud, klub je odgovoran za ishođenje dozvole boravka i radne dozvole igrača. Oni mogu s njim potpisati ugovor, no do konzumacije tog ugovora i realizacije ugovora ne može doći dok klub ne ispuni sve uvjete prema državi. Tu se radi o ishođenju tih dozvola", rekao nam je pravnik i dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Brleković je podsjetio kako se tu radi o temeljnoj stvari pri dovođenju igrača druge nacionalnosti, no u Šibeniku im to nije bio prioritet.

"Očito gospoda u Šibeniku to nisu ozbiljno shvatila. Ukoliko Zec nije imao urednu radnu dozvolu i dozvolu boravka, odgovornost je na klubu", objašanjava Brleković.

Evo i ovo, pa sad diskutuj i glumi hadzu, i de jos malo popljuj zekana

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 dec 2009, 14:11

Haha covjece ovdje jedan specijalac za drugim.

Kako da ti odgovorim kad ne poznajem ni Dzeku ili Misimovica licno pa da ih upitam da li vode brigu tome. Misimovic ustvari nema potrebe da se brine jer automaticki ima dozvolu da radi ovdje. Ja licno znam i moram znati da li imam radnu dozvolu ili dozvolu boravka, bilo bih smijesno da ne. Pise mi u dozvoli boravka, koja mi je zaljepljena u pasosu i na njoj da imam dozvolu rada. A svoj pasos bogme imam uz sebe i znam citati. ;)

Ako je u fudbalu drugacija praksa i igrac ne mora tako nesto znati, kakve dokumente posjeduje, da li ima dozvolu boravka u svom pasosu kojeg ima uza se itd.
U redu. Iako mi zvuci cudno.

A sto se tice Zeca, ma hocu da ga blatim, nekako mi ne pase njegovo prezime. Cuj Zec. Hey, pa sta jede? Mrkve? Ne pase mi momak jednostavno. Bugs Bunny. :mrgreen: :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 24 dec 2009, 14:14

Principatus je napisao/la:Haha covjece ovdje jedan specijalac za drugim.

Kako da ti odgovorim kad ne poznajem ni Dzeku ili Misimovica licno pa da ih upitam da li vode brigu tome. Misimovic ustvari nema potrebe da se brine jer automaticki ima dozvolu da radi ovdje. Ja licno znam i moram znati da li imam radnu dozvolu ili dozvolu boravka, bilo bih smijesno da ne. Pise mi u dozvoli boravka, koja mi je zaljepljena u pasosu i na njoj da imam dozvolu rada. A svoj pasos bogme imam uz sebe i znam citati. ;)

Ako je u fudbalu drugacija praksa i igrac ne mora tako nesto znati, kakve dokumente posjeduje, da li ima dozvolu boravka u svom pasosu kojeg ima uza se itd.
U redu. Iako mi zvuci cudno.

A sto se tice Zeca, ma hocu da ga blatim, nekako mi ne pase njegovo prezime. Cuj Zec. Hey, pa sta jede? Mrkve? Ne pase mi momak jednostavno. Bugs Bunny. :mrgreen: :lol:
Opet nisi odgovorio, trebaju li igraci ili klub voditi brigu oko toga. Jednostavno je, probaj odgovoriti, nece ti nista biti, samo pokusaj

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 dec 2009, 14:16

Citaj bolje. ;)

Jos jedan put: Po meni klub je kriminalan ako dovodi igraca a zna da nema dozvolu boravka ili rada. To je smijesno. A igrac koji ne zna sta mu pise u pasosu...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 24 dec 2009, 14:26

Principatus je napisao/la:Citaj bolje. ;)

Jos jedan put: Po meni klub je kriminalan ako dovodi igraca a zna da nema dozvolu boravka ili rada. To je smijesno. A igrac koji ne zna sta mu pise u pasosu...
Ama covjece, basas u svojim nebulozama, puca kita igracima sta im pise u pasosu, pa nisu konobari, kako neces da skontas, klub mora voditi brigu o tome i o drugim stvarima, a zekino je da zabija kao do sada, da trenira, a ne da gleda u pasos svaki dan.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 dec 2009, 14:35

Ja belaja sto otvori usta, hoce da me pojede covjek. :mrgreen:

Nisam fudbaler, pricamo jedan pored drugog. Ali me cudi da pismen covjek ne zna za svoj status u zemlji. Za to nemora gledati svaki dan u pasos. A ti sad meni i stoti put objasni da je to obaveza kluba, jer sam to vec razumio.

Na drugu stranu svejedno mi je i da je Zec namjerno radio a znao da nema dozvole, nije bas ozbiljno, jer nezakonski, ali nek se covjek rijesi Sibenika i dodje najzad u Bundesligu.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 24 dec 2009, 14:40

Principatus je napisao/la:Ja belaja sto otvori usta, hoce da me pojede covjek. :mrgreen:

Nisam fudbaler, pricamo jedan pored drugog. Ali me cudi da pismen covjek ne zna za svoj status u zemlji. Za to nemora gledati svaki dan u pasos. A ti sad meni i stoti put objasni da je to obaveza kluba, jer sam to vec razumio.

Na drugu stranu svejedno mi je i da je Zec namjerno radio a znao da nema dozvole, nije bas ozbiljno, jer nezakonski, ali nek se covjek rijesi Sibenika i dodje najzad u Bundesligu.
Ma nije stvar u tome, malo me zasmetao tvoj prvi komentar, odmah po nama, najbolje je tako, a fakat je da zeca i druge igrace boli kita za administraciju, sto je normala, a svi mi bi volili da konacno napusti hnl, ali tesko cini m ise do ljeta, ovo traze previse love, a on na ljeto moze otkupiti svoj ugovor, jer mu ostaje samo godina vazeceg i po meni bi trebao cekati ljeto i onda im se nane na.jeb.ti, kad su smradovi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 dec 2009, 15:01

Ma nisam nista protiv Zeca, sta me briga za Sibenikom, ali nedaj da ti se tako brzo dize tlak. :D
Na klubu jeste, ali mi je cudno da zdrav, pismen covjek tako nesto nezna.

Pa i da mora docekati do ljeta, onda je konacno slobodan, a oni ako nece da zarade nemoraju.
A evo Stila ce mozda za Skotsku.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 24 dec 2009, 16:05

jeste vi smjesni,,,, klub je obavezan da napravi radnu dozvolu igracu ali i taj igrac ILI njegov menadzer koji vodi njegovu papirologiju treba da zna jeli igrac dobio dozvolu????? jer i igrac moze biti kriv!!! ako nije imao dozvolu za rad doci ce do oduzimanja bodova sibeniku a mislim da je ovo samo bila prica u prazno da se skrene sa teme transfer Ermina Zeca,,,,, gdje -kuda-kako,,,,, i na kraju svoje prste u svemu ovome ima a ko drugi nego Mamic!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 24 dec 2009, 18:59

Patka neka , preprozirno sad oni o ovome tek otkrili....smrdi nešto :roll:
Kaznit ligu,registriranje igrača, klub,upravu,a neodgovornost Ermina pa gdje živimo?
Ako je istina coma :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 19:11

Principatus je napisao/la:Ja belaja sto otvori usta, hoce da me pojede covjek. :mrgreen:

I sad radi zakonski,nezakonskih peripetija cemo jos da i odredjujemo ko je kvalitetniji i nekvalitetniji igrac :roll:
Zecovo je da igra a klub ili radna organizacija je da osigura potrebne papire.
Sta je tu nejasno.
Zeljo i Sarajevo su isto na pregovorima izigravali bosove pa na kraju ostali kratkih rukava i jedni i drugi.
A Sibenik pokupio kajmak.Uostalom sta smo mi ''vrhovni sud'' :roll:
Nama je tako lako se posr-ati po igracu ili treneru ili selektoru da je to nevjerovatno.
A isto tako braniti one sto jednom guzicom sjede na dvije stolice,dvolicnjake i ostale metilje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 25 dec 2009, 16:35

Danas slušam seljka iz kluba predsjednika kaže isteklo mu je 2 mj,pa šta ima veza,kaže tip pa nije opljačko kladionicu ili nekog ubijo,ja sam sretan da nije veća šteta osim papira i pečata, a sve drugo možemo popravit :roll: :roll: Profesionalizam bez riječi.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 08 jan 2010, 13:34

Jel sada nemoze nigdje ni otici bez tih papira ?

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 09 jan 2010, 14:24

FC BAYERN je napisao/la:Jel sada nemoze nigdje ni otici bez tih papira ?
Može.
Radi se o tome da je on imao dozvolu ali mu je istekla.Šibenik neće biti bodovno kažnjen jer nema osnova da bude kažnjen.Ali bez te dozvole,obzirom je istekla,hrvatska policija može Zeca deportirati u matičnu državu i Šibenik tada više ne može potraživati ni euro odštete za njega jer je deportiran,o tome se radi,zato se takva buka digla,inače nije Zec prvi Bosanac koji je igrao a istekla mu dozvola,ima takvih malo više.Ono što je bitno da je njemu dozvola izdana,a sad što je istekla je druga stvar,da mu recimo nije dozvola izdana a on igrao onda bi bio belaj,malo jači.

Hasrett
Kontakt:

Post Postao/la Hasrett » 13 jan 2010, 11:27

Ko ce Zeca uloviti? dali se zna?
THIS IS WHERE WE FIGHT! THIS IS WHERE THEY DIE! BOSNIA PREPARE FOR GLORY!!!
Srbija pusi **** citavoj BIH, tako su i naucili...

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 13 jan 2010, 13:36

Hasrett je napisao/la:Ko ce Zeca uloviti? dali se zna?
I danas u Sportskim Novostima piše da se finaliziraju pregovori s Šahtarom Donjeck.

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 13 jan 2010, 14:56

uhhh shaktar je prejaka ekipa.stil igre im podsjeća na Barcinu igru!!!
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

Hasrett
Kontakt:

Post Postao/la Hasrett » 13 jan 2010, 16:16

Željoman je napisao/la:uhhh shaktar je prejaka ekipa.stil igre im podsjeća na Barcinu igru!!!
cuj shaktar???
THIS IS WHERE WE FIGHT! THIS IS WHERE THEY DIE! BOSNIA PREPARE FOR GLORY!!!
Srbija pusi **** citavoj BIH, tako su i naucili...

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 13 jan 2010, 17:41

Što fali pobjedniku kupa uefa???
Ekipi koja će igrati i Ligu šampiona.
Možda misliš da bi igrač iz Šibenika(hej Šibenik!!!!) trebao u Manchester United?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 jan 2010, 18:00

Pustite ba hrvatske medije, čuj Shakhtar. Napucavanja čista, nema od toga ništa.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Proximic i 33 gosta.