NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

ALBOX
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la ALBOX » 18 sep 2013, 18:36

Tesko je i danas bilo ;)
Cestitke momcima
na strpljivoj i pametnoj igri , narocito poslije vodstva
pravac Tuzla ...

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 18 sep 2013, 18:49

Prvo poluvrijeme igralo se "na ćoravo", u drugom malo igrači se konsolidovali, Bratstvo bolje za jedan gol i to je to.

Suđenje kao iz udžbenika, nadam se da će nekada i do ove prve federalne ovakvo suđenje stići.

Čestitke na prolazu.

EDIT: Također Zukiću treba čestitati, objasnio je kako golman bez da dobije žuti može oduzeti kad se sve sabere jedno 5--6 minuta igre, macan pravi.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 18 sep 2013, 19:19

ja godinama u ovim lokalnim/komšijskim derbijima gledam jednu te istu (ne)igru

tako je bilo i danas, ništa posebno, ovakve utakmice odlučuje jedan detalj i tako je i bilo

Sloboda je možda zaslužila i gol ali niko ne garantuje da su oni dali da ne bi i mi još jedan...uostalom to je sve šta bi bilo kad bi bilo

dobro je što Bratstvo pobjeđuje na mišiće i kad ne ide kako treba...kad se malo saberemo, kad svi ozdrave i kad se malo odmore opet očekujem bolje igre

danas su svi redom igrači kukali kako su umorni, ja bih rekao fizički ali još više i psihički...nije lahko iz sedmice u sedmicu igrati utakmice pod nekim imperativom

jedan naš mi doda na kraju...ako bude ovako suđenje u Tuzli joj šta ćemo im uraditi ;)

a sada via Tuzla, slična utakmica i nekako mi djeluje da nećemo izgubiti
Undici stelle - ACM 1899

Bratstvo81
Kontakt:

Post Postao/la Bratstvo81 » 18 sep 2013, 19:34

Cestitam igracima bratstva na pobjedi i prije svega zalaganju,tvrda utakmica kao i uvjek s njima jedan prekid i pobjednik poznat :D ,drugo poluvrijeme smo ih ubili visilo je jedno 2-3 komada prije svega suljic,istina da nam nisu sutnuli u gol osim ovi prekida ali i to nista konkretno,Kadija i Šuša pojeli Galina danas covjek se nije vidio osim one sanse kad Pantic pogresi kad je isao 1 na 1 na gol ali nista jos ga Šuša na kraju isprovocira i dobi crveni,sjedio sam do fukara onaj caklovica sto je igro kod nas psuje Šuši sve redom i prijeti da ne dolazi u tuzlu a jeli hljeb iz gracanice i on i galin cccc,sreca pa ne zabi galin onu šansu kad panta pogresi ustvari dade loptu covjeku u for :D (sreca),opet smo jaki u odbrani kao i prosle godine tesko da nam ko moze zabiti iz igre eto i ova sloboda ubi ekipe iz auta ovdje ne stvore sansu jer ko ce naskociti Kadiju,Šušu i Pantu,sve u svemu cestitam na pobjedi i pravac tuzla pa sta bude valjda bude sudjenje OK.

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 18 sep 2013, 20:08

Pusti ti Pantu on igra za novac i to ti je tako,,,batinama nemaš potrebe na igrače Bratstva jer oni nisu krivi što Sloboda nema kvalitet,,,,jednostavno je tako,,,,a batine nisu za nogometne terene,,,,
Utakmica je bila tako nekvalitetna da jednostavno teška za gledat,,,mučenje lopte,publike,,, :roll:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 18 sep 2013, 20:49

Pantić jedan od boljih i jedan od onih igrača koji su mirni i neće puno udarati. Za svaki respekt. Pogotovu djecu 95 godište ne voli udarati, kad ga malac izbaci ko iz autobusa, a Panta šta će jadan nego.... :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 sep 2013, 22:59

cestitke na pobjedi i da dogurate makar do polufinala...ako nista..valjda ce nama valjat 8-)
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 19 sep 2013, 09:14

CESTITKE na pobjedi , ali ne i da je zasluzena , iskreno nisam ocekivao da ce sloboda nadigrati bratstvo u gracanici , a pogotovo sa igracem manje , Sloboda IZDOMINIRALA VECINOM UTAKMICE !!!

uz duzno postovanje , vama ako jucerasnji nastup bratstva polaze nade da cete nesto napraviti na tusnju , ja ne znam sta ste vi gledali . Kod nas je jucer igrao kombinovani sastav i bilo je igraca koji prvu put igraju ove sezone , a igrali su svih 90min ... u subotu cemo istrcati u najjacem sastavu i vjerujte ... minimum 3-0 ;)

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 19 sep 2013, 09:23

RUDARSKA2 je napisao/la:CESTITKE na pobjedi , ali ne i da je zasluzena , iskreno nisam ocekivao da ce sloboda nadigrati bratstvo u gracanici , a pogotovo sa igracem manje , Sloboda IZDOMINIRALA VECINOM UTAKMICE !!!

uz duzno postovanje , vama ako jucerasnji nastup bratstva polaze nade da cete nesto napraviti na tusnju , ja ne znam sta ste vi gledali . Kod nas je jucer igrao kombinovani sastav i bilo je igraca koji prvu put igraju ove sezone , a igrali su svih 90min ... u subotu cemo istrcati u najjacem sastavu i vjerujte ... minimum 3-0 ;)
Haha ja sam skroz drugog misljenja , ja mislim da i ako nas pobjedite bice minimalno... Al evo vidio sam sad delegiranje i obradovao sam se pravo , 6 sudija , glavni Bajraktarevic ;) Da sam na vasem mjestu ja bi se zabrinuo :mrgreen:
www.nkbratstvogracanica.com

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 19 sep 2013, 10:24

RUDARSKA2 je napisao/la:CESTITKE na pobjedi , ali ne i da je zasluzena , iskreno nisam ocekivao da ce sloboda nadigrati bratstvo u gracanici , a pogotovo sa igracem manje , Sloboda IZDOMINIRALA VECINOM UTAKMICE !!!

Jedini koji je jucer izdominirao je Sadikovic, covjek je fantastično vodio utakmicu od početka do kraja...
Bratstvo do groba....

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 19 sep 2013, 10:45

To dal je zasluzena nije ;)
Sloboda je igrala poslije primljenog gola gdje vas je Sadikovic unistio takticki... svjkesno vam je prepustena inicijativa....kombinovani sastav???? pa jel mislis da je onaj juce najjjaci Bratstva??? pogledaj sastave od subote i jucer i uzmi izmjenu delica u ranoj fazi tekme ;) ... ja opet kazem kompletni ili ne porazeni se sigurno ne vracamo , a pritisak na Slobodu je ogroman , zamisli samo da Sloboda izgubi ovu utakmicu ??????vidicemo kako cete se nositi sa pritiskom mada sumnjam da mozete , ali subota je tu a o najavi 3:0 mogu reci samo da je meni smijesna... 3 gola Sloboda nije dala Bratstvu u 4 sustreta , cak stavise samo 1 a Bratstvo 4 i u subotu 1 = 5 :D ....vidimo se

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 19 sep 2013, 11:11

Al Vam ga ALBOX sroči.
potpis :D

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 sep 2013, 12:03

o sastavima...Bratstvo je zaigralo bez Halilovića koji je prvotimac a Delić se povrijedio u 24-oj, tako da možemo reći da je igrala približno prva postava, mada za mene Mevka, Kane, SUljić i možda još neko ne zaostaju puno za ovim što redovno igraju u prvoj postavi

kod Slobode nije bilo Efendića, Mujkića i kolko sam skonto Musića, tako da to dođe negdje na isto ali daleko od toga da neko može tvrditi da je neka ekipa igrala sa drugim timom ;)

žao mi je što nema Mrkovića, pravo ga je trener forsirao na početku a sad ga nema ni na klupi...mislim da ovaj dečko mora dobiti više prilika i više pažnje :roll:
Undici stelle - ACM 1899

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 19 sep 2013, 12:35

baltazar1 je napisao/la:o sastavima...Bratstvo je zaigralo bez Halilovića koji je prvotimac a Delić se povrijedio u 24-oj, tako da možemo reći da je igrala približno prva postava, mada za mene Mevka, Kane, SUljić i možda još neko ne zaostaju puno za ovim što redovno igraju u prvoj postavi

kod Slobode nije bilo Efendića, Mujkića i kolko sam skonto Musića, tako da to dođe negdje na isto ali daleko od toga da neko može tvrditi da je neka ekipa igrala sa drugim timom ;)

žao mi je što nema Mrkovića, pravo ga je trener forsirao na početku a sad ga nema ni na klupi...mislim da ovaj dečko mora dobiti više prilika i više pažnje :roll:
Kod Slobode nije bilo Hadzica, Nezica, Efendica, Mujkica, Musica, Mehidica iz prve postave + sto je Brckalic iz prve postave izasao u prvom poluvremenu a usao Mico.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 sep 2013, 13:44

ma dobro kako god, isto bi bilo i da su igrali :D

od ovih što ih ti nabroja, jedino nešto vrijede Efendić i Mujkić, ovo ostalo je ubleha jača

Brčkalića čak i ne smatram igračem kojem bi u normalnim okolnostima bilo dozvoljeno da dođe na tribinu stadiona Tušanj a kamoli da igra u Slobodi ;)
Undici stelle - ACM 1899

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 20 sep 2013, 11:37

Kada sutra krećemo?

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 20 sep 2013, 12:20

protiv Slobode se očekuje povratak Halilovića a ako bude u sastavu, znači da će Zukić braniti, Salkić i Aljukić do 21.g. a ovo ostalo bi trebalo biti standardno

nisam samo siguran kakvi smo sa kartonima

znači treba očekivati: Zukić - Salkić - Kadić - Šuša - Pantić - Timkov - Kadrić - Aljukić - Halilović - Smajlović - Delić

moguće su neke manje promjene a ja bih lično volio vidjeti Suljića da malo više zaigra ali on će vjerujem ući sa klupe jer nam treba iskustvo na Tušnju

vrlo blizu igranja, tj. ulaska su Mevkić i Omerović, a ostali ako situacija bude zahtjevala

Halilović bi mogao početi (ako bude zdrav) i sa klupe, jer ipak nije trenirao, imao je povredu
Undici stelle - ACM 1899

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 20 sep 2013, 13:35

baltazar1 je napisao/la:protiv Slobode se očekuje povratak Halilovića a ako bude u sastavu, znači da će Zukić braniti, Salkić i Aljukić do 21.g. a ovo ostalo bi trebalo biti standardno

nisam samo siguran kakvi smo sa kartonima

znači treba očekivati: Zukić - Salkić - Kadić - Šuša - Pantić - Timkov - Kadrić - Aljukić - Halilović - Smajlović - Delić

moguće su neke manje promjene a ja bih lično volio vidjeti Suljića da malo više zaigra ali on će vjerujem ući sa klupe jer nam treba iskustvo na Tušnju

vrlo blizu igranja, tj. ulaska su Mevkić i Omerović, a ostali ako situacija bude zahtjevala

Halilović bi mogao početi (ako bude zdrav) i sa klupe, jer ipak nije trenirao, imao je povredu
Salkic ima 25 godina koliko sam ja upucen :D Tako da ovde u prvoj postavi imas samo Aljuku u-21.. Mislim da ce Kahrimanovic krenut i da ce ga izvest nakon par minuta a uvest Delica ili nekog (kao sto je u Livnu uradio nakon par minuta ubacio Delica mjesto Kahrimanovica).... :D
www.nkbratstvogracanica.com

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 20 sep 2013, 13:54

Veznjak Bratstva uoči derbija na Tušnju
Hafizović: Moramo opravdati svoju poziciju na tabeli
Piše: D. Kurbegović
Jučer, 20:01
Takmičenje u Prvoj ligi FBiH ove sezone bi moglo biti dosta uzbudljivije i neizvjesnije nego što je bilo prošle sezone. Nekoliko ekipa poput Bratstva iz Gračanice, tuzlanske Slobode, bihaćkog Jedinstva, Goška iz Gabele, Radničkog iz Lukavca konkurišu za najviši plasman.

Nakon pet odigranih kola lidersku poziciju sa istim brojem bodova kao Jedinstvo, drži ekipa Bratstva iz Gračanice, koja ove sezone stihijski želi plasman u Premijer ligu. Osim sjajnog starta u sezonu, ekipa trenera Denisa Sadikovića plasirala se i u narednu rundu takmičenja u kupu BiH savladavši tuzlansku Slobodu, na svome terenu minimalnim rezultatom 1:0 što im je bilo dovoljno za prolazak u 1/8 finala ovog takmičenja.

Nakon što je u prošloj sezoni bio uzdanica trenera Nusreta Muslimovića i igrač koji može igrati na više pozicija u timu, mladi veznjak Kenan Hafizović ove sezone svoju šansu čeka sa klupe za rezervne igrače. U pobjedi protiv tuzlanske Slobode, 21-godišnji Zeničanin odigrao je poluvrijeme, a nakon utakmice dobio je pohvale od trenera i navijača Bratstva.

U narednom kolu na Tušnju se igra derbi susret šestog kola između Slobode i Bratstva, a Hafizović vjeruje da njegova ekipa ima kvalitet iz Tuzle se vratiti neporažena.

"Dobro smo otvorili sezonu i plasman u narednu rundu takmičenja u kupu naše zemlje povećao je naše epitete i ambicije u ovoj sezoni. Ekipa se pojačala u ljetnom prelaznom roku, konkurencija u ekipi je strašna i svakako da svi žele da se nametnu treneru Sadikoviću za što veću minutažu. U subotu gostujemo Slobodi iz Tuzle, koja nam je jedan od kandidata za prvo mjesto i sigurno da očekujem jednu dobru utakmicu, atmosferu i naravno pozitivan rezultat. Mi smo lideri i moramo opravdati svoju poziciju na tabeli", nada se bivši igrač Čelika i zeničkog Rudara.

Ove sezone ima slabiju minutažu, ali vjeruje da će u narednim utakmicama izboriti mjesto u veznom redu.

"Svi igrači vole da imaju jaku konkurenciju i da na treninzima daju maksimum, kako bi izborili minutažu u prvenstvu. Ja se svojim radom, odnosom i trudom na treninzima pokušavam nametnuti treneru da dobijem veću minutažu i nadam se da ću u narednom periodu dobiti što više prilika za igru. Ovdje sam drugu sezonu i svakako da se osjećam kao domaći igrač, imam odličan odnos sa navijačima i rukovodstvom kluba, te se nadam da ćemo ove sezone zajedničkim snagama pomoći klubu da ostvari što bolji plasman", završio je razgovor za SportSport.ba mladi univerzalac ekipe Denisa Sadikovića, koja ove sezone želi napasti Premijer ligu BiH.
Limvo Likce

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 20 sep 2013, 14:13

Kad se izvlace parovi kupa i da li igra 1 ili 2 utakmice ?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.