FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 16 sep 2013, 10:41

slika

Nekadašnji igrač Barcelone i sadašnji kapiten AS Monaca Eric Abidal dao je interview za Catalunya Ràdio u okviru emisije Tot Gira. Kao i obično, karizmatični Francuz je na novinarska pitanja ponudio dosta zanimljivih odgovora na razne teme.

- Moj odnos sa Danijem Alvesom seže mnogo dublje od priče oko broja 22. Kada sam trebao biti operisan, Dani je bio spreman da mi donira dio svoje jetre. Nisam to mogao prihvatiti jer je on profesionalni fudbaler [zbog čega bi Dani morao napraviti pauzu u karijeri, op. a.]. To je bio nevjerovatan gest s njegove strane i moram istaći da je naš odnos mnogo više od običnog prijateljstva.

Bilo je neizbježno zatražiti od Abidala osvrt na natpise u L'Equipeu prema kojima ga Barcelona nije plaćala dok je bio na bolovanju:

- Nemam nikakvih problema s Barçom. Sve je bilo napisano crno na bijelo i ono što kažu ljudi iz Barçe je tačno, a također je tačno i ono što ja kažem. Nemam loš odnos ni s kim u klubu, ni sa Rosellom, ni Zubizarretom, ni Vilanovom, a ponajmanje s navijačima. Što se mene tiče, sve je u redu i u Barçu ću se vratiti s istom radošću i ljubavlju koju sam prema njoj osjećao i ranije.

Abi je pojasnio i šta podrazumijeva pod povratkom:

- Imam dogovor s klubom da se po završetku igračke karijere vratim u Barcelonu kao direktor Barçinih fudbalskih škola na svjetskom nivou i skoro je sigurno da ću prihvatiti tu ponudu.

Eric je dodatno pojasnio i ranije novinske natpise u kojima je spominjao Vilanovu i Guardiolu:

- Da pojasnim još jednom, nikada nisam rekao da u Barceloni nisam ostao jer je trener bio Tito Vilanova ili da bih ostao da je trener još uvijek bio Pep Guardiola. Živio sam s Vilanovom pet godina, s Pepom četiri i svi se dobro poznajemo. Samo ću dodati da je Pep direktnija osoba. No, nemam ništa protiv Tita.

Neizbježno je bilo pitanje i o navodnom interesu Guardiole za Abidalov odlazak u Bayern:

- Guardiola me stvarno želio dovesti u Bayern. Ali problem je bio u tome što on nije jedina osoba koja odlučuje kada se radi o dovođenju igrača. On je trener i bio je spreman pružiti mi priliku, no u upravi i ljekarskom timu Bayerna bili su skeptični oko mog zdravstvenog stanja i nisu željeli preuzeti bilo kakav rizik. Razumijem ih zbog toga, ali sam im ipak zahvalan što su uopće razmatrali mogućnost mog angažmana.

Na temu nastavka igračke karijere, Abi je izjavio:

- Želio sam ostati u Barceloni do samog kraja, ali primarno sam nakon ozdravljena imao želju da se ponovo vratim na teren nego da ostane zapisano kako sam karijeru zbog bolesti prekinuo u Barceloni. Sretan sam što sam uspio u namjeri da se vratim fudbalu na profesionalnom nivou, u što su mnogi sumnjali. Ponekad sam i ja bio sumnjičav po tom pitanju i to je sasvim normalno. Sada se osjećam sjajno, ali se i dalje moram podvrgavati redovnim i čestim kontrolama.

Eric je prokomentarisao i način na koji je Barcelona otvorila sezonu:

- Barça izgleda malo drugačije. Ne igra tako dobro kao ranijih godina, ali to je normalno jer se još uvijek radi o početku sezone. Ima tu igrača koji su još uvijek umorni od Kupa konfederacija. Ipak, siguran sam da će Barça ponovo osvojiti titulu u La Ligi.

Aktuelni stoper Monaca se prisjetio i najdraže uspomene u dresu Barcelone:

- Od svih trenutaka proživljenih u Barceloni tokom godina svakako mi je najdraža uspomena s Wembleya. Gest kapitena Puyola i Xavija da mi prepuste kapitensku traku i priliku da prvi podignem trofej Lige prvaka svega nekoliko sedmica nakon prve operacije je nešto što se ne zaboravlja. Posjedujem DVD te utakmice i pogledam je s vremena na vrijeme.

slika
Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se i na Abidalovu fotografiju s nekadašnjim fizioterapeutom Barcelone Emilijem Ricartom na kojoj njih dvojica drže zastavu Katalonije, a koju je Abi objavio na svojim profilima na društvenim mrežama prije nekoliko dana, na Dan katalonije:

- Tom fotografijom sam želio poslati čestitku narodu Katalonije, a fotka datira iz 2012. godine i mojih individualnih priprema u Vall d'Aranu. Dan Katalonije je bio idealna prilika da je objavim na društvenim mrežama. Pratim sve što se događa u Kataloniji iako ne mogu reći da sam Katalonac. Ali moja najmlađa kćerka je tu rođena i ona jeste Katalonka. Štaviše, naučio sam svoje kćerke da više govore katalonski nego španski jezik.

Svoj interes za Barcelonu Abidal je potvrdio i završnim komentarom:

- Već sam rezervisao karte za el clasico protiv Madrida na Camp Nou i doći ću na utakmicu ukoliko mi to termin njenog igranja i moje obaveze u sadašnjem klubu budu dozvoljavale!
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 16 sep 2013, 12:01

slika
Samo odbrana bez rotacija igraca

pique i masche su do sada odigrali sve utakmice od pocetka la lige i alves nije daleko od njih dvojice
martino je najavljivao da ce se vrsiti rotacije igraca ne bil na kraju sezone doslo do umora ali odbrana je bar za sada bez tih najavljenih rotacija.
matin montoya i marc bartra nisu dobili ni minute u la ligi

ako zeli da igraci ostanu svijezi citavu sezonu morace se poceti rotirati i odbrana jer ovako nece moc jos dugo,
dugo ocekivani povratak puyola na kraju ovog mjeseca ce dobro doci tati

montoya mora dobiti sansu makar sad povredom albe jer adriano je igrac koji je podlozan povredama i nece moci igrati sve utakmice do povratka albe bar bi bilo veoma riskanto jer nekom povredom adriana bi ostali bez oba lijeva beka i bio bi to veliki udarac za barcu.a montoyi nije strano igrati i na lijevoj strani
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 sep 2013, 19:21

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 7459_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Danas Martino držao podugo predavanje. O čemu, možemo pretpostaviti.
Don't hate what you don't understand.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 sep 2013, 19:38

Sto ovaj j3beni Abidal ne objavi neke memoare?

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 sep 2013, 12:18

Ovaj Freixa kaže da će Barca godinu zaključiti sa prihodima od preko pola milijarde eura. Tačnije 509 miliona uz suficit od 36 miliona.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 17 sep 2013, 14:07

Imat ce 36 suficita i (zbog nekupovine stopera) gubitak i ispadanje iz LP. :?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 sep 2013, 14:22

:D Normalno da će mladi popišat ove plastične, tu se vidi razlika u kvaliteti fudbalske škole :)
Lako je u prvom timu, para vrti gdje burgija neće..Kol'ko Real ima svojih igrača u prvom timu?
Casillas, Ramos? Sve ostalo plaćeno ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 sep 2013, 14:28

iVar je napisao/la::D Normalno da će mladi popišat ove plastične, tu se vidi razlika u kvaliteti fudbalske škole :)
Lako je u prvom timu, para vrti gdje burgija neće..Kol'ko Real ima svojih igrača u prvom timu?
Casillas, Ramos? Sve ostalo plaćeno ;)
Ramos je djete Seville.Dosao je u Madrid za cca. 30 miliona :)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 sep 2013, 14:31

Et i to :mrgreen: ahahahahaha ne pratim ih toliko al znam da uvijek kupuju kupuju :roll:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:32

Carvajal je dijete Madrida kao i Arbeloa.

Dok je Pedro "dijete" Barcelone kao sto je Ramos ili Marcelo Realova npr.
ako njega racunas npr.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 sep 2013, 14:35

Raul_64 je napisao/la:Carvajal je dijete Madrida kao i Arbeloa.

Dok je Pedro "dijete" Barcelone kao sto je Ramos ili Marcelo Realova npr.
ako njega racunas npr.
Obrazlozi poredjenje Pedra sa Marcelom o Ramosom.

Jedino sto zblizava nabrojani trojac je to da su klocevi i mental botovi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 sep 2013, 14:46

Sto ovi iz Nikea trolaju i sa ovom opremom za treniranje, pčele im bile inspiracija šta li.
http://img02.mundodeportivo.com/2013/09 ... 00_244.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:46

Mentalni jesu mozda.

I Ramo i Marcelo su dosili u Real kao tinejdzeri.
Pedro je dosao sa 17 godina u Barcelonu , sad dal je on prosao canteru sa 17 godina il u onih par sa B ekipom barcelone.
Jer isto tako mogu reci da je Marcelo naucio igrat fudbal u Realu , sa 18 godina dosao al usljed odlaska Carlosa imao prostora da zaigra za prvu ekipu odma.

Jos bolji primjer.
Raul je do 17 godine(bas kao i Pedro) prosao canteru Atletika , da bi onda odradio utakmica u B ekipi Reala etc.
Dal cemo njega okarakterisat kao Realovo dijete , il ga je Atletiko oformio kao igraca ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 sep 2013, 14:51

Teska tema.Zajednicki jezik je tesko naci jer jedna strana ce uvijek pokusati osporiti nesto.

Ja Ramosa ne mogu smatrati djetetom Reala jer sam ga gledao kako briljira u dresu Seville.(prosto k'o pasulj)

Pedro je prosao Barcinu canteru i igrao viseo od 2 godine za B tim te ga na osnovu toga donekle mozemo smatrati Barcinim produktom.
Inace smatram da je igrac produkt onog tima gdje se oformi(najkasnije se igrac oformi do njegove 17 o 18 godine)

Raul je Ateticov produkt to je valjda i budali jasno :mrgreen:

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 17 sep 2013, 14:52

Sretan rodjendan Tito i da sto prije ozdravis.

slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 17 sep 2013, 15:14

The father of Barcelona coach Tata Martino has passed away. He will travel to Argentina after tomorrow's game against Ajax
ser del barça es el millor que hi ha !

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 sep 2013, 18:35

slika
Pique :"Mi nemamo Bankiu da nas finansira "!

"Citao sam da je Real Madrid od 2002.godine potrosio milijardu i 200 miliona eura na transfere ,mi isto trosimo ali mi nemamo Bankiu da nas finansira (centralna banka spanije ) ko sto ima Real. "

"Mi imamo messija ,xavija ,pedra ,iniestu ,busquetsa ... ,to je nas kljuc uspjeha i nacin kako se borimo protiv madrida,mi smo kupili ibru,villu ,neymara ali po jednog svake godine ,ne dvojicu jer bi to bilo puno.
Mi ne radimo to ako ne osvojimo nista predhodne sezone da odjednom kupujemo balea ,illaramendija ,isca ..."

"Zadnjih godina smo osvajali sve moguce trofeje i kada nam se desi jedna sezona gdje samo osvojimo La ligu ta sezona bude u ocima ljudi prosjecna .Ja to ne vidim tako ,mi smo jedina ekipa na svijetu koja je bez trenera na klupi ostavila reala iz sebe 15 bodova. Imamo srece sto imamo fantasticnu generaciju koja nije kluba kostala nista novaca .Nije da bi ja sad zelio da klub trosi puno para al takve su stvari sada i veoma smo sretni sa time sta imamo"

"Ekipa je spremna za pocetak lige prvaka i raduju se njenom pocetku jer je to najprestiznije takmicenje iako po mom misljenju La liga je glavni cilj u sezoni dok liga prvaka je ekstra dodatak"

MES QUE UN CLUB !!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 sep 2013, 19:06

Jao kakve ste vi cvjećke :lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 17 sep 2013, 19:11

Amar Dzeko je napisao/la:Jao kakve ste vi cvjećke :lol:
Ma lako je njima kad svi igraju iz ljubavi.
Njima banke i ne trebaju.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 sep 2013, 19:13

Dzoni je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Jao kakve ste vi cvjećke :lol:
Ma lako je njima kad svi igraju iz ljubavi.
Njima banke i ne trebaju.
Moralne vertikale svi do jednog :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.