FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 14 sep 2013, 23:39

Da su igrali prvo poluvrijeme kao drugo bilo bi 5:0. Trebalo je makar 3:0 završiti ali Mandžo je uspio promašiti nešto zbog čega će se noćas crveniti.

Bastian će igrati, naravno, a gdje je Javi? Nemojte mi samo početi sa pričom da on nije za prvih jedanaest. Pa bolji je bio za 30 minuta protiv Chelsea nego pola Bayerna. Igrač koji je briljirao prošle sezone.

Imali smo ukupno 2 ili 3 akcije i to je to. Ribery je izgubio 10-tak lopti što me ne čudi. Reprezentativni nastupi uvijek ostavljaju posljedice.

Na kraju krajeva, sve je nebitno, neka smo osvojili tri boda i to je to. Samo da se dobro krene u ligi prvaka i that's it. Valjda se sve posloži kada svi budu spremni.

Klare

Post Postao/la Klare » 15 sep 2013, 00:12

JetSet_Hantraga je napisao/la:Primit ćemo gol, mislim da je to neminovno. Dalai Lahm i Buyto ipak nisu Javi i KomaDante.
Ma čuj ti njega :lol: , jedino što je neminovno jeste da ne znaš :idea: , a ono što je minovno ostavi ljudima koji znaju. 8-)
Usput kad smo kod znanja, zahvaljujem se uvaženom seceru, jer znate i otprije da sam znao i da znam, ali nam je falio smajlo koji to dokazuje. :mrgreen:
Centre forward je napisao/la:Jedva sam ček'o ovu tekmu i vidim Van Buytena u sastavu
:roll:
I kao nije ti dobro :? , a Bujto ponovno dominira :!: i još kontroliše loptu kao svoju mladu pete bračne noći... :D
Bundesliga je napisao/la:U prvom poluvremenu jedino nam dresovi valjaju
I više od toga, protivnik se mazio, lomio, trošio, spremao za kvalitetnu pentraciju. :lol:
Hahaha, otkud mi ove prljave misli, vjerujte nisam to ja, to je secer, istina živa. :lol:
Dzoni je napisao/la:Guardiolin Bayern kad se uporedi sa Jupovim je totalni k...
Naprotiv, Hejnkin Bayern je dosadan, naspram ovog ubojitog i uvijek maximalno zanimljivog i uzbudljivog!!! :!:
Neutral je napisao/la:Drugo poluvrijeme potpuno drugačija priča. Da smo ovako igrali čitav meč Hannover bi...
Nemoj se ljutiti, ali jedan dobronamjeran savjet,
mijenjaj mišljenje i pogled na ovaj sport,
inače ćeš dovijeka ostati neupućeni posmatrač...
bajern100 je napisao/la:ljudi moji čini li se vama da je ovaj Dortmund jači od nas ili se to meni čini volio bih da griješim ali previše pratim fudbal jednostavno zabrinut sam volio bih da me neko demantuje ali ne u fazonu dok lik upozna igrače ...dok to bude ode sezona i Bundeska
Ma qurca ti pratiš,
a tu je i post tvoj koji to dokazuje. :oops:
BadrHari je napisao/la:da bi se buranija na nasem stadionu lakse mljeti trebala.
:o
Daleko je Hannover od te buranije, to je dosta dobra ekipa, a ja sam prezadovoljan ishodom, jer njihova tečna tranzicija je u teoriji mogla mnoge probleme da zada ovakvoj Gvardinoj igri...
Na sreću dobro se postavilo, odlično se završilo, a kao i obično protivnik već u 60 min. naprosto lipsao,
i ovom tempu se niko oduprijeti ne može, niti iko na ovaj način igrati može, ovo je fudbalska revolucija :idea: , nove granice se postavljaju, dostižu se humani limiti...
Jedino što može biti problem jeste da nam ga protivnik zabije u zadnjim minutama(ki Freiburg), da ultra dominacija ne bude imala dovoljno vremena...
Saurman je napisao/la:nervira me ono skraćivanje kornera, pa majka mu stara kad imamo jablane u ekipi
A jesi ti ikako vidio one njihove gorostase??? :?
Dominantniji stoperski par gledao zadugo nisam :? , Marčelo i Sane zajedno imaju 4 metra 8-) ,
a stvarno su ojačali onu zadnju liniju, što bi se reklo uboli za neke male novce,
kapa dole Slomki, skautima i ostalom menadžmentu! :!:
anelbavarac je napisao/la:Sve nekako mogu podnijet igraci umorni,glavni povrijedeni ali onog Rafinhu kad vidim u prvih 11 tacno mi bude lose.
A meni loše kad vidim tvoj post. :oops:
Rafko uvijek ima mjesta,
znamo kako i šta može, danas je vrlo dobro odigrao, kao i obično nikada ne podbaci, partije se kreću od zadovoljavajućeg do odličnog, a ono protiv Klopa je fenomenalno bilo,
da je Bogdom više ovakvih igrača. 8-)

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 15 sep 2013, 00:38

Ne znam kako vama ali meni Bayern uopce ne izglade ubojiti kao proslih sezona. Isti sastav, isti igraci sve isto, samo trener po meni ne radi posao kako bi trebao.

Trenutno su rezultati na nivou ali sam misljenja da ova ekipa ce napraviti kikseva cim dodu na jace ekipe. Muce se protiv ovih "manji" a kad dode Dortmund, Salke bice svega.

Nije mi jasna ova pozicija Lahm momak se nikako ne snalazi. Saciri bi trebao igrati vise i to iza Mandzukica, sigurno bi Bayern bio ubojiti, a ovako ......

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2013, 01:59

Neutral je napisao/la:
Bastian će igrati, naravno, a gdje je Javi? Nemojte mi samo početi sa pričom da on nije za prvih jedanaest. Pa bolji je bio za 30 minuta protiv Chelsea nego pola Bayerna. Igrač koji je briljirao prošle sezone.
Pa igrat će i Javi naravno kad se oporavi. U čemu je sad problem, pa misliš da za Javija nema mjesta?
Samo što se neće igrati s dvije šestice, nego vjerovatno Javi na šestici a Schweini isturenije i druge su neke alternative moguće, jer Javi kada je ušao protiv Chelsea, bio je ofanzivniji.

A da se dotaknem Rafinhe....Po njemu se stalno udara, iako čovjek opšte nije loše odigrao bilo koju utakmicu koju je igrao. Nije on ta klasa ko Lahm na beku, ali je Rafinha sasvim solidan.

Kroos je čak i veliki dobitnik ovog početka sezone, jer evo opet je učetvovao kod gola , bio asistent, a i generalno se čini kao jedan od igrača koje Pep voli i cijeni. A za sada Toni igra dobro.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 sep 2013, 08:38

effe_sa je napisao/la:A da se dotaknem Rafinhe....Po njemu se stalno udara, iako čovjek opšte nije loše odigrao bilo koju utakmicu koju je igrao. Nije on ta klasa ko Lahm na beku, ali je Rafinha sasvim solidan.
tako je. osim toga, zivo me zanima koji je to bligaski bek bolji od rafe :?
ok, lam je primus, pa ako izuzmemo njegovo bekovsko visocanstvo, za kojeg to beka meremo rec da je bolji od rafinje? meni je pravo godra sto ga imamo u ekipi.

sto se tice utakmice, moram priznat da nisam imo vrmena da gledam, tako da necu plaho o istoj.
samo mogu kazat da sam zadovoljan rezultatom. 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 sep 2013, 12:39

@Klare

Hvala tebi na savjetu, ali ne želim postati tako upućen kao što si ti.

@Effe

A Gotze, Muller, Kroos, Thiago?

Bastiana staviti ofanzivno je isto kao staviti Ze Roberta na krilo. Pogreška od samog početka. Evo da je Ballack u pitanju, okej. Bastian je najbolji na poziciji centralnog veznjaka gdje je, uz Javija briljirao prošle sezone. Pep je već govorio da mu je Javi jako potreban, što bi trebalo aludirati na zacementirano prvo mjesto u prvih jedanaest.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2013, 13:40

Neutral je napisao/la:
@Effe

A Gotze, Muller, Kroos, Thiago?

Bastiana staviti ofanzivno je isto kao staviti Ze Roberta na krilo. Pogreška od samog početka. Evo da je Ballack u pitanju, okej. Bastian je najbolji na poziciji centralnog veznjaka gdje je, uz Javija briljirao prošle sezone. Pep je već govorio da mu je Javi jako potreban, što bi trebalo aludirati na zacementirano prvo mjesto u prvih jedanaest.
Pravit će se rokade. Bastian može odigrat neku vrstu osmice. Npr. u jednom od susreta kada je ušao Thiago sa klupe, Schweini je na momente išao ofanzivnije, a tada je na šestici ostajao Thiago, pa je poslije bilo obrnuto. Mogu se različite varijacije u igri postići. Od četvorice gore nabrojanih, Kroos trenutno ima prilično zacementirano mjesto u veznom redu, Goetze može igrati u samom napadu lažnu devetku, a i druge pozicije, Muller isto upotrebljiv na više pozicija. O Thiagu trenutno još ne trebamo razmišljat jer potrajat će do njegovog oporavka.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 sep 2013, 15:18

klarinho u obračunu protiv svih. sad ste dobili svoje.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 sep 2013, 16:29

slika

Jucer se vidjelo da izmedju njih vlada izuzetno dobra atmosfera, postali su veoma bliski a ova proslava nije jedini dokaz, jer su i u proslim kolima zajedno proslavljali golove.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Kolasinac6
Kontakt:

Post Postao/la Kolasinac6 » 15 sep 2013, 22:10

jes ovdje tiho :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2013, 22:15

Ovdje postaje živo tek iza ponoći. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 16 sep 2013, 02:53

slika
Gotze se vratio treninzima poslije 16 dana :D

Nikako da mali carobnjak bude spreman,posto je dosao od domuzara povrijeden,pa se oporavio dosao je mec Supercupa protiv mesara Chelsea,gdje je cigan Ramires umalo slomio nogu Gotzeu :evil: slika
Valjda i nas Bog pogleda pa nas zaobidju povrede kljucnih igraca ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 sep 2013, 03:31

I onda Mourinho izjavi da start nije bio za drugi žuti karton :lol:

Valjda bude spreman do City-a :twisted:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 16 sep 2013, 15:24

Neutral je napisao/la:I onda Mourinho izjavi da start nije bio za drugi žuti karton :lol:

Valjda bude spreman do City-a :twisted:
Na takve nebuloze prevodioca suvisno je bilo sta reci.
Za 3 sedmice Gotze bi trebao biti spreman.

U toku je press konferencija Bayerna povodom pocetka sutrasnje LP,na nekoliko zanimljivih pitanja je Pep odgovarao novinarima.

Zdravsveni bilten u ekipi:
Pep: "Basti je potpuno spreman! Javi, Götze, Thiago i Hojbjerg nisu."
Pitanje da li se plasi Domuza:
"Zasto bi se bojali Dortmunda? Ja nemam kontrolu nad njima, mene interesuje samo moja ekipa. Tek je odigrano 5 kola Bundeslige, a u Ligi Prvaka moramo prvo solidno proci grupnu fazu pa cemo tek onda vidjeti da li smo u stanju odbraniti titulu ili ne. Sad je jos prerano pricati o tome..."
O igrama
Pep: "Dosad sam zadovoljan sa svojom ekipom, rezultati su tu, samo moramo jos malo igru popraviti i optimistican sam da ce nam to uspjeti."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 sep 2013, 19:03

Sad nam tek slijedi žestok tempo srijeda-subota.

H - CSKA
A- Schalke
H- Hannover
H- Wolfsburg
A- Man City

Samo da nas zaobiđu povrede i biće sve ok.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 sep 2013, 22:21

slika

Radi se punom parom. Gotze bi mogao biti spreman ubrzo, s obzirom da evo vec radi na kondiciji. Svakako da ce nam dobro doci u nadolazecim utakmicama, kada nam slijedi bas tezak raspored.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2013, 22:42

I onda treba Goetzinho da uđe u ritam, da ga povrede zaobiđu neko vrijeme i da postane pravi. Onda slijedi pravo razvaljivanje. A ući će on u ritam, siguran sam u to i bit će itekako bitan element u našoj igri.

A evo vremenom i kod Robbena je to stanje s povredama sve bolje, čovjek se ustalio, sve manje se ozljeđuje.
Što onda i s Goetzeom ne bi sve krenulo u pravom smjeru? Treba se sjetit jedno vrijeme koliko je Ribery bio osjetljiv na povrede, pa je kod njega stanje sjajno sada. Prošle sezone bez ozbiljne povrede. A sjetimo se samo koliko se o Riberyju pričalo, kako je on samo po bolnicama, jer nakon one prve uspješne sezone, kad je tek došao, narednih sezona je bio više sklon povredama. Sada je stanje sjajno i Ribery je eto prošlom sezonom i onu svoju prvu u Bayernu (jako uspješnu) nadmašio i bio je zdrav......
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 sep 2013, 22:50

Ma to je sve do Bayernovog medicinskog osoblja koji je jedan od najboljih na Svijetu. Pa mnogi igraci su dolazili na pregled kod dr. Mullera, jer vjeruju njemu i njegovim dijagnozama. Svaka njemu cast kad je uspio mnoge igrace uciniti cvrscim a evo effe je naveo Robbena koji je svake sezone bio po 5-6 puta povrijedjen.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2013, 00:16

[youtube][/youtube]

Pep i Bastian najbolji jarani. :mrgreen:

Klare

Post Postao/la Klare » 17 sep 2013, 00:27

Što se povreda tiče, Švajn je sada nekako i najosjetljiviji, doduše igra i najtežu poziciju,
a Lahm je jedan neviđeni fenomen, on u karijeri nije mislim skoro nikako bio povrijeđen, a maltene sve utakmice igra, i za Bayern i za reprezentaciju, i to uvijek na fenomenalnom nivou, nema utakmice da je on podbacio i da ga je neko prošao, eto najsvježiji primjer je Hazard, a onda rupa do unazad Bog zna koliko vremena.

Ali meni je to toliko čudno i stvarno nevjerovatno djeluje da onako sitan čovjek gromade zaustavlja kao udarcem o zid 8-) , a njegov klizeći je dotjeran do maksimuma, kad Lahm klizne znaj sigurno da prolaza nema. :)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Proximic i 3 gosta.