NK Bosna Visoko

samo_lijevo
Kontakt:

Re: NK Bosna Visoko

Post Postao/la samo_lijevo » 18 avg 2013, 11:57

Cirkus u Lukama

Bosna - Azot 3:3 (3:1)

Nogometaši Bosne su već na startu prvenstva u Drugoj ligi Centar, napravili kiks i pokazali niz slabosti. Protivnik je bila ekipa Azota i očekivalo se da će Bosna lagano slaviti, što je nagovjestio i početak meča kada je visočki tim poveo golom Kapića. Gosti su izjednačili iz penala, ali je Bosna opet povela preko Alihodžića i do poluvremena povisila na 3:1, sjajnim golom danas odličnog Adnana Hodžića. Činilo se da će Bosna do kraja možda i do vrha napuniti mrežu gostiju, ali se dogodilo suprotno i Azot je maksimalno iskoristio sve slabosti u odbrani domaćih, te do kraja izjednačio rezultat i odnio veliki bod iz Visokog. Bosni ostaju brige, mada treba reći i da su gosti bili vrlo grubi, što su sudije tolerisale, a na kraju je utakmica bila na rubu incidenta. Dakle, vrlo loš početak Bosne, koji nismo očekivali, iako se nije smjelo dogoditi da se uigrava jedna ekipa, a da ne budu registrovani za nastup Raščić, Čabaravdić i Gačan, kao ni banalna situacija u kojoj se nogometaši Bosne na posljednjem treningu uoči meča, presvlače na samom terenu, umjesto u svlačionicama. U narednom kolu Bosna gostuje kod Famosa u Hrasnici.
visoko.co.ba
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 sep 2013, 23:57

Dugo najavljivani projekat terena sa plastičnom travom sa pratećim objektima na stadionu Luke koji su inicirali prije nekoliko godina članovi FK Zanatlija za što nisu imali sluha tadašnji vlastodršci i tadašnja Uprava NK Bosna izgleda da će konačno početi da se realizuje. Radovi na realizaciji ove ideje započinju sutra (petak, 06.09.), a izvođač radova je visočka Asfaltgradnja. Planirani završetak radova je 45 do 60 dana, a sve u ovisnosti od vremenskih uvjeta. Iz Organizacionog odbora izgradnje pomoćnog terena Stadiona Luke svakodnevno će izvještavati javnost o radovima.

Podsjećamo da je ovim povodom organizovan i koncert Enesa Begovića i prijatelja, a kompletan prihod od ulaznica i sponzora je predviđen za ove svrhe.

visoko.co.ba

Napokon nesto lijepo da se desi.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 sep 2013, 19:47

Bosna-Ilijas 1:1

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 sep 2013, 23:54

Bosna-Župca 2:0

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 sep 2013, 15:25

Od 9.10. do 13.10. NK Bosna i grad Visoko ce ugostiti U-17 reprezentaciju Hrvatske koja ce trenirati u Visokom.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 sep 2013, 19:44

Pobjeda-Bosna 1:2
strijelci:Bajric,Dzafic
Bosna je sada prva na tabeli.Naredno kolo u Visoko dolazi Gorazde.Kakva je situacija oko kluba rezultati i pozicija na tabeli su dobri.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 sep 2013, 17:45

Bosna-Tosk 4:0

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 okt 2013, 18:41

Bosna-Gorazde 1:1

Napokon da u Visoko dodje malo ozbiljnija ekipa.I Gorazde je bilo zrelo za poraz,bukvalno su jednom osutali na gol i odnijeli bod.Bosna dosta bolja,sa velikim posjedom lopte ali slabo u zavrsnici.Naredno kolo gotovanje u Olovu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 okt 2013, 23:14

Bosna danas dobila Krivaju 1:0.Naredno kolo ide se u komsiluk kod Rudara.Do kraja prvog dijela jos se igra ,pored Rudara. kod kuce sa Usorom i u Hadzicima.Dovoljno je 6 bodova za sigurno prvo mjesto.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 mar 2014, 17:01

Azot-Bosna 1:1 (0:1)

Odlican rezultat s obzirom na situaciju oko kluba.Jos kada se zna da su Gorazde i Tosk takodjer odigrali nerijeseno.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 11 mar 2014, 13:16

Hahah samo tvoji postovi na ovoj temi :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 mar 2014, 14:41

Iceplayer je napisao/la:Hahah samo tvoji postovi na ovoj temi :lol:
eto pokvario si mi niz. :mrgreen:
sta ces kada niko ziv ne prati ovu ligu,ne mogu se ni svadjati sa protivnicima.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 11 mar 2014, 15:21

Eto ima i moj post sad. Pratio bih ja ligu da sam u BiH, ali nisam.

Samo lijevo. Hoce li Bosna moci da se vrati u prvu ligu federacije?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 mar 2014, 16:05

Stipe je napisao/la:Eto ima i moj post sad. Pratio bih ja ligu da sam u BiH, ali nisam.

Samo lijevo. Hoce li Bosna moci da se vrati u prvu ligu federacije?
Po meni moze se vratiti,sada je pitanje da li zele povratak.Da nam je ostao Hodzic ja bih 100% bio siguran da mozemo uci,on je bas pravio razliku u odnosu na konkurente.Ali ekipa je ostala ista izuzev njega i Dzafica(otisao u Igman).Dosli su neki iz opcinske lige,kvalitetom sasvim solidni za ove lige.
Slusao sam Istuka par puta i stalno je govorio da bas nemaju namjeru da se vracaju u entitetski rang.Sada zele omladinski pogon malo da osposobe,imaju namjeru po ovim klubovima sto se takmice u opcinskoj ligi da oforme "sekcije" Bosne,pa tako da filtriraju igrace.uglavnom bacili su se na mlade,rezultat prvog tima trenutno nije toliko bitan.

Ajde neka ima Visocana i vani koji se jos sjecaju Bosne. :D
Mi smo je davno zaboravili i napustili. :(

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 11 mar 2014, 22:14

Kad se sjetim one generacije sto je poharala ligom 98/99 zadnja tekma protiv veleza bila 4:1 pojedili iz skole nas pustili da idemo slaviti. Kakva je to generacija bila Rahimic, Hota, Beslia, Becirevic itd... te uspomene nikad necu zaboraviti. A znam da je sad sve zatajilo i stalo
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 maj 2014, 20:41

29. maj 1999. - 29. maj 2014. godine
15 godina od najvećeg uspjeha visočkog nogometa

Prošlo je punih 15 godina i danas bi to trebao biti jedan jubilej koji bi se posebno obilježio. Međutim, već godinama se ništa ne obilježava kada je NK Bosna u pitanju, jer su problemi u drugi plan potisnuli sve lijepo što se ovom klubu nekada dešavalo. Zato ćemo se prisjetiti mi, a vjerujemo da istinski ljubitelji sporta, posebno nogometa u Visokom to nikada neće zaboraviti. Bio je to 29. maj 1999. godine i Bosna je već bila ekipa od koje su u BiH svi strahovali, jer se Bosna i u prvenstvu prošetala i poigravala sa svim rivalima. Finale Kupa je bila kruna sjajnih igara, iako će Bosne nekoliko mjeseci kasnije osvojiti i Super Kup. Mora se spomenuti i polufinale protiv Slobode, kada je Bosna dostigla prednost Tuzlaka od 3:0 sa Tušnja i nakon penala izborila finale, uz onaj čuveni pogodak Seada Vranića. U finalu je Bosna igrala protiv Sarajeva i igralo se na Koševu, što je jasno bordo tim automatski dovelo u veliku prednost, iako je Bosna ranije te sezone pokazala da je bolja.

demoniNa južnoj tribini našeg najvećeg stadiona nekoliko hiljada Visočana, koji pružaju sjajnu podršku, a momci u žutim dresovima na terenu igraju kao sat. Bosna je bolja, opsanija, ali nakon 90. minuta golova nema. U produžecima se rađala historija. Igrao se 113. minut, Hota je u nezadrživom prodoru, upošljava Esmira Džafića, a ovaj zabija za 1:0 i oduševljenje južne tribine. Do kraja se ništa ne mijenja i Kup ide u Visoko, gdje se nastavlja nezapamćeno slavlje. Niko tada nije mogao ni pomisliti šta će se dalje dešavati sa Bosnom, a desilo se ono njagore. Klub je tonuo i potonuo do trećeg ranga takmičenja, gdje se i sada nalazi. Možemo se samo nadati da će biti bolje i da će nekada u budućnosti opet neki trofej doći u vitrine Bosne, a do tada nam preostaje samo da se prisjećamo te sjajne, trofejne 1999. godine.

visoko.co.ba
[youtube][/youtube]

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 jul 2014, 13:35

Nogometaši Bosne sa novom strukturom upravljanja i načina rada, prvi puta u istoriji i u saradnji sa FK Sarajevo u ponedjeljak 07.07.2014. godine sa početkom u 18.00 sati na stadionu "Luke" započinje novi ciklus priprema. Ovom prilikom bit će izvršena prozivka igrača i na taj način će se ozvaničiti početak priprema za narednu sezonu u Drugoj ligi Centar. Prije treninga bit će upriličena i press konferencija na kojoj je predviđeno obraćanje novog šefa stručnog štaba Emira Karahmeta.

visoko.co.ba

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jul 2014, 20:28

Nogometaši Bosne počeli pripreme za novu sezonu
Emir Karahmet poručuje da neće igrati "babini sinovi", nego oni najbolji

anas su i zvanično počele pripreme nogometaša Bosne za novu sezonu, ali po mnogo čemu to nije bilo ono uobičajeno prvo okupljanje, uoči nove sezone. Slobodno se može reći da za Bosnu počinje jedna nova era, s obzirom da je visočki klub uspostavio blisku saradnju sa FK"Sarajevo", koja donosi određene promjene u Bosni, a svi se nadamo promjene na bolje. Uoči prvog treninga je odražana i press konferencija, na kojoj su prisustvovali predsjednik UO Faruk Ihtijarević, članovi Uprave, Mirza Laletović, Adis Hajlovac i Anes Pajević, ali i novi šef stručnog štaba Emir Karahmet, te njegov pomoćnik Elvir Memić. Predsjednik je prisutnima još jednom objelodanio da je uspostavljena saradnja sa FK"Sarajevo" i da je to odlično rješenje za Bosnu, dok je Mirza Laletović dodao da to nije nikakvo prepuštanje kluba Sarajevu, nego samo zbližavanje na obostranu korist. Pravno je sve pojasnio i Anes Pajević, koji je rekao da je Bosna i dalje klub u kojem o svemu odlučuju ljudi koje izabere Skupština kluba i da niko drugi ne može ništa poduzimati bez znanja i odobranje Uprave, koju odabere Skupština. Ukratko i da narodski prevedeno, Bosna se nije "prodala" Sarajevu i iza toga stoji kompletna Uprava.

Što se tiče igračkog dijela, tu je sada novi šef stručnog štaba, Emir Karahmet, koji jeste stigao iz Sarajeva, ali je ranije vodio između ostalih i Unis, te Igman iz Konjica. Odmah je pojasnio da je njegov interes da Bosna igra dobro, da pobjeđuje i da neće biti nikakvog privilegovanja za igrače koji dolaze iz Sarajeva, te da neće igrati "babini sinovi", nego samo oni koji to zasluže svojim trudom i zalaganjem. Pomoćnik Karahmetu će biti bivši igrač Bosne Elvir Memić, a što se tiče igračkog kadra, 21 nogometaš je bio prisutan na prvom treningu. Još uvijek se očekuje da se priključe i nogometaši iz Sarajeva, koji nisu u prvom planu kada je taj klub u pitanju, a onda će se od ukupnog broja nogometaša, formirati tim od 23 igrača, uključujući i tri golmana. Plan priprema još nije u potpunosti definisan i sve će zavisiti od finansijske situacije, a za sada će se trenirati u Visokom. I za kraj možda i ono najvažnije. Za razliku od početka prošle sezone, kada je nova Uprava preuzela Bosnu i davala oprezne izjave, te uglavnom potencirala rad sa mladima, a izbjegavala priču o povratku u Prvu ligu, sada svi kao jedan tvrde da je osnovni cilj prvo mjesto i plasman u viši rang takmičenja. Predsjednik Ihtijarević je čak izjavio da će se povući, ako Bosna ne ostvari taj cilj, tako da s nestrpljenjem očekujemo početak sezone i prve utakmice, koje će pokazati koliko su ove promjene dobrog donijele u visočku Bosnu.

visoko.co.ba

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 jul 2014, 00:51

Anđušić, Mihojević i Muharemović bi se trebali priključiti Bosni nakon dolaska iz Slovenije.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 jul 2014, 00:58

VanBasten je napisao/la:Anđušić, Mihojević i Muharemović bi se trebali priključiti Bosni nakon dolaska iz Slovenije.
sta je sa Culovom,Plakalom,Abdihodzicem?
Oni se stalno spominju oko moguceg dolaska u Bosnu.Hrelja navodno ima ponudu Mladosti iz Doboja/Kakanj.To sam procitao,ne znam koliko je tacno.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.