FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BadrHari
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BadrHari » 14 sep 2013, 20:12

Pa Bastian ce spreman igrati, to je svima jasno.
Martinez spreman medjutim, nije siguran prvotimac kod Pepa.

Ali ako kojim slucajem i Pep shvati da Martinez nedostaje sredini, a Schweinsteiger vec prvotimac, onda ce se morati zrtvovati jedna 10-ka iz sredine ( koja je svakako dosad samo smetala ) i Bosstian se vraca na poziciju koju je prije igrao samo sada ne sam.

Prakticno ce to opet biti 4-2-3-1.

-------Javi Martinez---------
.................Bastian.......
Robben...Gotze......Ribery
----------Mandzukic..........

edit: Schweinie ce biti kreator igre, kupiti lopte od odbrane i prenositi naprijed, zatvarati Alabinu stranu itd.
Gotze ce biti prvotimac samo potpuno spreman i u formi. Dotad samo Kroos.
Ovo sam sastavljao kao najjaci moguci Bayern tokom sezone, s tim da ni Thiago ni Muller nemaju bas mjesta.
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 14 sep 2013, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 sep 2013, 20:15

Nova taktika ne može proći. Neki vode 6:2, drugi ne mogu pobijediti Freiburg. Tlak mi je milion, kakvo je izmišljanje sa ovim taktičkim varijantama. Izmišlja neku taktiku gdje nema takav tip igrača. Sve utakmice dobijamo na individualnu snagu, najmanje je tu timske igre. Danas odlična akcija, a igra nam je obično smeće. 5 utakmica i 9 postignuta gola uz 2 primljena. Najgore od svega je što dopuštamo veliki broj prilika protivnicima. Nurnberg je imao prečku, danas Hannover stativu.

Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Javi, Bastian, Ribery, Gotze, Robben, Mandžo.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 14 sep 2013, 20:29

ljudi moji čini li se vama da je ovaj Dortmund jači od nas ili se to meni čini volio bih da griješim ali previše pratim fudbal jednostavno zabrinut sam volio bih da me neko demantuje ali ne u fazonu dok lik upozna igrače ...dok to bude ode sezona i Bundeska

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 sep 2013, 20:32

Od promjene taktike nema nista,u to sam siguran sve dok pobijedujemo u Bundesligi ova taktika ostaje.
Eh jedino ako nas neko natambura 2-3 razlike onda je sve moguce.
Vidjecemo u utorak kako ce funkcionisati ovaj sistem igre protiv CSKA.
Wir spielen zum Teil lethargisch, wir spielen ohne Emotionen Fußball, wir machen Dienst nach Vorschrift. Jeder will, das ist keine Frage des Wollens, aber wir emotionalisieren uns nicht in gewissen Phasen. Wir müssen raus aus einer gewissen Komfortzone und uns gegenseitig mitreißen. Unser Trainer muss jedes Mal eine Brandrede halten, dass wir in die Gänge kommen. So geht das nicht.
Ova izjava Sammera dosta oslikava nasu igru,apsolutno je sve u pravu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 sep 2013, 20:36

bajern100 je napisao/la:ljudi moji čini li se vama da je ovaj Dortmund jači od nas ili se to meni čini volio bih da griješim ali previše pratim fudbal jednostavno zabrinut sam volio bih da me neko demantuje ali ne u fazonu dok lik upozna igrače ...dok to bude ode sezona i Bundeska
Dobro ti se čini.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2013, 20:39

Tacno citajuci vase kritikovanje covjek stekne dojam da smo mi vec ispali iz svih konkurencija za svaku mogucu titulu, da nam BvB bjezi 10+ bodova i da je do kraja sezone jos 3 kola. :?
Ne znam sta vam je, sta ste toliko pesimisticni, pa pobogu, sve smo do sad pobijedili izuzev Freiburga a ja kako znam na kraju krajeva se zbrajaju bodovi a ne ljepota igre ili ne znam ni ja sta. Uzeli smo Super Cup koji nam je nedostajao i to sa igrom koju Pep forsira.
Budite zahvalni sto imamo ovakvog trenera kao sto je Pep, jer da smo nastavili forsiranje Juppovog Bayerna, danas ne bi nakon 5 kola imali skoro maksimalan ucinak, nego bi bili puno losiji i vjerovatno u vecem zaostatku za konkurencijom.

Sve dok dolazimo do bodova, pobjedjujemo protivnike ja sam zadovoljan a igra ce vremenom doci na svoje i onda cete vi svi ovdje dizati u nebesa od prvog do posljednjeg clana Bayerna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 14 sep 2013, 20:42

Omere da li ti vidiš kako igra BVB ljudi daju gol kad hoće i koliko hoće...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2013, 20:47

bajern100 je napisao/la:Omere da li ti vidiš kako igra BVB ljudi daju gol kad hoće i koliko hoće...
Pa sta ako igraju, jel' to sad znaci da su oni 100% prvaci i to tek nakon 5 odigranih kola?
Uostalom BvB ovako igra unazad 3 godine i vecinom su svoje protivnike izdominirali ali vjeruj mi nece ovo trajati jos dugo, no nije tema o njima tako da cu ovdje zavrsiti.

Ja jos uvijek volim ovaj Bayern pa makar igrao najgore na Svijetu i da ove sezone nista ne uzmu ja im necu nista prigovoriti. Puno srece su mi pripredili prosle godine tako da ne bih imao srca da im nesto lose kazem.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 sep 2013, 20:55

bajern100 je napisao/la:Omere da li ti vidiš kako igra BVB ljudi daju gol kad hoće i koliko hoće...
Ko njih yebe nek rade sta hoce,ovo je tema Bayerna i trebamo gledati sebe.
Ja kao navijac imam pravo da hvalim i da kudim igru svog kluba, ovo danas je bilo lose tacnije nije licilo ni na sta.
Ali isto tako sam siguran da ce se ova igra popravljati kako vrijeme odmice,u oba pravca a pogotovo u defanzivi,i naravno nikako ne treba zaboraviti koliko smo mi pogodjeni povredama...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 14 sep 2013, 21:26

Zbog toliko kriticara sam i poceo sve slabije pisati na ovoj temi :evil: Ja vidim samo jedan problem u ovome Bayernu:ozljede.Inace, Bastian ce za utorak biti u potpunosti fit za Cska sto znaci jos jedna pobjeda u nizu 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 sep 2013, 21:55

gerdmuller je napisao/la:Zbog toliko kriticara sam i poceo sve slabije pisati na ovoj temi :evil: Ja vidim samo jedan problem u ovome Bayernu:ozljede.Inace, Bastian ce za utorak biti u potpunosti fit za Cska sto znaci jos jedna pobjeda u nizu 8-)
Ne treba se obazirati na ove što traže dlaku u jajetu.Valjda očekuju da u svakoj utakmici uvalimo petardu.

Kao i što si rekao naš problem su povrede al' i to će se uskoro promjeniti.

Vidim neki spominju Domuzare i trpanje slabašnog HSV-a. :lol: Kojeg smo mi prošle godine sahranili sa 9 komada.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 14 sep 2013, 22:17

Saurman je napisao/la:Kao i što si rekao naš problem su povrede al' i to će se uskoro promjeniti.
Saurmane druze jel ozbiljno mislis da i protiv ovakvih ekipa potreban bas najjaci sastav ?
Da Ribery, Robben, Mandzo i ekipa nisu dovoljni za ubjedljivu pobjedu, ili barem dobru igru u ofanzivi.

Volio bih ja da je ovdje do povreda, ali mi imamo jednostavno tako jake "rezervne" sastave, zamjene ili alternativna rjesenja, da bi se buranija na nasem stadionu lakse mljeti trebala.

Saurman je napisao/la: Vidim neki spominju Domuzare i trpanje slabašnog HSV-a. :lol: Kojeg smo mi prošle godine sahranili sa 9 komada.
Upravo tako :lol:
Mi ih toliko ubili da su sljedecu utakmicu dzaba kobasice dijelili na stadionu ne bil' im iko oprostio i dosao na stadion.
9 komada. :lol:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2013, 22:18

Nas Noja danas proslavio jubilej a to je 100 utakmica bez primljenog gola. Tako malo je u klubu a tako veliki uspjeh. Hvala majstore za svaku odbranu, da nastavis u istom ritmu.

:lol:
slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 sep 2013, 22:34

BadrHari je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kao i što si rekao naš problem su povrede al' i to će se uskoro promjeniti.
Saurmane druze jel ozbiljno mislis da i protiv ovakvih ekipa potreban bas najjaci sastav ?
Da Ribery, Robben, Mandzo i ekipa nisu dovoljni za ubjedljivu pobjedu, ili barem dobru igru u ofanzivi.
Ne mislim.

Igra iz drugog poluvremena je ono što želim gledati što češće ove sezone, protivnik koji je stjeran u svoj 16ac bez mogućnosti da nam ugrozi gol.

Jedna od zamjerki još od početka sezone je slaba efikasnost i tu se moramo popraviti.Muller me najviše brine, zamisli paradoks čovjek koji se na utakmici najviše puta nađe u gol šansi je ujedno i najveći fuler u ekipi.

Druga stvar, nervira me ono skraćivanje kornera, pa majka mu stara kad imamo jablane u ekipi zašto ne koristiti skok igru, gdje smo i u prošloj sezoni bili dosta tanki.Mislio sam da će Pep poboljšati ovaj segment igre.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 sep 2013, 22:42

Saurman je napisao/la:Zamisli prvi na tabeli i osvojen Super Kup baš nas je unazadio. Pep napolje. :lol: :lol:
Ne znam na cemu ste vi pa vam se razum pomutio - zuti su i prvi na tabeli, a zuti su osvojili i Super kup. Neku ozbiljnu drogu koristite :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 sep 2013, 22:45

kraljttbvb je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Zamisli prvi na tabeli i osvojen Super Kup baš nas je unazadio. Pep napolje. :lol: :lol:
Ne znam na cemu ste vi pa vam se razum pomutio - zuti prvi na tabeli, zuti osvojili i Super kup. Neku ozbiljnu drogu koristite :mrgreen:
Važniji Super Kup je u našim vitrinama a za ovo prvi na tabeli pa nije gotovo dok debela žemka ne zapjeva. :lol:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 14 sep 2013, 22:49

Narednih šest utakmica do pauze u oktobru će pokazati koliko smo zaista snažni, dakle u roku od nekih 20 dana šest utakmica Raspored:
17.09.2013 20:45 FC Bayern München - ZSKA Moskau (CL)
21.09.2013 18:30 FC Schalke 04 - FC Bayern München (Bundesliga)
25.09.2013 20:30 FC Bayern München - Hannover 96 (DFB Pokal)
28.09.2013 15:30 FC Bayern München - VfL Wolfsburg (Bundesliga)
02.10.2013 20:45 Manchester City FC - FC Bayern München (CL)
05.10.2013 18:30 Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern München (Bundesliga)

igramo 3 kući 3 vani očekujem da ekipa pokaže svoj puni potencijal, i još kad se uskoro svi vrate to će se i desiti. Mašina zvana FC Bayern se zahuktava Mia San Mia

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 sep 2013, 22:53

Mi smo navikli da Bayern u svakoj utakmici zabije 4-5 golova i cini mi se da nam to jedino sada nedostaje. Pepova zamisao se jos nije ostvarila u potpunosti i za sada pobjedjujemo na misice i na kvalitet pojedinaca. Sigurno je da ekipi treba puno vremena da u potpunosti promijeni nacin igranja i to se vec polako ostvaruje. Iako ne igramo dovoljno dobro, ipak je ovo bolje u odnosu na prve utakmice pod Pepovim vodstvom. Povrede nas takodjer dosta koce i nadam se da vise necemo imati vecih problema sa time.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 sep 2013, 23:01

Sve nekako mogu podnijet igraci umorni,glavni povrijedeni ali onog Rafinhu kad vidim u prvih 11 tacno mi bude lose.
Presmijesan igrac,uz neprevazidjenog Contenta jedan od gorih,ne samo danas nego uopste,razumijem da je on samo zamjena Lahmu,ali brate za 90 minuta ne probiti stranu i ne imati kvalitetan centarsut :cry:
I to naravno ne danas, nego uopste.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 sep 2013, 23:22

Neutral je napisao/la: Neki vode 6:2, drugi ne mogu pobijediti Freiburg. Tlak mi je milion, kakvo je izmišljanje sa ovim taktičkim varijantama. Izmišlja neku taktiku gdje nema takav tip igrača.
Hoće tlak skočit moj Neutral kada ti protiv jednog Hannovera očekuješ pobjedu od 5:0. Hladno si to rekao pred utakmicu.... :D Protiv trenera koji je jedan od najjačih, pa moguće i najjači taktičar u Njemačkoj i ekipe koja je u protekle dvije godine odlično igrala Evropu ti očekujše kantanje. Jel to stvarno tebi realno?? :)

Evo i BadrHari me razočara i on očekuje da se Hannover može pregazit i s pola snage, s pola sastava.... :) Tačnije da ne treba najjači sastav.

Nije Hannover Barca , Real ili ne znam ti već koja ekipa koja spada baš u prave top ekipe, ali je ekipa koja je dosta dobra. Zato me čude očekivanja pojedinaca. Teoretski naša ekipa može razbit Hannovera i nakantat ga i s 5:0, ali vjerovatnost je takvog rezultata protiv njih niska. To će se protiv Hannovera desit možda jednom u 7-8 utakmica.

Nisam danas gledao live utakmicu, ali evo pogledah malo prije neke snimke. Sjajne akcije kod golova i koliko sam do sad vidio, slična igra ko do sada tokom sezone. Nije sve tečno i bajno, ali što se mene iskreno tiče mogu ovako pobjeđivat do kraja. Pobjede se pišu, a lijepa igra je samo još jedan lijep dodatak element, da te zadivi.

Promjene sistema, te dosta manja motivisanost i psihološka istrošenost igrača su uzrok svega toga. Ovo čak i previše dobro izgleda. Naravno da su igrači željni titula, ne bi se inače onako u Superkupu protiv Chelsea borili, ali ipak je svaki od tih igrača čovjek i naravno da 5-10% u glavi razmišljaš opuštenije nego prošlu sezonu. A uostalom nemaš odmah na početku sezone tu energiju ko prošle. U prošloj su se i emocionalno, psihološki, fizički potrošili , jer su igrali do maksimalnih limita (trka, trka, zalaganje do besvijesti, kako bi se sve osvojilo, zbog sezona prije gdje su titule izmicale). Ove sezone naravno da je igrače teže motivisat. Iako igrači žele uspjeh, nije da su se opustili, ali kažem drugačije su pretpostavke....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.