Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Mene samo interesuje šta je nogomet ili fudbal?Ako neko neupućen čita ovaj forum može pomisliti da samo jedan igrač čini ekipu.Ohladite malo I pokažite više razumijevanja I kulture za druga mišljenja.pozdrav
- Consigliere
- Kontakt:
@BadrHari, meni je vise nazivciralo ovo 'izgubi kvalitet jer nema smisla', ali eto...
Ljudi moraju shvatiti da se i suparnicke ekipe spremaju za dvoboje protiv nas. I naravno, sta mu prvo padne na pamet kad kaze Bosnia? Pa, Dzeko, naravno. Slicno kao i Slovacka- Hamsik...
Trener Slovacke mu je dodjelio flastera- Skrtela. Nesto sto se rijetko vidja u modernom fudbalu, ali mislio je da od Dzeke prijeti prevelika opasnost. Bio je rizik da Ibisevic iskoristi taj visak prostor, ali ovaj se nije vidio.
Od tri covjeka koja su bila na stadionu i gledala tekmu uzivo cuo sam istu stvar, pratio ga je u stopu. Skrtelove kvalitet znamo, samo jednom ga se oslobodio i nije se snasao jedan na jedan, i to mu priznajem kao gresku. Sve ostalo je posljedica odlicne odbrane Slovacke te nase 'ne dao bog da se vise ponovi' formacije.
Za pobjedu protiv Grcke, bez koje ne bi ni bili ovdje, mozemo samo njemu zahvaliti, uz trostrukog asistenta Misimovica. Pogodi koja su dva covjeka najvise napadana poslije Slovacke. Nas narod...
I da napomenem da je zasluzan za barem polovinu vremena sto smo im krali u zadnjih 10 minuta.

Ljudi moraju shvatiti da se i suparnicke ekipe spremaju za dvoboje protiv nas. I naravno, sta mu prvo padne na pamet kad kaze Bosnia? Pa, Dzeko, naravno. Slicno kao i Slovacka- Hamsik...
Trener Slovacke mu je dodjelio flastera- Skrtela. Nesto sto se rijetko vidja u modernom fudbalu, ali mislio je da od Dzeke prijeti prevelika opasnost. Bio je rizik da Ibisevic iskoristi taj visak prostor, ali ovaj se nije vidio.
Od tri covjeka koja su bila na stadionu i gledala tekmu uzivo cuo sam istu stvar, pratio ga je u stopu. Skrtelove kvalitet znamo, samo jednom ga se oslobodio i nije se snasao jedan na jedan, i to mu priznajem kao gresku. Sve ostalo je posljedica odlicne odbrane Slovacke te nase 'ne dao bog da se vise ponovi' formacije.
Za pobjedu protiv Grcke, bez koje ne bi ni bili ovdje, mozemo samo njemu zahvaliti, uz trostrukog asistenta Misimovica. Pogodi koja su dva covjeka najvise napadana poslije Slovacke. Nas narod...

I da napomenem da je zasluzan za barem polovinu vremena sto smo im krali u zadnjih 10 minuta.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Gospodo ocel igrat BIGED sutra sta kontate
Mislim da je Negredo trenutno u prednosti, ali ove sedmice se igra LP, tako da ce vjerovatno Dzeko igrat od pocetka ili sutra ili u LP.mirzatele je napisao/la:Gospodo ocel igrat BIGED sutra sta kontate
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- invincible1921
- Kontakt:
Ne znam stvarno sta bi rekao za pisanje nekih ovdje
Jes mozda dzeko odigro slabo ali nije iskreno to do njega bilo eo i nekoliko razloga zasto je to tako:
1.Ne znam kolko ste obracali paznju na to ja sam donekle uspio da primjetim a potvrdila mi je raja koja je bila na stadionu da skrtel nije pogledao teren a kamoli sta drugo,nego da je smao dzeku u stopu pratio,pa da je ronaldo ronaldov kad covjek 90 min igra flastera tesko ces moc nesto uraditi,plus pogledajte snimak ako meni ne vjerujete kad bi dzeko uspio pobjeci skrtelu,uvijek je tu bio jos neko da zatvori,po meni je vedo puno vise razocaro tolko prostora je imo a nije nista uradio vrijedno pomena.Ko sto neko rece gore kad ti se spomene bosna i fudbal prvo ti dzeko padne napmet pa nije ni onaj slovak veslo siso...
2.Gdje su te lopte lucidne od misimovica i pjanica ? haj nadjite mi jednu sto je dzeko dobio da se moze rec uporebljiva,izuzev onon 1na 1 a i to je sam sebi stvorio,pa sta HOCETE DA UZME LOPTU NA CENTRU PREDRIBLA 5 IGRACA I SAM SEBI STVORI SANSU MA DAJ BA.Nas problem je sto repke koje imaju dobar skauting jednostavno previse lako odsjeku napad od ostatka ekipe,tako je bilo i sad i sa portugalom u zenici,dzeko i ibisevic ostanu na suprotnom terenu od onog gdje se igra tekma
3.Mora li dzeko svaku tekmu dat 2 gola da ga se ne bi kritikovalo?Eo prvi sam ja pao 250km jer on nije dao go al mi nije zao ,jer realno nije ga ni mogo dat ada se igralo 3 dana jedino da se skrtel povrijedio ili da je neka odbica bila.I mnogo veci od dzeke su znali da se ne vide radi flastera i odsjceanja ne znam sta se sad dize buka oko toga
Jos bi i ovo da dodam.Bez obzira koga volite koga ne,DZEKO JE NAJVECA INSTITUCIJA OVE REP i tako ce ostat bar 100 godina,dace covjek toliko golova da ga niko nikad nece stic,dao je toliko golova tolko radosti mi je donio i meni i vama,kad se sjetim belgije,turske,...Uostalom uvijek ce mi bit najdrzai i zbog toga sto je trenirao i igrao u ratu dok su 99% ostalih igraca iz rep uzivali i jeli milke po svici i austriji,te optuzbe da se ne zalaze su smijesne ako ce iko igrat srcem za ovu zemlju onda je to dzeko,jer on najbolje zna sta ova zemlja znaci obicnim ljudima,kao meni kao vama.I na kraju nek je stid sve one koji pljuju po instituciji naseg fudbala,kritika ok ,ali treba bit realan i sagledat cinjenice a ne "NIJE DAO HET TRIK AMRA JE KRIVA,**** MU MATER,NEK SJEDE NA KLUPU "....jadovi

1.Ne znam kolko ste obracali paznju na to ja sam donekle uspio da primjetim a potvrdila mi je raja koja je bila na stadionu da skrtel nije pogledao teren a kamoli sta drugo,nego da je smao dzeku u stopu pratio,pa da je ronaldo ronaldov kad covjek 90 min igra flastera tesko ces moc nesto uraditi,plus pogledajte snimak ako meni ne vjerujete kad bi dzeko uspio pobjeci skrtelu,uvijek je tu bio jos neko da zatvori,po meni je vedo puno vise razocaro tolko prostora je imo a nije nista uradio vrijedno pomena.Ko sto neko rece gore kad ti se spomene bosna i fudbal prvo ti dzeko padne napmet pa nije ni onaj slovak veslo siso...
2.Gdje su te lopte lucidne od misimovica i pjanica ? haj nadjite mi jednu sto je dzeko dobio da se moze rec uporebljiva,izuzev onon 1na 1 a i to je sam sebi stvorio,pa sta HOCETE DA UZME LOPTU NA CENTRU PREDRIBLA 5 IGRACA I SAM SEBI STVORI SANSU MA DAJ BA.Nas problem je sto repke koje imaju dobar skauting jednostavno previse lako odsjeku napad od ostatka ekipe,tako je bilo i sad i sa portugalom u zenici,dzeko i ibisevic ostanu na suprotnom terenu od onog gdje se igra tekma
3.Mora li dzeko svaku tekmu dat 2 gola da ga se ne bi kritikovalo?Eo prvi sam ja pao 250km jer on nije dao go al mi nije zao ,jer realno nije ga ni mogo dat ada se igralo 3 dana jedino da se skrtel povrijedio ili da je neka odbica bila.I mnogo veci od dzeke su znali da se ne vide radi flastera i odsjceanja ne znam sta se sad dize buka oko toga
Jos bi i ovo da dodam.Bez obzira koga volite koga ne,DZEKO JE NAJVECA INSTITUCIJA OVE REP i tako ce ostat bar 100 godina,dace covjek toliko golova da ga niko nikad nece stic,dao je toliko golova tolko radosti mi je donio i meni i vama,kad se sjetim belgije,turske,...Uostalom uvijek ce mi bit najdrzai i zbog toga sto je trenirao i igrao u ratu dok su 99% ostalih igraca iz rep uzivali i jeli milke po svici i austriji,te optuzbe da se ne zalaze su smijesne ako ce iko igrat srcem za ovu zemlju onda je to dzeko,jer on najbolje zna sta ova zemlja znaci obicnim ljudima,kao meni kao vama.I na kraju nek je stid sve one koji pljuju po instituciji naseg fudbala,kritika ok ,ali treba bit realan i sagledat cinjenice a ne "NIJE DAO HET TRIK AMRA JE KRIVA,**** MU MATER,NEK SJEDE NA KLUPU "....jadovi
=\_1921_/=
- Cautinho
- Kontakt:
Stvarno smo jaka nacija.
Nema ovakvih nigdje po bijelom svijetu.
Edin nije odigrao sjajno,to je cinjenica,ali tu ima dosta faktora zasto je to tako,a uz sto ga se lako pljuje i zaboravlja sta je ovaj covjek uradio,ne samo za nasu reprezentaciju,vec cijelu naciju i drzavu.
Mi cemo biti dobar narod i dobri navijaci,tek onda kad se sa vremena na vrijeme budemo sjecali.
Edin nije odigrao sjajno,to je cinjenica,ali tu ima dosta faktora zasto je to tako,a uz sto ga se lako pljuje i zaboravlja sta je ovaj covjek uradio,ne samo za nasu reprezentaciju,vec cijelu naciju i drzavu.
Mi cemo biti dobar narod i dobri navijaci,tek onda kad se sa vremena na vrijeme budemo sjecali.
Keep walking.
s obzirom da igraju i LP u utorak ili srijedu, rekao bih da će i Edin i Negredo početi po jedan meč
danas bi po toj nekoj zasluženosti trebao početi Negredo (gol Hullu, gol za Španiju)
sa druge strane, taktički je možda bolje da počne Edin jer bi se trebao bolje nositi sa gromadama u odbrani Stokea .. mada, ni Negredo ne djeluje slabašno
velika je razlika između Mancinija i Pellegrinija, ovaj zna rotirati, ima povjerenje u sve igrače i u tome je sva bit

sa druge strane, taktički je možda bolje da počne Edin jer bi se trebao bolje nositi sa gromadama u odbrani Stokea .. mada, ni Negredo ne djeluje slabašno

velika je razlika između Mancinija i Pellegrinija, ovaj zna rotirati, ima povjerenje u sve igrače i u tome je sva bit

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ma bolje mu da igra LP nego englesku premijer ligu od prve minute.
Mislim da ce biti tako svaki put kad god je LP jedan ce poceti u ligi a drugi u LP
Mislim da ce biti tako svaki put kad god je LP jedan ce poceti u ligi a drugi u LP
Niko ne pljuje po Edinu, nacija zeli samo sve naj naj od Edina. Al kada odigra lose, mora i forum i ob da zna da podnese kritike.
Mi svi zelimo isto, a to je da Edin bude broj 1 na svijetu!
G BUSSA BUSS
Puno se mi svi brinemo za njega, i htjeli bi da mu "upravljamo" zivotom, treba ovo treba ono, treba danas yebavat sutra ne treba i tako to.Hase10 je napisao/la:Niko ne pljuje po Edinu, nacija zeli samo sve naj naj od Edina. Al kada odigra lose, mora i forum i ob da zna da podnese kritike.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- Goalgetter
- Kontakt:
Slazem se sa ostalima, mislim da ce danas Negredo poceti, a Edin protiv Plzena.
Mogao bi i Kunac bar nekad odmorit, mada i ja mislim da pocinju on i Negredo danas. Mogao bi se ovaj drugi lijepo provest danas sa Huthom i Shawcrossom, pokazat ce mu sve cari premiershipa 

Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
ne znam jel Negredo igrao za Spaniju u kval..
Dzeki i bolje da odmori malo
Dzeki i bolje da odmori malo

Ionako nista nije pokazao u ova dva meca protiv Slovacke,tako da danas mu klupa ne gine ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Ja ocekujem da Dzeko danas od prve minute..Od tri utakmice Dzeko je odigrao dvije jako dobro i jednu podbacio,sto je po meni dovoljno da i danas zauzme mjesto u prvih 11..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 14 sep 2013, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Igra od pocetka, vidjecete
Cautinho je napisao/la:Stvarno smo jaka nacija.
De ba ohanite malo s tim. Nisu igraci svete krave pa da im nikakve kritike ne mozes uputiti. Cinjenica je da nam je repka igrala lose u posljednje dvije utakmice, i cinjenica je da se niko od nasih zvijezda nije posebno istakao, a Edin najmanje. Tim vasim forumaskim patriotizmom bez pokrica samo doprinosite da nasi nastave padati u formi. Treba ih kritikovati kada lose igraju, treba reci i ukazati na sve sto ne stima, treba uprijeti prstom i na pojedine igrace. To ne znaci da je neko prestao navijati za BiH, naprotiv. To pokazuje da je ljudima stalo bas do BiH, u ovom slucaju do nase reprezentacije.
Zadnja izmjena: milomlat, dana/u 14 sep 2013, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
danas klupa 1000%,,mora se i dijamant odmorit.
- Cautinho
- Kontakt:
@MiloMlat
To sam i napisao,procitaj gore.
Kritika je uvijek dobrodosla,ali pljuvanje ne.
Treba znati naci granicu.
Keep walking.
Ni ja nisam za to da se igracima daju nadimci poput panj, kloc i sta sve ne. Ali nisam ni za to da im se na racun starih nekih igara i onoga sto su dali za repku sada gleda kroz prste, bez obzira kako odigraju. Konkretno Dzeko; neprepoznatljiv, ocito vise nije sa loptom na ti. Ne svidja mi se ono oslobadjanje lopte po svaku cijenu, makar je doturio i protivniku. To nije pravi Dzeko, onaj sto grize, ujeda i otresa obrambene igrace ko dosadne musice. Trom je, a u 16 vec par godina izgleda kao da bjezi od lopte. Ako zelimo pravog Dzeku nazad u staru formu, onda je medvjedja usluga govoriti mu kako je dobar, nezamjenjiv itd. To isto vazi i za ostale nase igrace osim Lulica. Jedini koji je u ovom dvomecu sa Slovacima pokazao zelju da bukvalno grize teren.Cautinho je napisao/la:@MiloMlat
Kazem ti, vrijeme je da ih se nauci da polovicni uspjesi nisu prihvatljivi, da se od njih ocekuje dobra igra, uvijek i na svakom mjestu, i da podrska navijaca koju imaju nije bezuslovna. I ima da slusaju sta navijaci imaju da kazu. Tako to funkcionise sa ozbiljnim reprezentacijama.