Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Jednu godinu uzme Fernando jednu Kimi i svi zadovoljni,nema Nando gdje otic (osim u Klaren),a i zasto bi bolji je vozac od Kimi-a
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Kako će ih odvesti do naslova kada imaju kantu naspram RB-a?amerosm je napisao/la:Proglasite me ludim, ali ja mislim da Alonso nece naredne sezone biti vozac Ferrari-ja...
Ovim potezom celnici Ferrari-ja su u neku ruku iskazali nepovjerenje prema istom, odnosno da ne vjeruju da ih moze odvesti do naslova, i on ce sigurno poucen iskustvom iz 2007 godine traziti novi tim.
Ukoliko se ova moja tvrdnja ne pokaze tacnom, opet mislim da Ferrari sa ovim dvojcem nece uzeti naslov, i da ce najvice zbog toga profitirati Mercedes i RBR.

vala brate nije al etoemir18 je napisao/la:Jednu godinu uzme Fernando jednu Kimi i svi zadovoljni,nema Nando gdje otic (osim u Klaren),a i zasto bi bolji je vozac od Kimi-a

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- majestic24
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:Proglasite me ludim, ali ja mislim da Alonso nece naredne sezone biti vozac Ferrari-ja...
Ovim potezom celnici Ferrari-ja su u neku ruku iskazali nepovjerenje prema istom, odnosno da ne vjeruju da ih moze odvesti do naslova, i on ce sigurno poucen iskustvom iz 2007 godine traziti novi tim.
Ukoliko se ova moja tvrdnja ne pokaze tacnom, opet mislim da Ferrari sa ovim dvojcem nece uzeti naslov, i da ce najvice zbog toga profitirati Mercedes i RBR.
Gdje je Santander sponzor,tu je alonso sef
Iskreno,ja bih ga najvise volio vidjeti u red bullu.
Jel ovo za Ricciarda definitivno da je on novi vozac red bulla??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
damajestic24 je napisao/la:

"It gives me great pleasure to announce that our new driver for the 2014 season with Infinity Red Bull Racing will be Daniel Ricciardo." - Christian Horner
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Kakav je baskuz, RB bi momentalno propao, a neka druga momčad bi otpočela svoju vladavinu. Nema govora o Red Bullu.majestic24 je napisao/la:amerosm je napisao/la:Proglasite me ludim, ali ja mislim da Alonso nece naredne sezone biti vozac Ferrari-ja...
- majestic24
- Kontakt:
Ja mislim da su se ovi jako zeznuli u red bullu sto su uzeli ricciarda
On ce biti odlican vozac sto se tice toga da bude no2 u ekipi. Al ja cisto sumnjam u njegovu kvalitetu. Jer red bullu je u interesu da ostanu no1 a sad je pitanje da li ce uspjeti s njim
On ce biti odlican vozac sto se tice toga da bude no2 u ekipi. Al ja cisto sumnjam u njegovu kvalitetu. Jer red bullu je u interesu da ostanu no1 a sad je pitanje da li ce uspjeti s njim
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Dok Vettel osvaja, oni ne trebaju brinuti. Iskreno, ni Webber nije nešto posebno. Ricciarda tek moramo vidjeti kako se snalazi. Da li će biti kao svoj kolega, ili će propasti kao recimo Kovalainen.majestic24 je napisao/la:Ja mislim da su se ovi jako zeznuli u red bullu sto su uzeli ricciarda
nije Ferrari kao Sauber da im sponzor vodi glavu rijec, Ferrari je to.. 100 miliona € su oni dali Kimiju samo da ode iz Ferrarija prije nekoliko godina.. ne znam koliko ce Kimi primat, al siguran sam da ne prima "prosjecnu" platu, a neko ko hoce drugog vozaca dovede Rikiarda, Hulkenberga ili zadrzi Massu, a ne da dovede najkvalitetnijeg vozaca u formuli..majestic24 je napisao/la:amerosm je napisao/la:Proglasite me ludim, ali ja mislim da Alonso nece naredne sezone biti vozac Ferrari-ja...
ocekivao sam ovaj rasplet nakon dvije ocajne utrke Lotusa.. bili su idealni za njega, ali umjesto napredovanja oni unazaduju i to je navelo Kimija da ode negdje gdje ce biti konkurentan.. a, amersom je upravu maximalno, nisu 'tailijani budale i da zaborave Alonsovo ponasanje tokom ovih godina, koliko je samo puta omalovazavao i vrijedjao u toku utrke, pa i posle utrka ekipu.. ne mislim da ce se desiti ista radikalno sa Alonsom, al nit ce on biti "prvi" vozac, nit ce se moci qrciti kao prije..
Kimi <3
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Heh Alonso ce do kraja Karijere biti prvi vozac Ferrarija,tu je vec 4 godine i Kimi treba dobro da se potrudi da bude spomenut u recenici prvog vozaca Ferrarija. Ka sa lotusom koji je vjerovatno imai bolji bolid od Ferarija nije uspio nadmasiti Alonsa kako tek kad budu zajedno vozili.
Nakon što je Ferrari izabrao Kimija Raikkonena, u krugovima Formule 1 počelo se nagađati zbog čega je to ova ekipa napravila. Neki će reći zbog svega što sa sobom nose nova pravila u narednoj sezoni, neki opet kako bi Domenicali i Montezemelo pokazali Špancu koje pravi gazda.
U Ferrariju su vrlo brzo reagovali, a oglasio se Stefano Domenicali koji kaže:
"Izbor Kimija Raikkonena nije usmjer protiv Fernanda Alonsa. Mi smo prvo gledali interes ekipe, a kasnije na red dolaze neki ličnio ciljevi ili zahtjevi. Fernando ostaje naš ključni čovjek koji će još dugo voziti za ovu ekipu. Svako ima neko svoje tumačenje naših poteza, ali ja mislim kako Alonsov strastven karakter i Kimijeva hladnokrvnost mogu biti sjajna kombinacija u budučnosti ove ekipe" zaključio je Domenicali.
Sve jasno kao dan zna se ko je gazda.
Nakon što je Ferrari izabrao Kimija Raikkonena, u krugovima Formule 1 počelo se nagađati zbog čega je to ova ekipa napravila. Neki će reći zbog svega što sa sobom nose nova pravila u narednoj sezoni, neki opet kako bi Domenicali i Montezemelo pokazali Špancu koje pravi gazda.
U Ferrariju su vrlo brzo reagovali, a oglasio se Stefano Domenicali koji kaže:
"Izbor Kimija Raikkonena nije usmjer protiv Fernanda Alonsa. Mi smo prvo gledali interes ekipe, a kasnije na red dolaze neki ličnio ciljevi ili zahtjevi. Fernando ostaje naš ključni čovjek koji će još dugo voziti za ovu ekipu. Svako ima neko svoje tumačenje naših poteza, ali ja mislim kako Alonsov strastven karakter i Kimijeva hladnokrvnost mogu biti sjajna kombinacija u budučnosti ove ekipe" zaključio je Domenicali.
Sve jasno kao dan zna se ko je gazda.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
dodji sebi, prijateljuemir18 je napisao/la:Heh Alonso ce do kraja Karijere biti prvi vozac Ferrarija,tu je vec 4 godine i Kimi treba dobro da se potrudi da bude spomenut u recenici prvog vozaca Ferrarija. Ka sa lotusom koji je vjerovatno imai bolji bolid od Ferarija nije uspio nadmasiti Alonsa kako tek kad budu zajedno vozili.
Lotus da nije imao pehova bi bio bolje pozicionirai i od Mercedes i od Ferarija.Italia je napisao/la:dodji sebi, prijateljuemir18 je napisao/la:Heh Alonso ce do kraja Karijere biti prvi vozac Ferrarija,tu je vec 4 godine i Kimi treba dobro da se potrudi da bude spomenut u recenici prvog vozaca Ferrarija. Ka sa lotusom koji je vjerovatno imai bolji bolid od Ferarija nije uspio nadmasiti Alonsa kako tek kad budu zajedno vozili.
Niko nije kriv Grozanu (sto je steka takvu reputaciju), i Kimiju koji pokusava svaku trku zavrsiti sa jednim stajanjem ili sto malo malo ima neki kontakt i tako popusi trku.
a zasto mislis da se odlucuje na jedno stajanje, nije sigurno sto ima dominantan bolidemir18 je napisao/la: Lotus da nije imao pehova bi bio bolje pozicionirai i od Mercedes i od Ferarija.
Niko nije kriv Grozanu (sto je steka takvu reputaciju), i Kimiju koji pokusava svaku trku zavrsiti sa jednim stajanjem ili sto malo malo ima neki kontakt i tako popusi trku.
skontaj malo jbt

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Kimi je bio 7-8 u Madjarskoj (kada oduzmes i saberes ko je trebao sve u box), bio iza Masse u to vrijeme, a koji je zavrsio? 2.emir18 je napisao/la:Lotus da nije imao pehova bi bio bolje pozicionirai i od Mercedes i od Ferarija.Italia je napisao/la:dodji sebi, prijateljuemir18 je napisao/la:Heh Alonso ce do kraja Karijere biti prvi vozac Ferrarija,tu je vec 4 godine i Kimi treba dobro da se potrudi da bude spomenut u recenici prvog vozaca Ferrarija. Ka sa lotusom koji je vjerovatno imai bolji bolid od Ferarija nije uspio nadmasiti Alonsa kako tek kad budu zajedno vozili.
Grosjean je odlican vozac, momak ima muda, ali djaba muda kada nema auta.. Lotus jedino funkcionise na ogromnim temperaturama, a takvih utrka je 2-3 u kalendaru..
Ovakav Ferrari je realno krs i Lotus je sigurno rame uz rame sa tim bolidom.Da se razumijemo ja nemam nista protiv Kimi sta vise posle Nanda je moj najdrazi vozac,i moj stav je da je konacno Ferrari krenuo pravim stopama i sasvim siguran sam da od iduce sezone Ferrari vraca dominaciju jer sa ovakva dva vozaca i ciljevi i razvoj bolida su veci.
- brunoconti
- Kontakt:
Webber je nedavno izjavio za Sky sport, kako potez Ferrarija za dovodjenje Kimija je privremeno rjesenje, jer u 2016 po Webberu u Ferrari ce sjesti Vettel.
Massa izjavio da je Alonso najsavrseniji vozac sa kojim je vozio.Podsjetimo da je do sada vozio sa Schumacherom,Kimijem i do sada sa Alonsom.
Nista cudno.U proteklih nekoliko godina se jasno vidi koliko Massa kaska za timskim kolegom.To nije bio slucaj dok je vozio sa dva prethodnika.
Nista cudno.U proteklih nekoliko godina se jasno vidi koliko Massa kaska za timskim kolegom.To nije bio slucaj dok je vozio sa dva prethodnika.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
ma bez Kimija nema formule
dovoljno je da samo jednom progovori na radio i da utrka uspije xD
KIMI U MARANELLO !!

KIMI U MARANELLO !!

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
niti je prije imao vozaca koji su plakali preko radija samo da im se suvozac skloniJohny je napisao/la:Massa izjavio da je Alonso najsavrseniji vozac sa kojim je vozio.Podsjetimo da je do sada vozio sa Schumacherom,Kimijem i do sada sa Alonsom.
niti je prije imao povredu
i naravno da ce se lizati, Massa ima platu i mjesto u najmocnijoj ekipi u F1 i svu slavu sa sobom, dok Alonso "nema" pored sebe dodatnog konkurenta.. i svi su divni i krasni i titula opet nema..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.