BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post Postao/la DonCorleone » 12 sep 2013, 18:44

Koliko Vedad trpa "nemilice" vidjecemo na kraju sezone a ne nakon 5-6 utakmica. Vedad trci, Vedad se bori ali Vedad ne moze igrati protiv najjacih, jer gubimo na vaznijim pozicijama igraca, kao na primjer na sredini terena, dje izgledamo u fazi napada protivnika kao Svicarski sir, RUPETINE na sve strane. Ko to ne vidi, neka ostane na Manadjeru, tamo se te rupe ne vide i svi oni mogu igrati.

Imaju i druge reprezentacije napadace koji su i bolji od Vede, pa opet ne igraju uvijek svi ti napadaci, nego najcesce jedan, dok se najvise ulaze u sredinu terena, tako je to barem trenutno u modernom fudbalu. Pogledajte Njemacku na primjer...imaju i oni dobrih napadaca ali uvijek igraju sa jednim. Zato sto u vezi igraju tri ofanzivna vezna koja stvaraju opasnost prema naprijed i gol prilike, kao sto ispomazu u odbrani. Trenutno mi nemamo pravi balans izmedju napada i odbrane, previse smo ofanzivni a pozadi lose stojimo. Znaci logicno je da neko mora izaci van, koliko god on nekome drag bio. To je poenta a ne da je Vedad los ili nesto drugo.

I niko nije rekao da Vedad ne treba igrati, nego se radilo o formaciji i postavi igraca protiv ekipa koje su na sredini terena trvde i fizicke dosta spremne tipa Njemacka, Portugal, Engleska, Holandija, Spanija itd...
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 12 sep 2013, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 18:54

Otkad pratiš Vedada? :)

Šta je radio u Hoffenheimu, a šta tek kada je došao u Stuttgart? U BiH igra na krilu, nikako na svojoj prirodnoj poziciji.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 sep 2013, 19:01

Neutral je napisao/la:Otkad pratiš Vedada? :)

Šta je radio u Hoffenheimu, a šta tek kada je došao u Stuttgart? U BiH igra na krilu, nikako na svojoj prirodnoj poziciji.
Oduvijek. I Kiessling dere strasno mreze i Klose ubi ali ni jedan ni drugi ne igraju nego Gomez.
Zahvalan je Vedo igrac i puno trci, trudi se, ali treba shvatiti da je preludo igrati protiv najjacih na svijetu sa dva playa barem i dva napadaca, to je suludo, neko mora na klupu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 19:03

Klose igra. Kiessling se posvađao sa selektorom modnim guruom :)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 sep 2013, 19:05

Kiessling ako zeli poziv treba da predje u Seadovu menadzersku agenciju.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 12 sep 2013, 19:07

Neutral je napisao/la:Otkad pratiš Vedada? :)

Vedo ne igra na krilu nego drugog napadača sa Džekom.Samo mu Pape daje zadatak da pokriva tu desnu stranu ispred Mujdže ili ko igra,što on istina i radi..ali pri tome troši dosta snage ,tako da nije ni u napadu a i sa te strane nam dosta puše...jednostavno nije u mogućnosti to odigrati kao pravi krilni igrač tipa Hajrović ili Stevanović.Protiv slabijih repki to ide veoma lako,što se vidi po rezultatima,međutim sa jačim repkama to veoma škripi...mislim da bi tu bolji bio pravi krilni igrač a ne napadač..nebitno Vedo ili Džeko..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 19:09

To se zove krilo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 sep 2013, 19:10

Malo se pretjeruje sa tim Ibisevim zaslugama, te neki pritisak, te trcanje, te ovo, te ono... I nije tacno da igra krilo u reprezentaciji. Igr'o ga je protiv Francuske na Kosevu i loptu je dotakao 7-8 puta. On je napadac kao i Dzeko samo je problem sto je Vedad klasicni finisher, gdje njemu asistent uradi pola posla, a on je tu da postavi nogu ili skoci. Problem je sto smo mi tanki na poziciji klasicnih krila, i zato Ibisevic nema ucinak za nas kao za klub.
A, i CINJENICA je da smo mi neke od najboljih partija u zadnjih nekoliko godina odigrali sa klasicnim napadacaem: Francuska, oba puta Belgija, Spanija....
Ja znam da je Vedad jedan od omiljenijih reprezentivaca, ali tako je, kako je...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 12 sep 2013, 19:13

Nove vijesti nam dolaze iz Vilniusa. Naime, državni tim Litvanije više sa klupe ne predvodi Csaba Laszlo koji je odlučio podnijeti ostavku. Hm, + za nas ili će Litvanija s novim kormilarom izgledati bolje? Sve u svemu, pobjedu moramo uknjižiti bez većih problema, jer smo mnogo kvalitetnija repka u ovom trenutku. 8-)
Malo se pretjeruje sa tim Ibisevim zaslugama, te neki pritisak, te trcanje, te ovo, te ono...
Reci konačno glasno i jasno; nisam ZA Vedu, i vozdra!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 sep 2013, 19:13

calcio je napisao/la:Kiessling ako zeli poziv treba da predje u Seadovu menadzersku agenciju.
:lol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 sep 2013, 19:14

evo i Litvanija ce uci s novim selektorom u tekmi protiv nas :?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 sep 2013, 19:15

Lennon je napisao/la: Reci konačno glasno i jasno; nisam ZA Vedu, i vozdra!
Rekao sam to prije neke 2 godine ;) Nekima treba nacrtati zasto.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 12 sep 2013, 19:17

Ja mislim da u narednim prijateljskim utakmicama Pape mora probat sa drugom formacijom. Npr. 4-2-3-1. Dva zadnja vezna i ostalo.. Malo da eksperimentiše, jbg-a ako budemo igrali protiv Njemačke sigurno nećemo napadat nego kontre igra..
Allegri je gospodin!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 sep 2013, 19:19

niko vise ne igra sa dva klasicna spica, tako da cemo tesko i mi to na svjetskom raditi, moze i to al nakon neke izmjene u drugom poluvremenu ako treba ganjati gol

imamo mi dovoljno ofanzivnu ekipu i da igramo sa jednim spicem, ako igraju bekove mujdza i recimo salihovic to je izuzetno dobro za ofanzivne djeltanosti, jos i dva krila, pjanic i dzeko, to je za ofanzive dosta, mora se brinuti o svom golu, a na svjetsko kad se u grupi igraju samo tri utakmice, svaka greska se skupo placa

moramo imati trkacku ekipu ako sta mislimo napraviti, a u drugom poluvremenu da ulaze miske i vedo da prelome utakmicu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 sep 2013, 19:23

Fakat bi trebalo probati nešto bez Vede.Pa i Misketa čak.Jadni Mujdža se slomi da pokrije cijelu desnu stranu,a Medunjanin mora trčati i za Džeku i za Misketa.
Sejo više ne treba igrati beka,njega u sredinu staviti.
Ozbiljne ekipe će nam zabijati 5 s ovom formacijom.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 sep 2013, 19:24

Romariooo je napisao/la:niko vise ne igra sa dva klasicna spica, tako da cemo tesko i mi to na svjetskom raditi, moze i to al nakon neke izmjene u drugom poluvremenu ako treba ganjati gol

imamo mi dovoljno ofanzivnu ekipu i da igramo sa jednim spicem, ako igraju bekove mujdza i recimo salihovic to je izuzetno dobro za ofanzivne djeltanosti, jos i dva krila, pjanic i dzeko, to je za ofanzive dosta, mora se brinuti o svom golu, a na svjetsko kad se u grupi igraju samo tri utakmice, svaka greska se skupo placa

moramo imati trkacku ekipu ako sta mislimo napraviti, a u drugom poluvremenu da ulaze miske i vedo da prelome utakmicu
Upravo tako. Ojacati fizicki, ofanzivno smo sila svakako, ali treba obratiti paznju i na odbranu. Krenuti protiv Spanije ili Engleske kao protiv Slovacke sa Medunjaninom, Pjanicem, Misimovicem, Dzekom i Ibisevicem ne bi bilo previse mudro, da tako kazem.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2013, 19:27

Misimovic je problem protiv vecih reprezentacija, a ne Ibisevic. Mogu igrat i on i Dzeko protiv vecih reprezentacija, uz to da se Ibisevic naravno mora zrtvovat u odbrani. I Eto'o je igrao krilo za Inter u teskim utakmicama, naravno da nije bilo idealno za njega, ali jest za ekipu. Tako isto za Ibisevica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 12 sep 2013, 19:29

Normalno. Ne znam kad će više taj Kolašinac al' Medeni na poziciji zadnjeg veznog uopšte ne treba trkački igrat. Vidi Pirla :roll:
Allegri je gospodin!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 sep 2013, 19:29

Nebi imalo smisla da smo protiv slovaka isli sa jednim napadacem jer Dzeku ne mozes staviti na klupu nikako a Vedad dosao sa svjeze zabijenim hattrickom u Bundesligi i kao prvi na listi strijelaca.
Bilo bi lijepo zgusnuti malo sredinu, ubaciti jos jednog defanzivca, izbalansirati ekipu. Imamo dosta igraca koji znaju zabiti tako da nebi puno izgubili u ofanzivi ali hajd' stavi nekog od nasih napadaca na klupu... Evo bas protiv Litvanije u Zenici, sjetite se kakvu je golcinu Vedad zabio (Pjanic ga majstorski proigrao).
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 12 sep 2013, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 12 sep 2013, 19:30

Hitno mi treba ime stadiona gdje nas Litvanija docekuje.
Unparijed hvala! :arrow:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.