Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 sep 2013, 02:17

kako je samo u padze stavio malog Didera :mrgreen: On ce nam bas dobro doci u odbrani i opet napominjem, s radoscu ocekujem njegov prvi nastup za zmajeve :D Samo se nadam da ce ga Pape iskoristiti na pravoj poziciji, odnosno da ce se savrseno uklopiti u taktiku :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2013, 02:21

Gledao sam skoro sve utakmice gdje je on igrao za Schalke. Malo je reći da me impresionirao. Na lijevom beku je odličan, a i na poziciji zadnjeg veznog. Uprava na te dvije pozicije igra i Alaba. U Bayernu lijevog beka, u Austriji DM-a.

Seo, Izet, Ermin 8-)

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 12 sep 2013, 02:32

zamislite da nas savez iznenadi sada sa Hrgotom :o

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 sep 2013, 13:51

Sad samo ceka odobrenje fife ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 sep 2013, 14:38

Desole je napisao/la:zamislite da nas savez iznenadi sada sa Hrgotom :o
uh to bi bilo do yaya :mrgreen: ali nesto slabo vjerujem u to, ne zbog saveza, nego zbog hrgote

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 sep 2013, 15:34

Kako je Jusuf Bećirović svojim potezom donio NS BiH 10 miliona eura
Da ljubav prema domovini nema granica najbolje se očituje u primjeru Jusufa Bećirovića, koji je porijeklom iz Kalesije...

slika

Naime, Bećirović je prije 26 godina napustio Bosnu i Hercegovinu, ali zemlja smještena na Balkanskom poluotoku nikada nije izašla iz srca ovog 49-godišnjaka.

Bećirović duži niz godina ne propušta reprezentativne akcije, a nedavno se spontano počeo baviti "skautingom".

Tako je Bećirović o svom trošku u bh. reprezentaciju doveo braću Hajrović, a na pravom putu da postane dio "Zmajeva" je i Sead Kolašinac, koji je prije nekoliko dana dobio bh. državljanstvo.

Juka, kako ga od milja zovu prijatelji, vjerovatno je svojim potezima NS BiH donio 10-ak miliona eura, koliko će zaraditi krovna kuća bh. nogometa u slučaju plasmana na Svjestko prvenstvo koje se održava u Brazilu.

Naime, Sajini "Zmajevi" sinoć su pokorili Žilinu, a odlučujući pogodak bio je Izeta Hajrovića u 78. minuti susreta. Ne treba ni napominjati da je Izet u reprezentaciji ponajviše zahvaljujući Jusufu Bećiroviću, koji je bio konekcija između Hajrovića i rukovodstva NS BiH.

Bećirović nema namjeru tu stati, a u narednom periodu se očekuje kako će Kalesijac sa adresom u Švicarskoj "privesti" još neke igrače iz dijaspore pod zastavu BiH.

Nadajmo se kako će predsjednik Dino Begić znati na pravi način nagraditi kapitalnu misiju Jusufa Bećirovića, koji zaslužuje postati počasni član NS BiH, ali i naći se u ekspediciji "Zmajeva" koja će narednog ljeta poletjeti za Brazil.

Mundijal nikada nije bio bliže....

Zanimljivo je to da je misijom "skautinga" Bećirović spontano zaplivao i u novinarske vode. Naime, Juka Bećirović već duže vrijeme radi kao dopisnik Avazovog "Sporta.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 12 sep 2013, 15:35

Blaszczykowski je napisao/la:što se tiče zadnjeg veznog ne djeluje mi loše onaj davor ladenka iz širokog, a tu je i vrančić. za špicu vratiti muslimovića.
Landeka? Istrošen igrač. Nema materijala za državnu selekciju. A što se tiče Muslimovića, on je svoje dao za repku i mišljenja sam kako u ovom trenutku treba da uputimo nekom mlađem igraču poziv (što se tiče napadača).

Još bih želio da se nadovežem na uručenje poziva nekim novim igračima. Hrgota je već u par navrata jasno izjavio kako želi da igra za Hrvatsku, stoga vrlo teško da možemo dobiti tu bitku. Momak je potencijal i sve, al' ako ga srce vuče ka komšijama mi nemamo šta tražiti tu, nažalost. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 sep 2013, 15:42

Nek' oni sa njim pokušaju, ako već nisu. Ako jesu, i odbio je, poštujem. Mada je izlazio članak o njemu, da može birati između 3 reprezentacije, pa gdje mu bude bolje. Vjerujem da je nekako, ako bude gledao sa sportske tačke gledišta, najoptimalnija situacija kod nas.

Fali nam napadač, dok su Hrvati i Švedi zatrpani istim. Vidjeti ćemo.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 sep 2013, 16:11

ma hrvati sve kaparisu i sto valja i sto ne valja... Pozvat ce oni njega i da im ne treba

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 sep 2013, 16:38

http://www.transfermarkt.de/de/damir-be ... 70403.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ima li potencijala? :mrgreen: za mladje kategorije naravno, je li iko ista cuo o njemu i sl.?

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 sep 2013, 16:42

Koliko sam skontao iz citanja, njemu je Swe prva opcija. Mi i Hrvati iste sanse. Komsije, da su ga privolili, bi vec urlikale na sav glas kako je njihov ...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 sep 2013, 16:54

samson je napisao/la:Koliko sam skontao iz citanja, njemu je Swe prva opcija. Mi i Hrvati iste sanse. Komsije, da su ga privolili, bi vec urlikale na sav glas kako je njihov ...
Nista se ne kosta da probamo.Sa Izom smo uboli samo tako.Pa makar vise nikad ne zabio gola,isplatio se.
PS. Evo citam da bi Kolasinac mogao debitovat sad protiv Lihtenstajna.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 sep 2013, 16:57

Iskreno, ja sam zabrinut za buducnost naseg fudbala, ako budemo bas toliko ovisili o dijaspori. Steta sto nemamo barem jedan jaci klub, u kojem se mogu formirati igraci.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 12 sep 2013, 17:00

Consigliere je napisao/la:Iskreno, ja sam zabrinut za buducnost naseg fudbala, ako budemo bas toliko ovisili o dijaspori. Steta sto nemamo barem jedan jaci klub, u kojem se mogu formirati igraci.
U pravu si. Gledam sastav koji je u utorak igrao protiv Slovaka, samo Džeko je 1/1 naš igrač, domaći proizvod. Svi ostali se na ovaj ili onaj način mogu povezati sa dijasporom. Neki direktno, neki indirektno.

I da, sa klupe Zahirović je naš proizvod. :D Kriza je s domaćim igračima, nema šta.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 sep 2013, 17:04

Mislim da sadasnje glavonje u savezu znaju sta nam prioriteti moraju biti. Od one nagrade, najveci dio dati klubovima pod uslovom ulaganja u omladinske pogone. Nacin pridobivanja love, apliciranje sa jasnim programom. Inace, kako to kod nas ide obicno, novac ce prohujati s vihorom ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2013, 17:22

samson je napisao/la:Mislim da sadasnje glavonje u savezu znaju sta nam prioriteti moraju biti. Od one nagrade, najveci dio dati klubovima pod uslovom ulaganja u omladinske pogone. Nacin pridobivanja love, apliciranje sa jasnim programom. Inace, kako to kod nas ide obicno, novac ce prohujati s vihorom ...
Slazem se, i nesto od toga treba koristit na poboljsanje terena u PL. Ne moze se igrat ozbiljan nogomet po katastrofalnim terenima. BP i ostali stadioni kao nebo i zemlja. Treba i uvest neki sistem da se nagradjuje klub za svakog reprezentativca sto naprave za BiH, dodatna motivacija da izaberu BiH, a ne Hrvatsku ili Srbiju.

Naravno mora se i smanjit liga na 10 ili 12 klubova. Hrvatska mnogo toga dobro radi i moglo bi se dosta naucit od njih.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 sep 2013, 17:35

Cartman je napisao/la:
samson je napisao/la:Mislim da sadasnje glavonje u savezu znaju sta nam prioriteti moraju biti. Od one nagrade, najveci dio dati klubovima pod uslovom ulaganja u omladinske pogone. Nacin pridobivanja love, apliciranje sa jasnim programom. Inace, kako to kod nas ide obicno, novac ce prohujati s vihorom ...
Slazem se, i nesto od toga treba koristit na poboljsanje terena u PL. Ne moze se igrat ozbiljan nogomet po katastrofalnim terenima. BP i ostali stadioni kao nebo i zemlja. Treba i uvest neki sistem da se nagradjuje klub za svakog reprezentativca sto naprave za BiH, dodatna motivacija da izaberu BiH, a ne Hrvatsku ili Srbiju.

Naravno mora se i smanjit liga na 10 ili 12 klubova. Hrvatska mnogo toga dobro radi i moglo bi se dosta naucit od njih.
Nama prvo treba love. Sad treba da odemo u Brazil, ti nekih 10 miliona investirati u klubove. I ne rasporediti lovu jednako nego npr prvak dobije ovoliko, drugi malo manje itd itd. Onda bi bilo valjda vise volje. Eto nisu 10M neki novci al sta je tu je.A ti klubovi moraju uvesti red, znaci igraci da budu ozbiljni. Nema sjedenja po kaficima, cigare i alkohol. Ishrana, jaci trening. Sa ovim bi bili bolji u CL i EL, moze se i tu neke love izvuci.
Samo nam treba pravi savez da to sve zna posloziti a evo izgleda da ovi sad rade dobro.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 sep 2013, 17:57

Ako mislite da će se novci od odlaska na SP podjeliti premijerligašima, živite u velikoj zabludi. Taj novac, odnosno, jedan njegov dobar dio će podjeliti nogometaši između sebe / reprezentativci.

Tačno je da je ovo pretpostavka, ali, " furajući " se na ostale sile, zašto da igraju " za čavle " i izbore za naciju SP, a da ne dobiju ništa osim " vječne zahvale ", " ta neće oni od zahvale živit' ". :ugeek:

Preostali dio novca ako se uloži u naš nogomet, u njegovo restruktuiranje, ja ću biti zadovoljan ... prezadovoljan.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2013, 18:27

zizu1991 je napisao/la:Ako mislite da će se novci od odlaska na SP podjeliti premijerligašima, živite u velikoj zabludi. Taj novac, odnosno, jedan njegov dobar dio će podjeliti nogometaši između sebe / reprezentativci.

Tačno je da je ovo pretpostavka, ali, " furajući " se na ostale sile, zašto da igraju " za čavle " i izbore za naciju SP, a da ne dobiju ništa osim " vječne zahvale ", " ta neće oni od zahvale živit' ". :ugeek:

Preostali dio novca ako se uloži u naš nogomet, u njegovo restruktuiranje, ja ću biti zadovoljan ... prezadovoljan.
Pa naravno da ce igraci dobit svoje, to i zasluzuju. Ali vecina para se treba ulozit u domaci nogomet.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 sep 2013, 18:33

Volio bih i ja da to bude tako, da se preostali novac uloži u domaći nogomet, vidjeti ćemo.
Nego, da se mi prvo plasiramo, i ja, kao i vi poletih sa izjavom ranije.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], Iceplayer, kakarut, Rimes87 i 41 gost.