Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
uh to bi bilo do yayaDesole je napisao/la:zamislite da nas savez iznenadi sada sa Hrgotom
Landeka? Istrošen igrač. Nema materijala za državnu selekciju. A što se tiče Muslimovića, on je svoje dao za repku i mišljenja sam kako u ovom trenutku treba da uputimo nekom mlađem igraču poziv (što se tiče napadača).Blaszczykowski je napisao/la:što se tiče zadnjeg veznog ne djeluje mi loše onaj davor ladenka iz širokog, a tu je i vrančić. za špicu vratiti muslimovića.
Nista se ne kosta da probamo.Sa Izom smo uboli samo tako.Pa makar vise nikad ne zabio gola,isplatio se.samson je napisao/la:Koliko sam skontao iz citanja, njemu je Swe prva opcija. Mi i Hrvati iste sanse. Komsije, da su ga privolili, bi vec urlikale na sav glas kako je njihov ...
U pravu si. Gledam sastav koji je u utorak igrao protiv Slovaka, samo Džeko je 1/1 naš igrač, domaći proizvod. Svi ostali se na ovaj ili onaj način mogu povezati sa dijasporom. Neki direktno, neki indirektno.Consigliere je napisao/la:Iskreno, ja sam zabrinut za buducnost naseg fudbala, ako budemo bas toliko ovisili o dijaspori. Steta sto nemamo barem jedan jaci klub, u kojem se mogu formirati igraci.
Slazem se, i nesto od toga treba koristit na poboljsanje terena u PL. Ne moze se igrat ozbiljan nogomet po katastrofalnim terenima. BP i ostali stadioni kao nebo i zemlja. Treba i uvest neki sistem da se nagradjuje klub za svakog reprezentativca sto naprave za BiH, dodatna motivacija da izaberu BiH, a ne Hrvatsku ili Srbiju.samson je napisao/la:Mislim da sadasnje glavonje u savezu znaju sta nam prioriteti moraju biti. Od one nagrade, najveci dio dati klubovima pod uslovom ulaganja u omladinske pogone. Nacin pridobivanja love, apliciranje sa jasnim programom. Inace, kako to kod nas ide obicno, novac ce prohujati s vihorom ...
Nama prvo treba love. Sad treba da odemo u Brazil, ti nekih 10 miliona investirati u klubove. I ne rasporediti lovu jednako nego npr prvak dobije ovoliko, drugi malo manje itd itd. Onda bi bilo valjda vise volje. Eto nisu 10M neki novci al sta je tu je.A ti klubovi moraju uvesti red, znaci igraci da budu ozbiljni. Nema sjedenja po kaficima, cigare i alkohol. Ishrana, jaci trening. Sa ovim bi bili bolji u CL i EL, moze se i tu neke love izvuci.Cartman je napisao/la:Slazem se, i nesto od toga treba koristit na poboljsanje terena u PL. Ne moze se igrat ozbiljan nogomet po katastrofalnim terenima. BP i ostali stadioni kao nebo i zemlja. Treba i uvest neki sistem da se nagradjuje klub za svakog reprezentativca sto naprave za BiH, dodatna motivacija da izaberu BiH, a ne Hrvatsku ili Srbiju.samson je napisao/la:Mislim da sadasnje glavonje u savezu znaju sta nam prioriteti moraju biti. Od one nagrade, najveci dio dati klubovima pod uslovom ulaganja u omladinske pogone. Nacin pridobivanja love, apliciranje sa jasnim programom. Inace, kako to kod nas ide obicno, novac ce prohujati s vihorom ...
Naravno mora se i smanjit liga na 10 ili 12 klubova. Hrvatska mnogo toga dobro radi i moglo bi se dosta naucit od njih.
Pa naravno da ce igraci dobit svoje, to i zasluzuju. Ali vecina para se treba ulozit u domaci nogomet.zizu1991 je napisao/la:Ako mislite da će se novci od odlaska na SP podjeliti premijerligašima, živite u velikoj zabludi. Taj novac, odnosno, jedan njegov dobar dio će podjeliti nogometaši između sebe / reprezentativci.
Tačno je da je ovo pretpostavka, ali, " furajući " se na ostale sile, zašto da igraju " za čavle " i izbore za naciju SP, a da ne dobiju ništa osim " vječne zahvale ", " ta neće oni od zahvale živit' ". :ugeek:
Preostali dio novca ako se uloži u naš nogomet, u njegovo restruktuiranje, ja ću biti zadovoljan ... prezadovoljan.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, kakarut, Rimes87, zastitaIdentiteta i 38 gostiju.