BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la Amar Dzeko » 11 sep 2013, 17:00

Koji kralj je Marjan :lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 11 sep 2013, 17:04

Head je napisao/la:http://www.glassrpske.com/sport/republi ... #f154c3be7

На тај " ]" су ? $ групе Г " ? & & ? на $ у ?.

$ су ? у 42. " $ је " " ". $ је " у 69. ", а $ """ $ је " " " & у 78. ".

" $ " 19 $ на ?. """ у & " са ? у " " ? у ". Са $ $ " " је " " на & првенство.

8-)

Sad kad im se mister desno srce natakne na kosti.

Vidis ispod da su tekst prenijeli sa Klix.ba nisu njihovi novinari ovo pisali samo copy/paste
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 sep 2013, 17:06

Ajde, da vise zavrsim sa ovom teskom temom... Dopizdila vise! :mrgreen:

Dakle, u ovom dvomecu...

Susic - najslabija karika. Jos od one famozne preskonferencije kada je najavio tri gola u mrezi slovaka, sve je krenulo pogresno. Taktika promasena totalno,vjerovatno prozrokovana losim skautingom slovacke reprezentacije i pricom Mi nemamo poraz godinu dana, oni nemaju pobjedu. Jasno se pokazalo u ove dvije utakmice da on nema potreban autoritet medju ovim glavnim igracima u reprezentaciji. Dakle, ima 10 igraca u polju kojima samo mjenja i izmislja nove pozicije. Da ne bi novog kolaca Hajrovica, sad bi ga prozivali i pljuvali na sve strane. Mislim da je Baka pokazao da je puno zreliji i iskusniji strucnjak, covjek je rekao ono sto su svi mislili. Igrati dvije odlucujuce utakmice bez klasicnog DMF-a... Mislim :roll: Ali to je fudbal, ta carobna igra. Sve se okrenulo sa jednom bombom sa 25 metara u raslje slovaka, sad je heroj, kralj, car... I neka je.

Igraci - Sve sto su u Zenici pogresno uradili, htjeli su da isparve u prvih 10 minuta sinoc, i realno trebali smo odmah povesti. Ali, cim se situacija smirila na terenu, pokazale su se slabosti nase taktike i postavke na terenu. Mujdza je vjerovatno najpotcjenjeniji igrac ove ekipe. Covjek je masina na desnoj strani. Kad je on zdrav, cak i Pjanic moze igrati desno krilo. Misimovic los, ali bilo je i ocekivatio da se se zapusti u Kini. Nadam se da ce doci sebi do Brazila. Ibisevic izgubljen na terenu. On, cim nije u petercu, bolje da nije nigdje, dupli pas jos nije savladao. Dzeko se borio sa 2 stopera, ukljucujuci flaster Skrtela... Solidna partija. Veliko hvala Bicakcicu i Hajrovicu.

Navijaci - svaka cast za sinoc. Jeste otrcano ali bukvalno 12. igrac. Nije ni u Zenici bilo lose, pohvalno je sto se nije zvizdalo igracima nakon onog raspada sistema.

Forumasi - ocekivano. vecina se drzi svoje stare price, ali ima i onih koji idu kako vjetar puse, pa prozivaju Dzeku a Hajrovica uporedjuju sa bogom.... Uhljupi.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 11 sep 2013, 17:29

Gledao sam utakmicu sa engleskim komentatorom koji je jako dobro i strucno prikazao i sto je najvaznije iz potpuno neutralne pozicije. Ni u jednom momentu nije naveo da BiH igra lose. Cak sta vise imao je puno vise kritika na racun Slovaka. Jedna vrlo tvrda ali izrazajno dobra utakmica sa obje strane. Kod gola Hajrovica, hladni englez je ostao bez daha te cak i promukao od uzbudjenja.

Zbog svega toga ali i svega vidjenog nemogu da prihvatim kritike da su momci lose igrali. Tacno, nisu pregazili protivnika sto su mnogi ocekivali ali Slovacka nije 3L vec zilav protivnik kakvih cemo imati i u Brazilu te je dobro da se ostrimo sa ovakvim utakmicama ali sto je puno vaznije da dobijamo pobjednicki karakter. Da, imamo mana, ali koja reprezentacija nema. Pratim repku godinama i jos ni jednom nisam vidio da su se nasi igraci sa ovako jakim protivnikom ovako hrabro vratili nakon poraza i primljenog gola. Nasa karakteristicna mana je uvijek bila da nakon primljenog gola sistem se raspadne i mentalni sklop nas ukoci. Momci su sinoc pokazali da su fudbalska sila i da pored svih mana i nedostataka prevazisli su jednu manu koja nas je sve prijasnje godine sputavala a to je gubitnicki mentalitet.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 11 sep 2013, 17:29

Poserem se na komplet nase takozvane navijace...**** ti zivot zbog ovakvih bi volio da se nismo plasirali.Glupsoni.

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 11 sep 2013, 17:45

Zašto se čudiš? Tipičan Bošnjački mentalitet, ništa više. ;)

Nakon svakog našeg poraza u ovom dijelu pdf-a stižu redovne salve psovki na račun našeg Šefa, al' i njegovih igrača. Čemu to? Ljudi, niste valjda mislili kako smo mi #1 sila trenutno u Europi? Take it easy...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 11 sep 2013, 17:48

Cestitam Zmajevima na historijskoj pobjedi,,uljepsali su mu noc,,i zaboravio sam bol od petka,,zato im se iz srca zahvaljujem,,, Volim Te Bosnooooooooooooooooo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 sep 2013, 18:00

generalna ocjena mece, nismo igrali najbolje, ali nismo igrali ni lose, manjak kvalitetne igre nadomjestio se sjajnom borbom

prica se da smo imali srece, jesmo, al sto niko ne prica da smo imali i nesrece, rano smo trebali povesti, sta je sve branila ona muha, dobro imali smo srece sto nismo gubili i dva nula, al sve kad se sabere, i sretnih i nesretnih je sutuacija bilo tu negdje, nema smisla sad pricati da je sreca prelomila

pape kojeg najvise kritikuju po meni solidan, mogao je i bolje neke stvari, ali ja ga razumijem, preofanzivno je postavio ekipu u obje tekme, hazarderski se ponasao, al sta ces, trebala nam je jedna pobjeda, da je igrao opreznije ko zna sta bi bilo, mozda bi obje tekme zavrsile nerijeseno i zijanili bi tako

igro je dakle preofanzivno uzdajuci se da smo jaci tehnicki i da cemo u tom ruletu bolje proci, to ima logike. misketa je drzao u igri po meni opravdano, cekao je njegov potez da se tako probije sjajna odbrana slovacke, kao mnogo puta do sada, medjutim miske nije to uspio, jedina zamjerka je sto ga je predugo drzao na terenu

hajrovic je dao golcinu i sad je lako pricati sto nije igrao od pocetka umjesto misketa, treneru je najteze, mora donositi odluke i birati izmedju vise opcija, a navijaci kad ne ide uglavnom se uhvate onih drugih opcija

sve u svemu pape evo i drugi ciklus kvalifikacija privodi kraju vrlo uspjesno, prvi na korak od prvog mjesta gdje nas je samo nedostatak fizicke spreme nasih igraca kostalo pobjede protiv francuza koje smo i nadmudrili i nadigrali dok smo mogli trcati, kasnije baraz prejaki potugal i nema se sta reci, drugi ciklus,uvjerljiva igra uz samo jedan kiks, vrlo izvjesno prvo mjesto

safet ima rezultate i jedan odlican kontinuitet u dva ciklusa, nema mu se sta reci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 11 sep 2013, 18:09

Ocekivana pobjeda! Tako se igra pod pritiskom. I sta sad hajteri oko Izeta? Jeli, ovo ono nesto ne stima, ma daaaaaaaaaaaaaj, IDEMO U BRAZIL!, ovih 2 utakimica trebamo da igramo solidno i nema izmjena u repki Safete, Hajrovic in, nazalost Miske out(sa svim respektem ali njegovo lijepo vrijme je otislo). Strpljivi do kraja!!! Prognoza moja: BiH 3-0 Lichtenstajn, Litvanija 1-4 BiH, aferim.
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 sep 2013, 18:10

sta reci nakon svega,srce ko Hum. 8-)

Treba istaci da su nas vile pronosale ovaj put,ne znam ni sam kako dobismo,realno gledajuci igrali smo slabo.Najveci krivac tome je Pape koji je pogrijesi postavkom na terenu,nepravovremenim izmjeama i losom psihickom pripremom igraca.Evo pogrijesio je u Zenici prvi put,ali sta je jos gore ponovio istu gresku za 3 dana.

Ako hocemo imati bekove koji konstantno idu naprijed onda ne mozes osaviti Medu(koji je spor do bola) da pokriva njihovu poziciju u slucaju ako krene kontra(gledam ga kod gola Hamika nijeqrcem mrdnu da ukliza ili omete Hamsika da opuca loptu bez pritiska).Mora tu biti brz i neprikosnoven defanzivni vezni koji ce ili oduzeti loptu ili klizecim izbiti loptu u aut ili napraviti pametan prekrsaj.Ovako kad krene njihova kontra Mede nigdje,odose oni i eto ti sanse.Na ovaj nacin su stvorili dosta 100% sansi i dali ovaj gol.Previse spor vezni red imamo.Ako stavljamo recimo Misketa u tim (znamo onda da on ne moze puno trcati) sa njim mora biti neko ko ce za njega trcati u veznom redu,ali ovako i Miske i Medo i Salihovic i Pjana(moze on to puno bolje)su spori i sa losom trkom i normalno je da ne mogu nista napraviti.Ova druga utakmica je bila puno borbenija nego u Zenici ali ucinak skoro isti bas radi greske u postavci igre.Nadam se da ce Pape uvidjeti tu gresku i to ispravit u buducim utakmicama. :roll:

Sto se tice Misketa,on je profesor pred pnzijom ali koji i sada zna napraviti koji doktorat,jbga.Trenutno je vrlo slabe fizicke spreme i ja bi njega recimo cuvao na klupi kao dzoker igrac,da se ubauje u zadnjih 15 minuta kada se lomi rezultat, da napravi potez koji ce rijesiti utakmicu,a on to zna.Sa ovakvom spremom ne moze igrati od pocetka.

Sto se tice onog ofsajda,bio je 100% kod ponistenog gola(jeste da je mali ali je bio)Sto se tice nedosudjenog penala nad Djeksonu :roll: , mogu samo reci da mu ni Amra ne bi ono svirala :) On je trebo uraditi isto ko sto je i Hamsik uradio kad nam je dao dao gol,zavuc ga lagano u suprotni ugao i bila stvar,on jok,hoce da dribla golmana :roll: ,moj Djekone,dobro ti sudija nije dao zuti za glumu :roll:

Uglavnom odo se jos malo radovati hehe,nije ovo svaki dan ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 11 sep 2013, 18:20

Ko me moze iznenaditi sa snimkom utakmice Face-a jucersnji? Hvala braca.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 sep 2013, 18:28

Yucca je napisao/la:
Head je napisao/la:http://www.glassrpske.com/sport/republi ... #f154c3be7

На тај " ]" су ? $ групе Г " ? & & ? на $ у ?.

$ су ? у 42. " $ је " " ". $ је " у 69. ", а $ """ $ је " " " & у 78. ".

" $ " 19 $ на ?. """ у & " са ? у " " ? у ". Са $ $ " " је " " на & првенство.

8-)

Sad kad im se mister desno srce natakne na kosti.
Vidis ispod da su tekst prenijeli sa Klix.ba nisu njihovi novinari ovo pisali samo copy/paste
Ispravili bi to oni da su željeli. Eno i vlasnik tih novina govori kako su svi navijali za BiH. Čak mu je kaže kćerka išla u Sloveniju da navija za BiH. To ti je klasika. Svi su tu i svi su prijatelji kada je uspjeh, ali kada teški trenutci dođu, onda vidiš istinske prijatelje. Za Glas Srpske su ovi momci bili 'muslimanska' reprezentacija, ali sada kada su pred vratima svjetskog prvenstva i kada je Srbija kanta za nabijanje, patriotizam proradio. Ali neka, ljudi se konačno raduju uspjehu svoje zemlje. Da se mi oporavimo ekonomski, da nižemo sportske uspjehe (hvala Bogu to je krenulo malo po malo) svi bi BiH u srcu nosili, bez obzira na ime i prezime.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 11 sep 2013, 18:43

slika

eto izmjenili su
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 11 sep 2013, 19:03

:lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 sep 2013, 19:05

hahaha. Al se blamiraju, nije normalno. Došla je direktiva iz stranke da se pod hitno promijeni ili "desno srce" ukida subvencije. Koje jednoumlje vlada u jednom dijelu BiH. Ni Kim Jong-un se nebi postidio. :D
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 11 sep 2013, 19:14

Evo jos jedan sa tribina , ovaj put vidovnjak ...

[youtube][/youtube]

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 11 sep 2013, 19:18

Emir_BIH je napisao/la:Ko me moze iznenaditi sa snimkom utakmice Face-a jucersnji? Hvala braca.
Men' se čini kako su već danas prikazali snimak, al' nisam siguran. Sve u svemu, vrlo brzo će biti link za download navedenog meča. Ako u međuvremenu nešto nađem, javiću. ;)

EDIT:

I poluvrijeme - " onclick="window.open(this.href);return false;
II poluvrijeme - " onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Lennon, dana/u 11 sep 2013, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 11 sep 2013, 19:28

HZ_ilidzaa je napisao/la:Evo jos jedan sa tribina , ovaj put vidovnjak ...

[youtube][/youtube]
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 11 sep 2013, 19:41

Lennon je napisao/la:
Emir_BIH je napisao/la:Ko me moze iznenaditi sa snimkom utakmice Face-a jucersnji? Hvala braca.
Men' se čini kako su već danas prikazali snimak, al' nisam siguran. Sve u svemu, vrlo brzo će biti link za download navedenog meča. Ako u međuvremenu nešto nađem, javiću. ;)
Hvala ti, ako nesto naleti ti samo postavi. ;)

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 11 sep 2013, 19:48

Ajme sad gledo dnevnik na bhtv i oni vec otkupli prava za prenos utakmica iz Brazila.Nemam nista protiv al pod hitno moraju pobosljsati kvalitet slike,nadam se da ce raditi nesto na tome

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.