Safet Sušić - Pape

Denizmare

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Denizmare » 11 sep 2013, 11:43

DonCorleone je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:Veliki pozdrav od Papeta za nekoliko vjernih forumasa koji su istrajni u svojim kritikama (trenutno su u potrazi za velikim kamenom), uz obecanje da ce do kraja kvalifikacija odluciti koji ce od njih dobiti na poklon njegov sretni suskavac i potpisanu sliku za uspomenu i sjecanje.
A poruka od mene je, zelim vam da se nervirate do kraja zivota......

Pape Susic...... :D
Ako je tebi ono juce bila pobjeda Papeta onda stvarno ne znam. Da Hajrovic ne dade onaj insanski gol, sve bi danas gotovo bilo. Bolje se zahvali Hajrovicu sto je Pape danas selektor, jer je taktika bila ocajna a forsiranje Misimovica ludilo. Igranje bez. def. veznog je u fazi napada Slovaka izgledalo je kao da imamo tri igraca manje. Ako vidis u Zenici da idu na kontre i da su opasni na taj nacin i da je to jedini nacin kako nam mogu zaprijetiti, jer igracki su dvije klase ispod nas, onda bi valjda bilo razumno da se povuce potez i proba zaustaviti njihove kontre, koje su mogle juce uz malo vise srece Slovaka zavrsiti utakmicu u njihovu korist u 45 minuti.

A ne zelim uopste da spominjem Ibisevica na desnom krilu, koji sam sebi nabacuje sa strane pa trci u sesnasterac, pa onako Ibisevica postaviti vec tri puta a da ni jednom nije odigrao na toj poziciji kako treba je pokazatelj Papetovom kvaliteta.

Da je ona lopta na pocetku drugog poluvremena usla u gol, mi bi se pozdravili mozda i od baraza. Treba biti realan i svima cestitati, ponajvise igracima, pogotovo Izetu Hajrovicu koji je Papeta juce pozicije spasio. Treba sada uzivati u pobjedi ali je smjesno prozivati forumase koji kritikuju selektora, jer on jeste najslabija karika ove repke. Ovo prozivanje ala Henderson je bas bezveze.
Cijeli post ti je tipa ,,da su babi muda,, i klasicno ,,za pobjede su zasluzni igraci,a za poraz iskljucivo selektorovo neznanje,,
Hoces da idemo tvojom logikom i teorijom o sreci?
Sta da smo dali 2 gola iz 100 % sansi u 6 i 7 min? Sta bi bilo sa Slovackom? Sta da je Pjanic izjednacio pred kraj 1 pol? Sta da Pape nije ubacio Hajrovica?
Gdje je nas sreca mazila zadnjih 15 god?
Da Pape je trebao imati DV,Miske je trom u obje tekme,rizikovali smo po prvi put u nekoj odlucujucoj tekmi i dobili,isto sam pisao i prije tekme pa procitaj.Mislim da je zasluga zajednicka ne samo Izetova kao sto sugerises.

Post je bio odgovor,ako hoces i provokacija, na gomilu gluposti koje mjesecima se pisu o selektoru.
I tvoja zadnja recenica da je najslabija karika,pa evo sto svjetski trener Ciro nas ne odvede na SP? Sto svjetski trener Vaha ne dodje umjesto Papeta da volontira na klupi? Vrhunski trener nije,ali najslabija karika ( jos od Gane po pojedinim Dzemilama,tuzno) nije definitivno.....
I ja ne prozivam forumase koji kritikuju,kritikujem i ja,vec pljuvace i provokatore i iskreno uzivam u ovom momentu.... :D

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 sep 2013, 11:44

realno pape je lose postavio ove dvije utakmice sinoc smo imali srece, slovacka je ladno mogla dati jos dva gola i ne bi bilo ne zasluzeno, u zenici su ljudi imali bolje sanse itd. nismo imali ni jednu akciju kako treba, djeko dobio mozda dvije lopte, ibicevic se nije ni vidio u napadu a to je sve zato sto nismo imali vezni red, ne znam misimovic treba na klupu i da ulazi posljenjih 10 min. ako vec nema bolji, slovacka realno bezveze ekipa golove i prilike koje su pravili tj. dali je bilo iz kontri nisam vidio u ove dvije utakmice ni jednu njihovu akciju da kazes kakva asistencija il slicno jbga pobjeda je najbitnija drago mi je i zbog novinara ( cast izuzecima iako ih je velika manjina) sto mali izet dade go poserem im se u usta samo gluposti znaju pisati i jedva cekaju kiks ...

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 11 sep 2013, 11:48

Trinity74 je napisao/la:Nije mi jasno samo jedno...Kako možete poslije svega kritikovati bilo koga ???? Da ne pišem ovo na temama o Džeki i Misketu, da ne dupliram post ali stvarno mi nije jasno zašto kritike i zašto i dalje ista priča? Pa šta treba da se desi da bi djeco draga bili zadovoljni ??? 10:0 ?? Fudbal ko što igrate kod kuće na PES-u ili .... Stvarno vas ne razumijem. :evil:
Problem je sto neki nece nikad odrasti. Jednostavno smo takav narod, zato nam i jeste u svakoj sferi zivôta tako kako jeste. Imamo primjer u reprezentaciji kakvi trebamo biti(jedan za sve, svi za jednog). Ali treba i to srusiti i biti zadrt i drzat se svojih zaguljenih principa i nimalo odstupit. Zauvijek ostati na dnu i iz coska mahalat.

Pa Slovaci koji su dali 200% u obe utakmice, kazu da smo zasluzeno dobili a mi opet po starom! Dokle vise Boze, molim te posalji nam Hepek!!!

Drugi put(prvi put protiv Rumunije u Zenici) poslije 0:1 na poluvremenu, Pape okrece na 2:1. Aferim!!!
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 sep 2013, 11:49

Ja sam prvi kritikovao Susica od prvog dana, ali covjek napreduje kao trener definitivno.
Ima tu jos gresaka tu i tamo, npr. manjak hrabrosti da sjedne Misketa na klupu, ali nije lako Papetu opaliti samar jednom od kljucnih igraca u reprezentaciji u kojoj imamo svega 5-6 dobrih igraca, gdje ako se povrijedi bilo ko, mi smo donji.

Pape nazalost jos uvijek nema dugu klupu i zna da ne smije sa dobrim igracima a la Miske da se ponasa grubo. Da mi imamo 2-3 Misketa pa hajde de. Mislim da i Pape tu jos dosta toga uci i razmatra. Mislim da izvlaci pouke iz svega ovog. Mislim da je i njemu jasno da su nam Slovaci dali lekciju u strategiji i trenerskoj postavci igre.

Nadam se da je nesto iz ovog naucio, jer mi imamo jos 2 utakmice. Mi jos nismo u Brazilu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 11 sep 2013, 11:52

Po prici bi mi Slovacku trebali pomest' bez da sutnu na gol? Pa nismo igrali sa Maltom bolan bolan!

Ali kakvih pacenika ima, pokazuju bas ovi pljuvaci, koji u svoj ovoj euforiji nađu razlog da popljuju nesto sto je sinoc izazvalo toliku radost na ulicama, u kaficima, diskotekama, domovima ove nase napacene drzave. U kojoj ne stima nista.
Sinoc nas nasa repka ucini toliko ponosnim sto smo Bosanci i Hercegovci. Naprave nesto sto je odjeknulo evropom i svijetom i trebate vi to popljuvati?! :evil:

Zapitajte se malo koliko ste dobri u te glave bolesne i idite se lijeciti. A nas pustite da uzivamo u uspjehu nasih ZMAJEVA na celu sa Safetom Susicem- Papetom, nekadasnjim desnim krilom selekcije evrope, najboljim stranim igracem Francuske lige ikad, najboljim BH igracem ikad a kako je poceo bit ce i najbolji BH selektor ikad!

Misevi!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 sep 2013, 11:54

adriano_leite je napisao/la: Da je ona lopta na pocetku utakmice usla u gol Slovaka (Miske i Dzeko imali sanse za gol), bilo bi 5:0 za nas, ista tvrdnja zar ne?
Jeste ista tvrdnja i to ne umanjuje slabost Papeta koji ne zna zaustaviti kontre Slovaka koji ama bas svaku sansu stvaraju na isti nacin, iz kontre. Nama pozadi zemlja gori u svakoj kontri Slovaka. Treba biti realan i to vidjeti i priznati.
Weiss je odlicno krilo i nema sanse ga zaustaviti, jer je momak strasan tehnicar i veoma je brz. Pape je pomjerio Vedu desno, da bi Vedo pokrivao tu stranu, sto je jako dobro takticki, a to sto je Weiss jako dobar igrac, jbg. sreca da nije napravio vece probleme.

Tebi je Pape najgori trener i to je tvoje misljenje i neces ga promijeniti, ali takodjer budi realan i ti, ako zelis traziti realnost od drugih. Izjednacavate ovu utakmicu i onu u Zenici, a uopste utakmice nemaju slicnosti, tacnije imaju jednu, a to je da je igrala Slovacka protiv Bosne i Hercegovine.

Od samog pristupa utakmici, preko formacije, pa do samog ponasanja igraca na terenu, nikakve slicnosti utakmice nisu imale. U prvih 10 minuta smo vec odmah mogli naceti Slovake i utakmica bi otisla u drugom toku. Primili smo gol, kao i u Zenici, ali u Zenici su nam napravili pregrst sansi, dok u Zilini nisu. Nakon primljenog gola, nismo poceli nabijati loptu, kao sto smo radili u Zenici, nego smo igrali od noge do noge i strpljivo. Prvo poluvrijeme smo vrlo lako mogli zabiti 3 gola, ali je uslijedio gol u najgorem mogucem momentu. Isli su Slovaci 3 na 5 ako se dobro sjecam, dakle sto se tice Papetove postavke, nije ostavio propuh, nije bilo 5 njihovih na 3 nasa, nego je nasih 5 igraca bilo nesposobno da zatvori 3 Slovaka. Nakon primljenog gola, uslijedila je sansa Slovacke, probio weiss po strani, takodjer nije do Papeta, jer je Mujdza bio na njemu, nas najbolji bek, jednostavno je Weiss prejeben igrac. Nakon toga smo napadali i cekali svoju priliku. Imali su i Slovaci, ali to nikako ne umanjuje nasu dobru igru i ovu pobjedu. Pobijedili smo vise nego zasluzeno, ma kome se to svidjalo ili ne.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 11 sep 2013, 11:55

Mene samo čudi da nisu napisali kako je Hajrović došao u reprezentaciju jer su to forumaši insistirali. :lol: Ili ona, da je možda Sajo njegov menadžer. :lol:
Uništio vas je Pape, postavio vam u Zenici:
slika
kako bi pokazao ko je ko.

:lol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 sep 2013, 11:56

@Denizmare

Ma nemam ni ja namjeru Bog zna nesto pisati, jer sam i ja presretan, cisto radi cinjenice da cemo vjerovatno prvi put u historiji otici na jedno veliko natjecanje. Ja sam juce do 70te minute bio toliko utucen da nisam mogao nista ni napisati na forumu, a kada je usao Hajrovic i pogodio meni se zelja za zivotom vratila i slavijo sam do 4 ujutro ovu pobjedu.

Ja sam kazem da ne valja na onaj nacin prozivati forumase, tipa zelim da se nervirate cjeli zivot, jer je to vise nego provokacija i bezpotrebno i cisto nije istina. Ja ga cesto kritikujem, ali uzivam apsolutno u pobjedi i priznajem da ima jedan dio koji se njemu moze pripisati za ovu pobjedu, kao na primjer sam ulazak Hajrovica u igru mjesto Misimovica, sto se pokazalo kao kobna izmjena, samo dosta, dosta kasno. Moje misljenje je da kada se vec uzdize Pape kod odredjenih forumasa, da ne bi skodilo nekada priznati i neke stvari koje ne uradi bas na najbolji moguci nacin. Treba se drzati objektivnosti a ne prozivati, to je to.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2013, 12:00

Tvoj potpis reflektuje tvoje stavove, zato mani se te uvlakačke priče, sasvim dobro znamo ko na ovom forumu 'naginje' na koju stranu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 11 sep 2013, 12:00

Saurman je napisao/la:Mi se sinoć možemo zahvaliti fortuni i Hajroviću za ovu veliku pobjedu.Sušić je u ove dvije utakmice taktički nadmudren od strane Kozaka.

Igrati bez klasičnog defanzivca je ravno samoubistvu protiv ozbiljnih reprezentacija.
nadmurem :lol: Kozak je sinoc sam prokockao vodstvo kada je izbacio Weissa iz igre... nerazumijem zasto su u drugom poluvremenu isli na to da drze 1:0, a mogli su nam komotno zabiti jos jedan ili dva gola, kad se je vidilo da nam s odbranom mogu raditi sta hoce. A ako to Kozak nije vidio i nije znao iskoristiti, onda sigurno nije nadmurio Susica.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 sep 2013, 12:03

adriano_leite je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Da je ona lopta na pocetku utakmice usla u gol Slovaka (Miske i Dzeko imali sanse za gol), bilo bi 5:0 za nas, ista tvrdnja zar ne?
Jeste ista tvrdnja i to ne umanjuje slabost Papeta koji ne zna zaustaviti kontre Slovaka koji ama bas svaku sansu stvaraju na isti nacin, iz kontre. Nama pozadi zemlja gori u svakoj kontri Slovaka. Treba biti realan i to vidjeti i priznati.
Weiss je odlicno krilo i nema sanse ga zaustaviti, jer je momak strasan tehnicar i veoma je brz. Pape je pomjerio Vedu desno, da bi Vedo pokrivao tu stranu, sto je jako dobro takticki, a to sto je Weiss jako dobar igrac, jbg. sreca da nije napravio vece probleme.
Vedu staviti na desno krilo nakon nekoliko prelosih utakmica na toj poziciji je sve samo ne takticki dobro. Zahirovic je Weissa zatvorio daleko bolje, strpo ga u dzep i trebao je igrati od samog pocetka, sto su dvije greske Papeta u vezi samog Weissa kojeg ti navede.

Pape nije najlosiji trener ali je imao puno, puno gresaka u ovome dvomecu i ja kazem da ako zelis biti realan, trebas to priznati takodjer.

Nema veze, svako ima svoje misljenje. Nemam namjeru danas previse palamuditi, presretan sam radi pobjede, i ne mogu da se nagledam onog gola Hajrovica :D .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 11 sep 2013, 12:04

Henderson je napisao/la:Mene samo čudi da nisu napisali kako je Hajrović došao u reprezentaciju jer su to forumaši insistirali. :lol: Ili ona, da je možda Sajo njegov menadžer. :lol:
Uništio vas je Pape, postavio vam u Zenici:
slika
kako bi pokazao ko je ko.

:lol:
+1
Aferim !!! :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 sep 2013, 12:04

@Henderson koji si ti slijepac, to je nevjerovatno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 sep 2013, 12:05

Virtu4l je napisao/la:Tvoj potpis reflektuje tvoje stavove, zato mani se te uvlakačke priče, sasvim dobro znamo ko na ovom forumu 'naginje' na koju stranu.
Necu danas da se dzabe mrcvarimo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2013, 12:09

Virtu4l je napisao/la:Tvoj potpis reflektuje tvoje stavove, zato mani se te uvlakačke priče, sasvim dobro znamo ko na ovom forumu 'naginje' na koju stranu.
Necu danas da se dzabe mrcvarimo.
Nema tu mrcvarenja. Prije ste ga vrijeđali direktno, ružnim riječima, zvali ga pogrdnim imenima, ovdje ne mislim na tebe direktno, da izbjegnemo tu polemiku. Sada to radite mnogo diskretnije, jer je većina shvatila da je malo previše direktno vrijeđati čovjeka koji će nas izgleda odvesti na SP, ali sa druge strane - mržnja je ostala, samo je malo bolje 'pakujete'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 11 sep 2013, 12:10

Zar ima i dalje neko ko daje apsolutnu podrsku ovom kvazitreneru.
Po mprvi put nam se osmjehne sreca i preokrenemo rezultat protiv Slovaka sto je na kraju najbitnije.
Sto se tice Papeta ja mu od srca zelim da u nastavku trenerske karijere maksimum mu bude FKS, pa cak ni to nek zamjeni bracu u Vrbanjusi.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 sep 2013, 12:12

DonCorleone je napisao/la: Vedu staviti na desno krilo nakon nekoliko prelosih utakmica na toj poziciji je sve samo ne takticki dobro. Zahirovic je Weissa zatvorio daleko bolje, strpo ga u dzep i trebao je igrati od samog pocetka, sto su dvije greske Papeta u vezi samog Weissa kojeg ti navede.

Pape nije najlosiji trener ali je imao puno, puno gresaka u ovome dvomecu i ja kazem da ako zelis biti realan, trebas to priznati takodjer.

Nema veze, svako ima svoje misljenje. Nemam namjeru danas previse palamuditi, presretan sam radi pobjede, i ne mogu da se nagledam onog gola Hajrovica :D .
Da je stavio Zahirovica odmah na beka, **** bi mu svi mater jer je stavio igraca koji ne igra u Bochumu na desnog beka i uz to na poziciju desnog beka, koja mu nije prirodna pozicija. Tu se ogleda znanje forumasa i znanje Papeta. Zahir je bio kljuc pobjede, kao i uvodjenje Hajrovica uz jos par rokada tipa ovoga sto je igrao Vedo. Vedo je morao pokrivati desnu stranu i nije se od njega ocekivalo da igra kao klasicno desno krilo, sto je svakako takticki jako dobro, jer ima tu neko ko ce trcati i zatvarati, jer je Vedo mnogo veci trkac od Pjane, Mede, Misketa.

@ Virtu4l bravo, to je to.

@propuh, ima nesto zanimljivo u tom tvom nicku...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 11 sep 2013, 12:13

@propuh....hajde molim te , ko Boga te molim, ti budi trener. Spasi nas molim te !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 sep 2013, 12:15

Samo slijepac moze reci da je ovo Safetova pobjeda. Da budemo realni, nije imao nikoga drugog ubaciti. Stevanovic je jedna **** u zadnje vrijeme. Rezervnog spica i onako nemamo. Znaci bilo je Visca i Hajrovic pa ako upali upali.

Druga stvar, ocigledno je da je Safet opet pogrijesio u taktici. Pobjeda je tu, i svi se radujemo tome, ali sta ima izmisljati toplu vodu i igrati bez defanzivnog veznog? Zasto ne smije Misketa ostaviti na klupu? Pa ovaj Miske termine vise ne moze igrati.

Trece fali nam jedno krilo u igri. Desna strana je ocajna, Mujdza je dobar igrac, ali ne moze ni on sve sam. Mora imati podrsku.

Te stvari se moraju promjeniti jer nije Slovacka jedina reprezentacija sa ubojitim krilom.
Celik!3,2,2.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 11 sep 2013, 12:18

Trinity74 je napisao/la:@propuh....hajde molim te , ko Boga te molim, ti budi trener. Spasi nas molim te !!!
Ne laprdaj bezveze, sa tom djecijom pricom "ti budi trener", "pes menageri" i sl.
Ispodprosjecan trener bi uvidio gresku iz prvog meca i bar pokusao neku promjenu u timu napraviti.
I na kraju garantujem ti da je u ovom dvomecu recimo Baka bio na Papetovom mjestu mi bi vec pakovali kofere za Brazil.
Pape kao igrac nemam rijeci, a kao trener necu dalje ...
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.