BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

barbarez
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la barbarez » 11 sep 2013, 10:40

Pobjeda je najvaznija,vazno je izgraditi pobjednicki mentalitet,I kad ne igrate dobro.po meni su to uz otvorena vrata brazila najvaznije karakteristike tekme.
Komentar I ucinak pojedinace.
Begovic- solidan,mada mi je I on nekako potonuo da losim partijama,kao da je amerika ostavila traga
Mujdja- dobra partija,rastrcan ,wais mu pravio problem ali radi formacije prvenstveno.
Bicakcic- dobra tekma,zna ispast u odbrani ali borben,plus zabio.sasvim ok od njega.
Spahic- ko spahic rutinski.
Salihovic- jedan od drazih igraca ali totalno razocarao,ocajan,dekocentrisan,dezorijentisan.lose sejo majstore.
Medunjanin- on smekerski igrac,ali na totalno pogresnom mjestu igrao.on ne moze nikad igrat bez osiguraca u vezi.spor uzasno bio.
Pjanic-mire mora bolje nije na nivou iz rome bio.nista losiji od ostalih veznjaka.
Misimovic- pljuju svi po misketu.spor je bio ali je to jedini lik koji I onakav ,zna stat odigrat,podvalit loptu.neka misketa treba on vazda ali se mora fizicki spremit definitivno.misketova losa kretnja takodjer zrtva lose postavke.realno ni on ni pjana ni medo nisu trkaci.pa ko ce onda trcat.papetova zajbeancija je dovela do pljuvanja po misketu.
Lulic- senad je bio tanak.on I sejo su ugusili jedan drugog.cika senade popravi centaraut.
Ibisevic-asistencija dovoljno
Dzeko- nema veze buraz,bice bolje ,jedna sansa neiakoristena ali ti si dijamant.
Zahirovic- drago mije da ponovo igraa dobro.
Visca- brz je edin ,vazda moze prodrijet.
Hajrovic- kad je usao,samo sam molio boga da pokaze onu sutinu sa klipova sto sam gledao.zabi ga mangupski.trenutno jaca lijevica od seje.fifa14 gdje tu hajrovic na listi najboljih sutera.
Pape- fulio si pape,provukao si se,upamet majstore,ne sam safete...
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 sep 2013, 10:42

ovdje neki trebaju malo kod psihijatra otici...cuj ne zvati salihovica vise, misimovica...pa ko je kriv lulicu sto ne zna ustopati malo jacu loptu...a seji opalu bombu u noge on ce je ustopat...zato sto je dobar tehnicar...
ja cu samo ponovit ono sto sam na drugoj temi rekao...dajte stavite iniestu , ozila, ili fabregasa na beka pa da i vidimo...
covjek ne moze da vjeruje kakve sve nebuloze se mogu procitati...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 sep 2013, 11:09

Napokon da se zavrsi vise i ova sedmica, konacno se mozemo vratiti normalnim zivotima...

Sta reci o utakmici?

Teska, jednako teska kao i ona u Zenici, jer je od nje sve zavisilo. Znali smo da moramo pobijediti jednu od ove dvije, i ako cemo iskreno, mozda je bolje sto smo pobijedili u gostima nego da je bilo obratno. Naravno, bilo je materijala da se uzme i 4 odnosno 6 bodova, ali ne bih da se vracam na tu utakmicu u Zenici.

Na poluvremenu sam bio digao ruke od svega. Jednostavno, nisam mogao da vjerujem da cemo izgubiti utakmicu na isti nacin kao i u Zenici. Slovaci su zaista dobro fizicki spremni i imali su taj motiv, taj pozitivni sok koji im je novi trener donio. Ginuli su na terenu. Onaj Weiss je strasan momak, dusu je ostavio na travnjaku i lomio je nase kako god je znao i umio. Podsjeti me u vise navrata na naseg Vedina Musica. Vidjelo se da ni Mujdza - da li radi toga sto nije bio potpuno oporavljen ili radi cinjenice da je Weiss jednostavno brzi i okretniji - nije mogao da izadje na kraj sa njim, pogotovo kada se nalazio u 1 na 1 situacijama. Ovom prilikom bih zelio da skrenem pozornost na pljuvanje Vrsajevica preko svake mjere, a evo vidimo da nam je i sinoc dobar dio utakmice puhalo po toj desnoj strani.

No opet sam siguran da nisu najvise krivi bekovi, vec premekana sredina sastavljena od tehnicara koji nemaju tu agresivnost u fazi odbrane. Ko igra fudbal, zna koliko zlata vrijedi jedan prljav igrac kojeg ma kako izbacio driblingom ce ti se ponovo nakaciti na vrat. To su oni dosadni igraci sto ne prestaju da trce, stalno zuje okolo. Takvog igraca nismo imali do ulaska Zahirovica. Cim je Adnan usao, stvari su se vratile na svoje mjesto. Jedino, ja mislim da je Pape mogao komotno zrtvovati jednog od veznjaka (Misimovica) za Adnana, a ostaviti Mujdzu na desnom beku. Njih dvojica bi sigurno ustopali Weissa, ali i ovako je dobro ispalo.

Znamo svi da Adnan ne zna bas najbolje sa loptom, ali dok ne nadjemo boljeg zadnjeg veznog, on mora igrati na toj poziciji, jer Rahimic nema njegov radijus kretanja i mislim da njegovo uvodjenje sinoc nebi donijelo zeljeni efekat. Pape je kasno, ali ipak na vrijeme, shvatio da nije dovoljno imati samo tehnicare koji drze loptu, vec i igrace koji ce je vratiti kada je izgubimo. Po mome misljenju je lose usao u mec, ali je definitivno pogodio sa uvodjenjem Zahirovica.

Misimovic? I poslije Zenice nam je svima bilo jasno da je daleko od onog pravog. Ne moze mu se previse zamjeriti kada je u pitanju faza napada, ima tu jos mnogo carolije, ali brate, 35ta minuta, oni vuku napad par metara od njega, on cupka i prati pogledom. Ne moze tako, ali nikako. On jednostavno mora dati veci doprinos u fazi odbrane, inace mu dzaba sve taman da je David Copperfield. Pape je opet kasno, ali na vrijeme, vidio da mora unijeti svjezinu u vezni red pa je izvadio Misketa i ubacio Hajrovica. Hajrovic bi mozda i ranije dobio priliku, no treba uzeti u obzir cinjenicu da nije tako dugo u reprezentaciji i da samim time ne poznaje dobro nase igrace, nasu igru. Trebace on jos da odigra utakmica da se uklopi potpuno u taj nas ritam, nas sitni vez. Ali sinoc ga je Pape uveo u momentu kada je prije svega trebala svjeza krv, jer nije tu svakako bilo previse taktickog nadmudrivanja. Mi smo dali gol, bili smo u transu i naletu i trebalo je dakle zadrzati taj pritisak na uzdrmane Slovake. Umorni Misimovic to svakako nije mogao ispostovati, tako da je uvodjenje Hajrovica bio najispravniji potez. Drago mi je samo sto Pape nije ponovio gresku iz Zenice i umjesto Hajre uveo Stevanovica, jer se vidjelo da je Stevke dibidus van forme.

Sve u svemu, utakmica je bila za infarkta, ali hvala Bogu dragom pa nas je sinoc pogledao i smilovao nam se. Zasluzili smo tu pobjedu i sada treba hladne glave privesti kvalifikacije kraju.

Slovaci su tvrd orah i ne vjerujem da ce skinutih gaca ici u Grcku. Grci su stvarno ocajni i vjerujem da im Slovaci mogu otkinuti bod, sto bi nas dovelo u jos bolju situaciju. No ne treba se zamarati time, jer imamo kvalitet da pobijedimo zadnje dvije utakmice i rijesimo sve sami...

Sto se tice ostalih igraca, drago mi je za Bicakcica da je pogodio. Dzeko nije bio na nivou, ali je bio dobro cuvan. Salihovic je stvarno bio los, ja ne znam sta se desilo sa njegovim centarsutom, ali i takav nam ipak treba jer boljeg nemamo. Ne bih nikoga previse izdvajao, pobijedio je kolektiv bas kao sto je u Zenici izgubio.

I na kraju, lijepo je bilo vidjeti zagrljaje Harjorvica i Dzeke, ja se nadam da su sve nesuglasice otklonjene. Ne treba nam nikakav nemir koji bi nas skrenuo s ove brazilske magistrale... Jos malo i tamo smo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2013, 11:14

Bosnia-Herzegovina take Slovakia revenge
http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 11 sep 2013, 11:23

ej , jel ko cuo tegbiranje kad je bila minuta sutnje :oops:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 11 sep 2013, 11:26

Head je napisao/la:Nakon veličanstvene pobjede protiv Slovačke naši fudbalski reprezentativci danas će se iz Žiline zaputiti u gradove svojih klubova, dok će nekolicina njih se vratiti u Sarajevo.

Iz Žiline će u Sarajevo i selektor Sušić, kao i njegovi saradnici, a očekuje se kako će naši reprezentativci u Sarajevo sletjeti u 12,45 sati.

Inače, u taboru naše reprezentacije jutros vlada odlična atmosfera, vjerovatno nikada bolja u zadnjih nekoliko godina.

Teške utakmice protiv Slovačke dodatno su dale na vrijednosti trenutnoj situaciji u kojoj moramo kroz pobjede nad Litvanijom i Lihtenštajnom doći do plasmana na Svjetsko prvenstvo, tako da sa lica naših igrača i članova stručnog štaba ne silaze osmijesi.

Treba docekati momke.
Ja evo odoh ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 11 sep 2013, 11:28

_dreamer_ je napisao/la:Napokon da se zavrsi vise i ova sedmica, konacno se mozemo vratiti normalnim zivotima...

Sta reci o utakmici?

Teska, jednako teska kao i ona u Zenici, jer je od nje sve zavisilo. Znali smo da moramo pobijediti jednu od ove dvije, i ako cemo iskreno, mozda je bolje sto smo pobijedili u gostima nego da je bilo obratno. Naravno, bilo je materijala da se uzme i 4 odnosno 6 bodova, ali ne bih da se vracam na tu utakmicu u Zenici.

Na poluvremenu sam bio digao ruke od svega. Jednostavno, nisam mogao da vjerujem da cemo izgubiti utakmicu na isti nacin kao i u Zenici. Slovaci su zaista dobro fizicki spremni i imali su taj motiv, taj pozitivni sok koji im je novi trener donio. Ginuli su na terenu. Onaj Weiss je strasan momak, dusu je ostavio na travnjaku i lomio je nase kako god je znao i umio. Podsjeti me u vise navrata na naseg Vedina Musica. Vidjelo se da ni Mujdza - da li radi toga sto nije bio potpuno oporavljen ili radi cinjenice da je Weiss jednostavno brzi i okretniji - nije mogao da izadje na kraj sa njim, pogotovo kada se nalazio u 1 na 1 situacijama. Ovom prilikom bih zelio da skrenem pozornost na pljuvanje Vrsajevica preko svake mjere, a evo vidimo da nam je i sinoc dobar dio utakmice puhalo po toj desnoj strani.

No opet sam siguran da nisu najvise krivi bekovi, vec premekana sredina sastavljena od tehnicara koji nemaju tu agresivnost u fazi odbrane. Ko igra fudbal, zna koliko zlata vrijedi jedan prljav igrac kojeg ma kako izbacio driblingom ce ti se ponovo nakaciti na vrat. To su oni dosadni igraci sto ne prestaju da trce, stalno zuje okolo. Takvog igraca nismo imali do ulaska Zahirovica. Cim je Adnan usao, stvari su se vratile na svoje mjesto. Jedino, ja mislim da je Pape mogao komotno zrtvovati jednog od veznjaka (Misimovica) za Adnana, a ostaviti Mujdzu na desnom beku. Njih dvojica bi sigurno ustopali Weissa, ali i ovako je dobro ispalo.

Znamo svi da Adnan ne zna bas najbolje sa loptom, ali dok ne nadjemo boljeg zadnjeg veznog, on mora igrati na toj poziciji, jer Rahimic nema njegov radijus kretanja i mislim da njegovo uvodjenje sinoc nebi donijelo zeljeni efekat. Pape je kasno, ali ipak na vrijeme, shvatio da nije dovoljno imati samo tehnicare koji drze loptu, vec i igrace koji ce je vratiti kada je izgubimo. Po mome misljenju je lose usao u mec, ali je definitivno pogodio sa uvodjenjem Zahirovica.

Misimovic? I poslije Zenice nam je svima bilo jasno da je daleko od onog pravog. Ne moze mu se previse zamjeriti kada je u pitanju faza napada, ima tu jos mnogo carolije, ali brate, 35ta minuta, oni vuku napad par metara od njega, on cupka i prati pogledom. Ne moze tako, ali nikako. On jednostavno mora dati veci doprinos u fazi odbrane, inace mu dzaba sve taman da je David Copperfield. Pape je opet kasno, ali na vrijeme, vidio da mora unijeti svjezinu u vezni red pa je izvadio Misketa i ubacio Hajrovica. Hajrovic bi mozda i ranije dobio priliku, no treba uzeti u obzir cinjenicu da nije tako dugo u reprezentaciji i da samim time ne poznaje dobro nase igrace, nasu igru. Trebace on jos da odigra utakmica da se uklopi potpuno u taj nas ritam, nas sitni vez. Ali sinoc ga je Pape uveo u momentu kada je prije svega trebala svjeza krv, jer nije tu svakako bilo previse taktickog nadmudrivanja. Mi smo dali gol, bili smo u transu i naletu i trebalo je dakle zadrzati taj pritisak na uzdrmane Slovake. Umorni Misimovic to svakako nije mogao ispostovati, tako da je uvodjenje Hajrovica bio najispravniji potez. Drago mi je samo sto Pape nije ponovio gresku iz Zenice i umjesto Hajre uveo Stevanovica, jer se vidjelo da je Stevke dibidus van forme.

Sve u svemu, utakmica je bila za infarkta, ali hvala Bogu dragom pa nas je sinoc pogledao i smilovao nam se. Zasluzili smo tu pobjedu i sada treba hladne glave privesti kvalifikacije kraju.

Slovaci su tvrd orah i ne vjerujem da ce skinutih gaca ici u Grcku. Grci su stvarno ocajni i vjerujem da im Slovaci mogu otkinuti bod, sto bi nas dovelo u jos bolju situaciju. No ne treba se zamarati time, jer imamo kvalitet da pobijedimo zadnje dvije utakmice i rijesimo sve sami...

Sto se tice ostalih igraca, drago mi je za Bicakcica da je pogodio. Dzeko nije bio na nivou, ali je bio dobro cuvan. Salihovic je stvarno bio los, ja ne znam sta se desilo sa njegovim centarsutom, ali i takav nam ipak treba jer boljeg nemamo. Ne bih nikoga previse izdvajao, pobijedio je kolektiv bas kao sto je u Zenici izgubio.

I na kraju, lijepo je bilo vidjeti zagrljaje Harjorvica i Dzeke, ja se nadam da su sve nesuglasice otklonjene. Ne treba nam nikakav nemir koji bi nas skrenuo s ove brazilske magistrale... Jos malo i tamo smo...

sve si napiso i slazem se s tobom! samo bi jos dodao, da nama miske treba, i ako ima viska kila, ali na momente on zna uciniti dosta, tako da sam ja misljenja, da on mora igrati, ali maximalno do 60minute, jer trenutno nije fizicki spreman da odigra cijelu utakmicu....dalje jos da navedem, da je pjanic blistao kao pravi playmaker! inace, vratili smo se na pobjednicki put i sasvim sam siguran u direktno plasiranje, a i momci su svatili da je dosao nas trenutak!

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 11 sep 2013, 11:29

slika
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 11 sep 2013, 12:15

Begović - solidan, odradio posla što je imao.
Spahić - naš kapiten, borac i ratnik... odlično igrao sinoć
Bičakčić - postavljanje dobro, skok igra i borba na nivou, gol postigao, kud ćeš više u drugoj utakmici - postojana frizura, trovremenski taft :mrgreen: (by Dini the king).
Mujdža - dok je bio, ''giljao'' je dobro, borio se i špartao mada u onoj postavci ni Lichtsteiner ne bi mogao odraditi kompletnu desnu stranu.
Salihović - loš je bio sinoć, malo nervozan, centaršut nikakav, očito nije u formi... mora se popraviti do oktobra.
Medunjanin - solidno odigrao s obzirom da igra na neprirodnoj poziciji, umorio se ali dalo je svrhu, moslim da ga Pape žrtvuje na tom mjestu.
Pjanić - nije bio na nivou, duel nikakav, pas igra povezana dok nema niko oko njega, dosta je griješio i igrao u grču, mora se i on popraviti do oktobra.
Misimović - do 50'-minute nekako, poslije toga ''guzovi'' uzimaju danak, ''izdahnuo'' do izlaska, mora se popraviti fizički, on je majstor bez premca i neko ko zna podvaliti loptu.
Lulić - dobro je igrao, borio se koliko je mogao i na kraju se vidjelo da se potrošio u velikoj bici.
Ibišević - ''fras'' me hvatao kad god bih ga vidio na desnom krilu, ubica šesnaesterca ne može biti ubica ako se ne nalazi u istom, Pape uradi nešto povodom toga :twisted:
Džeko - loš, na momente nezainteresovan, mora se dobro zicagu podići da bi se protiv odbrane i žestokog Škrtela nešto napravilo.

Zahirović - podigao igru i donio sigurnost nazad, kad je u prvom duelu žestoko startao na Weissa vidjelo se da je to ''not in my house''
Hajrović - SA PARKINGA kratko jasno, dobili smo ekstra igrača.
Višća - ima mjesta za pomak.

Pape - ono sinoć je moglo protiv Slovaka, protiv Portugala, Engleske, Argentine, Njemačke ni pomisliti tri ofanzivna vezna zajedno da igraju. Ostaje odbrana na streljani kad vezni izgube loptu na 30-35 metara od protivničkog gola i nema im ko presjeći napad.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 11 sep 2013, 12:20

lucif3R666 je napisao/la:ej , jel ko cuo tegbiranje kad je bila minuta sutnje :oops:
" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol:

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 11 sep 2013, 12:37

jos samo dodati hadzica i kolasinca i bit cemo strava 8-)
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 11 sep 2013, 12:38

Je li istina da nam ugovor s Legeom istice krajem godine i da potpisujemo s adidasom ili nike. Pretpostavljam da ce sada neko staviti ponudu od nekoliko miliona ra reklamu na dresovima. Joj to SP, sve se mijenja; da se hoce poceti ulagati u stadione i omladinske pogone pa da budemo redovni ucesnici, ako se zna da na EP idemo skoro pa sigurno, bas se ovo sve treba iskoristiti u svakom segmentu

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 11 sep 2013, 12:40

Bio bih zahvalan na linku za kakav duzi pregled tekme. Na domacem, po mogucnosti. Hvala.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 11 sep 2013, 12:42

a najbolje ono kad sviraju nasu himnu, pa kad nastavise dalje, a dzeko se smije i vice igracima da jos nije odsvirana hahahahhahahahaha joj bozeeeee hahhahahahahaha da je samo otici u brazil, pa makar tamo bili kanta za napucavnaje, samo da odemo s ludom ekipom : Marjan, Dzeko, Piplica, Balja, Borce i naravno nasi navijaci hahahhahahaha

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 11 sep 2013, 12:44

Konzerva je napisao/la:jos samo dodati hadzica i kolasinca i bit cemo strava 8-)
i volio bi da pozove i muslimovica, ipak je on legenda! bas mi je zao momka :(....kako se on mora osjecati, kad miske dobije poziv a on ne :(.....samo nek je uz ekipu, pa makar sjedio svaku tekmu na klupi :( nije fer....

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 sep 2013, 12:45

BegAx je napisao/la:
lucif3R666 je napisao/la:ej , jel ko cuo tegbiranje kad je bila minuta sutnje :oops:
" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol:
Ma to je naša verzija minute šutnje. :oops:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 11 sep 2013, 12:52

Ima li mozda snimka gola sa arapskim komentatorom ?

denole
Kontakt:

Post Postao/la denole » 11 sep 2013, 13:25

http://www.youtube.com/watch?v=wckFpNtAVWg

Evo sinoc oko pola 1 snimano :) bilo ludnica xD

Na kanalu imate jos ideo idpred BBI pa pogledajte
1921

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 11 sep 2013, 13:59

Tekbir, Allahu ekber! :lol:
FK Željezničar
Chelsea FC

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 11 sep 2013, 14:03

Konačno da se završi i ova sedmica. Nakon nesretne eliminacije naših košarkaša na EB, definitivno smo sinoć imali sreće u Žilini, te smo pokupili čitav plijen (sretno il' ne, nebitno).

Šta reći? Sličan meč kao i na BP. Čitavih 90 minuta veoma teške igre, iako su mnogi "znalci" našu državu otpisali već u prvom dijelu susreta (lično sam vjerovao u povratak). Loša partija u Zenici, a sinoć ipak nešto bolje. Jasno je vidljivo bilo kako su naši igrači igrali pod nekim "strahom", ali u drugom poluvremenu totalno opuštanje i perfektna partija. Novopečena imena Bičakčić i Hajrović su već postali novi "idoli" mnogih fudbalskih simpatizera, a također i mene samog. Zaista sam ponosan na ove momke, jer nije mala stvar voditi svoju repku do pobjede sa svojih 20ak godina.

Digli smo se iz pepela, i zasluženo ostajemo na prvoj poziciji. Sada dolaze mnogo lakši susreti, te očekujem maksimalan broj bodova iz ova dva meča. 8-)

"Čudan je to osjećaj prijatelju. Strah, ljubav, ponos, nada, stid. Vjera je to prijatelju, BOSNA je to!"
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.