BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

DrDule
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la DrDule » 10 sep 2013, 12:58

Meni licno nece smetati odlazak Gunda ako dodje Rode iz Ajntrahta.Pokriva vise pozicija i mogao bi da cini tandem u veznom redu i sa Benderom i sa Sahinom.Da ne pominjem da bi dosao za dz , ako su nasi bas zagrizli sigurno je nov igrac Dortmunda.Bajernu u ovakvoj formaciji on je nepotreban, a ovde bi mogao da bude prva zamena.Uz njegov potencijalni dolazak bi tada trebalo produziti Kelu ugovor na jos godinu dana i on bi tu bio tek cetvrta opcija.

Ono sto se meni svidja je to ma ko god bude otisao sledeceg leta, zamena je vec tu.Ode Gundo-uskace Sahin, ode Humels-uskace Sokratis, ode Leva-uskace Aubamejang.Sva trojica su dosla u ovoj godini i imace dovoljno vremena da se uhodaju u Klopov sistem,a tu najvise mislim na Sokratisa i Aubu.Voland mislim da ne bi igrao spica i da je on zamena za Levu, vise verujem da ce on da igra krilo posto pokriva i levu i desnu stranu.Ja sam za njegov dolazak tek ako se ne uspe vratiti Kagava.Kontam da i tako uprava misli.Neka Hofenhajm kida u napadu u nastavku sezone(ko hebe odbranu), jos jedna olaksavajuca okolnost je sto Volandu istice ugovor 2015 godine.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 sep 2013, 13:00

anton 1983 je napisao/la:Misliš da Gundo ide? :? :shock: :(
Da, jer nece htjet produzit ugovor bez adekvatne plate ILI izlazne klauzule. Vec sad ima pounde od ManU i Reala na stolu a i Barca pokazala interes. Uglavnom do kraja sezona nece produzit kako god, a onda scenario levat 2.0, sa razlikom da se ovaj put nece moci bacit 30tak milki niz vodu ;) ... a nebi me ni iznenadio reus sa scenariom gece 2.0 :?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2013, 13:09

Lokos19 je napisao/la:a nebi me ni iznenadio reus sa scenariom gece 2.0 :?
Od toga nema nista...bar ne do 2015.-e.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 sep 2013, 14:05

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:a nebi me ni iznenadio reus sa scenariom gece 2.0 :?
Od toga nema nista...bar ne do 2015.-e.
U pravu si. Klauzula vazi tek tad :!:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 sep 2013, 15:38

Istaknuo je Watzke i kako je svjestan da će i u sljedećim godinama gubiti igrače jer ne želi davati plaće na razini nekih drugih klubova.

- To što nas igrači napuštaju je dijelom vezano uz status kluba. Koliko doista postoji klubova iz kojih igrači ne žele otići u neki veći klub? Da biste sačuvali sve igrače, morali biste ih plaćati poput Real Madrida ili Bayerna - zaključio je Watzke.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 15:58

Nakon takvih izjava, Ilkay opravdano spremio kofere.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2013, 16:01

Neutral je napisao/la:Nakon takvih izjava, Ilkay opravdano spremio kofere.
Pa ako mu je cilj u karijeri uzeti milion-vise onda je sasvim opravdano i neka mu je sretno...samo da ne ocekuje da ce klub biti svaki put dobrocudan i spasavati karijere kao u slucaju Sahin.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 16:08

Ako BvB bude imao konstantnost u Evropi biće i para. Samim novcem moći će vremenom povećati plaće svim igračima. Imaju mlad tim, tako da ne moraju kupovati toliko novih igrača. Ako ode Robert, a hoće, trebati će im jedan napadač i to je to. Zadnja linija lijepo popunjena, baš kao i vezni red.

Nuri je Turčin, Ilkay je njemački Turčin. Ima tu razlike :)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 sep 2013, 17:57

adnan24 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Nakon takvih izjava, Ilkay opravdano spremio kofere.
Pa ako mu je cilj u karijeri uzeti milion-vise onda je sasvim opravdano i neka mu je sretno...samo da ne ocekuje da ce klub biti svaki put dobrocudan i spasavati karijere kao u slucaju Sahin.
Najbolji primjer je Barrios koji je bacio karijeru ;)
No libo me za pojedincima, sta to znaci za BvB kad odlaze najbolji. Gdje napredak? U najboljem slucaju ostajemo na istom. :?

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 sep 2013, 18:44

to "na istom" znači u vrhu njemačkog i europskog nogometa. meni paše. :)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 sep 2013, 19:23

Nadam se da neće biti ozbiljnijih povreda nakon reprezentativnih obaveza. Lewandowski je upitan za HSV. Aubameyang čeka k'o zapeta puška. :mrgreen:

Kagawica "kuka" iz Japana zbog neigranja u ManUtd-u. Tako mu i treba i nek' ga dobro čuju svi koji imaju lude misli o odlasku iz BVB-a. Mada osim Lewata čini mi se da nema više takvih. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 sep 2013, 15:26

Sve dok je Kloop na klupi za Watzkea je stanje izuzetno dobro, jer Kloop stvara igrace od totalnih anonimusa tako da i kada prodaju najboljeg igraca, pojavi se neki novi momak koji ce nastaviti istom stazom kao i njegov prethodnik i to sa puno manjim potrazivanjima kada je plata u pitanju, no sta ce biti kad Klooponja ode i kad ne bude imao ko stvarati igrace?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 sep 2013, 09:07

Blaszczykowski je napisao/la:to "na istom" znači u vrhu njemačkog i europskog nogometa. meni paše. :)
Pa dobro, moram priznat da meni nepase tapkanje u mjestu bez napredka, al sto ljudi sto cudi.

@Omerbavarac
Nije Klopp madjionicar. On ima jednostavno talenat da motivacijom izvuce maksimum iz insana i uz to uklopi ekipu tako da svi izgledaju jace nego sto u sustini i jesu. Zato BvB-igraci i imaju probleme da se dokazu napr. u elfu ili kad napuste klub, gdje ih niko nemazi. Dobro je sto se sad krenulo i u dovodjenje "gotovog materijala" poput Reusa ili Mikija inace bi postojala opasnost da i Kloppu do'kurci vise svake godine sebi od anonimusa stvarat igrace. Nema se uvjek srece kao sa Kagawa ili Götze, to su jako dobro pokazali slucajevi Schieber, Perisic, Leitner, ...

Za HSV u subotu upitni Levat i Kuba (hobojca koljeno).
Piszu se nada da se oporavku do zimskih priprema :cry: Kao sto sam i posumjno da nece biti na raspoloaganju do februara :twisted:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 sep 2013, 09:17

Kagawa nesretan sa novim trenerom i ma se povezuje sa BvB-om.

problem je ovdje kaj im Kagawa sad više ne treba i nisam ziher da bi bio erste wahl da se vrati kad je tu MKH. Jedino di ja vidim njega kao akviziciju je da ga BvB uzme kak bi bio novi napadač ili prvi allrounder u napadu kao zamjena - Kagawa na krilu? KHM...Nekak nisma ziher da se on sad uz tako veliku plaču želi vratiti u BvB i ne biti u prvoj postavi stalno...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 sep 2013, 10:14

Samo da znate da dobre stvari nikad ne dolaze same uvijek je to nekako u paketu !
Tako meni proradi internet i LEWAT se povrijedi...jhebem li mu mater da hoce crknut !

Pozz

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 sep 2013, 12:17

anton 1983 je napisao/la:Nekak nisma ziher da se on sad uz tako veliku plaču želi vratiti u BvB i ne biti u prvoj postavi stalno...
Niko ga i ne tjera da se vrati, a BVB mu trenutno moze ponuditi iste uslove ko nekadasnjem izdajniku Sahinu: da se vrati da ozivi karijeru uz uslov da igra za malu platu, suti i ne buni se jer utakmice pocinje na klupi, pa kad dobije sansu da je pokusa iskoristiti.
HzBvB je napisao/la:jhebem li mu mater da hoce crknut !
Ko? Lewat ili internet? :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 sep 2013, 12:46

BVB einig mit Casillas! 8-)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 sep 2013, 13:00

Blaszczykowski je napisao/la:BVB einig mit Casillas! 8-)
Wat? :roll:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 sep 2013, 13:23

ma pojavila se glasina da lovimo ikera. pošto je weidi bolji golman, nadam se da je glasina samo glasina.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 12 sep 2013, 14:08

http://www.klix.ba/sport/nogomet/bild-b ... /130912069" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.