Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

marseille_unique
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la marseille_unique » 10 sep 2013, 09:40

Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 sep 2013, 09:48

marseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2013, 09:50

marseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
ajd eo kad gonjaš tu priču
šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bilalx

Post Postao/la bilalx » 10 sep 2013, 09:51

JHam je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i skromniji!!!! :lol: :lol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 sep 2013, 10:15

Kevin je napisao/la:
Slobodno ti istakni bijelu zastavu sa crvenim prugama :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 10 sep 2013, 10:22

šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? :roll:[/quote]

Nebitno mi je šta su ovi ranije pričali vezaću se samo na ovaj dio "šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? "

Isto što i svakom ko poštuje ovu državu, moraobi da znaš da je ta zastava sibol( zastava porodice Kotromanić) nečeg što ima više od 800 godina historije . Ti kao rvat iz mjesta pored Lištice, bi trebao znati da ti ljiljani u simboličkom slučaju predstavalju raspelo- krst, ali eto kod nas to ne kažu nego se vezuje za "Lilium bosniacum" autohtonu biljku koja je zlatna.

A to što ti ljiljane vidiš kao simbol ARBIH- Bošnjaka, to je tvoj problem i onih koji tako vide stvar. Ali to je već "povijesna pismenost" koju neko ima, sigurno za rvate pokraj lištice (gdje je simbol krst sa krilima, i slovo U sa krilima) šest ljiljana vezenih u zlatu na modroj podlozi, prestavljaju strani ubačeni element.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 10 sep 2013, 10:23

Nije ljiljan odličje Bošnjaka ili Muslimana, niti je izmišljen prije 25 godina, to je dugogodišnja tradicija ove države, i zapisana je u historiji koja vrijedi i za hrvata i za srbina i bošnjaka u ovoj državi...i evo šta znači:

Zlatni ljiljan je hiljadugodišnji simbol Bosne, endemični cvijet karakterističan za predjele Bosne (lat. Lilium bosniacum) koji je korišten kao simbol za čistoću, nevinost i ljepotu. Koristili su ga mnogi bosanski heroji tokom duge historije, počevši od plemićkih porodica do kraljevske dinastije Kotromanića. Ljiljan je također bio karakteristika bosanskih avlija i bašti, opjevan najčešće kao zambak.

mada **** sve to, kad se navija za repku, nije bitno šta će se istaći, samo nek se ne vrijeđa niko
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 10 sep 2013, 10:29

HEROJI NACIJE
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 sep 2013, 10:32

Heller je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Slobodno ti istakni bijelu zastavu sa crvenim prugama :mrgreen:
Pa ljijjani Kevine po najvise vezuje Bosanske Hrvate i Bosnjake ;) To je simbol srednjevjekovne Bosne :!:
(tebi vjerovatno smeta sto je ta zastava bila u ratu kada je prestavljala R Bosnu i Hercegovinu)

Ali bi volio da nesta iskombinujemo ima jos grbova Kotromanjica , pa bi mozda neka druga kombinacija liljana bila zastava koja nas vezuje, jer ova izmisljenja (plavo zuta sa nekim zvjezdama) ne prestavlja NISTA , a ljiljani su inace kao simbol kraljeva u Europi !
Kod nas se vjera pomjesala sa nacijama, narodima , a da smo Bog do toliki vjernici za koje se prestavljamo bili bi puno bolji ljudi !
Inace u srednjovjekovnoj Bosanskoj drzavi dominirala je Bosanska crkva (Bogumili) i manjim dijelom Katolicanstvo , a onda je veliki dio Bogumila primilo Islam dok se drugi dio opredjelio za Katolicanstvo.
Ali opet to nema veze sa nacijom i narodom , trebali smo ostati isti narod a onda su nas prvo Turci sjebali i podjelili kasnije i svi oblici SHS i Jugoslavije :roll:
I sad kao da smo toliko udaljeni a toliko smo bliski , nazalost :roll: Tvrtko se prevrce u grobu :!:

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 10 sep 2013, 10:37

Kevin je napisao/la:
A sta ti prestavlja zastava za zvijezdama???

Tvoje misljenje je samo kreirano na nacionalistickim stavovima tvojih politickih vođa i to je to, a imas i dva lijepa objasnjena iznad sad da li ces prihvatiti historijsku cinjenicu ili ces se slijepo voditi vec pomenutim ljudima je samo tvoj izbor ;)
Mes Que Un Club

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 10 sep 2013, 10:40

kim je napisao/la: Nebitno mi je šta su ovi ranije pričali vezaću se samo na ovaj dio "šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? "
Ako ne vjeruješ nama i "knjigama" onda do prvog franjevca pa neka ti on ispriča malo o prošlosti ... Valjda naletiš na nekog apolitičkog ...

Nadam se da će danas biti puno ljudi na dočeku reprezentacije...

VOLIM TE BOSNO!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2013, 10:41

Kobe Bryant je napisao/la: Pa ljijjani Kevine po najvise vezuje Bosanske Hrvate i Bosnjake ;) To je simbol srednjevjekovne Bosne :!:
(tebi vjerovatno smeta sto je ta zastava bila u ratu kada je prestavljala R Bosnu i Hercegovinu)

Ali bi volio da nesta iskombinujemo ima jos grbova Kotromanjica , pa bi mozda neka druga kombinacija liljana bila zastava koja nas vezuje, jer ova izmisljenja (plavo zuta sa nekim zvjezdama) ne prestavlja NISTA , a ljiljani su inace kao simbol kraljeva u Europi !
Kod nas se vjera pomjesala sa nacijama, narodima , a da smo Bog do toliki vjernici za koje se prestavljamo bili bi puno bolji ljudi !
Inace u srednjovjekovnoj Bosanskoj drzavi dominirala je Bosanska crkva (Bogumili) i manjim dijelom Katolicanstvo , a onda je veliki dio Bogumila primilo Islam dok se drugi dio opredjelio za Katolicanstvo.
Ali opet to nema veze sa nacijom i narodom , trebali smo ostati isti narod a onda su nas prvo Turci sjebali i podjelili kasnije i svi oblici SHS i Jugoslavije :roll:
I sad kao da smo toliko udaljeni a toliko smo bliski , nazalost :roll: Tvrtko se prevrce u grobu :!:
iskreno, nisam baš neki povjesničar niti me to pretjerano zanima :D
dalje, da ne citiram sve gore iznad..netko spominje U, neko da mi smeta..apsolutno mi ne smeta ništa ta zastava, niti mi smeta srpska, niti slovenska itd.

dalje, slazem se da ova zuta-plava i bijela varta u biti ne predstavlja nista, nego je nametnuta

ali posto je dosta toga nakaradno u ovoj "drzavi" gdje jadni i napaćeni narod radi dok ovi političari pljačkaju onda ne treba čuditi da je sve otislo u k..c

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 sep 2013, 10:43

Pa ajde daj svoj neki prijedlog?
Ili cemo se drzat ratnih zastava i nakon 20 godina?

Pilas bezveze.

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 10 sep 2013, 10:50

Kad dolaze reprezentativci danas...hoće li se doček pravit na aerodromu ili?
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 sep 2013, 10:53

ma samo ljiljani, nikako ova 'varta' zastava .. nikakve historije, ništa, apsolutno ništa :D kome smeta, neka se na glavu nasadi

ih, mogu sad postaviti ovdje slike Bojane, Saše, Jelene, Kristijana, Igora, itd, kako se slikaju i ponosno drže zastavu sa ljiljanima .. ako neko voli ovu zemlju i smatra je za svoju domovinu, ne bi smio imati ništa protiv, a baš bi trebao da volii ljiljane jer je to simbol Bosne, neovisno da li si etnički Bošnjo, Srbin, Hrvat, itd

sa druge strane, ako ne voliš ovu zemlju, isti qrac, svejedno ti ha ljiljani, ha 'varta' zastava, ne voliš niti jednu jer predstavlja državu koju ne voliš .. ljiljani su ukinuti samo da ebu nas Bošnje, može tako, ali ne mogu nam iz srca istisnuti ljiljane

a to što su ljiljani korišteni u ratu, tj. što je to bila zastava RBiH, kao i ARBiH, pa jesmo li mi započeli rat?!

[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2013, 10:56

tyler durden je napisao/la:Pa ajde daj svoj neki prijedlog?
Ili cemo se drzat ratnih zastava i nakon 20 godina?

Pilas bezveze.
šta ja imam davat prijedlog? kome bola?
nemoj biti smiješan..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 sep 2013, 11:27

Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Takodjer Zeko je mogao i morao puno bolje, njegovi poeni su strasno falili ali eto tako je valjda trebalo biti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2013, 11:28

bhsport je napisao/la:Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Takodjer Zeko je mogao i morao puno bolje, njegovi poeni su strasno falili ali eto tako je valjda trebalo biti.
Mašić je najviše razočarao

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 sep 2013, 12:02

Kevin je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Mašić je najviše razočarao
Jel on ikad pokaze emocije? Uvijek ona ista glupava faca. Kao da mu je sve svejedno.
Nadam se da nece vise biti clan reprezentacije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 10 sep 2013, 12:06

Svako ko i dalje forsira tu nametnutu zastavu od uslje peddya ashdowna, pogotovo na sportskim terenima je najveca p.... na svijetu, nikajav navijac nisi ko god da si, nego si p...... najveca neobrazovana
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], Tele33 i 14 gostiju.