Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Danas sam bio blizu infarkta, a sada sam jako tuzan sto je sve ispalo ovako..sve u svemu cestitke svima koji su bili dio bh nacionalnog tima, Aci zelim da ostane na celu repke jos 100 godina!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Druze nemoj bit tuzan nego ponosan. Poderali smo kosarkasku velesilu. Bar smo ih natjerali da 3 minute kenjaju u gace. Jbga ispade tako da sa 3 pobjede ispadamo ali glavu gore jer nas nisu osramotili. Svaka cast momcima i Acivelez_mostar je napisao/la:Danas sam bio blizu infarkta, a sada sam jako tuzan sto je sve ispalo ovako..sve u svemu cestitke svima koji su bili dio bh nacionalnog tima, Aci zelim da ostane na celu repke jos 100 godina!
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Suze....
Gledam i dalje trice Mirze Teletovića i nakon parkinga reakciju igrača sa klupe. Ljudi se uhvatili za glavu u nevjerici da je čovjek 5 sekundi do kraja napada pogodio hladno tricu sa 15 metara.
Kakav mi samo potencijal imamo. I nakon par godina suše, opet imamo centra koji može dominirati, Jusuf Nurkić. Imamo i veliki potencijal što se šuta tiče, Nedim Buza. Tu su još Vrabac, Emir Sulejmanović, pa što da ne napišem i ime Alena Omića ako postoji nada za njega. Kuzmić, ako ga Srbija iznenade ne pozove. Tu je i Imran Polutak, te onaj Šehić kojem predviđaju odličnu karijeru.
Ima ih sigurno još, ovo je brzinski napisano u kasnim noćnim satima u vremenu tuge i očaja nakon fenomenalne ali bolne pobjede.

Gledam i dalje trice Mirze Teletovića i nakon parkinga reakciju igrača sa klupe. Ljudi se uhvatili za glavu u nevjerici da je čovjek 5 sekundi do kraja napada pogodio hladno tricu sa 15 metara.
Kakav mi samo potencijal imamo. I nakon par godina suše, opet imamo centra koji može dominirati, Jusuf Nurkić. Imamo i veliki potencijal što se šuta tiče, Nedim Buza. Tu su još Vrabac, Emir Sulejmanović, pa što da ne napišem i ime Alena Omića ako postoji nada za njega. Kuzmić, ako ga Srbija iznenade ne pozove. Tu je i Imran Polutak, te onaj Šehić kojem predviđaju odličnu karijeru.
Ima ih sigurno još, ovo je brzinski napisano u kasnim noćnim satima u vremenu tuge i očaja nakon fenomenalne ali bolne pobjede.
Gadan je osjecaj kad se pomijesa ponos i tuga, dobijes neke ponosne suze na koje smo nazalost navikli.
Ona pobjeda od jucer jeste istorijska, jer nabiti i razmontirati jednu velesilu kao sto je Litva i plakati nakon tekme je tuga.
Garantujem da smo kojim slucajem prosli ni medalja ne bi bila daleko, jer mi smo luda ekipa kada hoce mogu sve, predvodjenim brutalnim Mirzom, all rounderom Nihadom, fenomenalnim Gordom, rutinerom Sutalom, Zekom koji skace kao kengur te borcima pod kosem Kikijem i Andrijom i na kraju kosarkaskim genijem Acom tricom mi mozemo sve.
Steta tog turnira u Grckoj, steta te prve tekme, ali ove 3 tekme su ponos i ogledalo BH kosarke i rada saveza.
Ocekujem da u naredne dvije godine ide jos naprijed ide jos bolje i da idemo juriti svjetsko prvenstvo.
Harune, Aco, ekipo hvala vam na ovoj sedmici, hvala vam sto sto nam priredili ludilo, prate nas pehovi ali to je BiH.
Ona pobjeda od jucer jeste istorijska, jer nabiti i razmontirati jednu velesilu kao sto je Litva i plakati nakon tekme je tuga.
Garantujem da smo kojim slucajem prosli ni medalja ne bi bila daleko, jer mi smo luda ekipa kada hoce mogu sve, predvodjenim brutalnim Mirzom, all rounderom Nihadom, fenomenalnim Gordom, rutinerom Sutalom, Zekom koji skace kao kengur te borcima pod kosem Kikijem i Andrijom i na kraju kosarkaskim genijem Acom tricom mi mozemo sve.
Steta tog turnira u Grckoj, steta te prve tekme, ali ove 3 tekme su ponos i ogledalo BH kosarke i rada saveza.
Ocekujem da u naredne dvije godine ide jos naprijed ide jos bolje i da idemo juriti svjetsko prvenstvo.
Harune, Aco, ekipo hvala vam na ovoj sedmici, hvala vam sto sto nam priredili ludilo, prate nas pehovi ali to je BiH.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ocajno se osjecam. Jos mi je gore neg' sinoc. Gledam sad' tabelu nase grupe, prve cetiri ekipe imaju po 8 bodova. Naravno mi smo zadnji medju njima. 

Moja BiH, jedna jedina !
Iako sam razočaran, bravo momcima, rastavili su jednu košarkašku velesilu
Danas očekujem da i fudbaleri urade isto sa Slovačkom pa me makar malo oraspolože.
Iako sam razočaran, bravo momcima, rastavili su jednu košarkašku velesilu

Danas očekujem da i fudbaleri urade isto sa Slovačkom pa me makar malo oraspolože.
Ja te volim, volim Željo..
znači tebi je problem što je Hrvat selektor ili što?marseille_unique je napisao/la:Ovaj Aco je jedna ljudina, ali ja zbog njega i ovog crnca nisam mogao opet da navijam za svoju BiH kao sto nisam mogao ni za fudbalsku reprezentaciju kada je ciro bio selektor. Ne moze to biti moja reprezentacija kad za nju igraju ljudi koji nisu iz BiH. Ako sta osvojimo bice prica, da vam nije bilo naseg hrvatskog selektora ne bi vi nista uradili, ili da vam nije bilo onog crnca koji igra za nas jer nema za kog drugog, mislim BiH reprezentacija je za ljude koji su iz BiH, jer pobjeda treba da bude Bosansko hercegovacka, pa dajte nismo se valjda spustili na nivo francuza i amerikaanaca, da nesto zovemo pogresnim imenom
najbolje da ti sastaviš jednu ekipu iz srednje Bosne i da krenete na prvenstvo..

ja mislim da bilo tko od igrača, bio to Šutalo, Wright ili tko već daju maksimalno za ovu repku..puno više nego neki za neku drugu koji igraju kao "došlje"... meni su to i pokazali u ove 2 utakmice (zadnju sa Litvom nisam gledao zbog obaveza ali čim su slavili bez obzira što nisu prošli to je veliko) ..
mislim da je Aco sastavio dobar tim, dobra selekcija igrača, ono najbolje za sad što BiH može skupiti i svaka im čast na svemu.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nema niko problema sa HR selektorom, a u svakom slucaju ni sa nekim od igraca. Pa Sutalo, Stipanovic i ti ginuli. Sutalo svaku koju pogodi tricu rukom pokaze na navijace
U prijevodu ne znam ko poce ovu temu, meni je npr svaki isti igrac. Zar se mora o tome pricati, pa svi su oni isti Bosanci i Hercegovci.

U prijevodu ne znam ko poce ovu temu, meni je npr svaki isti igrac. Zar se mora o tome pricati, pa svi su oni isti Bosanci i Hercegovci.
-
- Kontakt:
Bem ti kralja i baksuzluk. Pa koji smo mi pehovi. Cetiri repke u grupi imaju po osam bodova i mi cetvrti. Pa niti jedna druga repka koja je ispala nema osam bodova. To se zove nesreca, a ne neznanje ili nesto slicno. Bravo momci ostavili ste srce na parketu i vjerujem da ne postoji niti jedan pravi navijac BiH koji Vam nesto zamjeri. Bio sam ljut nakon prva dva poraza ali onda smo razvalili sve. Heeeej pobijediti jednu Litvaniju koja je kosarkaska velesila, a prije toga voditi i sesnaest razlike pa... Da smo prosli dalje suguran sam da bismo osvojili medalju, ali nema veze. Makedonci supci nam nisu pomogli i pobijedili Latviju. Samo da nam Aco ostane i svi ovi sjajni momci ma mora doci i uspjeh na nekom takmicenju.
zatrovani ljudi pocinju takve teme, indirektno onako, hinjskituzlak1987 je napisao/la:Nema niko problema sa HR selektorom, a u svakom slucaju ni sa nekim od igraca. Pa Sutalo, Stipanovic i ti ginuli. Sutalo svaku koju pogodi tricu rukom pokaze na navijace![]()

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
Evo dok ja objavi ovaj post vidim zapocela se neka idiotska rasprava. Koji samo idiot moze da ne navija za svoju repku jer u njoj igraju ljudi koji nisu rodjeni u BiH. I samo da ovom "mozgu" (sto nije navijao za fudbalsku repku dok je Ciro bio selektor) kazem da je Ciro Bosanac iz Travnika. Pa vidis "mozgonja" kako Aco place na presu zar ti to nije dovoljan dokaz koliko voli ovu repku i koliko mu je krivo sto nije postigao nesto vise sa istom ( a postici ce ako Bog da jer ce ostati selektor zato sto se ne pitas ti i slicni tebi). Aco je veci Bosanac nego vecina onih koji su rodjeni u BiH. Ja sam Bosnjak, a sta po tvom u repki trebaju da igraju samo Bosnjaci??? E moj "mozgonjo" u BiH zive i ljudi drugih vjeroispovjesti. Ti mora da zivis u Bosnjackom selu i iz njega nisi nikad nigdje isao pa ne znas da ovjde ima i drugih i drugacijih. Kako me samo nanervira gore nego ovo ispadanje repke sa EP.

misliš nacionalnosti?budimo_realni je napisao/la:Evo dok ja objavi ovaj post vidim zapocela se neka idiotska rasprava. Koji samo idiot moze da ne navija za svoju repku jer u njoj igraju ljudi koji nisu rodjeni u BiH. I samo da ovom "mozgu" (sto nije navijao za fudbalsku repku dok je Ciro bio selektor) kazem da je Ciro Bosanac iz Travnika. Pa vidis "mozgonja" kako Aco place na presu zar ti to nije dovoljan dokaz koliko voli ovu repku i koliko mu je krivo sto nije postigao nesto vise sa istom ( a postici ce ako Bog da jer ce ostati selektor zato sto se ne pitas ti i slicni tebi). Aco je veci Bosanac nego vecina onih koji su rodjeni u BiH. Ja sam Bosnjak, a sta po tvom u repki trebaju da igraju samo Bosnjaci??? E moj "mozgonjo" u BiH zive i ljudi drugih vjeroispovjesti. Ti mora da zivis u Bosnjackom selu i iz njega nisi nikad nigdje isao pa ne znas da ovjde ima i drugih i drugacijih. Kako me samo nanervira gore nego ovo ispadanje repke sa EP.![]()

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- marseille_unique
- Kontakt:
Oa al ce mo posteno ja sam poceo temu, a isto tako posteno je reci da pola njih igra za bas jer ih susjedi nisi htjeli, dok je takih ko vas bez ponosa, nama ce pobjede protiv makedonije biti kao zlatna medalja,
Sve sto su stari ljudi rekli je istina, pa i ona daj ljudima samo hljeba i igara, al fala bogu os nis takav ne dam ponos svoj ne daaaaaam nena sanse, ja sam ti bas ono sto je BiH, ponosna i prkosna od sna, i jadnici vec ste zaboravili da taj trokut sto vam je nabacio peddy ashfown nije nasa zastava, ljiljane zaboravili jadnici
Sve sto su stari ljudi rekli je istina, pa i ona daj ljudima samo hljeba i igara, al fala bogu os nis takav ne dam ponos svoj ne daaaaaam nena sanse, ja sam ti bas ono sto je BiH, ponosna i prkosna od sna, i jadnici vec ste zaboravili da taj trokut sto vam je nabacio peddy ashfown nije nasa zastava, ljiljane zaboravili jadnici
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
ne jedi g.ovna ako nemas potrebe, nije mjesto, nije vrijeme, pogotovo ovim momcima
- marseille_unique
- Kontakt:
Jeste ciro Bosanac ali voli hrvatsku voli vise neg bosnu i mi smo mu dosli kao zlatna rezerva bas kao i kada je u Iranu radio pa govorio kako su mu Iranci preci, daj ne budi glup majke ti, znas kad bi Bosanac bio selektor hrvatske ne selekcije nikad, koriste vas ljudi sam tako, ja sam cojk kojem treba ova drzava pasti u ruke, ne bi ni Hajrovic ni Aco ni ciro ni ti prnuli u bosnu
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
-
- Kontakt:
De ba frajeru nepismen si
dobro je pa nisi, jedina steta je ta sto ti je neko dosao ugraditi internet da mozes pisati zadrte gluposti
- marseille_unique
- Kontakt:
Druze, ljudi bez muda i casti, ka hijene se bore oko vlasti, razumijes li ti dijetevo cemu ja pricam, razumijes li moju poentu
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
-
- Kontakt:
E to je ono sto ja necu nikada prihvatiti. Za mene u BiH nema Hrvata i Srba nego katolika i pravoslavaca. Musliman ili Bosnjak koji zivi u Hrvatskoj je Hrvat. Musliman koji zivi u Francuskoj je Francuz (Francuski musliman). Samo je nama nametnuto Dejtonskim sporazumom da se ovdje drzavljanin BiH moze nazivati Hrvatom i Srbinom. Nacija je jedno a vjera je nesto sasvim drugo. Na zalost kod nas su vecini pomutili mozgove pa Bosansko Hercegovacki katolici i pravoslavci misle da su Hrvati i Srbi. Moj rodjak koji zivi u Americi je Amerikanac, a ne Bosanac, jer ima njihovo drzavljanstvo.Kevin je napisao/la:misliš nacionalnosti?budimo_realni je napisao/la:Evo dok ja objavi ovaj post vidim zapocela se neka idiotska rasprava. Koji samo idiot moze da ne navija za svoju repku jer u njoj igraju ljudi koji nisu rodjeni u BiH. I samo da ovom "mozgu" (sto nije navijao za fudbalsku repku dok je Ciro bio selektor) kazem da je Ciro Bosanac iz Travnika. Pa vidis "mozgonja" kako Aco place na presu zar ti to nije dovoljan dokaz koliko voli ovu repku i koliko mu je krivo sto nije postigao nesto vise sa istom ( a postici ce ako Bog da jer ce ostati selektor zato sto se ne pitas ti i slicni tebi). Aco je veci Bosanac nego vecina onih koji su rodjeni u BiH. Ja sam Bosnjak, a sta po tvom u repki trebaju da igraju samo Bosnjaci??? E moj "mozgonjo" u BiH zive i ljudi drugih vjeroispovjesti. Ti mora da zivis u Bosnjackom selu i iz njega nisi nikad nigdje isao pa ne znas da ovjde ima i drugih i drugacijih. Kako me samo nanervira gore nego ovo ispadanje repke sa EP.![]()
**** vas ta prica...drzite se sporta...ne znam zasto samo ne ignorisete ove klero-fasiste i nacionaliste...to je najbolji lijek za njihovu bolest...
nego...jutros sam se vratio iz Slovenije...tesko je...nece san na oci...poslije tekme se ocaj i tegoba mogla nozem sjec u zraku....zao mi je momaka...zao mi je Nihe, Mirze, Marka, Zeke, Stipana, Nemanje i ostalih...zao mi Ace...slomio se covjek...sve je konce drzao u rukama i vukao ih je odlicno...smirivao je situaciju kada su svadje i tenzije porasle...sve je uradio kako treba...jedino sto je trebao uraditi jeste povesti Nurkica, Vrabca, Buzu malog...oni su morali biti na klupi ako nista radi iskustva...skakali bi, navijali, galamili...napravili bi malo bolju atmosferu na klupi i povezali bi ostale igrace svojom pozitivnom energijom...a da ne govorim da svaki minut proveden u igri na ovakvom turniru je zlata vrijedan za njihovo iskustvo i buduci nastup za A selekciju...al sta je tu je...a dobro trebamo se prvo otarasiti Miska i njegove legije pomagaca i polovnjaka prije nego odvezemo nase mlade pitbulove...
nego...jutros sam se vratio iz Slovenije...tesko je...nece san na oci...poslije tekme se ocaj i tegoba mogla nozem sjec u zraku....zao mi je momaka...zao mi je Nihe, Mirze, Marka, Zeke, Stipana, Nemanje i ostalih...zao mi Ace...slomio se covjek...sve je konce drzao u rukama i vukao ih je odlicno...smirivao je situaciju kada su svadje i tenzije porasle...sve je uradio kako treba...jedino sto je trebao uraditi jeste povesti Nurkica, Vrabca, Buzu malog...oni su morali biti na klupi ako nista radi iskustva...skakali bi, navijali, galamili...napravili bi malo bolju atmosferu na klupi i povezali bi ostale igrace svojom pozitivnom energijom...a da ne govorim da svaki minut proveden u igri na ovakvom turniru je zlata vrijedan za njihovo iskustvo i buduci nastup za A selekciju...al sta je tu je...a dobro trebamo se prvo otarasiti Miska i njegove legije pomagaca i polovnjaka prije nego odvezemo nase mlade pitbulove...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], MrPink, Slatinash_7 i 28 gostiju.